Témata
Reklama

Zpracování oceli ve Steel Servis centrech

Inženýrská akademie ČR je organizace sdružující lidi, jejichž společným zájmem je podpora technického rozvoje, výzkumu, vzdělávání a inovací. V jejích řadách najdeme špičkové odborníky z nejrůznějších technických oborů. V našem seriálu dáváme postupně slovo těm z nich, jejichž oblasti působnosti mohou být pro čtenáře MM Průmyslového spektra zvláště zajímavé.

Současná doba si žádá nejen nové perspektivní materiály, ale i základní přípravu a zpracování ocelových svitků různých jakostí v servisních centrech, které jsou začleněny přímo v hutních provozech nebo samostatně v rámci obchodních organizací. Jednou z těchto organizací je firma Ferona, která změnila náhled na organizaci velkoobchodu a podřídila se modernímu trendu přípravy materiálu „šitého na míru“.

Reklama
Reklama
Reklama

Servisní centra zpracovávají od základních materiálů z uhlíkových ocelí přes materiály s povrchovou úpravou (pozinkované či polakované) až po vysokopevnostní oceli, které nacházejí stále větší využití, a to nejen v rámci automobilového průmyslu.

Technologická zařízení servisních center Ferony se nacházejí v Hradci Králové, Ostravě, Benátkách nad Jizerou a v Bratislavě, jsou neustále modernizována a doplňována novými technologiemi.

Jako každý technologický proces, tak i výrobní linky, a zejména příčně dělicí linky neuniknou náročnému rozmáhajícímu se trendu s ohledem na kvalitu výroby, produktivitu a spolehlivost.

Ocelové polotovary využívané pro další výrobní postupy se převážně vyrábějí na linkách, kde se pálí laserem a formují se tlakem, což vyžaduje přísné požadavky na rovinnost plechů a uvolňování vnitřního pnutí.

V dnešní době trh s vysokopevnostní ocelí roste a užití této oceli je širší ve všech sektorech např. v automobilovém průmyslu, energetice, infrastruktuře, zemědělství a těžkých motorových vozidlech.

Nástupem těchto materiálů bylo nutné zabezpečit modernizaci technologií, které nahrazují zastaralé technologie dělicích linek s problémem odvíjení, rovnání a s tím souvisejícím vnitřním pnutím.

Náročné požadavky dnešního trhu zabezpečují zejména linky firmy FIMI instalované ve Feroně, v široké škále tlouštěk zpracovávaného materiálu 0,3–16 mm s pevnostmi v tahu až 1 400 MPa a mezí kluzu až 1 150 MPa. Unikátní technologie se systémem dynamické distribuce točivé síly (TDDS) firmy FIMI byla realizována v Bratislavě. Zde se zpracovávají ocelové svitky do 30 t se šířkou 800 – 2 000 mm a tloušťkou materiálů 2–16 mm. Moderní technologie je vybavena jedním předrovnacím a dvěma rovnacími zařízeními.

Většina center na zpracování svitků využívá jen jedno rovnací zařízení, takže jakmile se změní tloušťka materiálu, celá linka se musí zastavit. V přípravě tohoto technologického zařízení doplněného druhým rovnacím zařízením je zvýšena produktivita a objem výroby. Pro zlepšení vzhledu plechu je v technologii zařazeno kartáčování. Linka je dále vybavena moderními stohovači, které umožňují výrobu přístřihu až do 12 m.

Doc. Ing. Ivo Juřička, CSc., ředitel Ferona – SSC a předseda představenstva Ferona – SCS

juricka@hrkralove.ferona.cz

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 181042
Datum: 25. 09. 2018
Rubrika: Servis / Názory
Autor:
Firmy
Související články
Fórum výrobních manažerů

Jak se odráží ve vaší výrobě stále přetrvávající nedostatek materiálových vstupů? Jak to ovlivňuje chod vaší firmy, plánování průchodu zakázky výrobou? Navýšení cen surovin musíte pravděpodobně promítnout do výsledných cen vašich produktů. Jak na to reagují odběratelé?

Z manažera vlastníkem

V době recese koupila Olga Kupec od německého majitele slévárenský provoz a už více než 10 let jede její firma na plné obrátky. Tato přemýšlivá a empatická dáma dokázala svým přístupem ke klientům a kolegům vybudovat v českoněmeckém pohraničí prosperující firmu, která nemá nouzi, ani o zakázky, ani o zaměstnance.

Hotspot slévárenské a metalurgické techniky

Centrem světové slévárenské a metalurgické techniky se pod heslem „The Bright World of Metals“ opět po čtyřech letech stane německý Düsseldorf. Přibližně 2 000 vystavovatelů se od 25. do 29. června 2019 představí na předních mezinárodních oborových veletrzích GIFA, METEC, Thermprocess a Newcast.

Související články
Zlepšovatelská hnutí českých průmyslových podniků - Třinecké železárny

Japonský výraz kaizen znamená zlepšení nebo změnu k lepšímu a odkazuje na postupy zlepšování ve výrobě převážně strojírenských podniků. Poprvé byl realizován po druhé světové válce v japonských firmách, a když se podíváme na japonský průmysl dnes, asi to vážně funguje. Stejně tak fungují systémy zlepšování v průmyslu České republiky, které zavedl Tomáš Baťa už před více než sto lety. Svědčí o tom následující řádky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Zlepšovatelská hnutí českých průmyslových podniků - ArcelorMittal

Inovace, inovace, inovace. Kdo neinovuje, jako by nebyl. To jsou nejčastěji skloňovaná hesla v posledních letech napříč všemi obory podnikání. Nejde však o žádnou novinku – zlepšovákům, jak se dříve inovacím říkalo, se věnoval každý druhý podnik. Ať už jde o inovaci, která společnosti ušetří nemalé náklady, zvýší její konkurenceschopnost na trhu, nebo usnadní dělníkovi práci ve výrobě, všechny se počítají a je důležité jejich autory odměňovat.

Fórum strategického manažera v deseti zastaveních, Luboš Malý, Brück AM

V novém seriálu chceme oslovovat naše top manažery a hledat u nich tajemství jejich úspěchu, jež by mohlo být inspirací pro ostatní, kteří se na podobnou dráhu vydávají či již po ní jdou. Strategie prvního kroku často bývá přelomová – iniciuje další, následující kroky, rozhoduje a ovlivňuje činy budoucí a v žádném případě ji nelze podcenit.

Česká zbrojovka se světovým zvukem

Pistole ČZ-75 je druhou nejkopírovanější krátkou zbraní na světě, v zámoří se na zbraně z České zbrojovky Uherský Brod stojí fronty. Čeští zbrojaři mají trefu. Neodolali jsme a přijali pozvání do 20hektarové zbrojovky na pomezí Valašska a Slovácka.

Návrhy systému ostřiku okují

V minulém vydání jsme vám představili princip využívání inovačních voucherů, které nabízí Jihomoravské inovační centrum (JIC) na podporu spolupráce podnikatelů a vědců. Nyní vám představujeme další úspěšné využití voucherů olomouckou firmou Hydrosystém, která s pomocí Energetického ústavu FAST VUT v Brně pracovala na stanovení časových konstant při vysokotlakém odstraňování okují.

Ocelové město a CO2

Co Jules Verne nemohl tušit… Nebo mohl? Zlého profesora nechává umřít na zadušení kysličníkem uhličitým…

Virtuálně na veletrh

Svět se nám doslova před očima přelévá do online prostoru. To, že se na internet přesune mnoho služeb a komodit bylo jasné už od rozšíření a zvýšení dostupnosti internetu široké veřejnosti. Letošní pandemická situace však tento přerod ještě více umocnila. Ostatně i v průmyslu nás již několik posledních let doprovázejí hesla jako Internet věcí, digitalizace, big data, cloud apod. Oblíbené semináře a konference dostaly virtuální podobu a koncem listopadu si také 17 vystavovatelů a okolo 300 návštěvníků vyzkoušelo první virtuální odborné B2B setkání s názvem Výroba forem 2020.

Kombinace technologií slévání a 3D tisku

Aditivní technologie přinášejí do oboru slévárenství nový pohled na věc a výrazně ovlivňují nejen proces výroby odlitků, ale i myšlení pracovníků ve slévárnách. Aditivní výroba zásadním způsobem mění zavedené pracovní postupy, systémy práce s výrobní dokumentací, technickou přípravu výroby a technologii výroby odlitků. Mění také možnosti konstrukce odlitků včetně jejich tvarové náročnosti. Proto můžeme bez přehánění tvrdit, že celou slévárnu a její postup výroby odlitků lze vměstnat do jednoho stroje - 3D tiskárny na kovy.

Kontinuální omílací systém do stávající periferie

Pokud jde o sériovou výrobu složitých tlakových odlitků z hliníkových slitin, je Kovolis Hedvikov preferovaným partnerem automobilových výrobců a dodavatelů. S cílem rozšířit kapacitu i možnosti zpracování investovala společnost do nového omílacího systému, přizpůsobeného široké škále dílů a místním podmínkám.

Budoucnost nástrojových materiálů bez kritických kovů

V současné době jsou nejrozšířenějšími nástrojovými materiály slinuté karbidy a nástrojové oceli. Slinuté karbidy, tedy cermety tvořené vysokým podílem karbidů, převážně karbidu wolframu, a dále TiC, TaC a NbC, a kobaltem jako pojivem jsou využívány především pro výrobu výměnných břitových destiček pro strojní obrábění, případně vrtáků do zdiva a betonu. Díky výborné otěruvzdornosti a velmi dobré lomové houževnatosti jsou v poslední době tyto materiály využívány pro různé aplikace, jako je obrábění ocelí, litin i neželezných kovů.

Technologie DMLS - 3D tisk kovů

Moderní technologie vyrábějící 3D objekty přímo z 3D CAD modelů zažívají v posledních letech obrovský rozmach, který svědčí o tom, že se podařilo výrobcům 3D tiskáren dosáhnout kvality a efektivity procesů tak vysoké, že dnes již směle konkurují dlouhodobě zavedeným konvenčním výrobním postupům a mnohdy je dokonce předstihují. Uvedená skutečnost platí dvojnásob pro 3D tisk kovů, který je široce uplatňován v rozmanitých oborech výroby od průmyslu až po zdravotnictví.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit