Témata
Zdroj: Elesa+Ganter

Designové novinky na strojírenském veletrhu

Každý veletrh je pro společnost Elesa+Ganter jedinečnou příležitostí představit nejnovější produkty a střetnout se s názory a podněty zákazníků. Letošní strojírenský veletrh MSV 2023 nebude výjimkou. Firma stále klade důraz na co největší užitečnost, kvalitu zpracování, ale zároveň i na moderní, atraktivní design.

Reklama

Zajímavou novinkou mohou být například madla EMPC. Tato madla mohou být opatřena barevnou krytkou, která ctí barevné ladění vaší společnosti. Další designovou novinkou našeho sortimentu jsou rukojeti GN 8351 se šroubem, respektive GN 8341 s vnitřním závitem. Tyto produkty navíc splňují vysoké hygienické standardy, včetně modrého těsnění, a jsou tak vhodné pro použití na pracovištích, kde jsou vyžadovány nejpřísnější hygienické normy.

Mezi novinkami veletržní expozice společnosti Elesa+Ganter na letošním MSV v Brně je řada madel s barevnými krytkami. (Zdroj: Elesa+Ganter)

Bílá madla pro maximální čistotu

Na první pohled může svým atraktivním moderním vzhledem upoutat pozornost i madlo EBP-L, které vychází z úspěšného modelu EBP a které vyrábíme rovněž v provedení EBP-L-Clean. Produktovou řadu Clean charakterizuje zejména bílá barva RAL 9002. Produkty této skupiny jsou zvláště vhodné pro aplikace ve zdravotnictví, protože umožňují okamžité odhalení všech stop prachu a špíny, což usnadňuje čištění. Z psychologického hlediska dodává lékařům i pacientům pocit sterility a maximální čistoty.

Nové panty GN 938 lze použít v kombinaci s držáky GN 939; pro uchycení na profilové systémy s drážkami 6, 8 nebo 10 mm jsou jako montážní příslušenství k dispozici T-matice GN 938.1. (Zdroj: Elesa+Ganter)

Panty s novým designem

Pantům se naše společnost věnuje prakticky od svého založení. I panty se však vyvíjejí a neustále inovují. Není tak výjimkou, že přinášíme na trh nějaký nový pant každého půl roku, někdy i častěji. Novinku GN 938 uplatníte zejména tehdy, když potřebujete uchytit panely či skleněné nebo plastové tabule a pohybovat s nimi. Design nových pantů GN 938 je navržen tak, aby je bylo možno použít v kombinaci s držáky GN 939. Pokud panty plánujete uchytit na profilové systémy s drážkami 6, 8 nebo 10 mm, jsou jako montážní příslušenství k dispozici T-matice GN 938.1. Ty usnadňují vyrovnání pantů a chrání je před kroucením.

Reklama

Další novinky ve veletržní expozici

Mnohé naše produktové linie zaznamenaly v uplynulých letech velký úspěch, a proto nyní rozšiřujeme jejich nabídku. Jsou to například panty s nastavitelným třením. Nově jsme o tuto vlastnost obohatili pant CFU-RA. Velké oblibě se těší rovněž polohovací nohy s antivibračními vlastnostmi, a proto jsme takto vybavili nohy LSQ.VA, respektive nohy LSQ.VA-SST. Krom toho bude na veletrhu k vidění naše nová křídlová matice CT-FG a řada dalších produktů. Přijďte navštívit náš stánek 63 v pavilonu V, a to v kterýkoli den veletrhu, jenž se letos koná od 10. do 13. října. Těší se na vás tým společnosti Elesa+Ganter.


Umístění expozice firmy Elesa+Ganter na MSV 2023:
pavilon V, stánek 63

Související články
Inspirace pro konstruktéry

Firma Elesa+Ganter, světový lídr v inovaci a vývoji normovaných dílů pro průmysl, představí na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně řadu novinek a vylepšení. Posláním této firmy je být nejen spolehlivým partnerem, ale díky pestré nabídce elegantních a efektivních řešení také bohatým zdrojem inspirací pro konstruktéry.

Elektrifikované normované díly s unikátním designem

Dodavatel elektrifikovaných normovaných dílů, společnost Elesa+Ganter, se již tradičně účastní brněnského veletrhu Amper. Také letos zde předvede řadu novinek a speciálních provedení svých spolehlivých normovaných dílů. Stejně jako kvalita výrobků, je pro tohoto dodavatele důležitý funkční moderní design, za který firma pravidelně získává řadu prestižních světových ocenění.

Prvotřídní a zároveň funkční bezpečnostní design

Společnost Elesa+Ganter si zakládá na kvalitní produkci normovaných dílů, které nejen dokážou splnit ty nejpřísnější normy, ale svým designem také zaujmou na první pohled a dokážou tak zvýšit prestiž vašich strojů a zařízení.

Související články
Moderní, elektrifikované normované díly

Začít standardizovat často se opakující díly používané v průmyslu byl chytrý nápad jednoho německého inženýra. Je to ovšem již mnoho let, a proto nepřekvapí, že jednou z prvních normovaných součástí byla kovová klika s rukojetí. Od té doby se potřeba standardizovat jednotlivé elementy rozšířila napříč celým spektrem výrobků ve všech existujících odvětvích. Standardizované díly jsou také čím dál sofistikovanější. Není proto výjimkou, že normované díly procházejí také digitalizací a elektrifikací.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Štěstí přeje připraveným!

Cesta antivirového řešení Avast od prvních nápadů ve Výzkumném ústavu matematických strojů k firmě o 1 700 zaměstnancích Avast Software obývající několik pater nové budovy na Pankráci, byla dlouhá a někdy trnitá. Zakladateli a tvůrci myšlenky na vytvoření vlastního antivirového programu, ze kterého se postupem doby stal ochranný systém bránící napadením, jsou Pavel Baudiš a Eduard Kučera.

Fórum děkanů strojních fakult

Uveďte prosím stěžejní exponát, který bude vaše fakulta na MSV v Brně prezentovat a proč se škola rozhodla právě pro něj?

V nejisté době je univerzálnost řešením

Automatizace průmyslových procesů řeší problémy s nedostatkem kvalifikované pracovní síly, nahrazuje fyzicky namáhavou či zdravotně škodlivou činnost, snižuje chybovost lidského faktoru, zkracuje výrobní časy a v konečném důsledku přispívá ke zvýšení kvality a zisku. Nejen toto je pro ředitele společnosti Acam Solution Ing. Pavla Bortlíka a jeho tým motivace, ale i zábava. Za relativně krátkou dobu na trhu se firma stala, ať už napřímo, či přes své obchodní partnery, dodavatelem společností jako Volkswagen, Toyota, Olympus, Škoda Auto, Edwards, TE, BOSH, Heinze Gruppe, Woco STV či Fanuc a nyní přichází s řešením vhodným nejen pro velké výrobce, ale také pro malé a střední podniky – s univerzální robotickou buňkou HXG. Důležitým komponentem v této buňce je mimo jiné systém pro upínání nulového bodu VERO-S od společnosti Schunk.

Štěstí musíte jít naproti, negativní zkušenost vás nesmí zlomit

Když většina českých studentů po roce 1989 odcházela studovat do Ameriky nebo na Západ, Kateřina Haring byla v té době jediná studentka, která se rozhodla studovat v Rusku. Na znalosti ruského prostředí a mentality si postavila byznys. Dnes její společnost Dynamic Group staví expozice po celém světě. V roce 2016 byla zvolena prezidentkou nejstarší asociace podnikatelek v České republice.

Perspektivy čínského draka

Již několik let vám pravidelně v tomto čase přinášíme reportáže ze dvou klíčových strojírenských veletrhů celého asijského kontinentu, které jsou určitým barometrem srovnání postupného vývoje čínských výrobců obráběcích strojů a komponent, ale i pohledem na zvolené marketingové strategie nadnárodních společností při jejich penetraci na zdejší čínský trh – největší a nejprogresivněji rostoucí na světě. V lichých letech se v Pekingu v dubnu koná veletrh CIMT (China International Machine Tool Show), v sudých přibližně ve shodné době pak v Šanghaji veletrh CCMT (China CNC Machine Tool Fair). Aktuální postřehy z každého dne veletrhu jsme přinášeli prostřednictvím redakčního portálu mmspekturm.com a sociální sítě facebook, s tradičním komplexnějším pohledem na veletrh a čínský komoditní trh jako takový přicházíme nyní.

Veletržní válka světů

Redakce MM Průmyslového spektra věnovala šanghajskému veletrhu obráběcích strojů CCMT 2018 nemalou pozornost ve zpravodajství, které bylo uveřejňováno na webových stránkách v rubrice Očima redakce. V tomto článku a na přiložených obrázcích jsou zaznamenány veletržní postřehy, čínský kolorit, veletržní statistiky i holá fakta z oblasti čínského průmyslu. Něco málo o čínské výrobní technice a technologiích, které byly prezentovány na CCMT 2018, i pár dalších postřehů, jsme připravili do tohoto vydání.

Jak se transferuje know-how

„Pokud někde postavím pět strojů a budou z nich padat šrouby, které budu odesílat do zahraničí, tak to je samozřejmě jiná přidaná hodnota, než když vybuduji vývojové centrum, kde mám devadesát procent vysoce sofistikovaných pozic, spojené s výrobním závodem,“ říká programový ředitel GE Aviation pro Českou republiku Milan Šlapák, který poskytl redakci MM Průmyslového spektra rozhovor.

Obráběcí stroje pro produkční výrobu

Po sérii článků v minulém vydání se v posledním poohlédnutí po letošním hannoverském veletrhu EMO věnujeme důležité oblasti, a to jednoúčelovým strojům. I v letošním ročníku byla část expozic věnována této komoditě pro produkční výrobu a my se podíváme, co trh zákazníkům nabídl. Proč? Menším dílem proto, že se jim dlouhá léta autor (nejen) profesně věnuje, dílem podstatným proto, že jsou na nich „bytostně“ závislé veškeré obory nejen strojírenské či technické, ale i stavebnictví, telekomunikace, zdravotnictví a další.

Cena MM Award na EMO

Ocenění MM Award od našich německých kolegů z časopisu MM MaschinenMarkt je specialitou veletrhů pořádaných nejen v Evropě, ale po celém světě. Nejinak tomu bylo i na letošním hannoverském EMO, kde proběhlo slavnostní předání exponátům, které odbornou porotu zaujaly. Ceny jsou udělovány ve spolupráci se svazem VDW. Protože se jedná o jediné oficiální ceny udělované na veletrhu EMO a značky MM, VDW a EMO jsou dobře známé v oboru výrobní techniky, věnujeme jim svoji pozornost v retrospektivě veletrhu.

EMO zrcadlem pokroku a inovací

Při příležitosti prezentace veletrhu EMO 2017 Hannover před evropskou novinářskou obcí se uskutečnilo i pražské zastavení. Zastoupení Deutsche Messe pro ČR zorganizovalo tiskovou konferenci, které se vedle generálního ředitele EMO Hannover Christopha Millera účastnil i tiskový mluvčí hannoverského veletržního komplexu Hartwig von Sass spolu s ředitelem českého svazu SST Ing. Paclíkem a předsedou Společnosti pro obráběcí stroje doktorem Smolíkem.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit