Témata
Reklama

Obráběcí centrum splňující náročné požadavky na toleranci při výrobě vývrtů

Firma Schabmüller Automobiltechnik GmbH vyrábí od roku 2013 kyvná ramena náprav pro uložení ložisek pro Porsche Macan. Obrábění se provádí na vysoce přesných obráběcích centrech BA W06-22 a BA one6 od firmy Schwäbische Werkzeugmaschinen GmbH (SW), která jsou zvlášť určená ke splnění náročných úkolů v sériové výrobě. Vysoká přesnost těchto center se uplatňuje především v automobilovém průmyslu, kde vysoká jakost výroby dovoluje pouze velmi úzké rozměrové tolerance.

Zatímco se dvouvřetenový stroj BA W06-22 používá k provedení vývrtů pro hlavní ložisko, pro uchycení pružinové vzpěry a uchycení příčného táhla, vývrt pro uchycení brzdového třmenu se obrábí až ve druhém kroku na jednovřetenovém stroji BA one6. Jen v tomto samotném kroku dosáhla společnost významného posunu v jakosti a zahrnula ho do svého výrobního procesu. Spolehlivost systému vede ke zlepšování kvality výroby a rovněž k zavedení stabilního výrobního procesu v příštích pěti letech.

Skutečnost, že denní produkce 1 700 sad kyvných ramen pro firmu Porsche se uskutečňuje u firmy Schabmüller na dvou různých obráběcích centrech, je důsledkem vědomého strategického rozhodnutí dodavatele autodílů se sídlem v Großmehringu v SRN. Obrábění vývrtů pro hlavní ložisko, pro uchycení pružinové vzpěry a pro uchycení příčného táhla se provádí z 90 % v časovém cyklu stanoveném koncovým zákazníkem firmy Porsche, a to v půlválcovém pracovním prostoru s přístupem shora na dvouvřetenovém centru BA W06-22. Velikost komponenty a roční produkce je určující pro počet vřeten.

Reklama
Reklama
Reklama
Schabmüller Automobiltechnik GmbH spolupracuje s firmou SW již od roku 1994. V jedné hale je instalováno 21 strojů od SW a dalších 17 bude uvedeno do provozu ve druhé hale, která se buduje a bude v provozu do tří let. (Zdroj: ABOPR)

Protože obrábění vývrtu pro uchycení brzdového třmenu nelze v operaci OP 10 uskutečnit v důsledku charakteru upnutí obrobku na dvouvřetenovém stroji, a protože navíc je podíl obrábění mnohem menší, obrobení se provádí na jednovřetenovém centru BA one6. To umožňuje obě operace, jak OP 10, tak OP 20, provádět současně,“ vysvětluje Helmut Häckl, technický ředitel firmy Schabmüller. A pokud vznikne potřeba, je stroj BA one6 navíc k dispozici v pracovních špičkách jako náhradní zařízení.

Aby bylo možné splnit přísná kritéria zadavatele (např. tolerance polohy na každé poloose nesmí v některých případech překročit dvě nebo tři setiny), byly stroje SW seřízeny tak, aby tyto podmínky splňovaly. Prakticky to vylučuje chybu, neboť pneumatický dotykový systém kontroluje, zda je součástka správně upnuta v upínadle, jinak se proces nespustí. Tak lze zjistit jakékoli odchylky a ihned je odstranit. Systém monitorující ovzduší v okolí nástroje rovněž zvyšuje spolehlivost procesu tím, že kontroluje nástroj na HSK rozhraní vřetena. Lineární pohon všech os (lineární pohon na rozdíl od pohonu s kuličkovým šroubem vykazuje velmi nízké opotřebení) zaručuje, že bude dosaženo všech zákazníkem požadovaných časů výrobních cyklů a též vysoké a dlouhodobé jakosti vyráběných dílů. Teplotní roztažnost přímých pohonů je podstatně menší než u konvenčních pohonů, což je zárukou vysoké a dlouhodobé přesnosti. Ze stejného důvodu prochází strojní zařízení u firmy Schabmüller každý třetí až pátý rok dílčí nebo generální opravou.

Obrábění vývrtů pro hlavní ložisko, uchycení pružinové vzpěry a uchycení příčného táhla se z 90 % objemu obrábění kyvných ramen vozu Porsche Macan provádí v půlválcovitém prostoru přístupném shora na dvouvřetenovém stroji BA W06-22. (Zdroj: ABOPR)

Jedno z nejrychlejších obráběcích center

Vzdálenost vřeten u centra BA W06-22 je 600 mm a minimální čas potřebný k výměně nástroje je 2,74 sekundy. To umožňuje vysoce přesné obrábění součástí z lehkých slitin v co nejkratší době. Potřebný rozběhový čas z 0 na 17 500 ot.min-1 je 0,7 sekundy a zrychlení hlavního pohonu dosahuje až 2G, což z tohoto zařízení dnes dělá jedno z nejrychlejších na trhu. Velikost pracovního prostoru každého z vřeten je 600 x 600 x 500 mm.

Stroj je navržen ve formě monobloku, což minimalizuje odchylky a zajišťuje optimální silový tok mezi obráběcí jednotkou a suportem s obráběným dílem. Dále má 3osou jednotku zvlášť navrženou pro vysoce dynamické obráběcí operace dílů z lehkých kovových slitin. Jednotka má ocelovou svařenou konstrukci s cílem zajistit pohyb co nejnižší hmoty a maximální tuhost tohoto zařízení. „Jednotka je vložena do monobloku v jeho zadní části. Horizontální uspořádání pracovního vřetena pak umožňuje volný odpad třísek,“ vysvětluje Matthias Maier, obchodní ředitel firmy SW pro Evropu. Dvojitý otočný support s otočnými osami umožňuje zakládání a vykládání dílů v souladu se strojním časem. Stroje od firmy SW jsou rovněž ideálně navrženy pro zakládání a vykládání dílů pomocí robota nebo shora přes portál.

Maximální přesnost

Jednovřetenové centrum BA one6 podobně jako centrum BA W06-22 je určeno k obrábění nemagnetických materiálů, jako jsou slitiny hliníku a titanu, a poskytuje pracovní prostor o velikosti 600 x 650 x 500 mm. „Tento model je určen k obrábění, které vyžaduje maximální přesnost,“ vysvětluje Maier. Lineární motory a motory s vysokým točivým momentem v posuvných osách zajišťují nejen maximální přesnost s tolerancemi polohy menšími než 0,005 mm, ale též maximální dynamiku a krátké pomocné strojní časy. Čas mezi oddělením jednotlivých třísek (chip-to-chip) je 2,5 sekundy.

Centrum BA one6 je rovněž vybaveno dvojitým otočným supportem pro zakládání a vykládání dílů v souladu se strojním časem. Protože uspořádání centra je shodné s uspořádáním centra BA W06-22, je ideální pro vzájemnou spolupráci obou zařízení. Úspěšně lze využít jako přídavné zařízení k vícevřetenovým výrobním linkám pro jednovřetenové předobrábění a finální obrábění dílů z lehkých kovů a také v případech, kdy výrobní kapacita dvouvřetenového stroje nepostačuje a tří- nebo čtyřvřetenové obráběcí centrum není vhodné, protože rozměr obrobku je příliš velký.

V důsledku nedostupnosti místa k obrobení vývrtu pro uchycení brzdového třmenu na stroji BA W06-22 se obrobení dokončí při operaci OP 20 na jednovřetenovém stroji BA one6. Kontaktní monitoring obrobku zajišťuje, zda je správně upnut. Přestože byl obrobek upnut znovu, tolerance polohy je možné dodržet. (Zdroj: ABOPR)

Úspory

Firma Schabmüller používá stroje od firmy SW k zajištění vysoké jakosti obrábění a reprodukovatelnosti výrobního procesu. To má významný vliv na lidské zdroje v oblasti zajišťování jakosti a údržby. Strojní čas u centra BA one6 je rovněž snížen optimalizací řezných podmínek. K zabránění výpadků výroby firmy SW nabízí svou službu Pulse a také údržbu a diagnostiku „na dálku“. K dispozici je i preventivní údržba zajišťovaná specialisty pro jednotlivá zařízení, kteří zákazníkovi poskytují veškeré potřebné informace. Maier uzavírá: „Všeobecně řečeno, vždy je velice potřebné zabránit výpadkům ve výrobě, protože ty mohou mít dalekosáhlé důsledky pro zákazníka, zejména v podobě vysokých nákladů.“ Firma Schabmüller a SW společně pravidelně pořádají servisní workshopy. Na těchto workshopech pak jsou pak přijímány závěry, které v podobě technického rozvoje slouží k postupnému zavádění u výrobce strojů. „Jsme zvlášť vnímaví k problémům a požadavkům našich zákazníků, a proto zpracováváme řešení zvlášť pro uživatele.“ Takto je průběžně výrobní technologie zdokonalována na úrovni každého zákazníka.

„Rozhodli jsme se pro stroje od firmy SW, protože jejich vysoká kvalita nám dává jistotu a klid při přípravách našich projektů,“ říká Häkl. „To znamená, že šetříme čas a rovněž peníze. Spolupracujeme se SW již od roku 1994, takže převládá pocit vzájemné důvěry a potřebná technologie je už u nás.“ Jiným významným faktorem je, že s těmito stroji můžeme očekávat bezproblémový průběh u projektů se čtyřapůlletou až pětiletou dobou trvání. Häkl odhaduje: „Díváme-li se na toto období, ušetřili jsme značné náklady, které bychom v daném období museli investovat do oprav nebo podobných výdajů, kdybychom si pořídili něco levnějšího.“

Firma Schabmüller má v současné době v provozu 21 strojů od firmy SW. Některé byly adaptovány na automaty firmy Bartsch GmbH, která patří SW od roku 2015. Do roku 2019 bude druhá výrobní hala v Großmehringu vybavena stroji od firmy SW, a to dalšími 17 automatizovanými obráběcími centry. Bude zde ročně vyráběno 680 000 hlav válců pro koncového zákazníka Audi.

Schwäbische Werkzeugmaschinen

zbynek.koukolik@mmspektrum.com

Reklama
Související články
Velké díly – velké výzvy

Doslova revoluci přinesla do světa automobilové výroby nová technologie s názvem gigacasting nebo megacasting, která spočívá v tlakovém odlévání velkých konstrukcí v kuse. Tlakové slévárny tak přirozeně staví před velkou výzvu, a nejen je. I třískové obrábění gigadílů je totiž poměrně složitou záležitostí. V tomto článku si nastíníme možná řešení problematiky.

Vysoce výkonné vrtání kovaných dílů

Kované ocelové díly se často používají v aplikacích s vysokými požadavky na pevnost a spolehlivost, jako jsou např. oka ojí pro zemědělské stroje. U těchto dílů jsou kladeny požadavky na vysokou pevnost a tvrdost, což kovaná ocel splňuje. A pro obrábění těchto materiálů jsou samozřejmě třeba vysokovýkonné stroje.

Více pružnosti pro rozšířenou koncepci obrábění

Zásadní změny do automobilového průmyslu i nové výzvy pro německý systém stavby obráběcích strojů představuje současný rozvoj e-mobility.

Související články
Automatizace pro vyšší flexibilitu i produktivitu

Dynamické oživení poptávky provázející současný ústup pandemie staví mnohé podniky před problém, jak narychlo zvýšit stávající výrobní kapacity. Řešení tohoto problému měli možnost vidět návštěvníci stánku společnosti Schwäbische Werkzeugmaschinen (SW) na nedávném veletrhu EMO 2021 v Miláně. Jádrem prezentace byla koncepce pro vysoce produktivní výrobu založená na rychlé škálovatelnosti výrobních množství a současně minimálních nárocích na prostor a energie.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Inovace ve srážení hran velkých ozubených kol

Chamfer Contour Milling skýtá výrobcům velkých ozubených kol pro nákladní automobily flexibilní a hospodárný proces pro jejich stále důležitější operace zkosení hran / odstraňování otřepů.

Dynamika na třetí

Firma Schwäbische Werkzeugmaschinen GmbH (SW) splňuje se svým horizontálním dvojvřetenovým obráběcím centrem BA W08 požadavky na obrábění čím dál větších hliníkových dílů, např. skříní převodovek. Lineární přímý pohon ve třech hlavních osách, torzní motory na otočném paletovém stolu a výkonný systém CNC jsou přitom rozhodujícími automatizačními komponenty pro maximální dynamiku, tuhost i přesnost, které umožňují až o 30 % vyšší produktivitu stroje.

Společně k dalšímu vývoji

Stěhování společnosti Fylde CNC do nové budovy bylo sice jen na krátkou vzdálenost, ale v historii společnosti zaměřující se na zakázkové obrábění přesných dílů to znamená významný krok kupředu. Rozvoji firmy navíc pozitivně přispívá úzká spolupráce se společností WNT, která spravuje nástroje a poskytuje technickou podporu v oblasti třískového obrábění.

Jak úspěšné soustružit tvrzené součástí

Soustružení tvrzených součástí (HPT) se v průběhu posledních 10 -15 let stalo respektovanou a cenově efektivní alternativou k broušení. Bylo prokázáno, že díky této metodě lze zkrátit dobu obrábění a snížit náklady o 70% i více. Ale vedle výhod souvisejících se zkrácením vlastního času cyklu, nabízí HPT i celou řadu dalších výhod. HPT je definováno jako soustružení ocelí s tvrdostí vyšší než 45 HRC (obvykle v rozmezí 55-68 HRC), přičemž jako typické příklady obráběných součástí lze zmínit brzdové kotouče, převodová kola, pastorky řízení, sedla ventilů, písty, vložky válců nebo tělesa spojek.

Strojírenské podniky v době pandemie

Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

Stroj na středění klikových hřídelí

Je všeobecně známo, že kliková hřídel je jednou z nejkritičtějších součástek motoru s vnitřním spalováním a jedním z nejsložitějších a nejkomplexnějších dílů z hlediska obrábění. Potřeba přesného vyvážení klikové hřídele, která je rozhodujícím faktorem pro celkovou účinnost motoru, se stala ještě důležitější, jelikož výrobci automobilů usilují o snižování emisí CO2 prostřednictvím lepšího výkonu motoru a strategií spočívajících v odlehčování. Díky různým vylepšením, kterých se v průběhu let dosáhlo v procesech kování a odlévání, už mají neopracované komponenty klikové hřídele téměř požadovaný tvar s mnohem menším množstvím přebývajícího materiálu. To znamená, že na konečné klikové hřídeli je třeba obrábět méně částí. Přináší to s sebou také zvýšenou potřebu přesného vyvážení se zmenšenou velikostí protizávaží, které se při vytváření těžiště často provádí.

Důraz na udržitelnost, digitalizaci a 3D tisk

Japonsko je zemí, kde se rodí nejmodernější technologie a kde se dbá na udržitelný způsob života. Je kolébkou průmyslu a domovem největších průmyslových firem. Každé dva roky mají návštěvníci z celého světa možnost nahlédnout prostřednictvím veletrhu Jimtof (Japan International Machine Tool Fair) pod pokličku nejnovějších inovací v oboru obráběcích strojů a jejich příslušenství. Díky pozvání Japonské asociace výrobců obráběcích strojů JMTBA jsme měli možnost zúčastnit se tohoto veletrhu osobně. V následující reportáži se vám pokusíme zprostředkovat alespoň pár nejzajímavějších témat, která zde zazněla.

Chceme svítit

Povědomí o bývalém vojenském prostoru Stříbro v západní části naší republiky přinášejí buď vzpomínky osobního rázu, nebo přicházejí skrze narukované, kteří zde společně, převážně s romskými spoluobčany z tehdejšího východu Československa, v tankových praporech chránili naši republiku proti vpádu západních imperialistů. Doba se naštěstí změnila. Nyní je to rozvíjející se region jak díky blízkosti k Německu a hlavní dálniční tepně, tak i zásluhou generace techniků, kteří se zde kolem plzeňské Škody zrodili a po jejím rozpadu a rozmělnění se vydali na cestu soukromého podnikání ve strojírenském oboru. Do jedné z takových firem, nacházející se v Kladrubech u Stříbra, jsem se vypravil. Důvodem byla ukázka vzniku a růstu dalšího partnerství s dodavatelem technologií obrábění, společností Mazak.

Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Dny obráběcích strojů, nástrojů, robotů a softwaru

Dny otevřených dveří firmy Grumant se staly tradicí, letos proběhl již 6. ročník. Návštěvníkům byly k dispozici novinky od předních světových výrobců nástrojů a obráběcích strojů. Zajímavá byla také prezentace průmyslového robotu. Zájem zákazníků potvrzuje návštěvnost, která pravidelně stoupá s každým dalším ročníkem, a letos byl zaznamenán její rekordní nárůst.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit