Témata
Reklama

Nárůst veletrhu Automatica ve všech směrech

Veletrh Automatica, který se koná od 19. do 22. června 2018 v Mnichově, pokrývá nyní, pár měsíců před začátkem veletrhu, více výstavní plochy než v roce 2016. Nárůst plochy díky vystavovatelům ze zahraničí se pohybuje okolo 16 %, nárůst nových vystavovatelů, mezi něž patří např. Dürr Systems, Rollon, Siasun Robot, Siemens, Sumitomo, TÜV SÜD, Volkswagen a WAGO Kontakttechnik, je zhruba 12 %.

Podle údajů Mezinárodní federace robotiky (IFR) se celosvětový prodej robotiky zvýšil v roce 2016 o osmnáct procent na 13,1 miliardy dolarů. Počet prodaných robotů v roce 2016 činil 294 312 (+16 % oproti roku 2015). Patrick Schwarzkopf, výkonný ředitel společnosti VDMA Robotics + Automation, v tom vidí obrovský hospodářský a ekonomický potenciál: „Není náhoda, že robotika a automatizace jsou na vzestupu. Jedná se o hnací sílu digitální a síťové výroby s vyšší produktivitou a vyšší konkurenceschopností. V inteligentní továrně zůstává člověk ústředním bodem a úzce spolupracuje se stroji. Pracovní místa se stávají účinnějšími, ergonomickými a atraktivnějšími.“

S aktuálními tématy jako digitální transformace ve výrobě, spolupráce mezi lidmi a roboty a servisní robotika tak veletrh Automatica významně přispívá k návrhu Práce 4.0, kde lidé nesou větší odpovědnost než kdykoli předtím. Tato témata se na veletrhu stanou hmatatelnými a konkrétními.

Reklama
Reklama
Reklama

Digitalizace ve výrobě

Díky simulaci strojů a zařízení se slučují virtuální a skutečné výrobní světy. Účast společnosti Siemens, jednoho z předních poskytovatelů řešení Industry 4.0, je tedy určitým mezníkem dalšího rozvoje automatiky. Ralf-Michael Franke, generální ředitel pro automatizaci společnosti Siemens, zdůrazňuje: „Na veletrhu Automatica chceme především ukázat, jak mohou průmyslové společnosti všech velikostí využívat digitální transformaci v jednotlivých oblastech – od návrhu produktů, plánování výroby, inženýrského procesu až ke zcela novým službám. Dále na základě konkrétních řešení představíme integraci robotiky do strojního inženýrství.“

V inteligentní továrně zůstává člověk ústředním bodem a úzce spolupracuje se stroji.

Automobile Production kongres

Na veletrhu Automatica se poprvé uskuteční Automobile Production kongres ve spolupráci se společností Automobil Production. Pod titulkem „Na cestě k autonomní výrobě“ se kongres uskuteční od 18. do 19. června 2018 a zaměřen bude na dopady digitalizace a umělé inteligence v oblasti výroby automobilů.

Veškerý návštěvnický servis, zajištění zvýhodněných vstupenek, ubytování a možnost účastnit se organizované skupinové cesty na veletrh či zajištění cesty na klíč pro firmy jsou k dispozici na webových stránkách zástupce přední světové a veletržní správy Messe München Expo CS.

München Messe

Jaroslav Vondruška

vondruska@expocs.cz

http://www.expocs.cz/

Reklama
Související články
Robotická řešení proti nedostatku pracovníků

Nudná, namáhavá a vyčerpávající práce je minulostí. Pracovní prostředí zítřka vypadá jinak: bude vzrušující, jednoduché a snadné. Koboti (kolaborativní roboti), roboti AGV (Automated Guided Vehicles) a roboti AMR (Autonomous Mobile Robots) vnášejí do každodenní pracovní rutiny rozmanitost. Ve spolupráci s robotem se dříve neoblíbené, namáhavé úkoly stávají žádoucími, snadno proveditelnými činnostmi. Příklady takových proměn představil veletrh automatica, který se konal v Mnichově od 27. do 30. června 2023.

Veletrh inteligentní automatizace a robotiky

Jako přední světový veletrh inteligentní automatizace a robotiky prezentuje veletrh automatica všechna klíčová technologická řešení v mezinárodním srovnání. Veletrh spojuje průmysl, výzkum a praktické využití napříč výrobními sektory orientovanými na budoucnost.

Mnichovský veletrh automatica je za dveřmi

Přípravy veletrhu automatica 2022, který se bude konat od 21. do 24. června na výstavišti v Mnichově, se blíží do finále. Pořadatelé hlásí, že všechna velká jména z branže se letos přihlásila již půl roku před akcí. Aktuálním tématem letošního ročníku veletrhu je udržitelná výroba.

Související články
Umělá inteligence
na veletrhu automatica 2022

Umělá inteligence (AI) a strojové učení se do průmyslové výroby dostaly již před lety - alespoň teoreticky. Razantnost, s jakou si AI nyní razí cestu do praxe, se ukáže ve dnech od 21. do 24. června 2022 na veletrhu automatica na výstavišti v Mnichově.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Směrem k autonomní výrobě

Veletrh Automatica pokračuje v růstovém kurzu. Nadcházející ročník zabere na mnichovském výstavišti rekordní plochu 76 000 m2. K dispozici bude další nová hala, více než 900 vystavovatelů a nová témata, která hýbou světem robotiky. Mezinárodní setkání odborníků automatizačního průmyslu je zatím stále plánováno na termín od 16. do 19. června 2020 s tím, že nejpozději do půlky května bude ze známých důvodů rozhodnuto, zda se v tomto termínu veletrh uskuteční či bude oznámen náhradní termín.

IT2Industry na veletrhu Automatica

Veletrh Automatica 2018, který se koná v Mnichově od 19. do 22. června, získá díky IT2Industry novou integrovanou oblast. Zaměří se na interakci mezi automatizací a informačními technologiemi, která je základním prvkem digitální automatizace a robotiky. IT2Industry poskytuje poradenství firmám o nejnovějších trendech digitalizace v průmyslu, slibných strategiích a klíčových technologiích v rámci internetu.

Veletrh Automatica 2016

Mezinárodní veletrh Automatica 2016 se bude konat již sedmým rokem na mnichovském výstavišti. V šesti výstavních halách ve dnech 21. - 24. června budete moci v jednotlivých expozicích shlédnout současné trendy v robotice a automatizaci. A co o letošním veletrhu prozradili organizátoři na tiskové konferenci v Praze? Čtěte dále.

Na evropské trhy s finanční podporou

První celoevropsky významná akce v oblasti strojírenství a subdodavatelské branže se v příštím roce koná na lipském výstavišti v termínu 2. až 5. března: veletrhy Intec a Z 2021. Také a možná právě v současných obtížných časech zde čeští vystavovatelé a návštěvníci mohou navázat důležité obchodní kontakty a informovat se o nejnovějších trendech a vývoji v oboru. Vystavovatelé z Česka navíc se státní podporou.

Ve znamení Průmyslu 4.0 a umělé inteligence

Letošní ročník veletrhu Hannover Messe se uskuteční od 1. do 5. dubna 2019. Jeho hlavní téma "Integrated Industry - Industrial Intelligence" představuje dopodrobna digitalizaci výroby a energetických systémů. Vedle šestice veletrhů IAMD/Integrated Automation, Motion & Drives, Digital Factory, Energy, Industrial Supply, ComVac a Research & Technology zahrnuje rovněž témata start-upů a profesní kariéry. Program veletrhu doplňuje více než 90 konferencí a fór. Partnerskou zemí veletrhu Hannover Messe 2019 je Švédsko.

Evropskou veletržní sezónu 2019 opět zahájí Lipsko

Lipské průmyslové veletrhy Intec a Z otevřou brány výstaviště pro svůj další ročník již ve dnech 5. až 8. února 2019. Výhodný termín konání hned na začátku roku znamená pro vystavovatele a návštěvníky z České republiky ty nejlepší předpoklady pro navázání či prohloubení obchodních kontaktů na mezinárodní strojírenské a subdodavatelské scéně.

První významná evropská strojírenská akce v roce 2017

Od 7. do 10. března 2017 se mezinárodní kovozpracující a subdodavatelská branže opět sejde na výstavišti v Lipsku. Úspěšná kombinace veletrhů Intec a Z (mezinárodní veletrh strojů pro nástrojárny, obráběcích strojů a automati-zační techniky a mezinárodní veletrh subdodávek, komponentů, modulů a technologií) nabízí vystavovatelům a odborným návštěvníkům z České repub-liky prostor pro navázání či další prohloubení dlouhodobých obchodních vztahů s partnery z Německa a dalších evropských zemí.

Průmyslový veletrh Hannover Messe 2015

Významný světový průmyslový veletrh Hannover Messe 2015 letos proběhne od 13. do 17. dubna. Pod hlavičkou Hannover Messe se spojí deset vedoucích veletrhů na jednom místě ‒ v Hannoveru: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation (MDA), Energy, Wind, MobiliTec, Digital Factory, ComVac, Industrial Supply, SurfaceTechnology a Research & Technology.

Intertool 2014 spojen s automatizací procesů

Tradiční vídeňský veletrh Intertool, letos pořádaný od 6. do 9. května, získal spojením se Smart Automation Austria na dynamice a bezesporu i zájmu návštěvníků.

Automatica 2014 - svět robotů

Mezinárodní veletrh Automatica 2014, uváděný i jako veletrh automatizace a mechatroniky, se letos koná v Mnichově ve dnech 3.–6. června. Jeho nabídku, od prvků až po systémy automatizace a robotizace, není nutné většině čtenářů už ani představovat.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit