Témata
Reklama

Japonské soustruhy v Čechách

Společnost Imtos se od 1. 1. 2016 stala výhradním zástupcem japonské společnosti Takisawa Machine Tool na českém a slovenském trhu. Výhradní obchodní i servisní zastoupení je vyústěním předchozí přibližně roční spolupráce. Jednou z českých firem, které mají s CNC technologiemi Takisawa dlouholeté zkušenosti, je Kovolis Hedvikov. Podívejme se na ně, ale nejprve si přibližme zajímavou tradici tuzemské firmy.

První soustruh Takisawa začal Kovolis využívat již na začátku století, další stroje postupně přibývaly. Celková spokojenost s nimi vedla k aktuální koupi dvou nových paralelních dvouvřetenových CNC soustruhů Takisawa TT-2100GB.

Reklama
Reklama
Reklama
Takisawa TT-2100GB

Neustále hledáme nové cesty, abychom byli na špici

Kovolis Hedvikov je specialista na tlakové slévání hliníkových slitin, vývoj dílů, konstrukci a výrobu nástrojů, výrobu odlitků z hliníkových slitin a jejich následné obrobení.

Historie továrny v Hedvičině údolí se datuje až do roku 1816, kdy zde vyrostly první objekty se zařízeními železárny. Firma byla vždy technologickou špičkou v oboru. Ve třicátých letech dvacátého století její tehdejší majitel instaloval první tlakové licí stroje, zakoupil patent a společnost získala, jako jediná v předválečném v Československu, právo na prodej strojů pro lití pod tlakem a na výrobu odlitků litých pod tlakem. V roce 1992 prošla privatizací a od té doby je rodinnou firmou s ryze českým kapitálem. Vlastní ji rodiny Pavlasových a Koudelkových, jejichž členové společnost s úspěchem vedou dodnes.

Útroby kompaktního CNC soustruhu Takisawa TT-2100GB

V současné době společnost zaměstnává v hlavním závodě v Třemošnici a pobočce v Ronově nad Doubravou více než tisícovku zaměstnanců, kteří v roce 2015 vyprodukovali přes 12 000 tun hliníkových odlitků. Přestože společnost postavila v roce 2011 novou slévárnu, která výrazně zvýšila výrobní kapacitu, plánuje na rok 2017 stavbu nové haly v průmyslové zóně v Třemošnici.

Takisawa TT-2100G v Kovolisu (obrábí 600–700 000 kusů ročně)

Kovolis vyrábí především díly pro automobilový průmysl – díly brzdových systémů, ABS, klimatizací, turbodmychadel, napínáky, držáky a další. Devadesát procent produkce vyváží na evropský trh, zbytek do USA, Brazílie, Argentiny, Japonska, Mexika, Číny a Indie. Díky dodávkám pro globálního výrobce WABCO je možné říct, že komponenty z Kovolisu jezdí ve většině nákladních aut a autobusů skoro po celém světě.

V roce 2014 se Kovolis Hedvikov podílel spolu s místní samosprávou na záchraně Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Třemošnici. Podporuje jak školu, tak i konkrétní žáky. Podílí se na jejich vzdělávání odborně i materiálně (včetně „stipendií“) a nabízí jim perspektivu zaměstnání v různých profesích ve svých provozech.

Takisawa TT-200 po deseti letech třísměnného provozu

Stroje jsou po deseti letech stále provozuschopné

CNC soustruhy Takisawa TT-2100GB jsou určeny pro obrobnu umístěnou v ronovské pobočce Kovolisu Hedvikov. Součástí jejího strojního parku jsou i všechny dosud využívané stroje Takisawa. První z nich – jednovřetenový soustruh TC-200 bez poháněných nástrojů – je v provozu téměř patnáct let! Přišel do obrobny v prvních letech tohoto tisíciletí. V roce 2005 byl uveden do provozu soustruh TT-200, před několika lety další TT-200 a nejnověji TT-2100G.

Kovolis se snaží maximum produkce slévárny i obrábět – hlavně drobnější komponenty pro automobilový průmysl. Kapacita soustruhů je v současné době naplněna. Jedou „365 dní v roce“ v nepřetržitém provozu.


Pro zvětšení klikněte na tabulku.

Pro nás je důležitá rychlost. Na takisawách obrábíme poměrně jednoduché produkty, takže rychlost je pro nás opravdu to nejdůležitější. Na jednom stroji obrobíme 600–700 000 odlitků ročně. Další věcí je kvalita, ale to beru jako samozřejmost. Nemohli bychom si, vzhledem k našim zákazníkům, dovolit nějaké problémy s kvalitou,“ říká vedoucí obrobny v Ronově nad Doubravou Ing. Karel Koudelka. „Stroje Takisawa nám vyhovují po všech stránkách: cenou, která odpovídá jejich výkonu, zástavbou – jsou poměrně malé, kompaktní – a především jsou produktivní. Vyhovuje nám jejich rychlost, jak už jsem zmínil.“

Lokální servis

„Imtos nám k dodaným strojům poskytuje servis, u starších i pozáruční. Při tomto zatížení strojů a objemu produkce se servisu a pravidelné údržbě nevyhneme. I zde jsou pro nás rychlost a kvalita důležité,“ dodává Ing. Koudelka.

Takisawa Machine Tool vyrábí obráběcí stroje již od roku 1922. Dnes mezi ně patří především CNC horizontální a vertikální soustruhy včetně integrované automatizace s portálovými zakladači a CNC vertikální obráběcí a vrtací centra. Každá produkční řada strojů Takisawa je montována na samostatné výrobní lince. Produkty na závěr procházejí výstupní kontrolou prováděnou laserovými měřicími zařízeními. Společnost Takisawa dodává prostřednictvím svých obchodních a servisních zastoupení stroje a technologie do celého světa.

Imtos

Michal Churavý

michal@churavy.cz

Reklama
Související články
Od tlakové slévárny až po kompletní výrobu

Outsourcing u sléváren a kováren nabývá na důležitosti. Přesun obrábění od OEM výrobců do sléváren vedl k tomu, že se řada tlakových sléváren přeorientovala na kompletní výrobu. Příkladem je závod Ljunghäll v České republice, který s podporou firmy Grob rozšířil výrobu z tlakového lití na dodávky komplexních dílů pro automobilový průmysl.

Nové soustruhy

Společnost Hwacheon, jihokorejský výrobce robustních obráběcích strojů s velkou životností, představila kompaktní soustružnické cen-trum Hi-Tech 230 a nový soustruh Cutex-180.

Automatizace - cesta k úspěchu

Automatizace je významným prostředkem ke zvýšení kvality a produktivity strojírenské výroby. Jeden plně automatický stroj dokáže nahradit několik běžných strojů s obslužným personálem. A to při značně vyšší kvalitě, rychlosti a produktivitě.

Související články
Automatizace - budoucnost strojírenství

Automatizace je významným prostředkem ke zvýšení produktivity, kvality a ekonomiky výrobního procesu. Zavedení automatizace do konkrétních výrobních procesů minimalizuje, případně zcela eliminuje lidský faktor ve výrobě.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Nová obráběcí centra na veletrhu EMO

Z obráběcích center představených na EMO 2019 představujeme několik novinek společností Hwacheon a Takisawa Japan zaměřených na produktivitu, přesnost, kvalitu a automatizaci.

Efektivita a maximální dynamika

Jedinečný koncept, možnost frézovat a vrtat bez nového upínání, a především vysoká procesní jistota při maximální přesnosti. Tyto přednosti udělaly věrného zákazníka firmy Grob i ze společnosti Hetec sídlící v německém Breidenbachu.

Nové průmyslové pračky a čisticí zařízení v ČR a SR

Společnost BUPI Golser z Halleinu u Salcburku je světovou špičkou ve výrobě zařízení pro průmyslové čištění obrobků a transportních nosičů. O zájemce a zákazníky z České republiky a Slovenska od února 2017 pečuje společnost Imtos, spol. s r. o. Toto partnerství skýtá průmyslu v České republice a na Slovensku profesionální podporu prostřednictvím zkušených aplikačních techniků, prezentace a testování v předváděcím technologickém centru v Brně a uvádí čisticí zařízení BUPI Cleaner přímo na tento důležitý trh.

Analýza ozubení rychlostí světla

Nároky na ozubení v automobilovém, leteckém a kosmickém průmyslu, ale i v oblasti klasických průmyslových převodovek neustále rostou. Jednou z výzev je kromě snížení ztrát způsobených třením v převodovce také zvyšující se požadavek na nehlučnost. To se týká zvláště hybridních vozů a elektromobilů. Je pochopitelné, že u součástek těchto převodovek stále roste důležitost vlastností povrchu při kluzném a valivém tření. Jednou z hlavních součástí převodovky jsou ozubená kola.

Prestižní ocenění Zlatá medaile

Výjimečnost nástroje FreeTurn skupiny Ceratizit potvrdila na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu odborná porota prestižního ocenění Zlatá medaile. Ocenění za inovaci ve zpracovatelské technologii bylo společnosti uděleno za inovativní metodu technologie podélného a čelního soustružení, kdy je hrubování, dokončování a obrábění kontur realizováno pomocí jediného nástroje. Společně s progresivní obráběcí metodou High Dynamic Turning zvyšuje nástroj FreeTurn dynamičnost a efektivnost procesu soustružení.

Brousicí centrum pro hospodárnou výrobu

Brousicí centrum UW II F od firmy Saacke v mnoha detailech předčí očekávání svých zákazníků. Z hlediska výkonnosti, velikosti a hmotnosti se řadí mezi již zavedené typy brusek UW I F a UW I D a vytváří tak ideální podmínky pro maximální přidanou hodnotu.

Produktivní vrtání otvorů do hliníku

Výrobci automobilů produkují čím dále více dílů z hliníku s cílem snížit hmotnost vozidel i spotřebu paliva. S ohledem na tuto tendenci je proto jasné, že vzniká poptávka po vrtácích použitelných pro výrobu otvorů ve součástkách z hliníkových slitin. Musí být zároveň schopny zajistit vysokou produktivitu, nízké náklady na otvor, dlouhou a konzistentní životnost, vysokou opakovatelnost i bezpečnost procesů.

Úspora vedlejších časů

V současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělánV současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělání a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci. í a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci.

Univerzální brusky pro broušení na kulato

Úzké tolerance a obtížně obrobitelné materiály - pro hospodárnou výrobu velmi přesných válcových obrobků vertikálním, vnějším a vnitřním broušením na kulato je zapotřebí pokroková strojní technologie. Společnost Okamoto nabízí široké portfolio řešení, která vyhovují všem požadavkům průmyslové výroby. Příkladem jsou univerzální CNC brusky IGM4VSP a UGM5V, které při broušení na kulato dosahují přesností v řádu mikrometrů.

Automatizovaná upínací technika

Optimalizované technologie a procesy zajišťují ve výrobních firmách stále větší produktivitu. To platí i pro centrické svěráky, které se používají například pro stacionární upínání kulatých a čtvercových obrobků na nejrůznějších obráběcích strojích.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit