Témata
Reklama

Měření a kontrola nástrojů

Zvýšení produktivity a kvality, minimalizace počtu vadných výrobků, snížení výdajů na nástroje a prodloužení jejich životnosti, to je jen několik výhod, jež přináší použití měřicího a seřizovacího přístroje.

Výhody, které přináší nasazení měřicího a seřizovacího přístroje, jsou oceňovány odborníky ve strojírenském průmyslu již řadu let. Využití nacházejí zejména ve dvou oblastech: jednak při měření a seřizování nástrojů pro CNC obráběcí stroje, jednak při kontrole při jejich výrobě a ostření.
Reklama
Reklama
Reklama

Zoller Saturn

Zoller Saturn jsou měřicí a seřizovací přístroje určené zejména pro obráběcí centra a CNC řízené soustruhy. V roce 1999, kdy byly poprvé uvedeny na trh, zaznamenaly téměř revoluci v měření a seřizování nástrojů. Mezi jejich hlavní přednosti patří jednoduchost, rychlost a přesnost.
Přístroje jsou vybaveny CCD kamerou, nahrazující v dnešní době již zastaralé projektory technologií zpracování obrazu "saturn". Ta automaticky rozezná tvar břitu, změří rádiusy a úhly a umožní nastavení nástroje na nejvyšší bod. Seřizování a měření se již neprovádí opticky, ale přes elektronické ukazatele, čímž jsou minimalizovány chyby obsluhy a dosahována přesnost až 0,002 mm. Zoller Saturn má osvědčené ovládání umožňující rychlé přesouvání měřicích saní v celém měřicím rozsahu. Upínání nástrojů je řešeno pneumaticky s kuželem SK nebo mechanicky pomocí univerzálního upínače A. C. E. Přístroj je navíc vybaven funkcí umožňující provádět inspekci břitu s dvěstěnásobným zvětšením, uložení a tisk tohoto reálného zobrazení společně s dalšími údaji o nástroji.
Elektronika je tvořena počítačem s disketovou a CD-ROM mechanikou, síťovou kartou pro přenos dat a JAZ mechanikou pro archivaci databáze nástrojů. Výstup je možný na tiskárnu etiket, tiskárnu listů, on-line nebo přes DNC síť.
Programové vybavení nabízí funkce, které poskytují jednoduché měření a seřizování nástrojů pomocí fotoreálného dialogu. Umožňují např. seřizovat výstružníky, měřit teoretickou špičku, rádiusy a úhly fréz, stanovit maximální délku a průměr vícebřitého nástroje apod. Samozřejmostí je správa nástrojů a tvorba seřizovacích listů.

Zoller smarTcheck

Měřicí přístroje Zoller smarTcheck byly vyvinuty speciálně pro oblast výroby a ostření nástrojů. Představují tak jeden z nejhospodárnějších způsobů, jak prověřit a zdokumentovat nástroje a naplnit tak požadavky normy ISO 9001. Tyto přístroje nabízejí kromě automatických měřicích programů i možnost vytváření měřicích protokolů a přenášení parametrů nástroje na řídicí systém brousicího stroje.
Výrobní sérii smarTcheck tvoří dvě provedení. Prvním je smarTcheck Basis založený na ručním ovládání. Posuv měřicích saní a zaostření nástroje zde probíhá ručně, měření pak automaticky. Druhou variantou je SmarTcheck CNC, vybavený CNC řízením jedné rotační a dvou lineárních os, který umožňuje plně automatické proměření vnějších kontur. Postup měření na tomto přístroji může být uložen a libovolně často zopakován. Následné komplexní proměření nástroje (s maximální přesností ( 0,002 mm) pak probíhá zcela automaticky bez vlivu obsluhy.
Přístroje Zoller smarTcheck jsou opatřeny vedle 2D měřicí kamery i výklopným nasvětlovacím zařízením Screen-Analyse s padesátinásobným zvětšením obrazu, se kterým mohou být změřeny a zdokumentovány veškeré radiální a axiální geometrie nástroje. Měření probíhá zcela jednoduše a nevyžaduje speciální znalosti.

Software pro měření

Pro maximální usnadnění postupu měření je uživateli k dispozici software, který byl vytvořen cíleně pro toto použití a na jehož vývoji pracuje firma Zoller již od roku 1996. Velice praktické je grafické uživatelské rozhraní, měřicí programy s fotoreálným vstupním dialogem nebo vlastní nápověda pro každé datové pole.
Jednou z funkcí tohoto programu je také vytváření dokumentace nástroje. Výsledky měření jsou zobrazeny vždy v podobě grafu nebo tabulky a uživatel má možnost tyto hodnoty uspořádat, libovolně označit, změnit, uložit a vytisknout ve formě vlastního protokolu. Důležitým bodem je také výstup dat a komunikace s řídicím systémem brousicího stroje. Zoller umožňuje přenést změřené údaje a další parametry na disketě přes počítačovou síť nebo pomocí rozhraní NUMROTOplus přímo na stroj.
Zoller smarTcheck jsou měřicí přístroje používající jen značkové produkty, celosvětově uznávané svou precizností a spolehlivostí (např. měřicí systém Heidenhain, pneumatika Bosch, vedení NSK a jiné). Garantují tak vysokou životnost a nízké náklady na údržbu a opravy. Firmu Zoller na českém trhu zastupuje společnost SK Technik.
Reklama
Vydání #6
Kód článku: 20628
Datum: 12. 06. 2002
Rubrika: Trendy / Měření
Autor:
Firmy
Související články
Měření v rámci celého výrobního řetězce

Na cestě k aplikaci konceptu Průmyslu 4.0 se měřicí a kontrolní technologie čím dál víc používají jako řídící nástroj ve výrobě. V rámci plnění této nové role ale potřebují pružněji a rychleji zachytit kvalitativní údaje na různých místech: v měřicí laboratoři, v těsné blízkosti výrobní linky, stejně tak jako přímo v ní.

Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Velmi přesný měřicí stroj pro výpočetní tomografii

Nový model TomoCheck S HA (High Accuracy) 200 společnosti Werth Messtechnik GmbH se senzorem pro výpočetní tomografii je aktuálně nejpřesnějším souřadnicovým měřicím strojem na světě.

Související články
Měřicí technika se stává součástí výrobních strojů

Vzhledem k tomu, že jednou z aktivit České metrologické společnosti, z. s., je mimo jiné také sledování prezentace aktuálních metrologických novinek, trendů vývoje a zastoupení metrologie na veletrzích pořádaných v České republice i v zahraničí, navštívili jsme mimo jiné veletrh Toolex 2017, který se již po desáté konal v polském městě Sosnowiec na třetím největším výstavišti v Polsku – Expo Silesia.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Konfirmace měřidel

Příspěvek se zabývá problematikou zajištění návaznosti měření a rozebírá obvyklé metrologické čin-nosti, které jsou za tím účelem prováděny. Zákon o metrologii i běžná praxe zmiňují jako základní postupy kalibraci nebo ověření stanovených měřidel. Kalibrace je postup vedoucí k dosažení způsobilého měřidla ve dvou logických krocích podle definice VIM. Vždy musí být zjištěn aktuální stav měřidla – provádí se zkouškou, která ověří, zda je měřidlo způsobilé plnit dané specifikace, či nikoliv. Nezpůsobilé měřidlo se musí kalibrovat nebo vyřadit. O výsledku je vydán doklad (kalibrační certifikát), jímž je potvrzena způsobilost z dřívější kalibrace nebo způsobilost dosažená kalibrací novou. Zvláštní pozornost je věnována kalibraci měřidel řízených softwarem, např. u souřadnicových měřicích strojů.

Multisenzorová technologie a počítačová tomografie

Výběr vhodného měřicího přístroje pro účely rozměrové kontroly je velmi důležitý. Běžný přístup je takový, že daná aplikace určí vhodný typ senzoru. Pro správné rozhodnutí potřebuje vzít uživatel v úvahu několik aspektů.

Multisenzorová souhra - měřicí stroje s pevným portálem

Po mnoho let se souřadnicové měřicí stroje společnosti Werth Messtechnik GmbH osvědčují při měření s více snímači umístěnými na dvou nezávislých osách. Nebezpečí kolize mezi snímačem a obrobkem se tak podstatně sníží, protože senzory, které nejsou používány, jsou zasunuty.

Expimer - expresní zařízení pro rychlé stanovení materiálových vlastností

Expimer, prezentovaná instrumentovaná měřicí soustava pro stanovení mechanických vlastností materiálů indentační metodou, může být alternativním způsobem, jak rychle definovat materiálové vlastnosti. Celý proces spočívá v tom, že na základě parametrů získaných v průběhu makroprocesu automatizovaného vtlačovaní indentoru kulového tvaru (ABI) do povrchu materiálu bez porušení konstrukce, lze rychle zjistit požadované materiálové vlastnosti. Tato metoda je jedinečná vzhledem k jednoduchosti, rychlosti vyhodnocení, manipulovatelnosti a užitečnosti pro stanovení mechanických vlastnosti materiálů během jejich vývoje, výroby a zejména v pracovních podmínkách provozu.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Flexibilní multisenzorová technologie

Měřicí stroj Werth ScopeCheck FB DZ umožňuje díky dvěma nezávislým senzorovým osám provádět bez omezení rozličná multisenzorová měření. Po demontáži skleněného stolu s jednotkou spodního osvitu je možné přímo na měřicím stole umístit a měřit také těžké obrobky.

Další krok pro efektivnější měření

Společnost Faro Technologies představila novou řadu měřicích ramen Faro Quantum, čímž opět zvýšila výkonnost procesu kontroly výroby díky nejlepším parametrům v této třídě měřicích přístrojů, vylepšené ergonomii a mobilitě.

Rozpínací vřetena pro upínání ozubených kol

Rozpínací vřetena, kterými se upínají ozubená kola mezi hroty, se používají při výrobě ozubených kol, nejčastěji pro účely výstupní kontroly, kde je velkou výhodou vysoká přesnost a rozsah rozpínání.

Mít sondu nestačí

Výrobní společnosti často stojí na křižovatce, kde si musejí vybrat, zda vyrábět co nejlevněji, co nejrychleji, nebo co nejpřesněji.

Software MSP - dva nástroje k bezchybné výrobě na 5osých centrech

V jednom z předchozích článků jsme se zabývali obslužným SW pro spínací dotekové měřicí sondy. Ukázali jsme, že běžná měřicí doteková sonda je vlastně jenom opakovatelný spínač a že použitelný výsledek nám dá až software v řídicím systému. Ať už pracujeme s makroprogramy přímo v paměti CNC nebo tvoříme vlastní cykly na úrovni CAD, výsledkem jednoho měření je obvykle údaj o jednom geometrickém prvku, maximálně vztah několika prvků (nový počátek nebo úhel natočení obrobkových souřadnic, průměr a osa díry, šířka drážky apod.). Také obslužný software skenovací sondy, která obvykle sbírá mnohem větší množství bodů než sondy spínací, většinou směřuje k hodnocení daného prvku nebo pravidelného geometrického tvaru.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit