Témata
Reklama

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

KOMERČNÍ ČLÁNEK

ONE-TOUCH CLAMPS manuální rychloupínky

  • Zkrácení doby upnutí obrobku o 1/3!
  • Snížení nákladů na příslušenství o 1/3!

ONE-TOUCH CLAMP jsou mechanické rychloupínky vyvinuté pro upínací přípravky. Jsou to kompaktní, ale silné vačkové upínky vyrobené z tepelně tvrzených dílů. Rychlé a snadné upnutí otočením rukojeti snižuje čas upínání obrobku a vačkový mechanismus poskytuje vysokou upínací sílu. Ve srovnání s hydraulickými nebo pneumatickými upínkami jsou ONE-TOUCH CLAMPS levnější díky snížení nákladů na údržbu a příslušenství.

Reklama
Reklama
Reklama
K dispozici je široká škála typů vhodných pro různá použití: Otočné, vtahovací, boční, tlačné, vertikální a další.

ONE-TOUCH FASTENERS

Spojovací prvky pro rychlou výměnu obrobků

ONE-TOUCH FASTENERS jsou novým řešením pro časté výměny obrobků a upínacích přípravků. Oproti použití šroubů výrazně zkracují dobu seřizování a umožnují pevné zapolohování s rychlou a jednoduchou obsluhou. K upnutí součásti dojde pouhým otočením knoflíku o 1 otáčky nebo stisknutím tlačítka, není potřeba žádný nástroj. Bezpečně upínají součásti pomocí vačkového nebo kuličkového zámku. Stav upnuto / uvolněno je srozumitelně zobrazen indikátorem „ON / OFF“.

K dispozici je široká škála typů vhodných pro různá použití: Upínky na čtvrt otáčky, nacvakávací s tlačítkem, magnetické, na čep a další.

ONE-TOUCH posuvný zámek

ONE-TOUCH posuvné zámky snižují seřizovací časy a zvyšují spolehlivost polohování v různých zařízeních, jako jsou manipulační nebo balicí stroje pro nastavení vodítek dopravníku, polohy zámků a podobně.

  • Snadné a bezpečné ovládání upnutí knoflíkem nebo rukojetí
  • Bezpečné upnutí pomocí klínového mechanizmu
  • Snadno čitelná aretační poloha „Indikátor ON / OFF“
  • Provedení pro drážky nebo čtvercové profily
  • Jmenovité zatížení: 500 až 800 N
  • Tepelná odolnost: 90 ° C

Tvarové upínky zámek

Tyto upínky jsou určeny pro upínání obrobků nepravidelného tvaru pomocí vnějších nebo vnitřních tvarových čelistí. Pomocí těchto obrobitelných čelistí lze upnout obrobek jakéhokoli tvaru.

Čelisti pro vnější upnutí se obrobí do tvaru obrobku, jejich spodní část se stahuje dolů a 8 segmentů čelisti je silou taženo do středu, čímž dojede k upnutí. Při vnitřním upnutí je obrobek umístěn vně čelistních segmentů, které se rozpínají pomocí kuželového čepu.

Těleso upínky je vyrobeno z nerezové oceli, obrobitelné čelisti z eloxovaného hliníku.

Modulární vtahovací upínací systém

Mechanický upínací systém s nulovým bodem pro rychlou výměnu upínacího přípravku zkracuje seřizovací dobu a prostoje stroje. Ideální pro 5osé upnutí. Kompaktní válcové tělo umožňuje obrábění z pěti stran bez rizika kontaktu s nástrojem. Přesný duální kontakt poskytuje vynikající opakovatelnost upnutí s přesností 5µm. Lze použít jako univerzální přípravek standardizací rozteče pro upínací šrouby.

  • Polohování a upnutí v jednom kroku
  • Perfektní opakovatelnost do 0,005 mm!
  • Rychlá výměna a upnutí
  • Vysoká upínací síla až 25kN!
Široký sortiment zde uvedených i dalších upínacích komponent vyráběných japonskou firmou IMAO, která je dlouholetým výrobcem upínacích prvků, nabízí firma
Reklama
Firmy
Související články
Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Ohřevné skříně Amarc - skladujte své sudy v teple a bezpečí

Připravili jsme pro Vás přehledný web s ohřevnými prvky společnosti Amarc. www.ohrevneprvky.cz. Naleznete zde kompletní nabídku topných plášťů pro sudy a průmyslové (IBC) kontejnery i podlahové topné desky v klasickém a EX provedení pro výbušné prostředí.

Jak přispívají opakovaně použitelné čisticí utěrky k ochraně životního prostředí

Dne 5. června 1972, v den zahájení první světové konference o ochraně životního prostředí ve Stockholmu, inicioval program ochrany životního prostředí Spojených národů (United Nations Environment Programme, UNEP) oficiální světový den životního prostředí. Od té doby se každo-ročně 5. červen slaví jako mezinárodní den životního prostředí. Opakovaně použitelný systém čisticích utěrek MEWA k tomu každý den v dílnách a výrobních halách přispívá: Čistí stroje a zařízení a podporuje ochranu zdrojů.

Související články
Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Opřít se o silného partnera

V dnešní době hospodářského růstu mnoho firem přemýšlí o rozšíření výroby. To se však neobejde bez úvah o tom, kde získat prostředky na nové stroje a zařízení. Řešení má jméno SGEF.

Chytré stroje přivádějí továrny k životu

Bezpečné balicí stroje připojené k Ethernetu zvyšují produktivitu, zlepšují flexibilitu, snižují komplexnost konstrukce a řeší problémy pracovníků v provozu.

Integrovaný obvod o tloušťce jedné molekuly

Lidstvo již zvládlo přeměňovat světlo na elektřinu a vytvořit akumulátory, v nichž nedochází k chemickým reakcím. Problémem však je, že tyto přístroje mají velmi nízkou účinnost. Nejlepších parametrů by se dosáhlo při použití polovodičů o tloušťce jediné molekuly. A ty se nyní naučili vyrábět vědci z ruského institutu MISiS, který je partnerem ruské korporace pro atomovou energii Rosatom.

Novinky ze světa 3D tisku

V uplynulém měsíci se v české kotlině seběhlo několik akcí, jejichž společným jmenovatelem byl průmyslový 3D tisk. Představeny byly nové produkční 3D tiskárny, profesionální tiskové materiály a zapomenout nesmíme ani na největší z těchto akcí, výstavu a konferenci 3dexpo.

Nanovlákenná membrána v oknech ochrání stroje i pracovníky

Zatímco o smogu v ulicích se vedou časté debaty, znečištěný vzduch v interiéru patří k opomíjeným tématům. A to i přesto, že podle Světové zdravotnické organizace stojí život 4,3 milionu lidí ročně a v průmyslových objektech ohrožuje jak zdraví pracovníků, tak samotný provoz. Díky rozvoji moderních technologií nyní interiér účinně ochrání nanovlákenná okenní membrána.

Komplexní řešení pro vysledovatelnost: Plně automatizované značení za rozumnou cenu od Brady

Přesvědčte se, jak praktická může být integrace automatizované identifikace PCB. Podívejte se na přehlednou infografiku od společnosti Brady!

Úspěšná implementace směrnice ErP

White paper / Bílá kniha ke stažení

Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit