Témata
Reklama

Boom v rozvoji průmyslových trysek

Jestliže vaše stříkací práce zahrnují čištění a úpravu povrchu kovových částí či nanášení povrchu na ně, je možné, že vaše požadavky na trysku mohou být komplexní. Můžete potřebovat jeden typ trysky na nízkotlaké oplachování, další na vysokotlaké oplachování, jiný na přesné nanášení povrchu na díly a součástky a ještě další na chlazení nebo sušení součástek.

Vývoj jednoho z tradičních světových producentů rozstřikovacích trysek, firmy Spraying Systems, v posledních letech výběr trysek na povrchové předúpravy relativně usnadnil. Není tomu ještě ani 40 let, kdy byla montáž trysek velmi složitá, seřízení trysek prakticky nemožné a jejich údržba velmi komplikovaná.
Reklama
Reklama
Reklama

První trysky

Již samotná montáž trysek byla původně dlouhým procesem. Přívodní trubky se musely navrtat, přesně přivařit příruby se závity, do kterých se trysky přišroubovaly a nastavily. Jiný způsob zahrnoval pouze navrtání trubek a trysky se šroubovaly do předem vyříznutých závitů. Nastavení směru střiku trysky se provádělo pomocí mezikusu mezi závitem na trubce a tryskou. Avšak tuhost mezikusu a jeho utěsněné připojení na trubku umožňovalo pouze omezený pohyb. Přestože první trysky rozprašovaly mnoho kapaliny, směr proudu, rozptyl paprsku a pokryvnost byly často nepřesné.
Údržba trysek byla mnohdy jakákoliv, jen ne rutinní. Každá tryska se musela ručně odšroubovat. A protože žádná z prvních trysek, např. odmašťovacích, se nedala snadno odmontovat, byla mnohdy tato operace zdlouhavá a nepříjemná. Bylo k ní potřeba několika dělníků a zařízení se muselo na dlouhou dobu odstavit. Nastavení trysek po údržbě se ukázalo jako stejně obtížný úkol.

Příchod rychloupínacích systémů

V osmdesátých letech došlo díky patentům původně americké firmy Spraying Systems k významným změnám v konstrukci trysek. Kovové trysky se závitem na vstupním dílu a s rychloupínacím výměnným ústím značně snížily dobu potřebnou na údržbu. Trysky bylo možné vyměnit pouhým pootočením rukou, takže pro údržbu již nebylo potřeba žádného nářadí. Připojením rychloupínacích trysek na stavitelný kulový adaptér se značně vylepšila nastavitelnost směru střiku a zarovnání trysek. Inovací upínání do svorky se pouze dále zjednodušila jejich instalace.
Polovina osmdesátých let také přinesla množství nových materiálů. Zatímco první trysky se vyráběly z mosazi, středně legovaných ocelí nebo nerezavějících ocelí, v této době se začaly na výrobu trysek a jejich dílů používat plasty. Polypropylen, PVC a jiné moderní plastové materiály zajišťují uspokojivou životnost, jsou lehké a odolné proti korozi.

Větší výběr

Vývoj trysek Spraying Systems přinesl pro technologie předúprav také větší možnosti jejich výběru co do rozstřikových úhlů a průtoků, snazší montáž a nenáročnou údržbu. Dnešní trysky se pouze připnou na předvrtaný otvor v trubce, poskytují možnost automatického zajištění nasměrování, dají se rychle demontovat v případě čištění nebo již mají svůj vestavěný filtr, který zamezí častému ucpávání trysky. Dále také použití nerezových materiálů v oplachovacích linkách udržuje kovové trysky stále ve vrcholné formě, což se projevuje na snížení odstávkového času, na lepší kvalitě ostřiku a následné hodnotě celého produktu.

Plastové rychlovýměnné trysky

Jedná se o speciální trysky navržené pro stříkání kapalin, které způsobují korozi kovových trysek, především stříkání fosfátů, kyselin, rozpouštědel a jiných žíravin. Trysky ProMax QuickJet se vyrábějí z polypropylenu vyztuženého skelnými vlákny nebo z PVDF také s označením Kynar. Tyto materiály spojují mechanickou pevnost s chemickou odolností. Spraying Systems nabízí oblíbené bajonetové trysky ProMax QuickJet v novém praktickém provedení s "křidélky", která umožňují snadnou manipulaci. Trysky jsou pro lehčí identifikaci barevně odlišeny podle průtoku. Speciálně navržený rychlovýměnný bajonetový systém zajišťuje automatické nasměrování hubičky trysky tak, aby se při střiku ideálně překrývaly. Bezpečné promývání trubek bez ztráty těsnění je zabezpečeno inovací jeho umístění na trysku. Plastové rychlovýměnné hubičky trysek lze také kombinovat s kulovým bajonetovým adaptérem pro snazší směrování směru střiku. Dle charakteru střiku jsou k dispozici trysky:
  • ProMax Quick VeeJet s plochým paprskem v případě ostřiku za pohybu. K dispozici jsou s rozstřikovými úhly od 25°do 120°;
  • ProMax Quick FullJet s plným kuželovým rozstřikem v případě ostřiku statického;
  • ProMax Quick WhirlJet v tangenciálním provedení s dutým kuželovým rozstřikem;
  • MiniProMax Quick VeeJet - zmenšená verze trysek s kompletní délkou tryskové jednotky pouze 30 mm - pro případ omezeného prostoru.
  • Tento bajonetový systém zásadně snižuje dobu demontáže a zpětné montáže bez potřeby nářadí na minimum. Skelná vlákna udržují plastové trysky ve vrcholné kondici, čímž zaručují jejich prodlouženou životnost.

    Rychloupínací kloubové systémy

    Většinou jsou tvořeny úchytkou s převlečnou maticí a kulovou tryskou. Nabízí první možnost montáže a demontáže tohoto druhu, kdy lze obojí snadno provést pouze rukama.
    Klipové úchytky Clip-Eyelet jsou vhodné pro použití při pracovních tlacích do 4,1 bar, tzn. při nízkotlakém čištění. Těleso s těsněním se pouze zasadí do předvrtaného otvoru na rozvodné trubce a zajistí odpovídající nerezovou svorkou (pérem) k přívodnímu potrubí. Převlečná matice zajistí vybranou trysku v kloubní jamce tělesa a dotažením trvale zafixuje v požadovaném směru střiku. Pro provozní tlak až do 8,6 bar lze použít příklopné úchytky HP Eyelet, které na trubce zajišťuje postranní šroub. Objímka má hranaté tvary a je mimořádně stabilní. Vyhovuje pro max. teplotu do 82 °C, takže se dobře hodí pro technologii zpracování kovů, výrobu potravin, elektroniku, chemickou výrobu a mytí.
    Rychloupínací tryskový komplet s kulovou úložnou plochou lze kombinovat se čtyřmi různými druhy trysek:
  • s kulovými tryskami s barevným odlišením (s plochým nebo kuželovým rozstřikem);
  • s kulovým adaptérem s bajonetovým systémem pro rychlovýměnné trysky ProMax QuickJet;
  • s kulovým adaptérem s vnitřním závitem, který lze spojit s příslušnou standardní závitovou tryskou;
  • se zaslepovací tryskou zabraňující postřiku ve zvoleném pásmu.
  • Vycentrování směru střiku se nastaví ručně. Celkový rozsah náklonu se mění od 38° až po 54° dle typu postřikovací trysky. Jestliže je kvůli údržbě potřeba odstranit tryskový komplet od sběrné trubky, je zpětná montáž velmi jednoduchá, protože spojení již udrží svoji nastavenou polohu.
    Rychloupínací trysky jsou vyrobeny z chemicky vázaného polypropylenového materiálu zpevněného skelným vláknem, který se vyznačuje pevností, trvanlivostí a odolností vůči působení chemických vlivů. Hladký vnitřní povrch objímky je odolný proti tvorbě usazenin a chemických nánosů.

    Závitové trysky s barevným kódováním

    Nové plastové trysky VeeJet s vnějším připojovacím závitem mají barevné kódování podle úhlu rozstřiku, které usnadňuje jejich rozlišení. Kompaktní trysky s volitelným snímatelným filtrem, které byly specificky vyvinuty pro technologie mytí, mají plochý rozstřikový paprsek s eliptickou základnou a jsou obzvlášť vhodné na máčení, předběžnou úpravu, oplachování, mazání a aplikaci chemikálií.
    Plastové trysky VeeJet jsou k dispozici v osmi různých, barevně odlišených rozstřikových úhlech: 25°, 40°, 50°, 65°, 80°, 95°, 110° a 120°, a s různými kapacitami, běžně používanými v technologiích mytí. Tryska se doporučuje pro aplikace při tlaku do 35 barů při 66 °C.
    Plastová tryska VeeJet, která se vyrábí z tvarovaného Kynaru, tj. výjimečně pevného a chemicky odolného PVDF (fluoropolymeru), nabízí mnohostrannější použití a vyšší ekonomiku provozu než kovové trysky. Kynar je obzvlášť vhodný pro technologie mytí, protože odolává různým teplotním rozsahům, jakož i kyselinám, zásaditým látkám a oxidačním činidlům. Lze ho použít při teplotách až do 149 °C.
    Plastové trysky VeeJet se vyznačují speciálními samotěsnicími zaváděcími závity 1/4" NPT nebo BSPT, které usnadňují zavádění trysek do žádoucí pozice. Tyto závity řeší problém se "spouštěním" trysky, zabraňují nesprávnému našroubování a strhání závitu. Speciální zkosená hexagonální matice trysky umožňuje použití nástrčného klíče 7/16" nebo 11 mm, čímž se usnadňuje její montáž a demontáž. Další důležitou předností jsou vyrovnávací plošky na přírubě tělesa trysky. Jsou dobře viditelné i při použití nástrčného klíče, pomáhají při zarovnávání střiku trysek, tak aby se rozstřikové paprsky vzájemně překrývaly.

    Ofukovací trysky

    Významným prvkem moderního výrobního provozu jsou dnes ofukovací trysky. Používají se pro účinné chlazení a sušení dílů. Pokud jsou namontovány v řadě, vytvářejí efektivní a tichou vzdušnou clonu, která zamezí například tomu, aby rozstřiková mlha v tunelech pro předběžnou povrchovou úpravu pronikala z jedné sekce do druhé.
    Spraying Systems vyrábí typy v provedení s plochým rovnoběžným rozptylem nebo s kruhovým rozptylem, se sbíhavou či rozbíhavou charakteristikou proudění. Ofukovací trysky poskytují díky v řadě umístěným vzduchovým kanálkům vysoce účinný, přesně zaměřený a hospodárný proud vzduchu. Vyrábějí se z vysoce odolného plastu ABS (Acrylnitril-Butadien-Styrol) s tvarovou stálostí do 77 °C, z ušlechtilé oceli, z chemicky odolného Rytonu (ekvivalent PPS) či z hliníku, který snáší teploty až 260 °C.
    Za účelem sušení těžko přístupných oblastí a zlepšení kvality výrobků jsou ofukovací trysky instalovány například na montážní automobilové linky pro sušení nepravidelných povrchů a zahnutých dílů karoserie kabin nákladních vozů. Protože v těchto částech linky pracují dělníci, musejí trysky v tomto provozu splňovat hygienické normy hlučnosti. Ofukovací trysky WindJet 727 namontované na sušicích obloucích se jeví jako efektivní řešení, neboť při zachování stávajících rozvodů vzduchu a použití účinného stlačeného vzduchu je udržena hladina hluku v provozech v daných hodnotách.
    Reklama
    Vydání #5
    Kód článku: 10547
    Datum: 09. 05. 2001
    Rubrika: Trendy / Povrchové úpravy
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

    Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

    Ako zvýšiť kvalitu povrchových úprav

    Dokonale čistý a odmastený povrch dielov je základnou črtou pre všetky povrchové úpravy, ktorý má veľký vplyv na výslednú kvalitu produktu. Predovšetkým rôzne spôsoby nanášania kovov si vyžadujú starostlivú prípravu povrchu, aby sa zabránilo vzniku škvŕn, ktoré vznikajú v dôsledku povrchovej kontaminácie počas tvárnenia kovov.

    Zvýšení výkonu u tribo stříkání

    Stříkání práškových barev systémem tribo je založeno na fyzikálních principech, které do značné míry určují výsledné parametry stříkacího zařízení. Výrobce stříkacích pistolí je postaven před úkol navrhnout optimální konstrukci, která bude poskytovat nejlepší možný výstup, jakým je dostatečně nabitý prášek, který vystupuje v požadovaném množství a s použitelnou rychlostí z ústí nabíjecí trubice. Jak název napovídá, nabíjení prášku tribo je založeno na principu tření.

    Související články
    Kompozitní povlaky jako možná náhrada za povlaky na bázi CrIV

    Tento příspěvek se týká oblasti povrchových úprav, zejména elektrolyticky vyloučených kovových povlaků, a to způsobu vytvoření kompozitní povrchové úpravy na bázi niklu s vysokou odolností proti opotřebení. Výsledkem provedeného výzkumu je technologický postup závěsového pokovení pro nový kompozitní povlak NiP-XLS, který by mohl nahradit povlaky na bázi CrIV.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Komplexní způsob kontroly procesu odmaštění

    Článek pojednává o možnostech komplexní kontroly procesu odmaštění v průmyslových aplikacích, tj. především o možnostech kontroly stavu povrchu výrobků před procesem odmaštění a po něm a o kontrole stavu odmašťovacích kapalin pomocí UV-VIS spektroskopie.

    Šetrné a účinné čištění těžko dostupných míst

    Klasické postupy čištění ve vodě se dostávají na hranice svých možností, když jde například o kapilární struktury nebo komplexní geometrie. Za takové situace se nově na scénu dostávají tzv. CNP technologie (Cyclic Nucleation Process). Tato technologie pracuje na principu cyklické nukleace (tvorby krystalových zárodků z přesycených roztoků).

    Stříkání a lakování - trendy jsou nepochybné

    Nutnost zvyšovat technicko-ekonomickou úroveň firmy je na denním pořádku. Inovace zvyšují podnikovou konkurenceschopnost, kterou lze spatřovat zejména ve flexibilitě, tvorbě přidané hodnoty, efektivnosti a kvalitě. Také v oboru povrchových úprav je trendem automatizace a robotizace.

    Předúprava oceli nízkoteplotním plazmatem pro zvýšení pevnosti lepeného spoje

    V příspěvku jsou shrnuty výsledky výzkumu vlivu plazmochemické předúpravy vzorků oceli DC01 na výslednou pevnost lepeného spoje. Pro předúpravu povrchu vzorků oceli byla použita RF štěrbinová tryska generující plazma. Jako pracovní plyn byl použit argon a argon v kombinacích s dusíkem nebo kyslíkem. Vliv plazmové předúpravy na povrch oceli byl vyhodnocen pomocí měření kontaktních úhlů a výpočtu volné povrchové energie. Po slepení vzorků oceli pomocí běžně užívaného lepidla Weicon Flex 310M HT200 byly testovány výsledné vlastnosti lepeného spoje pomocí standardních mechanických odtrhových testů podle ČSN EN 1465.

    Vývoj epoxidových barev na konstrukce

    Trendem dnešní doby je snižování nákladů na nátěrové systémy na konstrukce. Tyto systémy jsou ve většině případů složeny ze základní nátěrové hmoty (NH) epoxidového typu a vrchního polyuretanového emailu. V rámci úspory nákladů byla vyvinuta NH, která plní funkci obou těchto nátěrových hmot, to znamená, že má antikorozní vlastnosti, splňuje funkci vrchní NH a je možné ji aplikovat pouze v jedné vrstvě.

    Maskování pro povrchové úpravy

    Před mnoha lety, než jsem se začal zabývat povrchovými úpravami a maskováním, jsem netušil, jak komplexní obor to je a co všechno zahrnuje. Problematika je natolik obsáhlá a speciální, že by si zasloužila samostatný studijní obor na univerzitě. Zkusím proto v tomto článku popsat alespoň část svých dosavadních zkušeností a poznatků z mojí univerzity života.

    Lehké konstrukce automobilů - Specifické povlaky hlubokotažných ocelí

    Na konstrukční materiály používané při stavbě automobilové karoserie jsou kladeny mimořádné požadavky. Specifické podmínky musejí splnit zejména vnější povrchové díly karoserie, které jsou nositeli designu vozu a které tím i do značné míry rozhodují o prodejnosti a úspěšnosti daného modelu. Kromě základních mechanických podmínek musejí povrchové díly splnit perfektní lakovatelnost, mimořádnou korozní odolnost, ale také musejí mít schopnost bezproblémového zpracování – ať už lisováním, nebo rozmanitými technologiemi spojování, jako je laserové pájení a lepení.

    Plazmová předúprava povrchu - povrchová energie versus adheze

    V oblasti úprav povrchů materiálů je obecně přijímáno, že povrchová energie je jedno z rozhodujících kritérií pro adhezi nátěrových hmot, barev, lepidel nebo speciálních povlaků. Čím vyšší je povrchová energie, tím lepší by měla být přilnavost. Na základě získaných výsledků z oblasti předúpravy povrchu plazmatem nebo ionizací však nebyla prokázána přímá korelace mezi volnou povrchovou energií materiálů povrchově upravených různými technologiemi a výslednou adhezí nátěrové hmoty nebo lepidla.

    Otěruvzdornost povlaků žárového zinku s přídavkem cínu

    Žárové zinkování ponorem představuje jeden z nejrozšířenějších způsobů ochrany ocelových materiálů kovovými povlaky. Životnost takto zhotovených povlaků je v běžném prostředí více než 50 let, a proto nevyžadují údržbu. Vlastnosti zinkového povlaku lze navíc podle použití částečně ovlivňovat přídavkem některých prvků do oceli nebo zinkové lázně. V rámci výzkumu na Ústavu strojírenské technologie ČVUT v Praze bylo cílem zhodnotit odolnost proti otěru zinkového povlaku v závislosti na obsahu cínu v zinkové tavenině.

    Tryskání a hlavní příčiny, které snižují životnost ocelových konstrukcí

    Nové metody abrazivního tlakovzdušného tryskání, které oproti tradičním technologiím staví na přesném nastavení a elektronické kontrole procesu, jsou určeny pro dokonalou a včasnou přípravu povrchu ocelových konstrukcí před nanášením povrchových úprav. Jsou spolehlivější, rychlejší, tím i výrazně úspornější v provozních nákladech a také v celkové ekonomice technologie.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit