Témata
Reklama

Novinky na trhu úklidových strojů

Úklidové stroje pomáhají v péči o čistotu firemního prostředí. Uplatní se zejména tam, kde je třeba efektivně udržovat větší prostory.

Dovozem a servisem prověřených úklidových strojů se zabývají pracovníci průmyslové divize společnosti Walsmley enterprises international. S novinkami v této oblasti se můžete seznámit na jejich stánku v pavilonu V na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.

Reklama
Reklama
Reklama
Podlahový mycí stroj Comfort XXS

Podlahový mycí stroj

Podlahový mycí stroj s chodící obsluhouComfort XXS 66 je nejmenším strojem ve své kategorii. Tento mimořádně kompaktní stroj je schopen práce tam, kde by velké stroje měly prostorové problémy, avšak svým výkonem se řadí jednoznačně do skupiny velkých automatů. Díky velmi příznivé pořizovací ceně a mimořádně nízkým provozním nákladům se Comfort XXS 66 ihned po uvedení na trh stal prodejním hitem a zdatně konkuruje jak strojům s chodící, tak i sedící obsluhou.

Akumulátorový zametací stroj SWL R 850 ET

Zametací stroje

Novinkou v sortimentu zametacích strojů je bateriový stroj SWL R 850 ET se sedící obsluhou, který najde uplatnění při práci na velkých plochách (jeho plošný hodinový výkon je 4 900 m2), ale díky jeho kompaktním rozměrům (115 x 80 x 120 cm) jej lze využívat i v místech, kde se nachází větší množství strojů, skladových regálů a podobného vybavení.

Zametací stroj SWL R 1000 ST BIN-UP s hydraulickým vysypáváním

Pro snadnější vyprazdňování nečistot jsou některé stroje vybaveny hydraulickým vysypáváním, které zvyšují komfort obsluhy. Mezi ně patří SWL R 1000 ST BIN-UP s plošným hodinovým výkonem až 8 280 m2.

Vysokotlaký čistič Hyper T

Vysokotlaké čističe

Novinkou v řadě vysokotlakých strojů s ohřevem jsou stroje Hyper L/T. Vysokotlaké čističe řady Hyper jsou absolutní špičkou na trhu, samozřejmostí je čtyřpólový vodou chlazený motor, elastická spojka, robustní samonosný podvozek. Stroje s ohřevem nacházejí uplatnění zejména při odstraňování mastných nečistot.

Kateřina Poběžalová

Walsmley enterprises international, umístění na MSV: pavilon V, stánek 164

katerina.pobezalova@automaxeurope.com

www.automaxeurope.com

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 141022
Datum: 23. 09. 2014
Rubrika: Trendy / MSV 2014
Autor:
Firmy
Související články
Jak vybrat průmyslový vysavač

Průmyslové vysavače jsou ve výrobních závodech nebo při stavebních pracích zkrátka k nezaplacení. Jednoduše a rychle s nimi dají odstranit téměř veškeré nečistoty, aniž byste se museli obávat, že přístroj jakkoli poničíte.

Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

Začlenění smart technologií v podnicích

Návrh na začlenění a rozšíření doprovodných služeb využívající smart technologie (dále DSST) v průmyslových podnicích prezentuje doporučení pro podniky, které ještě nezačaly nebo jsou na začátku poskytování DSST. Mezi často poskytované doprovodné služby, které využívají smart technologie patří např. dálkový monitoring zařízení, diagnostika nebo oprava zařízení na dálku, preventivní? a prediktivní údržba. Doporučení lze rozdělit na dvě části, a to na doporučení pro interní prostředí a pro externí prostředí.

Související články
Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Smart technologie pro prediktivní údržbu

V posledních letech se masová produkce stejných výrobků pomalu snižuje, a to díky výrobě upravované na míru potřebám zákazníků. Tyto změny jsou způsobeny narůstajícími schopnostmi dnešních výrobců poskytovat individuální řešení a rozvíjejícími se možnostmi komunikace jejich výrobků. Náročná práce ve složitějších podmínkách je mnohem častěji vykonávána pomocí robotů. Lidé jsou těmi, kdo výrobu sledují, řídí, diagnostikují a analyzují, a to velmi často i na dálku. Právě díky těmto změnám se služby poskytované k průmyslovým výrobkům stávají velmi efektivním způsobem, jak udržet vysokou provozní spolehlivost, snižovat provozní náklady a prodlužovat provozuschopnost výrobních zařízení.

Vidět a být viděn

Především v zimní polovině roku jsou dny krátké, často bývá zataženo, viditelnost je horší. Každý, kdo pracuje venku, na ulicích, silnicích nebo stavbách, potřebuje výstražné oblečení s reflexními prvky.

Monitoring stavu ložisek zlepšuje proces broušení

Sledování stavu ložisek není jen způsob, jak včas zjistit potřebu jejich výměny, ale také způsob, jak si udělat obrázek o stavu celého stroje nebo zařízení. Pro ilustraci výhod služby CMS (Condition Monitoring Service) od firmy NSK budou uvedeny dva příklady jejího využití pro brousicí stroje.

Správné praní pracovních oděvů

Stejně jako jiné oděvy, tak i pracovní kalhoty, bundy nebo trička musejí být pravidelně čištěny. Jednoduchý pracovní oděv mohou sice vyprat zaměstnanci doma v pračce, ale vzhledem k různým druhům znečištění to není vždy vhodné. Optimální výsledky v této oblasti přináší průmyslová péče.

Nová koncepce dvoupotrubních centrálních mazacích systémů

Oproti jiným typům ztrátových centrálních mazacích systémů, dále jen CMS, mají dvoupotrubní mazací systémy zásadní přednost v tom, že dávkovače jsou plněny novým mazivem přetlakově. To je předpoklad pro spolehlivé mazání strojů a strojních zařízení.

Optimalizace péče o ložiska zabraňuje odstávkám výroby

Ložiska jsou vysoce namáhanými součástmi pohonů, které v průběhu času podléhají opotřebení. S ohledem na to je zvláště důležité zahrnout je do plánů údržby, protože tato strategie pomáhá prodloužit životnost strojů nebo zařízení.

Řešení pro inteligentní údržbu

„Konvenční systémy ke sledování stavu strojů jsou nákladné a komplikované. Systém SmartQB firmy Schaeffler je naproti tomu velmi jednoduchý. Naši pracovníci nemusejí mít žádné specifické znalosti z oblasti diagnostiky vibrací. Mohli jsme jej hned začít využívat. A to nás přesvědčilo.“

IIoT: vize nebo realita?

Když Kevin Ashton koncem 90. let minulého století vymyslel název Internet of Things – IoT, česky internet věcí –, měl jako uživatele tohoto propojení „chytrých“ zařízení na mysli především lidi či jejich domácnosti a přístroje, které je obklopují.

Stříkání a lakování - trendy jsou nepochybné

Nutnost zvyšovat technicko-ekonomickou úroveň firmy je na denním pořádku. Inovace zvyšují podnikovou konkurenceschopnost, kterou lze spatřovat zejména ve flexibilitě, tvorbě přidané hodnoty, efektivnosti a kvalitě. Také v oboru povrchových úprav je trendem automatizace a robotizace.

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit