Témata
Reklama

Portálová centra řešená na míru

Protože společnost Strojírna Tyc je vysloveně orientována na zákaznická řešení na klíč, neustále se snaží přicházet s novými produkty a opcemi, které by stroje přibližovali stále širšímu spektru konečných uživatelů. Na tomto principu je postavena i filozofie konstrukce obráběcích center - stroj dané typové řady s úpravou na míru potřebám zákazníka - jinak řečeno, co kus to originál.

Trvalý vývoj a vylepšování probíhá jak na strojích FVC (portálové centrum s pojízdným stolem), tak na strojích FPPC (portálové centrum s pojízdným příčníkem). V posledních letech se podařilo zrealizovat několik projektů, kde spolu se strojem došlo k dodávce komplexního řešení technologie a navazujících periferií.

Reklama
Reklama
Reklama

Portálové centrum s pojízdným příčníkem

Pokud jde o konkrétní zakázky, šlo například o stroj pro Aircraft Industries Kunovice, kde se strojem FPPC 200/8 CNC (pracovní zdvihy X = 8 000 mm, Y = 2 000 mm, Z = 1 500 mm) se souvisle řízenou hlavou HFE-16/130 (parametry na vřetenu 34 kW, 16 000 ot.min-1, 130 Nm) a veškerými standardními opcemi (ATC – automatická výměna nástrojů, chlazení nástrojů, nástrojová a obrobková sonda), byl navíc dodán i základ stroje, zastřešení a odsávání pracovního prostoru, zařízení k lisování hliníkových třísek z obrábění (briketovací lis) a software pro měření dílců přímo na stroji za pomoci obrobkové sondy s výstupem do měřicího protokolu. Současně s tím byl ještě instalován mostový jeřáb pro zavážení materiálu do stroje a předělána elektroinstalace a osvětlení výrobní haly v místě kolem stroje. Na takto komplexně vyřešené pracoviště pak byly současně se strojem dodány upínací přípravky, nástrojové vybavení pro obrábění a odladěné CNC programy na obrábění požadovaných dílců (viz obrázek 1). Zde se cíl, aby zákazníkovi nic nebránilo v rychlém a plynulém najetí výroby na novém zařízení, podařilo zrealizovat bezezbytku.

Na komplexně vyřešené pracoviště pro společnost Aircraft Industries Kunovice byly současně se strojem dodány upínací přípravky, nástrojové vybavení pro obrábění a odladěné CNC programy na obrábění požadovaných dílců.

Portál s širokým rozsahem dodaného příslušenství

Dalším strojem s širokým rozsahem dodaného příslušenství byl portál do Sklostroj Turnov CZ FPPC 250/9 CNC (pracovní zdvihy X = 9 000 mm, Y = 2 500 mm, Z = 1 500 mm) s dvouosou indexovanou hlavou HFM-5/800 (parametry na vřetenu 30 kW, 5 000 ot.min-1, 800 Nm). Kromě již zmíněných standardních opcí i u tohoto stroje bylo součástí dodávky předání na klíč, včetně základu pro stroj, upínacích přípravků, obráběcích nástrojů a odladěných CNC programů pro snadný rozjezd výroby. Navíc bylo na stroji aplikováno připojení hlavy přes rozhraní umožňující automatickou výměnu hlav. Zákazník v první fázi užívání stroje tuto funkci primárně sice nevyužije, přesto se s výhledem na budoucnost rozhodl pro toto opční provedení. To umožňuje dodatečnou instalaci dalších hlav rozšiřujících technologickou využitelnost stroje a zároveň v případě potřeby již nyní umožňuje zkrácení případného servisního zásahu při výměně poškozené hlavy za servisní. Servisní hlavy trvale drží společnost Strojírna Tyc na skladu právě pro případy nutnosti výměny, např. v případě kolize hlavy při provozu stroje.

Společnost Uraltransmaš Jekatěrinburg využívá pro obrábění podvozkových rámů portálový stroj Strojírny Tyc, ke kterému bylo dodáno celkem 9 hlav, které lze libovolně zaměňovat v automatickém režimu.

Automatická výměna hlav

Obecně se automatická výměna hlav stává u zákazníků stále populárnější. A to ať už z důvodu servisních, jak bylo uvedeno výše, nebo technologických, kdy výměnná hlava umožňuje dosažení špatně přístupných míst nástrojem bez nutnosti přeupínání obrobku. Toto řešení s úspěchem využívá společnost Uraltransmaš Jekatěrinburg pro obrábění podvozkových rámů. Na tuto náročnou technologii bylo dodáno ke stroji celkem 9 hlav, které je možné libovolně zaměňovat v automatickém režimu (viz obrázek 2). Ve spojení s novým provedením smykadla, které umožňuje zdvih v ose Z 2 000 mm jde o maximálně univerzální řešení portálového obráběcího centra pro největší dílce. Dalším důvodem pro použití automatické výměny hlav je u portálového centra s karuselovacím stolem, kdy lze zaměnit frézovací hlavu za hlavu soustružnickou. Používáním této speciální hlavy je umožněna vyšší produktivita soustružení a navíc se „šetří“ frézovací hlava.

Centrum FVCTP 160/2 CNC ve společnosti PBS Velká Bíteš, kde je stroj vybaven dvěma stoly se vzájemnou paletovou výměnou a souvisle řízenou hlavou.

Pozicovací a karuselovací stoly

Rotační, resp. karuselovací stoly jsou samostatnou kapitolou, na níž neustále probíhá vývoj a v jejichž integraci do strojů je spatřován obrovský potenciál. Od prvního pozicovacího stolu dodávaného se strojem FVCT 180/2 CNC do Ostroje Opava (1 800 x 1 800 mm, 5 tun) přes první karuselovací stůl na stroji FPPCT 400/10 CNC ve Šmeralu Brno (průměr 3 200 mm, 40 tun, 100 ot.min-1) až po centrum FVCTP 160/2 CNC ve společnosti PBS Velká Bíteš, kde je stroj se dvěma stoly se vzájemnou paletovou výměnou (2x karuselovací stůl průměr 1 250 mm, 4 tuny, 400 ot.min-1) a souvisle řízenou hlavou HFE-10/173 (40 kW, 10 000 ot.min-1, 173 Nm)(viz obrázek 3) až po první zahraniční dodávku stroje s karuselovacím stolem FVCT 180/2 CNC (průměr 1 600 mm, 250 ot.min-1, 5 tun) a indexovanou hlavou HFM-5/800 do společnosti NIIEFA Petrohrad. I z těchto uvedených příkladů je patrné, jak široký výběr stolů a kombinací je možné nabídnout, a to jak z pohledu rozměru, tak i ohledně technického řešení.

Zkrátka vyjít zákazníkovi vstříc a najít správnou cestu specifikovanou požadavky zákazníka je pro společnost základ a s každou přijatou výzvou se se stroji firma posouvá dál.

Strojírna Tyc se prioritně zabývá produkcí a vývojem nových portálových center vlastního vývoje a konstrukce. Jde o plně řízená obráběcí centra a brusky na rovinné i tvarové plochy. Jako vedlejší činnost společnost nabízí modernizaci a generální opravy různých strojů. Na strojích řady FVC a FPPC lze provádět široké spektrum technologických operací. Plní funkci hrubovací, ale také, u řad se zvýšenou přesností, funkci dokončovací. Všechny nosné části těchto strojů jsou z šedé litiny a vykazují velmi dobré parametry tuhosti a tlumení chvění vzniklého při obrábění. Komponenty jsou řešeny modulárně, aby vyhověly veškerým požadavkům zákazníků. Stroje jsou navrženy tak, aby plnily požadavky spolehlivosti, vysoké produktivity práce, přesnosti a kvality dosahovaného povrchu. Firma se zabývá také designem strojů.

Ing. Vladimír Tejček

Strojírna Tyc, umístění na MSV: pavilon P, stánek 135

vladimir.tejcek@tyc.cz
sales@tyc.cz
www.tyc.cz

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 131033
Datum: 01. 10. 2013
Rubrika: Trendy / MSV 2013
Autor:
Firmy
Související články
Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Automatizace výroby s minimálními personálními nároky

Ať už s možností frézování, nebo soustružení, 4osého, nebo 5osého obrábění, s výměnou palety, či bez ní, s kruhovým zásobníkem palet, věžovými upínacími přípravky pro vícenásobné upínání obrobků, automatizací a progresivním ovládacím panelem, univerzální 5osá obráběcí centra lze flexibilně přizpůsobit a rozšířit pro každou aplikaci.

Související články
Věnujte pozornost vedlejším časům při obrábění

Firma Grumant se již 25 let zabývá prodejem nástrojů a strojů pro třískové obrábění. Zároveň je již známo to, že klade silný důraz na podporu svých zákazníků. 25 let zkušeností jejích techniků ukazuje, že řada zákazníků se soustředí hlavně na kontrolu a optimalizaci strojního času a přehlíží ztráty časů vedlejších. A právě zkrácení vedlejších časů je klíčem k razantnímu zvýšení produktivity, zisku a překvapivě i cesta jak odlehčit problému nedostatku kvalifikovaných obráběčů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Obrábění těžkoobrobitelných materiálů

Stále rostoucí požadavky výrobců proudových motorů vyžadují kontinuální vývoj žárupevných materiálů. Klasické metody obrábění jsou zde na hranici svých možností, efektivní alternativou je elektroerozivní řezání drátovou elektrodou.

Aditivní výroba unikátních řezných nástrojů

Aditivní technologie jsou jedním z nosných pilířů Průmyslu 4.0. Od roku 2014, kdy v ČR 3D tisk kovů odstartoval „ve velkém“, byla o této problematice napsána celá řada publikací, díky nimž je tato technologie považována za poměrně známou. Jedním z průkopníků 3D tisku v ČR je firma Innomia, která přinášela informace o technologii DMLS do povědomí českého průmyslu již několik let před tímto zmiňovaných boomem.

Zerobot - efektivní způsob automatizace

V minulém příspěvku (www.mmspektrum.com/180112) jsme popsali tzv. nulový bod upínání (Zero point systém). Ukazuje se, že při dnešních trendech, kdy automatizace a zejména pak robotizace opět zažívají velkou renesanci, je výhodné spojit Zero point systém a robot. O trendech takového spojení pojednává tento příspěvek.

Digitalizujeme svět obrábění

Digitalizace v oblasti obráběcích strojů je poměrně nový fenomén. Svět digitalizace se stává svébytným ekosystémem a Siemens jako jediný má pro jeho vytvoření a fungování potřebnou škálu nástrojů – od simulačních programů pro plánování a virtuální zprovoznění strojů, výrobků i procesů přes řídicí systémy a další prvky průmyslové automatizace po monitoring a sběr dat, cloudová úložiště i manažerské nadřazené systémy. Jaké výhody digitalizace přináší, ukázal Siemens na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně mimo jiné také na prototypu multifunkčního obráběcího centra MCU450 společnosti Kovosvit MAS.

Automatická optimalizace posuvů a pohonů obráběcích strojů

Před více než rokem uvedla společnost Siemens do prodeje nový, podstatně funkčně vylepšený software 4.7 pro NC řídicí systémy Sinumerik 840D sl a 828D. Na nové funkce softwaru, které výrazně vylepšují vlastnosti řídicího systému Sinumerik v oblasti programování a obsluhy, jsme se soustředili v článku ve vydání č. 1,2/2017 (viz. www.mmspekturm.com/170148). V tomto příspěvku se budeme věnovat detailněji výrazné změně softwaru 4.7 v oblasti seřizování a optimalizace posuvů a hlavních pohonů.

Termostabilní koncept obráběcích strojů - 1. část

Termostabilní koncept obráběcích strojů firmy Okuma je systém regulace či chcete-li potlačování dilatací stroje způsobených změnami teploty jeho struktury. I když změny teploty je možné omezit vhodnou konstrukcí stroje, nelze jim zcela zabránit. Stroj pracuje v určitém prostředí, které obecně nemá konstantní teplotu.

Aditivní výroba a 3D tisk

K zajištění budoucí vedoucí úlohy Evropy v aditivní výrobě, která představuje nedílnou součást konceptu Industry 4.0, je nezbytná společná evropská strategie – takový je názor Evropského výboru pro spolupráci mezi výrobci obráběcích a tvářecích strojů Cecimo. Jednou z priorit je vytváření evropské strategie aditivní výroby (AM), která by měla podporovat plynulý, dlouhodobý a konzistentní rozvoj této technologie v Evropě.

Profesionální přístup k broušení

V současnosti jsou kladeny ze strany zákazníků stále vyšší nároky na co nejvyšší přesnost při broušení, která je spolu s výslednou drsností nejvýznamnějším požadavkem uživatelů. Samozřejmě této kombinace je třeba dosáhnout v nejkratším možném čase. Tyto hlavní parametry jsou zahrnuty do koncepce brousicích strojů české společnosti Fermat Machine Tool a jsou dosahovány i mj. využitím řady speciálního příslušenství a nových technologických standardů.

Spolupráce firem a univerzit přináší konkrétní výsledky

Inovace v technickém vývoji výrobních strojů a technologií jsou nezpochybnitelnou povinností pro každou firmu, která chce dlouhodobě působit na současném vysoce konkurenčním trhu. Na výrobní stroje a technologie se klade stále šest základních požadavků: přesnost a jakost povrchu vyráběných dílců, produktivita a hospodárnost výroby, spolehlivost strojů a minimální dopad na životní prostředí. Prostředky pro naplnění těchto požadavků jsou různé. V MM Průmyslovém spektru 6/2016 (www.mmspektrum.com/160643) byl představen projekt Centrum kompetence Strojírenská výrobní technika, v rámci kterého spolupracují ve výzkumu a vývoji firmy a univerzity. Článek byl zaměřen především na ukázky zlepšování uvedených hlavních užitných vlastností výrobních strojů a technologií konstrukčními modifikacemi strojů. V tomto článku představíme některé dosažené výsledky v oblasti technologií a provozu strojů.

Črta o horizontce, část II.

V minulém vydání MM Průmyslového spektra jsme začali pojednání o historii, současnosti a perspektivách vývoje jedinečného stroje, kterým bezesporu horizontka je, a v tomto vydání jej ukončíme. Čtenáři, kteří předchozí díl v listopadovém vydání nečetli, mají možnost dohledat ho na internetu na adrese www.mmspektrum.com/151122.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit