Témata
Reklama

Nízkoteplotní zpracování kovů

Pro některé aplikace tepelného zpracování kovů je důležitou součástí celkového procesu jejich zpracování za nízkých teplot. Při zpracování zakalených ocelí a stavebních dílců při nízkých teplotách se rozpadá zbytkový austenit na martenzit. Tím se zlepší následné vlastnosti materiálu, jako je tvrdost a pevnost, odolnost proti opotřebení a tvarová stálost a pevnost.

Společnost Linde Gas nabízí kompletní program Cryoflex zahrnující standardizovaný hardware, jako například chladicí boxy s následným ohřevem, skříně a tunely, dále dodávky a skladování kapalného dusíku a poradenství aplikačních inženýrů. Použití technologie Cryoflex je výhodné především u vysoce legovaných ocelí, jako jsou například nástrojové oceli. Rovněž u vytvrzovaných slitin hliníku nebo jiných neželezných kovů může být díky zpracování za nízkých teplot dosaženo vyšší pevnosti a delší životnosti.

Reklama
Reklama
Reklama
Obr. 1. Schematické znázornění mrazicího boxu

Funkční popis mrazicího zařízení

Zařízení slouží ke zmrazování kovových dílů kapalným dusíkem. Kovové díly se vloží do zmrazovací komory a do zmrazovací oblasti se vstříkne přes rozprašovací lišty kapalný dusík. Vznikající výparné teplo a vždy ještě studený plyn vedou k ochlazení komorové teploty a zpracovávaných kovových dílů.

Velmi studený plynný dusík se ve zmrazovací oblasti rovnoměrně rozdělí cirkulujícím vzduchem od ventilátoru a tím se dosáhne homogenního rozdělení teploty v komoře. V závislosti na době chlazení, geometrickém tvaru a charakteru produktu se teplota produktu stále více přibližuje teplotě komory (např. -120 °C). Rozpínající se plynný dusík uniká přes hrdlo odpadního vzduchu ze zmrazovací oblasti. Odpadní plyn se zlikviduje přes externě připojený systém odpadního vzduchu do volného ovzduší.

Obr. 2. Kryogenní mrazicí box

Volba typu zařízení

Pro správnou volbu vhodného zařízení je třeba položit si následující otázky:

  • Jakou součástku a z jakého materiálu chci zpracovávat?
  • Jaký typ postupu zamýšlím použít - smršťování, nízkoteplotní zpracování nebo kryogenní zpracování?
  • Co je cílem, kterého má být dosaženo nízkoteplotním postupem?
  • Jaké jsou optimální teploty a doby zpracování příslušného dílu? 
  • Jaké jsou geometrické rozměry vsázky?
  • S jakou frekvencí budou dávky zpracovávány?
  • Jaká jsou úzká místa v nové lince na tepelné zpracování?
  • Existuje riziko koroze opracovávaných dílů?
  • Jaký prostor je k dispozici pro nízkoteplotní zpracování a kde má být tato činnost prováděna?
Obr. 3. Kryogenní mrazicí skříň

Kryogenní mrazicí box Cryoflex CBF

Kryogenní mrazicí box se uplatní tam, kde časové prodlevy mezi vsázkami nejsou kritické. Plnění a vyprazdňování se provádí ručně nebo jeřábem. Zařízení je vhodné pro dlouhodobé zpracování při nízkých teplotách (kryogenní zpracování) a vyrábí se pro teploty nižší než -120 °C nebo ještě nižší (-180 °C). Využívá se obvykle pro menší dávky.

Obr. 4. Jiné provedení kryogenní mrazicí skříně

Kryogenní mrazicí skříň Cryoflex CCF

Plnění kryogenní mrazicí skříně se provádí manipulačním vozíkem nebo automaticky (příležitostně i ručně). Dveře skříně mohou být v provedení s bočními závěsy nebo vertikálně vysouvací. Ve srovnání s boxovými mrazicími skříněmi je vnitřní objem obvykle větší a doba plnění či vyprazdňování kratší.

Obr. 5. Kryogenní mrazicí tunel

Kryogenní mrazicí tunely Cryoflex CTF

Mrazicí tunely se používají tam, kde je požadována vysoká kapacita výroby. Mrazicí tunely jsou vhodné pro automatizované postupy. Obvykle se používají pro převádění zbytkového austenitu na martenzit s cílem zaručit rozměrovou stálost a zvýšení tvrdosti. Zařízení se obvykle využívá při výrobě šroubů, čepů nebo při zpracovávání velkého množství drobných dílů.

Ing. Vladimír Žilka

vladimir.zilka@cz.linde-gas.com

//www.linde-gas.cz/

Linde Gas

Reklama
Vydání #4
Kód článku: 110445
Datum: 13. 04. 2011
Rubrika: Výroba / Technologie
Autor:
Firmy
Související články
Kontinuální omílací systém do stávající periferie

Pokud jde o sériovou výrobu složitých tlakových odlitků z hliníkových slitin, je Kovolis Hedvikov preferovaným partnerem automobilových výrobců a dodavatelů. S cílem rozšířit kapacitu i možnosti zpracování investovala společnost do nového omílacího systému, přizpůsobeného široké škále dílů a místním podmínkám.

Kalení laserem dosahuje nové kvality

U mnoha obrobků naráží klasické kalení laserem na své možnosti. Například u ten-kostěnných součástí je požadována garantovaná hloubka zakalení a charakteristické hodnoty, jako jsou tvrdost a opakovatelná kvalita. Pro splnění těchto požadavků musí být kalení laserem rozšířeno o nové poznatky a postupy.

Slévárna, která exportuje také na západní trhy

Díky téměř stomilionové investici a včasné diverzifikaci výroby jsou nyní pro slévárnu Kovosvitu MAS hlavními exportními partnery Německo, Švýcarsko a Anglie.

Související články
Ocelové město a CO2

Co Jules Verne nemohl tušit… Nebo mohl? Zlého profesora nechává umřít na zadušení kysličníkem uhličitým…

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Fórum výrobních manažerů

Jak se odráží ve vaší výrobě stále přetrvávající nedostatek materiálových vstupů? Jak to ovlivňuje chod vaší firmy, plánování průchodu zakázky výrobou? Navýšení cen surovin musíte pravděpodobně promítnout do výsledných cen vašich produktů. Jak na to reagují odběratelé?

Virtuálně na veletrh

Svět se nám doslova před očima přelévá do online prostoru. To, že se na internet přesune mnoho služeb a komodit bylo jasné už od rozšíření a zvýšení dostupnosti internetu široké veřejnosti. Letošní pandemická situace však tento přerod ještě více umocnila. Ostatně i v průmyslu nás již několik posledních let doprovázejí hesla jako Internet věcí, digitalizace, big data, cloud apod. Oblíbené semináře a konference dostaly virtuální podobu a koncem listopadu si také 17 vystavovatelů a okolo 300 návštěvníků vyzkoušelo první virtuální odborné B2B setkání s názvem Výroba forem 2020.

Z manažera vlastníkem

V době recese koupila Olga Kupec od německého majitele slévárenský provoz a už více než 10 let jede její firma na plné obrátky. Tato přemýšlivá a empatická dáma dokázala svým přístupem ke klientům a kolegům vybudovat v českoněmeckém pohraničí prosperující firmu, která nemá nouzi, ani o zakázky, ani o zaměstnance.

Kombinace technologií slévání a 3D tisku

Aditivní technologie přinášejí do oboru slévárenství nový pohled na věc a výrazně ovlivňují nejen proces výroby odlitků, ale i myšlení pracovníků ve slévárnách. Aditivní výroba zásadním způsobem mění zavedené pracovní postupy, systémy práce s výrobní dokumentací, technickou přípravu výroby a technologii výroby odlitků. Mění také možnosti konstrukce odlitků včetně jejich tvarové náročnosti. Proto můžeme bez přehánění tvrdit, že celou slévárnu a její postup výroby odlitků lze vměstnat do jednoho stroje - 3D tiskárny na kovy.

Hotspot slévárenské a metalurgické techniky

Centrem světové slévárenské a metalurgické techniky se pod heslem „The Bright World of Metals“ opět po čtyřech letech stane německý Düsseldorf. Přibližně 2 000 vystavovatelů se od 25. do 29. června 2019 představí na předních mezinárodních oborových veletrzích GIFA, METEC, Thermprocess a Newcast.

Zpracování oceli ve Steel Servis centrech

Inženýrská akademie ČR je organizace sdružující lidi, jejichž společným zájmem je podpora technického rozvoje, výzkumu, vzdělávání a inovací. V jejích řadách najdeme špičkové odborníky z nejrůznějších technických oborů. V našem seriálu dáváme postupně slovo těm z nich, jejichž oblasti působnosti mohou být pro čtenáře MM Průmyslového spektra zvláště zajímavé.

Budoucnost nástrojových materiálů bez kritických kovů

V současné době jsou nejrozšířenějšími nástrojovými materiály slinuté karbidy a nástrojové oceli. Slinuté karbidy, tedy cermety tvořené vysokým podílem karbidů, převážně karbidu wolframu, a dále TiC, TaC a NbC, a kobaltem jako pojivem jsou využívány především pro výrobu výměnných břitových destiček pro strojní obrábění, případně vrtáků do zdiva a betonu. Díky výborné otěruvzdornosti a velmi dobré lomové houževnatosti jsou v poslední době tyto materiály využívány pro různé aplikace, jako je obrábění ocelí, litin i neželezných kovů.

Zlepšovatelská hnutí českých průmyslových podniků - Třinecké železárny

Japonský výraz kaizen znamená zlepšení nebo změnu k lepšímu a odkazuje na postupy zlepšování ve výrobě převážně strojírenských podniků. Poprvé byl realizován po druhé světové válce v japonských firmách, a když se podíváme na japonský průmysl dnes, asi to vážně funguje. Stejně tak fungují systémy zlepšování v průmyslu České republiky, které zavedl Tomáš Baťa už před více než sto lety. Svědčí o tom následující řádky.

Technologie DMLS - 3D tisk kovů

Moderní technologie vyrábějící 3D objekty přímo z 3D CAD modelů zažívají v posledních letech obrovský rozmach, který svědčí o tom, že se podařilo výrobcům 3D tiskáren dosáhnout kvality a efektivity procesů tak vysoké, že dnes již směle konkurují dlouhodobě zavedeným konvenčním výrobním postupům a mnohdy je dokonce předstihují. Uvedená skutečnost platí dvojnásob pro 3D tisk kovů, který je široce uplatňován v rozmanitých oborech výroby od průmyslu až po zdravotnictví.

Zlepšovatelská hnutí českých průmyslových podniků - ArcelorMittal

Inovace, inovace, inovace. Kdo neinovuje, jako by nebyl. To jsou nejčastěji skloňovaná hesla v posledních letech napříč všemi obory podnikání. Nejde však o žádnou novinku – zlepšovákům, jak se dříve inovacím říkalo, se věnoval každý druhý podnik. Ať už jde o inovaci, která společnosti ušetří nemalé náklady, zvýší její konkurenceschopnost na trhu, nebo usnadní dělníkovi práci ve výrobě, všechny se počítají a je důležité jejich autory odměňovat.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit