Témata
Reklama

Moderní druhy pohonů v intralogistice

Na alternativní paliva jezdí v Evropě statisíce vozidel, včetně České republiky. Rozšiřuje se elektromobilita, státy v různém měřítku podporují CNG vozidla. Někdy se však přitom zapomíná na vnitrozávodovou dopravu.

Právě vnitrozávodová doprava produkuje podstatnou část emisí, ale také přináší svým provozovatelům nemalé náklady za spotřebované pohonné hmoty. A přitom i zde existují možnosti ke snížení emisí a úspoře nákladů.

Reklama
Reklama
Reklama

Vysokozdvižné vozíky s pohonem na stlačený zemní plyn

Výhodou manipulační techniky s pohonem na CNG jsou jednoznačně úspory a téměř žádné emise pevných částic. Z praxe společnosti Linde Material Handling Česká republika (Linde MH), která dodává CNG vozíky na český trh již od roku 2005, vyplývá, že ve srovnání s vozíky dieselovými ušetří provozovatelé zpravidla polovinu nákladů na pohonné hmoty.

Výstavba plnicí stanice je dnes již zcela standardizovanou záležitostí. Linde MH nabízí svým zákazníkům řešení na klíč s přesnou kalkulací dosažitelných úspor. Celá dodávka CNG technologie včetně vozíků i plnicí stanice může být financována prostřednictvím leasingu.

Vozíky Linde s pohonem na stlačený zemní plyn

Samotná stavba plnicí stanice je dnes poměrně jednoduchou záležitostí, u některých samonosných modelů není dokonce ani nutné stavební povolení. Kapacita stanice se vždy dimenzuje na stávající počet vozidel nebo vozíků s prostorovou rezervou pro další rozšiřování. Navýšení kapacity se pak děje zvýšením počtu kompresorů a tlakových zásobníků. Cena za jednoduchou plnicí stanici (kompresor bez tlakových zásobníků) se pohybuje již od cca 130 tisíc korun.

Pro plnění vozidel se totiž používá zemní plyn z běžné plynovodní sítě, který je stlačován na tlak okolo 200 barů. Cena výroby (cena plynu + stlačení) za 1 kg CNG při použití vlastní plnicí stanice se pohybuje v současné době od cca 16 Kč za 1 kg. Pro srovnání, na veřejných čerpacích stanicích je to okolo 25,50 Kč za 1 kg. Výhodou je také rychlost plnění a nezcizitelnost tohoto moderního paliva.

Vlastní instalaci technologie obvykle předchází optimalizační studie zaměřená na velikost očekávaných úspor a rychlost návratu investice. Doba návratnosti investice do plnicí stanice se pohybuje typicky mezi jedním a třemi roky, v závislosti na počtu provozovaných vozidel na CNG.

Přednosti CNG

CNG jako palivo je zařazeno do IV. třídy nebezpečnosti a jeho používání je dokonce bezpečnější než například využívání motorové nafty či LPG. To vše díky vyspělé technologii a bezpečnostním pojistkám, které účinně brání nebezpečí výbuchu, a to i v případě přímého ohrožení stroje požárem v objektu. Zemní plyn je lehčí než vzduch, takže pokud by došlo k jeho úniku, snadno se rozptýlí do ovzduší. Tím se liší například od LPG, ropného plynu, který se drží při zemi a může se hromadit například v kanálech či jiných podzemních prostorech.

Provoz všech vozidel i vozíků na CNG je tišší, než je tomu u dieselových vozíků. Významně nižší jsou také emise, zejména emise pevných částic jsou zanedbatelné – ze zemního plynu téměř nulové. To umožňuje používání CNG vozíků i v halách.

Vybudováním vlastní plnicí stanice si každá firma otevírá dveře k dalším úsporám, protože může tentýž stlačený plyn používat i pro svá osobní a dodávková vozidla. A v tom je opět obrovský potenciál úspor. Vozy na CNG jsou totiž schopny jezdit se spotřebou 4–5 kg CNG na 100 km a jeden kilogram z vlastní plnicí stanice je možno pořídit za cenu 14–18 Kč v závislosti na ceně, za kterou provozovatel zemní plyn nakupuje. Vůz střední třídy pak dokáže jezdit s náklady kolem koruny na kilometr a to je i v porovnání s úsporným turbodieselem cca o korunu méně. Dnes už to však nejsou jen osobní a dodávkové vozy či autobusy, ale v praxi již také dochází k reálnému nasazení nákladních vozů a kamionů s pohonem na CNG. V současné době není problém natankovat CNG v kterékoliv části republiky, protože plnicích stanic je již 174.

Elektrické vozíky s Li-Ion bateriemi

V dnešní době je již pojem „lithioiontová baterie“ poměrně značně zakotven v širším povědomí společnosti. Narůstá množství implementací těchto baterií v různých aplikacích. V manipulační technice nalézá Li-Ion technologie široké uplatnění z několika důvodů. Bezúdržbovost, možnost mezidobíjení, žádné emise třaskavých a hořlavých plynů během nabíjení, žádné výměny baterií, odbourání speciálních nabíjáren, vyšší účinnost, delší životnost a znatelně menší stopa CO2 – to je přehled hlavních výhod.

Při porovnání pohonů s olověnou baterií lze však nalézt několik důvodů, proč se v provozu Li-Ion baterie neobjevují ještě více. Jedním z nich je prvotní vyšší investice. Ta je ovšem kompenzována pozitivními dopady, které tato nejnovější technologie přináší. Celý proces používání lithioiontové baterie je úspornější a efektivnější, ovšem s návratností je nutné počítat v řádech roků.

Fyzikální zákony platí i u této technologie, takže rychlé mezidobíjení během společných přestávek řidičů může způsobit větší odběrové výkyvy v odběrovém diagramu závodu. Je proto třeba patřičně dimenzovat i všechny kabely a jističe.

Li-Ion vozík Linde s nosností 8 t

Pohon vozíků na vodík

Jedním z nejzajímavějších způsobů pohonu manipulační techniky je pohon pomocí palivových článků. Palivový článek je elektrochemické zařízení, které vyrábí elektrický proud na principu katalytické reakce. Na anodu palivového článku je přiváděno palivo (vodík), na katodu vzdušný kyslík. V případě vozíku je palivovým článkem dobíjena Li-Ion baterie, která následně zajišťuje potřebný, relativně velký proud k pohonu vozíku. Výhodou této technologie je rychlost plnění a nízká cena vlastního paliva. Výstavba privátní plnicí stanice na vodík je v České republice také již možná, existují standardizovaná řešení.

Vozíky Linde na pohon palivovými články jsou dlouhodobě nasazeny v karosářském závodě BMW v Lipsku a také v rakouském DB Schenkeru.

Vozíky na vodíkové palivové články v závodě BMW

Rozhodnutí o druhu pohonu

Při rozhodování, jaký pohon je pro manipulační techniku vhodný, je vždy nezbytné zohlednit všechny faktory, které se budou podílet na výsledné efektivnosti nasazení strojů v provozu. Před pořizováním nových vozíků je nejvýhodnější nechat dodavatele provést kalkulaci jak pro elektrické vozíky s Li-Ion bateriemi či palivovými články, tak pro CNG řešení a následně porovnat jejich výhody.

Linde Material Handling Česká republika

martin.petrik@linde-mh.cz

www.linde-mh.cz/cs/

Reklama
Související články
Zavádění automatizace a robotizace v intralogistice

Rozvoj automatizace a zejména robotizace ve skladech prochází v posledních letech bouřlivým vývojem. Prvním krokem byla automatizace jednodušších procesů manipulace. Vozíky uměly přepravit materiál z jednoho bodu do druhého. Druhým, složitějším krokem je manipulace se zbožím v různých výškových úrovních, typicky z jedné regálové pozice do druhé. To je již o hodně náročnější, protože musí být spolehlivě vyřešeno nabírání a ukládání palet ve výškách a je třeba daleko větší přesnosti. V současné době se objevují i další výzvy, jako je automatizace pohybu vozíků ve venkovních prostorech.

Robotická manipulační technika

V posledních několika letech je velmi diskutovaným tématem problematika Průmyslu 4.0, spočívající v digitální ekonomice, široké automatizaci nebo internetovém poskytování zboží či služeb. Spadá sem kromě digitalizace i robotika, což je při dnešním nedostatku pracovních sil pro průmyslovou výrobu velmi důležitá oblast.

Automatizace v interní logistice

Automatizace skýtá mnoho nových způsobů, jak zefektivnit výrobní a logistické procesy. Lze eliminovat chybovost lidského faktoru a všechny výrobní a skladové operace výrazně zpřesnit a v některých aplikacích i zrychlit. Uživatel pak má neustále pod kontrolou přesnou lokaci a pohyb jakékoliv položky ve výrobě či ve skladu, protože celý systém bývá ovládán ve většině případů řídicím softwarem WMS (Warehouse Management System).

Související články
Zadáno pro intralogistiku

V druhé polovině června jsme měli možnost navštívit 10denní zákaznickou akci společnosti Linde Material Handling (Linde MH), která se letos konala na výstavišti Maimarkt v německém Mannheimu pod příznačným názvem World of Material Handling. Akci, jejíž motto letos znělo Your way is our way, postupně navštívilo přes 8 000 pozvaných hostů z více než 60 zemí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Nové vysokozdvižné vozíky se proháněly v Berlíně

Společnost Linde Material Handling uspořádala počátkem listopadu v Berlíně akci nazvanou Multi-Launch Event 2019, na které svým partnerům, zákazníkům a zástupcům odborného tisku představila zcela novou řadu čelních vysokozdvižných vozíků s hydrostatickým pojezdem a s nosností od 2 do 3,5 t, označenou číslem 1202. Představeny byly také nové řady vychystávacích vozíků Linde N20 a Linde N20 C.

Nová pobočka společnosti Linde MH

Společnost Linde Material Handling Česká republika slavnostně otevřela 26. září 2019 svou novou pobočku v Hradci Králové. Usnadní tak přístup ke svým službám zejména zákazníkům z regionu Hradecka a Pardubicka.

Intralogistika jako jeden celek

Linde Material Handling (Linde MH) již není jen dodavatelem skladové techniky a vozíků, ale nabízí komplexní řešení pro tok materiálu. Přesvědčit se o tom mohli návštěvníci již třetího ročníku firemního intralogistického veletrhu World of Material Handling (WoMH), který proběhl v červnu v německém Mannheimu. Veletrhu se zúčastnila rovněž řada partnerských společností z oblasti plně automatizovaných řešení, energetických systémů, nástavbových zařízení, výroby pneumatik nebo vybavení pro pracoviště řidiče.

Centrum pro repase vysokozdvižných vozíků

Společnost Linde Material Handling koncem září slavnostně otevřela svůj nejmodernější závod pro repase manipulační techniky ve Velkých Bílovicích na jižní Moravě. V novém závodě budou repasovány použité vozíky pro země střední a východní Evropy.

Bezpečnost v logistice

V každém výrobně-logistickém provozu se dnes otázka bezpečnosti stává stále důležitější, najímají se různí, ne vždy zcela odborníci na audit jednotlivých provozů, jejich exponovaných částí nebo celých intralogistických procesů. Ve skutečnosti by se mělo jednat o osoby, které mají doložitelnou kvalifikaci zhodnotit takovéto procesy a doporučovat nápravu, případně i certifikovat dle normativních podkladů. Stanovené normativní standardy však vytvářejí pouze určitý rámec, tak aby bylo možné zahrnout co největší škálu provozů, což nemusí být vždy v souladu s tím, jak mají nebo by měly jednotlivé procesy vypadat.

Robotické vozíky

Když v roce 2015 společnost Linde Material Handling (Linde MH) poprvé představila své robotické vozíky, šlo o hodně inovativní přístup. Vývojoví inženýři Linde MH společně s kolegy z francouzské společnosti BALYO, která se automatizací manipulační techniky dlouhodobě zabývá, totiž zvolili neobvyklou cestu. Rozhodli se nevyvíjet nové a drahé speciální stroje, ale naopak, přinést robotiku do stávající manipulační techniky a zachovat tak výhodu její velkosériové výroby.

Lithioiontové baterie na vzestupu

Společnost Linde Material Handling uvádí na trh další manipulační techniku s pohonem na lithioiontové baterie. Své portfolio rozšířila o nové ruční nízkozdvižné vozíky, vychystávací vozíky a tahače na tento pohon a od nynějška nabízí i lithioiontové baterie s vyšším výkonem.

Trend interní logistiky: logistické vláčky

Hlavními důvody pro zavádění logistických vláčků jsou především požadavky na časové a finanční úspory a nutnost dodávání výrobního materiálu v režimu just-in-time. Logistické vláčky jsou v některých případech výbornou alternativou k běžně používaným čelním vysokozdvižným vozíkům.

Nové centrum pro regeneraci trakčních baterií

Společnost Linde Material Handling Česká republika (dále Linde MH) uvedla do plného provozu centrum pro regeneraci trakčních baterií vysokozdvižných vozíků, které je zaměřeno na prodlužování životnosti těchto baterií prostřednictvím jejich cílené regenerace. Služby centra doplňuje mobilní servis s působností po celé České republice.

Svět manipulační techniky

Zajímavou interaktivní akci nazvanou World of Material Handling uspořádala v německé Mohuči (Mainz) společnost Linde Material Handling. Cílem této mezinárodní akce bylo seznámit návštěvníky s firemními novinkami a trendy z oboru manipulační techniky.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit