Témata
Reklama

HANNOVER MESSE 2018 (pondělí 23. - pátek 27. dubna)

Bezplatné elektronické vstupenky pro čtenáře časopisu MM Průmyslové spektrum.

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Reklama
Reklama
Reklama

HANNOVER MESSE - Get new technology first!

HANNOVER MESSE je přední světový průmyslový veletrh. Svými zvýrazněnými tématy „Integrated Industry“ a „Integrated Energy“ je globální platformou pro Průmysl 4.0. Příští veletrh se koná 23. - 27. dubna 2018 v  Hannoveru. Digitalizaci výroby a energetické systémy podrobně představí pět vedoucích veletrhů: IAMD-Integrated Automation, Motion & Drives, Digital Factory, Energy, Industrial Supply a Research & Technology. Souběžně proběhne na hannoverském výstavišti veletrh CeMAT, přední světový veletrh pro intralogistiku a Supply Chain Management. Partnerskou zemí veletrhu HANNOVER MESSE 2018 je Mexiko. Předchozí veletrh navštívilo 225.000 návštěvníků, z toho přes 75.000 návštěvníků přijelo na veletrh ze zahraničí. Letos se očekává celková účast asi 5 000 vystavovatelů.

(eTickets) - platné po celou dobu konání veletrhu. Zde je odkaz pro získání bezplatných permanentních elektronických vstupenek (eTickets) k návštěvě veletrhu HANNOVER MESSE 2018:

https://www.hannovermesse.de/ticketregistration?gouon

https://www.hannovermesse.de/ticketregistration?tepku

Návod

Kliknutím na odkaz se dostanete přímo k registračnímu formuláři, přes který si elektronické vstupenky (eTickets) zaregistrujete/aktivujete. Po zaregistrování/aktivaci obdržíte od veletržní správy Deutsche Messe v příloze e-mailu v pdf souboru osobní vstupenku na Vaše jméno, kterou si vytisknete ve formátu A4 na tiskárně a předložíte ji při vstupu na výstaviště.

Pro získání bezplatné elektronické vstupenky je zapotřebí předchozí online registrace/aktivace, kterou doporučujeme provést již před návštěvou veletrhu. Elektronické vstupenky (eTickets) jsou permanentní vstupenky platné po celou dobu konání veletrhu. V případě použití veřejné dopravy v Hannoveru (GVH region) je třeba opatřit si před nástupem jízdy jízdenku. Elektronické vstupenky (eTickets) nejsou platné jako jízdenky pro veřejnou dopravu.

Další informace k registraci vstupenek jsou k dispozici na internetové stránce http://www.hannovermesse.de/en/get-tickets/

HANNOVER MESSE 2018: Průmysl 4.0 dospěl do dalšího stupně

Souhra automatizační a energetické techniky, intralogistiky, platforem IT a umělé inteligence pohání digitální transformaci průmyslu kupředu. HANNOVER MESSE 2018 ukáže potenciály tohoto rozvoje prostřednictvím svého vedoucího tématu „Integrated Industry – Connect & Collaborate“.

Základními pilíři továrny budoucnosti jsou člověk, stroje a IT. Jejich potenciál se však celý projeví až digitálním propojením. „S novou konektivitou - neboli organizací sítí - dospěl Průmysl 4.0. do dalšího stupně,” říká Dr. Jochen Köckler, předseda představenstva veletržní správy Deutsche Messe AG. „Vedoucím tématem ‚Integrated Industry - Connect & Collaborate’ chceme ukázat, jak digitální propojení v průmyslu vytváří zcela nové formy hospodaření, práce a spolupráce. Výsledkem je větší konkurenceschopnost, lepší pracovní místa a nové obchodní modely.“

Výrobní a energetická technika jsou stále výkonnější, možnosti vyhodnocování dat rovněž, průmyslové IT platformy se prosazují na trhu. K tomu je nutno přičíst umělou inteligenci a  Machine Learning, díky nimž jsou stroje schopné rozhodovat se. Výrobní řetězce se mohou digitálně simulovat, prediktivní údržba se stává standardem, vznikají inovativní obchodní modely, na trzích se objevují noví hráči a hranice mezi jednotlivými branžemi mizí.

„Veletrh HANNOVER MESSE je místem, kde lze zažít razantní rozvoj Průmyslu 4.0 a jeho dopad,“ zdůrazňuje J. Köckler. „Koncerny z celého světa zde předvedou roboty, automatizační techniku, řešení IT a software a také platformy pro digitální propojení. Hannover Messe je proto motorem Průmyslu 4.0. Jen tady je možno uvidět digitální transformaci průmyslu jako celého systému.“

Vedoucí téma „Integrated Industry - Connect & Collaborate“ má pro všechny průmyslové branže enormní význam. Dnes je například možné bez obtíží v továrnách téměř všech velikostí zavést spolupráci člověk - robot. Nebo digitální dvojče - virtuální odraz produktu a propojení výrobních a zákaznických dat umožňují optimalizované výrobní procesy.

V oblasti energie razantně přibývá digitalizace a digitální propojení. Virtuální elektrárny zásobují síť energiemi různých výrobců na míru. Myšlenka sítí vede k pokroku také s ohledem na obrat v energetice a elektromobilitu. Elektřinou poháněná vozidla budou využívána jako zásobárna energie pro spotřebitele a současně stabilizaci výkyvů v síti.

V časech digitalizace se díky Smart Supply otevírají subdodavatelským firmám nové perspektivy. Supply Chain Management, Simultaneous Engineering, optimalizované průběžné časy a minimální míra závad - to všechno je možné, když si subdodavatelé a odběratelé při vývoji rozumí jako partneři a jsou propojeni sítí.

Nová konektivita také změní v továrně úlohu dělníka, který má bezprostřední přístup ke všem důležitým výrobním a strojovým datům. Při rozhodování mu pomáhají inteligentní stroje.

Klíčovou úlohu hrají průmyslové IT platformy. Sběr velkých množství dat z různých zdrojů, jeho analýza a jejich propojování umožňuje v kombinaci s příslušným průmyslovým know-how rozvoj služeb založených na internetu nad rámec klasických hranic mezi branžemi.

Také výrobní logistika a požadavky na logistické firmy se v rámci Průmyslu 4.0 mění. Přání zákazníků vyžadují řešení z jedné ruky. Tento trend bude určující na veletrhu intralogistiky CeMAT. Veletrh CeMAT proběhne současně s veletrhem HANNOVER MESSE. Tím bude ve veletržním areálu v Hannoveru zobrazena celková souhra průmyslu 4.0 a logistiky 4.0.

Příklady konektivity a spolupráce budou během veletrhu HANNOVER MESSE zřejmé na stáncích firem z celého světa. Vedoucím tématem se bude zabývat také více než 80 doprovodných fór a kongresů a tak se veletrh opět stane platformou inovací a průkopníkem trendů.

Plánek výstaviště

Pro zvětšení klikněte na obrázek.

Prospekt pro návštěvníky

Zde ke stažení návštěvnické informační brožurky v anglickém jazyce.

Visitor Guide

Webové stránky veletrhu

Další informace o veletrhu HANNOVER MESSE 2018 najdete na www.hannovermesse.de

Reklama
Firmy
Související články
Intertool 2014 spojen s automatizací procesů

Tradiční vídeňský veletrh Intertool, letos pořádaný od 6. do 9. května, získal spojením se Smart Automation Austria na dynamice a bezesporu i zájmu návštěvníků.

MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

Integrovaný obvod o tloušťce jedné molekuly

Lidstvo již zvládlo přeměňovat světlo na elektřinu a vytvořit akumulátory, v nichž nedochází k chemickým reakcím. Problémem však je, že tyto přístroje mají velmi nízkou účinnost. Nejlepších parametrů by se dosáhlo při použití polovodičů o tloušťce jediné molekuly. A ty se nyní naučili vyrábět vědci z ruského institutu MISiS, který je partnerem ruské korporace pro atomovou energii Rosatom.

Související články
Evropskou veletržní sezónu 2019 opět zahájí Lipsko

Lipské průmyslové veletrhy Intec a Z otevřou brány výstaviště pro svůj další ročník již ve dnech 5. až 8. února 2019. Výhodný termín konání hned na začátku roku znamená pro vystavovatele a návštěvníky z České republiky ty nejlepší předpoklady pro navázání či prohloubení obchodních kontaktů na mezinárodní strojírenské a subdodavatelské scéně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Lokální, přesto světový Intertool 2016

Začátkem května 2016 se uskutečnila v celém areálu výstaviště Messe Wien přehlídka průmyslového sektoru. V hale A stejného výstaviště se konala výstava Smart Automation Austria. Souběžně probíhající akce Intertool v halách A a B trvala o den déle a těšila se nebývalé návštěvnosti.

V říjnu do Milána

Po šesti letech se podnik nazvaný EMO opět vrací do italského Milána. Bezesporu to bude radostnější pohled do expozic, než tomu bylo právě v roce 2008, kdy vrcholila světová finanční krize, která si vybírala svoji daň především na průmyslové výrobě. I když obráběcí a tvářecí technologie letos svůj veletržní boom již zažily, a to v květnu na CIMT v Pekingu, určitě se vyplatí vypravit se do Milána i třeba proto, že v bezprostřední blízkosti výstaviště Fiera Milano se koná celosvětová výstava EXPO, pro niž je říjen posledním měsícem konání a jejíž zhlédnutí jistě stojí za to.

Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Komplexní řešení pro vysledovatelnost: Plně automatizované značení za rozumnou cenu od Brady

Přesvědčte se, jak praktická může být integrace automatizované identifikace PCB. Podívejte se na přehlednou infografiku od společnosti Brady!

Ohřevné skříně Amarc - skladujte své sudy v teple a bezpečí

Připravili jsme pro Vás přehledný web s ohřevnými prvky společnosti Amarc. www.ohrevneprvky.cz. Naleznete zde kompletní nabídku topných plášťů pro sudy a průmyslové (IBC) kontejnery i podlahové topné desky v klasickém a EX provedení pro výbušné prostředí.

Jak přispívají opakovaně použitelné čisticí utěrky k ochraně životního prostředí

Dne 5. června 1972, v den zahájení první světové konference o ochraně životního prostředí ve Stockholmu, inicioval program ochrany životního prostředí Spojených národů (United Nations Environment Programme, UNEP) oficiální světový den životního prostředí. Od té doby se každo-ročně 5. červen slaví jako mezinárodní den životního prostředí. Opakovaně použitelný systém čisticích utěrek MEWA k tomu každý den v dílnách a výrobních halách přispívá: Čistí stroje a zařízení a podporuje ochranu zdrojů.

Úspěšná implementace směrnice ErP

White paper / Bílá kniha ke stažení

Virtuálně na veletrh

Svět se nám doslova před očima přelévá do online prostoru. To, že se na internet přesune mnoho služeb a komodit bylo jasné už od rozšíření a zvýšení dostupnosti internetu široké veřejnosti. Letošní pandemická situace však tento přerod ještě více umocnila. Ostatně i v průmyslu nás již několik posledních let doprovázejí hesla jako Internet věcí, digitalizace, big data, cloud apod. Oblíbené semináře a konference dostaly virtuální podobu a koncem listopadu si také 17 vystavovatelů a okolo 300 návštěvníků vyzkoušelo první virtuální odborné B2B setkání s názvem Výroba forem 2020.

CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Formárenský veletrh se blíží

Již třetí ročník formárenského veletrhu Moulding Expo v druhé polovině května bude hostit výrobce forem a nástrojů a dodavatelé potřebných technologií ve Stuttgartu. Pořadatelé sezvali novinářskou obec do slovinské Lublaně, kde prozradili několik detailu o blížícím se veletrhu. Součástí tiskové konference byla také návštěva místních nástrojáren a výzkumného centra pro formárenství.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit