Témata
Reklama

Světová událost technologií se uskuteční v Hannoveru 23. - 27. dubna 2012. Veletrh Hannover Messe 2012 je spojením osmi předních odborných veletrhů na jednom místě: Industrial Automation, Energy, MobiliTec, Digital Factory, Industrial Supply, CoilTechnica, IndustrialGreenTec a Research & Technology.

Hlavními tématy veletrhu Hannover Messe 2012 jsou průmyslová automatizace, energetická technika, průmyslové subdodávky a služby a výzkum a vývoj. partnerskou zemí veletrhu je Čína.

Reklama
Reklama
Reklama

Greentelligence

Prostřednictvím zvýrazněného tématu „greentelligence” veletrh Hannover Messe 2012 postaví do popředí zelené technologie jako oblast průmyslu, která prochází razantním rozvojem. Průmysl stojí před velkými úkoly: Produkty a procesy musejí být udržitelné, ekologické a účinné, aby se mohly natrvalo uplatnit na světovém trhu. Veletrh reaguje na tento trend, a bude proto jedinečnou platformou pro prezentaci průmyslových řešení a inovací, udržitelného a podnikatelského chování před mezinárodním publikem. To platí pro všechna stěžejní témata nadcházející akce: automatizaci, energetiku, průmyslové subdodávky a služby, výzkum a vývoj.
„Zvýrazněné téma ‚greentelligence’ prostupuje všemi výstavními oblastmi veletrhu. Průmysl poznal, že pouze inteligentní spojení efektivních postupů, ekologických materiálů a udržitelných produktů v průmyslové výrobě může zajistit konkurenceschopnost,“ řekl Dr. Wolfram von Fritsch, předseda představenstva veletržní správy Deutsche Messe.

IndustrialGreenTec

Premiéru bude mít na veletrhu IndustrialGreenTec. Nový přední odborný veletrh bude platformou pro všechny technologie určené pro ochranu životního prostředí v celém řetězci tvorby hodnot. Těžištěm IndustrialGreenTec je využívání odpadových materiálů a likvidace odpadu, technická opatření na ochranu vod a půdy a protihluková opatření, postupy ke snižování znečištění vzduchu, účinnosti materiálů a účinnosti zdrojů, služby od poradenství až po certifikaci.

IndustrialGreenTec na rozdíl od klasických veletrhů zaměřených na životní prostředí staví do popředí výrobní postupy a produkty preventivně šetřící životní prostředí a zdroje.

Metropolitan Solutions

Výstavní oblast Metropolitan Solutions, která měla úspěšnou premiéru na veletrhu Hannover Messe 2011 a mezi vystavovateli a návštěvníky vyvolala velký ohlas, bude v roce 2012 dále rozšířena. Globalizace, změna klimatu a stoupající urbanizace znamenají pro města a aglomerace na celém světě velké výzvy. Klíčem k jejich řešení je rozšiřování a modernizace infrastruktur. Odborníci jsou toho názoru, že nejnaléhavější je potřeba jednat v oblastech infrastruktury, v energetice, zásobování vodou, odpadovém hospodářství, mobilitě a ochraně klimatu. Vystavovatelé Metropolitan Solutions představí technická řešení právě pro tyto výzvy.

Veletrh Hannover Messe 2012 a jeho osm předních odborných veletrhů se budou vyznačovat jedinečnou celosvětovou mezinárodní účastí a rozmanitostí branží. Odborní návštěvníci na veletrh přijedou z celého světa. Hannover každý rok navštíví více než 100 významných mezinárodních delegací, které se zde informují o nejnovějších trendech a řešeních.

Partnerská země

Partnerskou zemí veletrhu bude Čínská lidová republika. Příslušnou smlouvu podepsali v Berlíně v rámci německo-čínských vládních konzultací spolkový ministr hospodářství Dr. Philipp Rösler a čínský ministr průmyslu a informačních technologií, Miao Wie. „Jsme velmi rádi, že můžeme na veletrhu Hannover Messe 2012 uvítat Čínu jako partnerskou zemi. Jsme přesvědčeni, že toto partnerství bude pro německo-čínské hospodářské vztahy silným impulzem a bude mimořádně atraktivní pro vystavovatele a odborné návštěvníky z celého světa. Všichni účastníci veletrhu mají šanci s Čínou zintenzivnit své hospodářské vztahy jak v dovozu, tak ve vývozu a prohloubit své kontakty s vědou,“ řekl von Fritsch.

Metropolitan Solutions. Prognóza OSN: V roce 2050 bude žít více než šest miliard obyvatel v urbanistických centrech.

Čínská vláda předem oznámila, že na veletrhu představí vládní výzkumné projekty na poli energetické účinnosti. Dalším těžištěm expozice partnerské země bude výroba energie, inteligentní energetické sítě a systémy a řešení mobility, která jsou šetrná k životnímu prostředí.

Během pěti veletržních dnů budou v centru pozornosti inovace výroby, průmyslové trendy a aktuální vědecké výsledky.
Reklama
Vydání #1,2
Kód článku: 120111
Datum: 15. 02. 2012
Rubrika: Servis / Veletrhy a výstavy
Autor:
Firmy
Související články
MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

Češi v říši středu a snů

Česká expozice společné účasti na veletrhu CIMT je stejně jako v předchozích ročnících realizovaná specializovaným úsekem a. s. Veletrhy Brno a organizovaná pod patronací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Nutno podotknout, že letošní expozice, i když po dlouhé době beze strojů, byla po designové stránce s ohledem na její kompaktnost velmi povedená. Možná právě proto, že ji netříštily volné otevřené plochy kolem stroje.

S uranem v podpalubí

V březnovém vydání MM Průmyslového spektra jsme publikovali článek pod názvem Jaderné ledoborce pro Severní cestu. Jelikož tento text vzbudil zájem řady čtenářů, rozhodli jsme se na toto téma připravit další podrobnější příspěvek.

Související články
Jaderná energetika: Liga přestárlých

Kam nemůže slunce, tam musí lékař, praví staré přísloví. I ten si ovšem může na ledacos v těle posvítit – třeba pomocí radionuklidů v injekční stříkačce. Výroba nejpoužívanějších radiofarmak na bázi metastabilního izotopu technecia 99mTc, s nímž se provádí více než tři čtvrtiny vyšetření, je přitom závislá na několika dosluhujících reaktorech. A přestože v Česku podobné radionuklidy umíme vyrobit také, zatím stále marně čekáme, zda se na trhu naskytne další šance. V našem seriále o využití štěpení jádra pro civilní účely se tentokráte vypravíme do prostředí, které je nám všem blízké – lékařství a medicíny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Progres v navyšování podílu na trhu

Skupina Plansee Group dosáhla v hospodářském roce 2017/18 konsolidovaného obratu 1,3 miliardy euro, což znamenalo nárůst o 11 % ve srovnání s předchozím obdobím. V rámci bilanční tiskové konference konané v Reutte o tom informovali členové představenstva Bernhard Schretter a Karlheinz Wex.

Od vzdělávání přes úspory až po virtuální realitu

Společnost Siemens se zúčastnila všech dosud konaných ročníků Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně a tradice pokračuje i v letošním roce, kdy hlavním tématem expozice je časová a energetická efektivita v rámci celého životního cyklu stroje - od jeho návrhu až k výrobě. Že je ochrana životního prostředí pro Siemens téma číslo jedna, podpoří i divácky atraktivní část expozice, ve které se představí nový model elektromobilu BMW i3, který je od jara letošního roku součástí vozového parku společnosti Siemens.

Průvodce světem technologických inovací

Nejen vynikající příležitostí pro navazování nových či utužování stávajících obchodních vztahů, ale i příhodnou záminkou důležitých společenských setkání. Tím vším je, velmi stručně řečeno, Amper 2020 – největší středoevropská veletržní akce v oborech elektrotechnika, energetika, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení. Proběhne ve dnech 17.–20. března 2020 na brněnském výstavišti.

V říjnu do Milána

Po šesti letech se podnik nazvaný EMO opět vrací do italského Milána. Bezesporu to bude radostnější pohled do expozic, než tomu bylo právě v roce 2008, kdy vrcholila světová finanční krize, která si vybírala svoji daň především na průmyslové výrobě. I když obráběcí a tvářecí technologie letos svůj veletržní boom již zažily, a to v květnu na CIMT v Pekingu, určitě se vyplatí vypravit se do Milána i třeba proto, že v bezprostřední blízkosti výstaviště Fiera Milano se koná celosvětová výstava EXPO, pro niž je říjen posledním měsícem konání a jejíž zhlédnutí jistě stojí za to.

Průmyslový veletrh Hannover Messe 2015

Významný světový průmyslový veletrh Hannover Messe 2015 letos proběhne od 13. do 17. dubna. Pod hlavičkou Hannover Messe se spojí deset vedoucích veletrhů na jednom místě ‒ v Hannoveru: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation (MDA), Energy, Wind, MobiliTec, Digital Factory, ComVac, Industrial Supply, SurfaceTechnology a Research & Technology.

Evropská výstava v čínské režii

Evropské sdružení Cecimo připravovalo několik let projekt výstavy obráběcích a tvářecích strojů v Číně. Během té doby byla základní idea výstavy několikrát modifikována. Původní záměr uspořádat každý druhý rok, kdy se nekoná EMO ani pekinský CIMT výstavu EMO China, nakonec realizaci nenašel. Po jednáních s čínskými státními orgány byl následně upraven název výstavy na EMTE (European Machine Tool Exhibition).

AMB Stuttgart 2014

Aktuální inovace a nejnovější trendy v oblasti obráběcích strojů a přesných nástrojů předvede na 1 300 vystavovatelů z více než 27 zemí světa na mezinárodní výstavě AMB pro obrábění kovů od 16. do 20. září 2014 ve Stuttgartu. Na 105 tisíci metrech čtverečních výstavní plochy budou představovat zástupci strojírenských společností novinky v oblasti soustružení, frézování, obrábění, broušení, dělení materiálů a dalších technologií a příslušných komponent.

Blíží se druhý ročník veletrhu broušení

Od 14. do 17. května 2024 se koná druhý ročník veletrhu GrindingHub, který odborníkům z celého světa představí – poprvé v historii ve čtyřech výstavních halách – nejnovější technologická řešení v oblasti broušení. Tentokrát se ve Stuttgartu představí přes 460 vystavovatelů z 31 zemí.

Letošní veletrh Formnext slibuje hojnou účast

Formnext, přední světový veletrh aditivní výroby a průmyslové produkce nové generace, slaví úspěšný start do nového veletržního roku – navzdory poněkud utlumené ekonomické situaci v Německu a globálním politickým výzvám se do konce února přihlásilo již přibližně 574 společností z 35 různých zemí.

Kompozitní materiály z přírodních zdrojů

Veřejnost se stále více snaží být environmentálně odpovědnou. Ani napříč odvětvími průmyslu tomu není jinak. V oblasti kompozitních materiálů můžeme v posledních letech sledovat stále častější tendence využívat přírodní materiály jako náhradu konvenčních syntetických produktů. Roste poptávka po vláknech na rostlinné bázi (například vláknech ze lnu, konopí nebo sisalu) a tyto materiály získávají významný podíl na celkové produkci kompozitních výrobků.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit