Témata
Reklama

Jak vybrat průmyslový vysavač

Průmyslové vysavače jsou ve výrobních závodech nebo při stavebních pracích zkrátka k nezaplacení. Jednoduše a rychle s nimi dají odstranit téměř veškeré nečistoty, aniž byste se museli obávat, že přístroj jakkoli poničíte.

Kvalitní průmyslový vysavač si poradí s nejrůznějšími druhy odpadu – od těch nejjemnějších zrnek prachu až po větší kusy těžkého materiálu či hoblin a kovových pilin. Průmyslový vysavač dokáže bez problému odstranit dokonce i kapaliny a oleje. Jinými slovy, díky takovému vysavači lze všechno uklidit doslova na jeden jediný tah!

Reklama
Reklama
Reklama
Průmyslový vysavač Lavor Pro SMV50 2-24 SM (230 V)

Jak bude vysavač využíván?

V dnešním článku nastíníme, na které parametry je dobré při výběru vysavače přihlížet. Stačí si položit základní otázku: „Jak budu vysavač využívat?“ Možnosti jsou v podstatě pouze dvě – buď je třeba průmyslový vysavač využívat vždy po omezenou dobu, například pro odsátí nečistot po ukončení svařování, nebo je potřebné odsávání v průběhu činnosti (příkladem může být kontinuální odsávání při broušení podlahy).

Průmyslový vysavač Lavor Pro DMX 1-22 (400 V)

Průmyslové vysavače pro méně náročná využití

Pro časově méně náročná využití jsou ideální průmyslové vysavače, které lze zapojit do běžné 230V zásuvky. Tyto vysavače jsou vhodnější, pokud jde o časté zapínání a vypínání stroje. Společnost Walmsley International nabízí průmyslové vysavače od dvou výrobců:

• Lavor Pro dodává extrémně spolehlivé přístroje s vysokým výkonem, stabilním podvozkem, odolnou konstrukcí a velmi nízkou hlučností. Na výběr jsou modely s různými příkony (například 2 000 W, 2 400 W, 3 600 W a další) a také s různým počtem kvalitních filtrů s automatickým či mechanickým oklepem;
• Kevac vyrábí rovněž velmi výkonné a prakticky nezničitelné průmyslové vysavače s velmi tichým chodem a spolehlivým motorem.

Průmyslové vysavače pro náročné použití

Do nejrůznějších dílen a provozů, kde je vyžadován opravdu vysoký výkon a delší provoz, se doporučují průmyslové vysavače o vysokém výkonu na napětí 400 V, které jsou k dispozici rovněž od těchto dvou výrobců:

Lavor Pro pro tyto účely dodává profesionální vysavače s patronovým filtrem a systémem automatického oklepu, který zajistí vynikající filtrační schopnost. Na přání je možné do přístroje instalovat také HEPA filtr. Vysavače jsou variantně vybaveny plovákem pro ochranu motoru při odsávání kapalin, cyklónovým deflektorem a další výbavou podle specifikace provozu.

Průmyslový vysavač Kevac KB5P (400 V)

Kevac dodává maximálně výkonné a robustní vysavače s filtrační plochou až 20 000 cm2, které jsou i při svém neobvykle vysokém výkonu až překvapivě tiché.

-kp-

Walmsley enterprises international, umístění na MSV: pavilon V, stánek 164
katerina.pobezalova@automaxeurope.com
www.automaxeurope.com/cz/

Reklama
Vydání #9
Kód článku: 140918
Datum: 04. 09. 2014
Rubrika: Trendy / MSV 2014
Autor:
Firmy
Související články
Novinky na trhu úklidových strojů

Úklidové stroje pomáhají v péči o čistotu firemního prostředí. Uplatní se zejména tam, kde je třeba efektivně udržovat větší prostory.

Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

Začlenění smart technologií v podnicích

Návrh na začlenění a rozšíření doprovodných služeb využívající smart technologie (dále DSST) v průmyslových podnicích prezentuje doporučení pro podniky, které ještě nezačaly nebo jsou na začátku poskytování DSST. Mezi často poskytované doprovodné služby, které využívají smart technologie patří např. dálkový monitoring zařízení, diagnostika nebo oprava zařízení na dálku, preventivní? a prediktivní údržba. Doporučení lze rozdělit na dvě části, a to na doporučení pro interní prostředí a pro externí prostředí.

Související články
Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Smart technologie pro prediktivní údržbu

V posledních letech se masová produkce stejných výrobků pomalu snižuje, a to díky výrobě upravované na míru potřebám zákazníků. Tyto změny jsou způsobeny narůstajícími schopnostmi dnešních výrobců poskytovat individuální řešení a rozvíjejícími se možnostmi komunikace jejich výrobků. Náročná práce ve složitějších podmínkách je mnohem častěji vykonávána pomocí robotů. Lidé jsou těmi, kdo výrobu sledují, řídí, diagnostikují a analyzují, a to velmi často i na dálku. Právě díky těmto změnám se služby poskytované k průmyslovým výrobkům stávají velmi efektivním způsobem, jak udržet vysokou provozní spolehlivost, snižovat provozní náklady a prodlužovat provozuschopnost výrobních zařízení.

Vidět a být viděn

Především v zimní polovině roku jsou dny krátké, často bývá zataženo, viditelnost je horší. Každý, kdo pracuje venku, na ulicích, silnicích nebo stavbách, potřebuje výstražné oblečení s reflexními prvky.

Nová koncepce dvoupotrubních centrálních mazacích systémů

Oproti jiným typům ztrátových centrálních mazacích systémů, dále jen CMS, mají dvoupotrubní mazací systémy zásadní přednost v tom, že dávkovače jsou plněny novým mazivem přetlakově. To je předpoklad pro spolehlivé mazání strojů a strojních zařízení.

Monitoring stavu ložisek zlepšuje proces broušení

Sledování stavu ložisek není jen způsob, jak včas zjistit potřebu jejich výměny, ale také způsob, jak si udělat obrázek o stavu celého stroje nebo zařízení. Pro ilustraci výhod služby CMS (Condition Monitoring Service) od firmy NSK budou uvedeny dva příklady jejího využití pro brousicí stroje.

Správné praní pracovních oděvů

Stejně jako jiné oděvy, tak i pracovní kalhoty, bundy nebo trička musejí být pravidelně čištěny. Jednoduchý pracovní oděv mohou sice vyprat zaměstnanci doma v pračce, ale vzhledem k různým druhům znečištění to není vždy vhodné. Optimální výsledky v této oblasti přináší průmyslová péče.

Optimalizace péče o ložiska zabraňuje odstávkám výroby

Ložiska jsou vysoce namáhanými součástmi pohonů, které v průběhu času podléhají opotřebení. S ohledem na to je zvláště důležité zahrnout je do plánů údržby, protože tato strategie pomáhá prodloužit životnost strojů nebo zařízení.

Řešení pro inteligentní údržbu

„Konvenční systémy ke sledování stavu strojů jsou nákladné a komplikované. Systém SmartQB firmy Schaeffler je naproti tomu velmi jednoduchý. Naši pracovníci nemusejí mít žádné specifické znalosti z oblasti diagnostiky vibrací. Mohli jsme jej hned začít využívat. A to nás přesvědčilo.“

IIoT: vize nebo realita?

Když Kevin Ashton koncem 90. let minulého století vymyslel název Internet of Things – IoT, česky internet věcí –, měl jako uživatele tohoto propojení „chytrých“ zařízení na mysli především lidi či jejich domácnosti a přístroje, které je obklopují.

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Stříkání a lakování - trendy jsou nepochybné

Nutnost zvyšovat technicko-ekonomickou úroveň firmy je na denním pořádku. Inovace zvyšují podnikovou konkurenceschopnost, kterou lze spatřovat zejména ve flexibilitě, tvorbě přidané hodnoty, efektivnosti a kvalitě. Také v oboru povrchových úprav je trendem automatizace a robotizace.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit