Témata
Zdroj: Testo

Termokamera, která rozpozná měřený objekt

Nová termokamera testo 883 byla vyvinuta speciálně pro údržbáře, správce budov, energetické poradce a další pracovníky, kteří se při svých měřicích úkolech musí spolehnout na nejlepší kvalitu termosnímku a užitečné funkce, jež ušetří čas a zajišťují bezchybné pracovní výsledky. Zásadní novinkou v této oblasti je technologie testo Site Recognition, která dokáže automaticky přiřadit zhotovené termogramy ke správnému měřenému objektu, čímž eliminuje potřebu zdlouhavé manuální správy snímků.

Reklama

Při údržbě a správě zařízení může mít každodenní práce technika údržby zásadní vliv na to, zda výroba úspěšně dosáhne požadovaných cílů, nebo zda se bude muset potýkat s bolestivými ztrátami v důsledku neplánovaných prostojů. Práci technika však často komplikuje neustálý časový tlak, neproduktivní administrativa a také nedostatečné nástroje. Zde může pomoci nová termokamera testo 883, která vidí vše důležité, a díky svým praktickým funkcím může dokonce spoustu práce udělat za něj.

Termokamera testo 883. (Zdroj: testo)

Termokamera testo 883

Nová termokamera testo 883 se vyznačuje intuitivním ovládáním prostřednictvím dotykového displeje v kombinaci s osvědčeným joystickem testo. Disponuje vynikající kvalitou obrazu s infračerveným rozlišením 320 x 240 pixelů, které lze ještě rozšířit na 640 x 480 pixelů díky integrované technologii testo Super Resolution. Díky ručnímu ostření má obsluha nad termogramem vždy plnou kontrolu. Pro velmi přesnou termografii i vzdálených objektů lze jednoduše standardní objektiv vyměnit za teleobjektiv.

Kamera je vybavena unikátní technologií testo Site Recognition, která automaticky přiřadí termogramy ke správnému místu měření. Snímky tak již není třeba přiřazovat ručně na PC. Pro rychlé analýzy na místě je k dispozici mobilní aplikace testo ThermographyApp.

Kamera je vybavena unikátní technologií testo Site Recognition, která automaticky přiřadí termogramy ke správnému místu měření. Snímky tak již není třeba přiřazovat ručně na PC. Pro rychlé analýzy na místě je k dispozici mobilní aplikace testo ThermographyApp.

Automatická správa termogramů

Typickým problémem při údržbě je, že mnoho podobných měřených objektů znamená mnoho podobných termogramů. Dříve bylo pro jasné přidělení snímků po kontrole nutné vytvořit komplexní seznamy nebo přidat hlasový komentář ke každému jednotlivému termogramu.

Reklama
Reklama
Reklama

Tyto problémy řeší technologie testo Site Recognition, která zaručuje plně automatické rozpoznávání míst, jakož i ukládání a správu termogramů. Díky tomu jsou vyloučeny jakékoliv záměny, předchází se chybám během vyhodnocení a ušetří se čas, který byl dosud pro ruční přiřazení termogramu zapotřebí.

Jak testo Site Recognition funguje

Před zahájením práce je nejprve potřeba v počítačovém softwaru testo IRSoft vytvořit seznam měřených objektů a vytvořit pro ně kódy, které se vytisknou a přilepí na měřený objekt. V případě, že se již pro měřené objekty kódy používají nebo jsou k dispozici inventární seznamy, naimportují se stávající seznamy s kódy do softwaru testo IRSoft a data přenesou do termokamery testo 883.

Před vlastním měřením obsluha v termokameře aktivuje průvodce testo Site Recognition. Termokamera pak během měření automaticky rozpozná kódy a uloží příslušné informace o místě měření spolu s termogramem. Při synchronizaci termokamery se softwarem testo IRSoft jsou termogramy automaticky správně přiřazeny.

Kromě správy místa měření software umožňuje také komplexní analýzu, zpracování a dokumentaci termogramů. Pracovní výsledky lze rovněž exportovat pro programy třetích stran, což ušetří spoustu času, a navíc je to velmi intuitivní.

Aplikace testo ThermographyApp

Pro mobilní zařízení je zdarma k dispozici aplikace testo ThermographyApp, určená pro operační systémy iOS a Android. K dispozici jsou následující funkce:

  • analýza – vkládání bodů měření, vytváření teplotních křivek, přidávání komentářů atd.;
  • livestream – chytrý telefon nebo tablet lze použít jako druhý displej, například při měření nad hlavou;
  • dálkové ovládání – ovládání termokamery pomocí aplikace;
  • dokumentace – výběr snímků, ukládání dat, prohlížení náhledů, odesílání zpráv e-mailem, sdílení snímků s kolegy a manažery.
Produktové video termokamery testo 883

Možnosti dodávky

Termokamera testo 883 se dodává buď samostatně se standardním objektivem 30° x 23°, robustním kufrem, profesionálním softwarem IRSoft, USB napájecím zdrojem, Li-ion akumulátorem a dalším příslušenstvím, nebo v sadě doplněné o teleobjektiv 12° x 9°, náhradní lithium-iontový akumulátor a nabíjecí stanici.

Profesionální software testo IRSoft


Související články
Jak sledovat Big Data rychlostí formule 1

Velmi rychlé zpracování dat je ve formuli 1 zcela zásadní. To platí nejen pro telemetrii během závodu, ale i pro výzkumná pracoviště, kde se testují pohonné jednotky pro závodní vozy. Inženýři z týmu Scuderia Ferrari mohou nyní díky kombinovanému hardwarovému a softwarovému řešení od SKF sledovat výkon v jednotlivých zkušebních komorách pohonných jednotek v reálném čase.

Digitalizace ve vyhodnocování stavu strojů

Posuzování stavu strojů bez nutnosti odstavení je dnes důležitější než kdy dříve. SKF proto vyvinula systém SKF Enlight založený na sběru dat pomocí mobilních zařízení a jejich ukládání a analýze v cloudové aplikaci, který je vhodný pro potřeby globálního průmyslu. Nové řešení zvyšuje účinnost kontroly a snižuje náklady na údržbu. Provozovatelům také poskytuje v reálném čase rozsáhlá data o výkonnosti a spolehlivosti strojů.

Služba pro bezdemotážní diagniostiku

Bezdemontážní diagnostika je zavedená metoda pro periodickou analýzu stavu strojů a zařízení, která umožňuje monitoring v čase, vylepšuje harmonogram zásobování náhradními díly a optimalizuje správu zdrojů. Metoda rovněž šetří prostředky tím, že eliminuje ty servisní úkony, které nejsou nezbytné.

Související články
Nový zdokonalený vizuální IR teploměr

V katalogu výrobků společnosti Fluke Corporation se objevil další přírůstek v kategorii vizuálních IR teploměrů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

Digitalizace správy a servisu strojů

Novinky v oblasti správy a servisu strojů pro zpracování plechů a profilů představila společnost Trumpf na pravidelných dnech otevřených dveří koncem roku 2019. V následující reportáži představíme hlavní novinky pro uživatelé digitálního prostředí TruServices.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

O čem je toolmanagement?

Jednoho pošmourného listopadového dne jsem se vydal do Plzně, abych si popovídal s panem Oldříchem Bosmanem, jednatelem a zakladatelem společnosti BTS Technik.

Chytrá kontrola procesů s využitím cloudu

Systémový dodavatel Kelch GmbH vyvinul společně s inovativními partnery sledování procesu a stavu s využitím cloudu. Díky němu je od nynějška možné systematicky sledovat seřizovací přístroje Kelch a včas rozpoznat případné nesrovnalosti.

Dráty, kabely a trubky opět v Düsseldorfu

V globální informační a komunikační platformu pro klíčové hráče z oboru drátů, kabelů a trubek se od 30. března do 3. dubna 2020 opět promění výstaviště v Düsseldorfu.

Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Revoluce v měření přišla s analogovým signálem

Když se dnes bavíme o moderních výrobních postupech, máme často na mysli využívání high-tech technologií, které je snahou stále více propojovat, automatizovat a sledovat. Tyto přístupy pomáhají výrobcům transformovat jejich výrobní procesy až do stadia nejvyššího – takzvané cyber factory –, přičemž vysoká jakost vyráběných dílů a úspora nákladů během výrobních procesů hrají nejdůležitější roli. Z tohoto jasně vyplývá nutnost investice také do měřicích systémů.

Vznik chytrého průmyslu

Digitalizace a mobilita mají v průmyslu stále větší význam. Počet zařízení připojených k internetu neustále vzrůstá a konektivita roste nejrychlejším tempem právě ve výrobě. V průběhu několika uplynulých let zaujala společnost SKF přední místo v tomto odvětví a téma Průmyslu 4.0 posouvá do oblasti „smartifikace průmyslu“.

Hromadná výroba? To nestačí!

Všichni jsme svědky nesporně se zrychlujícího vývoje vědy, techniky, ale i světového obchodu. Globalizace trhu vede k poptávce po rychle pracujících výrobních linkách a strojích vykazujících výjimečné výkony. Současně se stále častěji objevuje požadavek uspokojit poptávku na malé série výrobků, které se od těch masových odlišují.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit