Témata
Reklama

Tebis - sofistikované procesní řešení

09. 12. 2014

Proces. Význam tohoto slova přesně vystihuje, co Tebis znamená. CAD/CAM software Tebis – spolu s obchodními i odbornými znalostmi poskytovatele softwaru – umožňuje podporovat uživatele v jejich úsilí ke zvýšení produktivity a tvorby hodnot.

Každý proces má výchozí bod, a náš proces začíná konzultací. Je nutné vědět, co vlastně zákazník opravdu chce. Chce software? To rozhodně není jeho hlavní motivace. Zákazník chce vyrábět produkty s co nejnižšími náklady, na dostatečně vysoké kvalitativní úrovni, a to způsobem, který optimálně využívá jeho produkční zdroje. Jak toho může dosáhnout?

Reklama
Reklama
Reklama

Proč investovat do prvotní konzultace, když chci jenom koupit software?

Software je jen jedním ze stavebních bloků. Je také nutné vzít v úvahu například všechny používané normy, tok materiálu v rámci organizace, správu nástrojů a samozřejmě zaměstnance. Poradenské služby poskytované společností MCAE Systems jsou velmi prakticky orientované. To znamená, že se technici společně s obchodníky skutečně jdou podívat do společnosti a analyzují její specifickou situaci. Posuzuje se komplexně celý proces, identifikují se silné i slabé stránky a současně se připravují a zavádějí do budoucna udržitelné koncepty, které stojí na pevném základě. Strategické poradenství a semináře jsou součástí takové nabídky.


Příklad analýzy silných a slabých stránek výrobní společnosti. Pro zvětšení klikněte na obrázek.

Cíl zákazníka je obvykle zřejmý – zabezpečit a zlepšit konkurenceschopnost. Zákazníci si uvědomují, že musejí zvýšit efektivitu svých procesů, aby byli schopni udržet si vedoucí postavení na trhu ve svém oboru. Mnozí vědí, že ještě plně nevyužívají svůj potenciál. Obvykle však nemají ani čas ani prostředky, aby realizovali kritickou analýzu a optimalizaci vlastních procesů. Jiní si zase nejsou jisti, že se naplánované investice ubírají správným směrem.

Strategické poradenství

Pravidlem poradenské služby je, že se vždy orientuje na cíle zákazníků. Díky vlastním osvědčeným a standardizovaným postupům mohou konzultanti rychle vyhodnotit aktuální situaci uživatele, přičemž provádějí jakousi inventuru současného stavu a používají fakta a čísla, aby bylo možné vytvořit základ pro rozhodování, ze kterého lze odvodit udržitelnou koncepci. Vlastní benchmarková databáze umožňuje porovnávat každou společnost s průměrem v daném odvětví. V neposlední řadě je tu lidský faktor – vždy je třeba věnovat pozornost zaměstnancům, protože nakonec to jsou právě oni, kdo musí nové procesy přijmout za své.

CAD/CAM software Tebis podporuje uživatele v jejich úsilí ke zvýšení produktivity a tvorby hodnot.

Může být poradenství skutečně objektivní?

Analýzy portfolia produktů, pracovní postupy a odvozené cíle, jako například zvýšení zatížení stroje nebo optimalizace toku materiálu, jsou zpočátku zcela nezávislé na specifickém procesním řešení. Na druhou stranu je třeba podporovat zákazníky při jejich analýzách a zhodnocení investic. Pokud přijde řeč na Tebis, je úkolem konzultanta v konkrétním případě ověřit a doložit účinnost a návratnost investice. Zásadní je přitom odbornost postavená na zkušenostech nasbíraných z mnoha projektů ve strojírenském průmyslu. Poradenská služba pracuje neutrálně, což znamená, že procesy a cíle zákazníka jsou tím hlavním, oč tu běží. Občas zkušenosti konzultantů samy pomohou zákazníkovi a investice by byla v takovém případě nadbytečná.

Dalším faktorem, který konzultanty odlišuje od ostatních poradců, je hluboká praktická zkušenost ve strojírenském odvětví i to, že pracují rovněž jako tradiční konzultanti.

Základem trvalého úspěchu je dlouhodobě perspektivní partnerství postavené na vzájemné důvěře se zákazníky. Společnost MCAE Systems si je velmi dobře vědoma skutečnosti, že je zodpovědná za svá doporučení a stojí za svými koncepty, což umožňuje motivovat příslušné zaměstnance k přijetí nových metod. Projekt je dokončen teprve po jeho realizaci.

Zpracováno podle Tebis Topics 2/2014

MCAE Systems
helenam@mcae.cz
www.mcae.cz

Reklama
Související články
Nový materiál ASA pro 3D tisk v osmi různých barvách

Společnost MCAE Systems, oficiální distributor firmy Stratasys, rozšířila nabídku materiálů pro 3D tisk o nové digitální materiály a také o termoplast ASA dostupný v osmi barvách. ASA nyní nabízí nejširší barevnou škálu ze všech materiálů pro technologii FDM.

Laserové skenování - přenesení reality do CAD systému

Málokdo si už dnes vzpomene na rýsovací prkno – CAD systémy jsou nedílnou součástí konstrukční a projekční práce, prodělaly ohromný vývoj a staly se silným nástrojem. Ačkoliv výstupem je dokonalý výkres, využití je stále limitováno kvalitou a přesností vstupních dat. Těžko budete projektovat technologické úseky do nepřesného výkresu, který neobsahuje všechny detaily skutečného stavu. A právě v tomto odvětví v posledních letech nastala doslova revoluce.

Konvergentní modelování a další novinky v NX

Nejnovější verze softwaru NX 11 společnosti Siemens přináší prostřednictvím konvergentního modelování průlomovou technologii při vývoji digitálních produktů. Konvergentní modelování je první technologií svého druhu, která uživatelům pomůže optimalizovat návrh součástí pro 3D tisk, zrychlí celkový proces návrhu a učiní reverzní inženýrství běžnou a efektivní součástí návrhu produktu. Software NX 11 rovněž obsahuje řadu vylepšení v rámci integrovaného řešení CAD/CAM/CAE, jako například další generaci 3D CAE řešení (Simcenter 3D) nebo produktivní řešení CAM s nástroji, které zahrnují i robotické a hybridní obrábění včetně aditivní technologie.

Související články
Ocenění spotřeby firemní elektřiny

Průmyslové firmy si mohou nově na internetu prostřednictvím ocenění svého spotřebního diagramu elektřiny pomocí matematických modelů a burzovních cen jednoduše zjistit, zda nakupují elektřinu za férové ceny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
TDS-Technik pro SolidWorks

Se strojírenskou nadstavbou TDS-Technik se mohou setkat uživatelé 3D systémů SolidWorks, Solid Edge nebo NX a také uživatelé 2D CAD systémů AutoCAD, BricsCAD, ZWCAD a dalších. V tomto článku představíme nadstavbu TDS-Technik v provedení pro SolidWorks.

Zobrazování a vyhodnocování 3D CAD souborů

Potřebujete pracovat s 3D modely, odměřovat, sdílet data v týmu a přitom je pro vás klasický CAD zbytečně drahý?

Virtuálně zprovozněný Merkur

Prostředí virtuální reality je dnes v technické praxi zcela běžně používaný nástroj – pro design a konstrukci, tvorbu obráběcích programů či pro virtuální pevnostní simulace, simulace přenosu tepla, proudění kapalin apod.

SpaceClaim dokáže překlenout svět CAD systémů

Jako vývojový partner pro automobilový průmysl v oblasti strojírenství musí být poradenská firma Otte schopna používat snadno a efektivně data z Catie a Pro/Engineeru. Přímý 3D modelář SpaceClaim splňuje všechny tyto požadavky pro zpracování modelů, a navíc je i cenným nástrojem pro úpravu velmi poškozených modelů nebo takových, které v jiném CAD systému ani nelze otevřít. Kromě toho je velmi intuitivní bez nutnosti absolvování rozsáhlých školení.

Metrologie v automatické výrobě

Názory na aktivity SMLC – Smart Manufacturing Leadership Coalition – a hlavně německou výzvu Industrie 4.0 jsou různé. Nikdo asi dnes nedokáže spolehlivě předpovědět, zda výrobní technologie jsou skutečně na počátku nové etapy, nebo je to spíše marketingový produkt. Jedno je ovšem vidět na první pohled: Technické prostředky používané ve výrobě se velmi rychle mění, a to hlavně v oblasti elektronických řídicích systémů, jejich programového vybavení a vzájemné provázanosti. Téměř žádný výrobní stroj nebo přístroj se už neobejde bez elektronické jednotky schopné kromě vlastního řízení neustále komunikovat s okolím.

NCSIMUL - software nejen pro simulaci

NCSIMUL je modulární systém, jehož jádrem je NCSIMUL Machine – základní simulační modul CNC strojů.

Monitoring výroby a vyhodnocování efektivity CNC strojů

V dnešní době, která klade velké nároky na rychlost dodávek, kvalitu provedení a co nejnižší cenu, je nezanedbatelnou konkurenční výhodou monitoring výroby.

Mastercam a Robotmaster pro programování robotů

Vysoká míra konkurenčního prostředí v průmyslu si žádá flexibilní a efektivní řešení v průběhu celého procesu výroby. V rámci softwarové části celého procesu mohou poskytnout vynikající služby CAD/CAM systémy Mastercam a Robotmaster.

TDS-Technik pro AutoCAD LT

I v dnešní době, kdy je nabídka 2D a 3D CAD systémů na trhu velmi pestrá, si stále vysokou popularitu udržuje software AutoCAD LT od společnosti Autodesk. Uživatelé zde mají k dispozici řadu funkcí pro vytváření a úpravu DWG výkresů, ale pokud si práci chtějí výrazně urychlit a usnadnit, mají možnost použít další výkonný nástroj: strojírenskou nadstavbu TDS-Technik.

3D tisk a měření ve výuce i v praxi

Společnost MCAE Systems uspořádala koncem zimy dvě zajímavá setkání. První bylo zaměřeno na školní uživatele a bylo věnováno tématu 3D tisku a 3D optickému měření, druhé bylo určeno pro uživatele optických měřicích systémů firmy GOM z českých a slovenských průmyslových podniků.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit