Témata
Zdroj: DMG Mori

Selektivní laserové tavení šetří čas

Jednou z mnoha pokročilých technologií od společnosti DMG Mori je Selective Laser Melting. Tato technologie může doplnit, posunout, nebo dokonce nahradit standardní obrábění. Umožňuje vyrábět prototypové dílce s komplexní a pro obrábění složitou geometrií, vylepšit stávající dílce pomocí redesignu či odlehčit dílce pomocí změny vnitřní struktury se zachováním funkčních vlastností. To vše s jediným vstupním prvkem – 3D modelem součásti.

Reklama

Společnost DMG Mori je schopna tuto technologii dodat s několika variantami nerezové oceli, nástrojové oceli, kobalt-chromu, titanu, hliníků a Inconelu. Zákazník si může vybrat ze dvou velikostí pracovního prostoru pro stavbu dílce a stroj může být vybaven dvěma výkonnými lasery pro větší efektivitu. Stroj Lasertec SLM je konstruován jako uzavřený celek. Výměna materiálu je zajištěna pomocí rePlugu, což je boční modul, který umožňuje rychlou výměnu materiálu obsluhou do pár hodin.

Stroje Lasertec 12 SLM a Lasertec 30 Dual SLM.
(Zdroj: DMG Mori)

Přínos v praktickém nasazení

Ve spolupráci s naším významným zákazníkem, firmou Moulds and Tools - Technic z Valašského Meziříčí, který tento stroj zařadil do svého portfolia v roce 2020, přinášíme důkaz, že metoda SLM není slepou uličkou, pokud se člověk otevře jinému pohledu na výrobu dílce. Za pomoci technologie SLM a s použitím materiálu 1.2709, který nahradil předchozí obráběnou Al slitinu, došlo k markantní redukci výrobního času a zlepšení funkčních vlastností vložky do formy. Čas výroby se zkrátil z 3,5 hodin řezu na pětiosém centru na 1 hodinu a 20 minut tisku podstatně tvrdšího a funkčně stabilnějšího materiálu.

Reklama
Reklama
Reklama

Díky tomuto procesu se zákazníkovi prodloužila životnost vyrobené formy a uvolnila se kapacita obráběcího centra. Možnosti aditivních a pokročilých technologií od firmy DMG Mori nekončí dodáním stroje, ale tým zkušených odborníků je schopen zákazníkovi nabídnout také podporu jak při rozjetí nové výroby, tak i ve zefektivnění stávajících procesů.

Vlevo obráběný dílec, uprostřed SLM dílec po tepelné úpravě a vpravo SLM dílec bez dalších operací.
(Zdroj: DMG Mori)

S dotazy týkajícími se technologie SLM nebo jakékoliv jiné pokročilé či aditivní technologie je možné kontaktovat tým odborníků společnosti DMG Mori.

Související články
Světová premiéra stroje Lasertec 30 Dual SLM

Se dvěma lasery rozšiřuje nový stroj LASERTEC 30 DUAL SLM portfolio aditivních technologií DMG MORI o významně produktivnější řešení pro technologii práškového lože.

Obráběči zamíří do Pfrontenu

Společnost DMG Mori připravuje tradiční den otevřených dveří ve svém závodě Deckel Maho v Pfrontenu, který se bude konat od 11. do 15. února 2020.

Odlehčovací optimalizace 3D tištěné frézy

Vývoj v oboru obrábění se tradičně potýká s mimořádným dynamickým zatížením soustavy na straně jedné a požadavky na přesnost a produktivitu obrábění na straně druhé. Nalezení takové konstrukce nástroje, která odolá extrémním provozním podmínkám, a přitom umožní proces obrábění urychlit, může vést k zefektivnění výrobního procesu. Příkladem toho může být vývoj odlehčené frézovací hlavy. Dosavadní konstrukce obráběcích nástrojů vycházely z jednolitých plných tvarů zaručujících vysokou tuhost na úkor dynamických vlastností nástroje. Změnou vnitřní struktury je však možné najít optimum mezi těmito protichůdnými požadavky.

Související články
Vliv složek ochranných atmosfér na WAAM

Svařování v současné době není už pouze technologií ke spojování materiálů. S rozvojem aditivní výroby strojních součástí lze tento proces využít také pro výrobu komplexních a geometricky složitých součástí. Technologie WAAM využívá svařování pro vrstvení jednotlivých svarových housenek do tvaru vyráběné strojní součásti a je charakterizována mnoha proměnnými – mimo jiné i účinky ochranné atmosféry. Cílem příspěvku je zhodnotit vliv jednotlivých složek ochranných atmosfér používaných pro MAG svařování.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Zajímavosti ze světa 3D tisku

3D tisk nabízí stále nové možnosti uplatnění, ať už jde o vlastnosti nebo rozměry finálního výrobku, nebo o zcela nové aplikační oblasti. Jednou ze zajímavých novinek je 3D tiskárna na desky plošných spojů, která umožňuje výrobu prototypu nebo malé série během několika hodin. Nebo z jiného soudku - v největších výrobních systémech lze vytisknout plastové díly s rozměry kolem 900 mm. Pokud máte za to, že se vám investice do takového zařízení nevyplatí, není třeba zoufat, neboť technologie jsou dostupné i formou služby.

Od aditivních strojů k hybridním zařízením

Zlepšující se funkčnost a výkon hardwaru, široká paleta volby materiálů a stále se zlepšující kvalita vyráběných součástí přispívají k růstu aditivní výroby. Technik ve výrobě tak získává neustále na významu.

Aditivní výroba unikátních řezných nástrojů

Aditivní technologie jsou jedním z nosných pilířů Průmyslu 4.0. Od roku 2014, kdy v ČR 3D tisk kovů odstartoval „ve velkém“, byla o této problematice napsána celá řada publikací, díky nimž je tato technologie považována za poměrně známou. Jedním z průkopníků 3D tisku v ČR je firma Innomia, která přinášela informace o technologii DMLS do povědomí českého průmyslu již několik let před tímto zmiňovaných boomem.

Přestaneme vyrábět a budeme tisknout?

3D tisk (AM – Additive Manufacturing) je obor, který přes svou krátkou historii překvapuje v mnoha ohledech – efektivitou, praktičností, flexibilitou... Jeho využitelnost jako technologie roste téměř exponenciálně, a přitom ale trochu utajeně.

Téma: technologie pro výrobu forem

Díly, součásti či výrobky, které spatřily světlo světa díky tomu, že byly vylisovány, odlity či vykovány ve formě, jsou doslova všude kolem nás. Forma je zařízení často velmi složité a komplexní a k její výrobě je potřeba řada špičkových technologií. Následující článek představuje některé z nich.

Zcela jiné možnosti s aditivními technologiemi

Nadnárodní společnost General Electric napříč všemi svými dceřinými společnostmi neustále prohlubuje obrovské know-how. Vlastní zkušenosti s vývojem aditivně vyráběných částí zejména pro potřeby leteckého průmyslu přesahující již dvě dekády daly podnět ke vzniku zákaznického centra. GE Additive otevřela v roce 2017 zákaznické centrum (Customer experience center – CEC) kousek od Mnichova, kde firmám nabízí pomoc s nelehkými začátky s aditivními technologiemi.

Výrobní laserové technologie

Výrobní laserové technologie lze dělit mnoha způsoby-, podle použitého výkonu, délky pulzu nebo interakce s materiálem. Nejjednodušší způsob rozdělení laserových technologií je do tří skupin: dělení a odebírání materiálu, spojování materiálu a úprava povrchu materiálu. Vzhledem k rozmanitosti využití laseru není toto dělení zcela jednoznačné a existuje několik dalších technologií, které se nacházejí mezi těmito kategoriemi.

Výuka a výzkum aditivních technologií

Inovativní výrobní technologie nacházejí své místo také v technickém vzdělávání. Do svých osnov je dříve či později zakomponovaly všechny technické vysoké školy. Avšak pořízení nákladných technologií se neobejde bez podpory ze strany průmyslového výzkumu. Na Fakultě strojní ČVUT v Praze nyní disponují úplně novým zařízením M2 cusing pro výrobu dílů metodou DMLS německého výrobce Concept Laser, dnes působící pod značkou GE Additive. Stroj dodala společnost Misan a technologie slouží primárně pro výzkum v leteckém průmyslu.

Kombinace technologií slévání a 3D tisku

Aditivní technologie přinášejí do oboru slévárenství nový pohled na věc a výrazně ovlivňují nejen proces výroby odlitků, ale i myšlení pracovníků ve slévárnách. Aditivní výroba zásadním způsobem mění zavedené pracovní postupy, systémy práce s výrobní dokumentací, technickou přípravu výroby a technologii výroby odlitků. Mění také možnosti konstrukce odlitků včetně jejich tvarové náročnosti. Proto můžeme bez přehánění tvrdit, že celou slévárnu a její postup výroby odlitků lze vměstnat do jednoho stroje - 3D tiskárny na kovy.

Ultra lehké komponenty vyráběné 3D tiskem

V posledních letech se do širšího povědomí dostávají aditivní technologie, neboli 3D tisk, kde je součást tvořena přidáváním materiálu nikoliv jeho odebíráním, jako je tomu u klasického obrábění. Jejich využití je zkoumáno napříč nejrůznějšími obory od strojírenství přes architekturu až po medicínu a módu. Pokud se omezíme na 3D tisk kovů, zjistíme, že aditivní technologie jsou brány jako prostředek pro výrobu tvarově složitých a občas konvenčními způsoby zcela nevyrobitelných dílů. Jsou brány jako jakási ideální výrobní technologie pro výrobu čehokoliv. V posledních letech se navíc stále více skloňuje spojení aditivní technologie a topologické optimalizace, což je způsob návrhu tvaru dílu na základě matematické optimalizace. Jak lze tušit, navržený tvar je značně složitý a často bývá označován jako organický. Takové díly jsou údajně vhodné pro 3D tisk, ale není tomu tak. Ve většině případů je realita daleko prozaičtější. Použití aditivní technologie je pouze jediná možnost, jak takový díl vyrobit.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit