Témata
Reklama

VISI ve výrobě střižných nástrojů

Parametrický CAD/CAM systém, který byl dříve ve společnosti Franz Pauli Gmbh & Co. používán, byl ideální pro klasické strojírenství, ale ne už tak dobrý pro výrobu nástrojů. Firma se proto rozhodla pro zakoupení softwaru VISI, který nabízí kombinaci plně integrovaného plošného a objemového modeláře, tvorbu nástrojů ve 3D a v neposlední řadě také rozsáhlých dvou-, tří- a pětiosých obráběcích strategií se specializací na vysokorychlostní obrábění.

Franz Pauli GmbH & Co. KG je společnost se sídlem v německém Ense-Parsit, která se už od roku 1956 zabývá výrobou forem, plechových dílů a plastových komponent. Pro výrobu využívá 40 výstředníkových a 17 hydraulických lisů, které mají lisovací sílu až 600 t, a 18 lisovacích strojů s lisovací silou okolo 400 t. Tyto lisy pracují s ocelovými pásy s tloušťkou do 6 mm a šířka svitku dosahuje 800 mm. Využíváno je také bodové nebo TIG svařování. Všechny tyto technologie zde slouží například pro výrobu nábytkového kování, hotových rámů pro posuvné střechy do automobilů nebo oběžných kol pro fitness stroje.

Reklama
Reklama
Reklama
Postup tváření plechového dílu

Přechod na VISI

Jednatel společnosti pan Franz-Bernd Pauli vysvětluje: „Se zákazníkem úzce spolupracujeme od samého začátku celého projektu až po konečnou výrobu. To zahrnuje také výrobu prototypu a samozřejmě naše odborné znalosti při výrobě nástrojů. Je velmi důležité mít jednotné softwarové řešení, které nám umožní reagovat rychle, pružně a hladce v každém stadiu projektu až po konečnou výrobu nástroje.“

VISI je zaměřeno na výrobu postupových nástrojů.

Přechod na software VISI byl velkým krokem vpřed, hlavně proto, že je zaměřen právě na výrobu postupových nástrojů a nabízí užitečné funkce pro zpracování plechu. Nyní můžeme dělat cokoliv, aniž bychom řešili kvalitu nebo způsob vytváření modelu. Je to pro mě obrovská výhoda a mohu se tak plně věnovat nástroji,“ hodnotí Stefan Schmitz, který je ještě se dvěma svými kolegy zodpovědný za konstrukci postupových střižných nástrojů. Díky tomu, jak je software zaměřen na výrobu střižných nástrojů, díky jeho frézovacím strategiím, EDM funkcím a v neposlední řadě i díky technické podpoře dodavatele softwaru se společnost Franz Pauli GmbH & Co. KG nakonec rozhodla přejít na VISI kompletně. V současné době využívá tři CAD stanice pro konstrukci a kompletní CAD/CAM stanici pro přípravu technologií 2D a 3D frézování a drátového řezání.

Jeden z vyrobených nástrojů pod lisem

Vyšší flexibilita

Díky své kombinaci objemového a plošného modeláře mi VISI při konstrukci nástrojů pomáhá hlavně svými detailně uzpůsobenými funkcemi a automatizovanými algoritmy pro vytváření konstrukce. Když používám VISI, mohu se vždycky zaměřit na celý nástroj, protože VISI nemá složitou parametrickou strukturu. To znamená, že mohu být mnohem flexibilnější a nemusím se obávat o vazby jednotlivých sestav,“ vysvětluje Stefan Schmitz.

VISI je ale užitečné už mnohem dříve, než se začne pracovat na získané zakázce – již ve stadiu nabídky. „V tomto okamžiku máme téměř vždy k dispozici zákazníkův 3D CAD model. Bez ohledu na to, v jakém nativním formátu zákazník svůj CAD model dodal, jej můžeme importovat do VISI a zkontrolovat parametry. Potom vytvoříme rozvin a rozvrhneme umístění a šířku pásu. Z těchto základních informací jsme schopni provést kalkulaci jak na stroj, tak na díl,“ přibližuje práci se softwarem.

Konstruktér nemusí řešit způsob vytváření modelu a může se tak plně soustředit na nástroj.

Výroba nástroje

Rozvin tvoří základ pro předběžné kalkulace výroby nástroje. „Tuto metodu však používáme i později při výrobě nástroje. Pomocí funkce VISI Progress je provedeno rozložení pásu 3D a to vše je následně odesláno do ohýbárny, kde podle toho vyrobí požadovaný nástroj. Jakmile je nástroj navržen, rozložení pásu je aktualizováno jednotlivými ohýbacími a tvářecími stadii. VISI velmi usnadňuje hledání té správné cesty k optimálnímu procesu výroby. Mohu si graficky animovat proces tváření a snadno zjistit, kde by se materiál mohl deformovat nebo ztenčit, a VISI zvýrazní všechna možná místa, na kterých by mohlo dojít k poškození materiálu,“ vysvětluje Stefan Schmitz.

Díly, z nichž je nástroj tvořen, jsou přeměřeny a porovnány s 3D CAD modelem a konečný rozvin je do nástroje vytvořen pomocí drátořezu. Nástroj je poté předán do lisovny, znovu přeměřen a jsou-li tolerance přípustné, začíná výroba.

VISI používá tentýž model pro konstrukci i NC programování.

Příprava technologie

Za CAD/CAM strategie je ve firmě Franz Pauli GmbH & Co. KG zodpovědný technický ředitel Oliver Fischer, který tvrdí, že když konstruktéři už nestojí u obráběcích strojů, tak obsluha stroje musí být schopna systém chápat a řídit. A dodává: „Za obrovskou výhodu považuji, že VISI je tak snadno ovladatelné!“

Každá obsluha stroje vytváří v nástrojárně NC programy a pomocí VISI Machining určuje, které komponenty budou sdruženy do jednoho výrobního procesu. VISI používá ten samý CAD model pro konstrukci i NC programování a tím pádem je zajištěna stabilita a jednotnost dat. To je velká výhoda pro vlastní programování.

Software hraje také klíčovou roli díky technologii VISI Compass, která dokáže uspořit spoustu času. Funkce automatického rozpoznání algoritmů detekuje geometrii hran, děr, kapes a následně automaticky vygeneruje potřebná NC data, přičemž zachová veškeré firemní standardy a zajistí osvědčené výrobní metody.

Ukázky výrobků společnosti Franz Pauli

Na závěr jednatel firmy Franz-Bernd Pauli shrnuje: „Filozofie komplexního řešení VISI spolu se snadným použitím a funkcemi, které jsou přímo zaměřeny na tvorbu postupových nástrojů, pro nás hraje podstatnou roli. Díky VISI jsme schopni rychleji a flexibilně reagovat na jakékoliv požadavky zákazníků.“

Nexnet

Jan Koňařík

j.konarik@nexnet.cz

www.visicadcam.cz

Reklama
Související články
Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

V nejisté době je univerzálnost řešením

Automatizace průmyslových procesů řeší problémy s nedostatkem kvalifikované pracovní síly, nahrazuje fyzicky namáhavou či zdravotně škodlivou činnost, snižuje chybovost lidského faktoru, zkracuje výrobní časy a v konečném důsledku přispívá ke zvýšení kvality a zisku. Nejen toto je pro ředitele společnosti Acam Solution Ing. Pavla Bortlíka a jeho tým motivace, ale i zábava. Za relativně krátkou dobu na trhu se firma stala, ať už napřímo, či přes své obchodní partnery, dodavatelem společností jako Volkswagen, Toyota, Olympus, Škoda Auto, Edwards, TE, BOSH, Heinze Gruppe, Woco STV či Fanuc a nyní přichází s řešením vhodným nejen pro velké výrobce, ale také pro malé a střední podniky – s univerzální robotickou buňkou HXG. Důležitým komponentem v této buňce je mimo jiné systém pro upínání nulového bodu VERO-S od společnosti Schunk.

Automatizace lidem práci nebere

Automatizaci se ve firmě Kovosvit MAS věnují od roku 2013. Z původního projektu vznikla samostatná divize MAS Automation a na letošní rok má plánované téměř dvojnásobné tržby oproti roku 2017. V porovnání s plánovaným obratem celého Kovosvitu jsou tržby divize zatím nevýznamné, ale průměrný růst divize o dvě třetiny ročně dokládá, že automatizace má v podniku ze Sezimova Ústí zelenou.

Související články
Roboty pro automobilový sektor

Kompletní obnova automatizovaných robotických linek iniciovaná vrcholovým managementem společnosti Magneti Marelli vedla v závodě nacházejícím se v Crevalcore (územně správní celek města Bologna) ke zvyšování počtu zaměstnanců i efektivity těchto automatizovaných výrobních linek. Jak vysvětluje Marco Calabrese, ředitel údržby výrobního závodu, mnoho úkolů, které byly manuálního charakteru, je nyní zautomatizováno. „V těchto případech potřebujeme dosáhnout vyšší přesnosti, opakovatelnosti, výkonnosti a výrobní kvality a v zájmu vyšší efektivity samozřejmě i snížit dobu trvání cyklu. Integrací robotické automatizace zvýšila kvalitu a produktivitu práce a vedla i ke zvýšení počtu zaměstnanců pracujících v našem závodě.“

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
ANSYS SpaceClaim - efektivní, rychlé a snadné modelování

ANSYS SpaceClaim je v současné době odborníky označován za světovou jedničku v rychlosti a inovaci pro 3D objemové modelování. Konstruktérům a designérům poskytuje naprostou svobodu a volnost v modelování a úpravách 3D modelů a sestav.

Edgecam pomáhá připravit závodní vozy pro Rallye Dakar

„Edgecam hrál klíčovou roli při přípravě našeho vozu na rallye a díky němu můžeme posouvat hranice,“ tvrdí Glyn Hall, výkonný ředitel společnosti Hallspeed, která vyrábí součástky pro závodní vozy Toyota na Rallye Dakar.

Edgecam pětiosé obrábění ve výrobě vstřikovacích forem

Společnost Tooltech UK z Plymouthu se zabývá výrobou lisovacích nástrojů a vstřikovacích forem pro odlévání metodou ztraceného vosku. V průběhu uplynulých let nepřetržitě investovala do modernizace strojového parku i do softwarového vybavení. Protože chce maximálně zefektivnit výrobu, v této snaze nepolevuje ani nyní. Nedávno proto zakoupila nové obráběcí centrum, aby pomocí pětiosého obrábění mohla dramaticky zkrátit výrobní časy.

Přesvědčivé řešení pro nástrojárny

Bavorský výrobce nástrojů s dlouhodobou tradicí říká, že základem jeho úspěchu jsou dvě důležité věci: průmyslově zaměřená technologie, jako je softwarové řešení VISI pro střižné nástroje, a programování čtyř- a pětiosých CNC strojů.

Nová strategie hrubování zefektivnila výrobu ozubených kol

Jeden z předních výrobců v oblasti technologie převodů ve Spojeném království ušetřil „neuvěřitelných“ 45 hodin – tj. celý týden výrobního procesu frézování – při výrobě série 30 ozubených kol z kalené nástrojové oceli díky použití strategie Waveform hrubování v Edgecamu.

Návrh forem v softwaru VISI

Každý, kdo hlasoval v posledních volbách v Anglii a v loňských amerických prezidentských volbách, s největší pravděpodobností svůj hlas vložil do volební schránky, která byla vyrobena u firmy Crossen Engineering LTD.

3D technologie při unikátní operaci lebky

Do nemocnice v mexickém státě Querétaro byl jednoho dne převezen pacient s prostřelenou lebkou. Levá část jeho lebky byla nenávratně poškozena, ale pacient přežil a po roce rehabilitace se tým ošetřujících lékařů rozhodl navrhnout tohoto pacienta do unikátního projektu revoluční lebeční protézy. Bylo velmi důležité, aby se implantát stal přirozenou součástí lidského těla, umožňoval fúzi kostní tkáně a proudění tekutin v lebeční dutině.

Investice do softwaru pro formařinu se vrátila do měsíce

Společnost Formaplex Limited se sídlem ve Velké Británii se zabývá převážně vývojem a výrobou hliníkových a ocelových vstřikovacích forem pro firmy z oblasti automobilového a leteckého průmyslu. Její investice do softwaru VISI Flow se vrátila už po prvním měsíci používání.

Plnou parou vpřed

Edgecam umožnil výrobci modelů vlaků, společnosti 17D miniatures, nabídnout výrobu dílů jednotlivým nadšencům i dalším firmám, které modely vlaků také vyrábějí. Toho dosáhli během několika málo měsíců od instalace Edgecamu.

Návrh i výroba forem v jednom softwaru

Firma Onni-Stamp byla založena v roce 1980 v Itálii. Zabývá se navrhováním a výrobou forem pro vstřikování plastů. Díky nejnovějším technologiím a vysoce kvalifikovaným zaměstnancům i s více než třicetiletou praxí v oboru dokázala společnost rozšířit portfolio svých zákazníků z Itálie na celý evropský trh. Firma je klasickým příkladem italského rodinného podnikání, ale svou intenzivní výzkumnou a vývojovou činností mnohé výrobce forem převyšuje.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit