Témata
Reklama

Ložiska pro turbíny poháněné mořskými proudy

18. 11. 2009

První komerční přílivová turbína na světě SeaGen je osazena ložisky od rakouského výrobce ložisek NKE Austria. Převodovku této turbíny obsahující výše uvedená ložiska vyrábí společnost Wikov MGI z České republiky.

Mezi nejnovější technické novinky v oblasti výroby obnovitelné energie patří turbíny poháněné přílivovými proudy. Turbíny  jsou nainstalovány pod hladinou moře a jsou poháněny přílivovým proudem. Výrobce ložisek společnost NKE Austria dodává ložiska pro převodové skříně do těchto „podmořských větrných mlýnů".

Reklama
Reklama
Reklama
Převodová skříň SeaGen je vybavena devíti typy ložisek od společnosti NKE.

ílivové proudy jsou předvídatelnější než vítr

Turbínu SeaGen o výkonu 1,2 MW, která je poháněna přílivovým tokem, vyvinula společnost Marine Current Turbines Ltd. (MCT) se sídlem v Bristolu ve Velké Británii, která patří mezi přední výrobce technologie turbín pro přílivové elektrárny. Turbína funguje na principu jakéhosi „podmořského větrného mlýnu", s tím rozdílem, že není poháněna vzduchem, nýbrž přílivovým proudem. Na rozdíl od energie větru, která do značné míry závisí na výkyvech počasí, jsou přílivové proudy mnohem předvídatelnější. Další výhodou je to, že kvůli vyšší hustotě vody ve srovnání se vzduchem nemusí být podvodní turbíny tak velké jako turbíny poháněné větrem. SeaGen byla nainstalována v Strangford Lough v Severním Irsku a je první turbínou na výrobu elektřiny z energie přílivu na světě, která funguje na komerční bázi.

Probíhající montáž turbíny SeaGen využívající energii mořských proudů.

Převodová skříň byla vyrobena v ČR

Převodovou skříň turbíny SeaGen vyvinula společnost Orbital2 Ltd., což je přední britská společnost v oblasti vývoje převodových skříní v oblasti obnovitelné energie, a byla vyrobena společností Wikov MGI v České republice. Společnosti zabývající se vývojem a výrobou tohoto zařízení si jako dodavatele ložisek zvolily rakouskou společnost NKE Austria. Rozhodujícím momentem, který je vedl k tomu, že se rozhodly právě pro společnost NKE, byla její vynikající technická podpora, rychlá doba realizace a schopnost společnosti dodat ložiska s rotorovou hřídelí.

SeaGen působí v moři opravdu impozantně.

NKE dodává devět různých typů ložisek pro převodové skříně, včetně kulových ložisek s hlubokou drážkou, kuželíkových ložisek, válečkových ložisek a kuličkových ložisek s kontaktem na čtyřech místech a s vnějším průměrem od 300 do 1 090 mm.

Kuželové válcové ložisko je jedním z typů ložisek od NKE používaných v převodových skříních SeaGen.

Vedle ložisek pro turbíny poháněné přílivovou energii dodává společnost NKE ložiska pro ostatní druhy obnovitelné energie, zejména energii větru. Existuje zde značný růstový potenciál, zejména v oblasti obnovitelných energií.

-ds-

Reklama
Související články
Made in Česko: Výzkum a vývoj napříč prostorem i časem

Pro celou řadu českých firem se v posledních letech staly významným zdrojem financí dotace. A není žádným tajemstvím, že existují i subjekty, které se získávání finanční podpory od státu věnují doslova programově. Mění se tak kauzalita a důsledek předchází příčinu – „potřebujeme peníze, tak vymyslíme výzkumný projekt podle programu, který je zrovna aktuální.“ Naštěstí existují také i zdravé firmy a v jejich vedení gentlemani průmyslu, kteří dodržují pravidla hry a dotace opravdu férově využívají ke zvyšování konkurenceschopnosti firem i produktů.

Strojírenské fórum 2020: Průmysl v době postcovidové

Letošní podzimní, v pořadí již osmé Strojírenské fórum, se odehrálo 5. listopadu. Tentokrát však nikoli v prostorách některé z našich technických univerzit nebo na jiném inspirativním místě. Proběhlo virtuálně, z improvizovaného televizního studia vytvořeného ve společnosti Exponex v Brně. Přesto nebylo ani méně zajímavé ani méně navštívené, než akce předcházející.

Místo převodovky řemenové pohony

Synchronní řemeny se v mnoha průmyslových odvětvích prosazují jako nejlepší volba.

Související články
Lineární vedení NSK s vylepšeným těsněním

Společnost NSK představila na veletrhu EMO 2019 optimalizovanou řadu válečkového vedení RA s vylepšeným těsněním. Lineární vedení RA jsou vybavena novými těsněními V1 a vylepšeným krytem, které pomáhají prodloužit životnost a spolehlivost obráběcích strojů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Citové investice Martina Wichterleho

Vnuk vynálezce kontaktních čoček Martin Wichterle podniká více než 30 let. Začínal ve strojírenství, kde se mu podařilo vybudovat impérium na výrobu převodovek. Před pěti lety se vrhl na záchranu zkrachovalých českých skláren. Jak se mu v této oblasti daří, jaké má zkušenosti s nástupnictvím a co pro něj znamená zdravá firma, úspěch a peníze? O tom a dalších tématech jsme si povídali v našem rozhovoru, který Martin Wichterle poskytl redakci MM Průmyslového spektra.

Kompaktní pohony s dutou hřídelí

Kompaktní, robustní, cenově výhodné… Jsou-li stanoveny požadavky na stroje, musí zareagovat i poskytovatelé řídicí a pohonné techniky. Jejich inovace jsou důležité pro vývoj konstrukcí strojů.

Ready made lineární osy s ozubeným řemenem

Pomocí lineární osy je realizován pohyb v přímém směru a jedná se tak o výborný výchozí konstrukční prvek pro stavbu strojů, automatizačních linek a polohovacích zařízení s potřebou přesného lineárního pohybu ve více osách (typicky například CNC stroje). V posledních letech došlo navíc k výraznému snížení cen a lineární osy se tak stávají dostupné i pro dosud zapovězené oblasti. V neposlední řadě je podstatnou výhodou u tzv. ready made produktů dodávka již smontovaného dílu připraveného k okamžitému použití v zákaznické aplikaci.

Řemenové převody přinášejí dynamiku do intralogistiky

Na hannoverském veletrhu se mohli návštěvníci seznámit s inovativními řešeními pro skladovou logistiku, jež vyvinula společnost Continental. Jedná se například o ozubené řemeny Conti Synchrodrive, které nacházejí uplatnění u sloupových zakladačů vysokoregálových skladů, ploché pásy Conti Polyflat pro zdvihací a závěsné systémy či drážkové řemeny Conti Multirib, které se používají v pohonu válečkových tratí.

Nová koncepce dvoupotrubních centrálních mazacích systémů

Oproti jiným typům ztrátových centrálních mazacích systémů, dále jen CMS, mají dvoupotrubní mazací systémy zásadní přednost v tom, že dávkovače jsou plněny novým mazivem přetlakově. To je předpoklad pro spolehlivé mazání strojů a strojních zařízení.

Inteligentní motor střižený na míru

Mechatronická pohonná jednotka g350 představuje nový kompaktní mechatronický pohonný balíček, který firma Lenze uvádí na trh ve třech výkonnostních provedeních. Zařízení je koncipováno speciálně pro horizontální přepravní techniku.

Vývoj úzkorozchodného tramvajového podvozku v laboratořích RTI

Výzkum a vývoj pohonu dvojkolí úzkorozchodného tramvajového podvozku probíhá v rámci kooperace zkušebny komponent dopravních prostředků, zkušebny provozní pevnosti a únavové životnosti, laboratoře pro virtuální prototyping a laboratoře strojírenských experimentálních metod, které jsou součástí Regionálního technologického institutu (RTI) – strojírenského a technologického výzkumného centra ZČU v Plzni, Fakulty strojní.

Bezúdržbové klínové řemeny

U klínových řemenů uživatelé oceňují tichý chod, jednoduchou instalaci a funkci bezpečnostní spojky při přetížení, kterou klínové řemeny plní díky možnosti krátkodobého prokluzu. Nicméně klínové řemeny vyžadují ne vždy levnou a snadnou údržbu. Obzvláště v nepřetržitých provozech či těžko dostupných pohonech se obecné doporučení kontrolovat a dopínat klínové řemeny každých 2 000 provozních hodin obtížně splňuje. Výsledkem bývají ztráty účinnosti, energie a krátká životnost pohonu. Klínové řemeny, jak je známo, bez dopnutí prokluzují. Co ale bývá zanedbáváno, je vliv zvýšených vibrací při nízkém napnutí klínových řemenů. Tyto vibrace mají velmi negativní vliv na životnost ložisek a jiných součástí zařízení. Zde se zaměříme na správnou údržbu a na novinku na trhu – bezúdržbové klínové řemeny.

Univerzální kyvný pohon

Modulární, odolný, univerzální – to jsou hlavní vlastnosti nového čtvrtotáčkového pohonu DFPD společnosti Festo. Tento pohon s ozubeným hřebenem a pastorkem je určen pro splnění nejrůznějších požadavků ve zpracovatelském průmyslu.

Výpočet zbývající doby běhu valivých ložisek

Na veletrhu Hannover Messe 2016 představila společnost Schaeffler novou digitální službu – výpočet nominální zbývající doby běhu valivých ložisek v provozu na základě reálného souboru zatížení.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit