Témata
Reklama

Japonské stroje z Čech do Evropy

Sto let existence, 10 výrobních závodů po celém světě a 8 300 zaměstnanců. Tak zní stručná charakteristika jedné z nejúspěšnějších světových strojírenských firem – společnosti Yamazaki Mazak. K jejím produktům patří stroje pro provádění několika operací současně, CNC soustružnická centra, vertikální a horizontální obráběcí centra, CNC laserové řezací stroje, flexibilní výrobní systémy (FMS), CAD/CAM produkty a software pro řízení továren. A právě Českou republiku si firma Yamazaki Mazak vybrala za svoji středoevropskou centrálu. S jejím japonským Administration and Compliance Manager, panem Ryuki Matsui, jsme si měli možnost povídat v technologickém centru Mazak v Jažlovicích u Prahy.

Hana Janišová

Vystudovala Divadelní fakultu AMU. Většinu svého profesního života pracovala jako redaktorka v rozličných periodikách nebo na PR pozicích ve firmách různého zaměření, naposled z oblasti informačních technologií.
Osobně jí jsou blízká nejen témata týkající se techniky a technologií, ale například také z oblasti sociální nebo školství a další.
Pro MM Průmyslové spektrum pracuje od roku 2017. Její stěžejní mimopracovní aktivitou je ochrana zvířat.

MM: Jaká byla vaše profesní cesta od školních let k pozici v managementu významné strojírenské společnosti? Je známým faktem, že v Japonsku si pracovník musí svoji kariéru skutečně zasloužit...

R. Matsui: Již od mládí mám rád dopravní prostředky, jako jsou letadla a auta. Současně jsem se vždy zajímal o studium angličtiny, což byl v době mých školních let můj oblíbený předmět.

Firma Yamazaki Mazak mi dává příležitost zabývat se strojírenstvím a současně využívat své jazykové schopnosti. To se mi zdálo opravdu přitažlivé a bylo to také důvodem, proč jsem se rozhodl do této společnosti vstoupit.

Mou první pozicí ve společnosti Yamazaki Mazak byl administrátor či možno říci správce, zejména některých asijských a zámořských trhů na ředitelství společnosti v Japonsku. Potom, krok za krokem, jsem se naučil postupovat v obchodní sféře. Ve skutečnosti se však stále ještě hodně učím.

Reklama
Reklama
Reklama
„Udělalo na mě velký dojem, když jsem zjistil, že slovo „robot“ vzniklo právě zde. A jsem si jist, že nejenom tradice, ale současný trend zabývat se pokročilými technologiemi, jako například Průmysl 4.0, je podobný tomu, jaký probíhá v Japonsku,“ říká Ryuki Matsui.Pracuji pro společnost Yamazaki Mazak 11 let, od dokončení univerzitních studií. To znamená, že jsem svůj kariérní postup začal z nejnižších pozic. Přesněji řečeno z pozice začátečníka. To je pro mě v současné době velká výhoda, protože znám každý krok procesu. A díky svému mezinárodnímu zařazení jsem schopen tyto znalosti sdílet se svými kolegy v jiných zemích a pomáhat jim v jejich rozvoji.


Nikdy jsem neabsolvoval žádný speciální manažerský kurz, ale nejspíše moje ctižádost vždy realizovat vlastní myšlenku mi pomohla k dosažení mé současné pozice.

MM: Proč jste pro své profesní působení zvolil právě společnost Yamazaki Mazak?

R. Matsui: Jak jsem již zmínil, mám rád dopravní prostředky, a navíc jsem velkým fanouškem motoristického sportu. A proto jsem se také zajímal o aktivity z této oblasti, které Yamazaki Mazak podporuje. Naše firma je od roku 1999 oficiálním dodavatelem obráběcích strojů pro společnost McLaren F1 tým. To znamená, že díky velké přesnosti obrábění podporujeme výrobu automobilových součástí vozů F1.

Ale obecně jsem vždy oceňoval a oceňuji, že jsme mezinárodní společností, klíčovým představitelem v oboru obráběcích strojů s opravdu nejmodernější technologií, na niž mohu být právem hrdý.

MM: Jak dlouho již působíte v České republice a jak dlouho zde plánujete zůstat?

R. Matsui: V Česku jsem již rok a půl. Předtím jsem pracoval v Maďarsku po dobu asi tří let. Ještě nemám konkrétní plán návratu do Japonska – rád pracuji s příjemnými kolegy a těší mě, jestliže moje úsilí také významně podporuje danou organizaci.

MM: Jak se vaše kariéra vlastně vyvíjela? Byl jste již dříve na manažerských pozicích mimo Japonsko? Pokud ano, kde a co vám to zajímavého nebo důležitého dalo?

R. Matsui: V Japonsku jsem nepracoval na manažerské pozici – byl jsem odpovědný za velmi významnou část denní agendy – objednávky, podpora prodeje a pomoc při aktivitách, které firma organizovala v Japonsku. Manažerské zkušenosti jsem pak nabyl během mezinárodního působení v posledních pěti letech.

MM: Jak se stalo, že jste dostal nabídku pracovat právě v České republice? Byla to vaše iniciativa, nebo byl prvotní záměr nejvyššího vedení firmy?

R. Matsui: Středoevropské aktivity Yamazaki Mazak se v současnosti soustředí do tří poboček – v Česku, Polsku a Maďarsku.

Původně jsem byl požádán, abych pracoval v Maďarsku na zřízení nového technologického centra. Po úspěšném splnění tohoto úkolu, jehož prostřednictvím jsme udělali významný pokrok v obchodní činnosti, jsem byl managementem firmy pověřen, abych se přesunul do České republiky. Zde totiž je centrála Yamazaki Mazak pro střední Evropu, a mým úkolem bylo, abych zde s využitím svých znalostí vedl a podporoval růst trhu nejen ve střední ale také ve východní Evropě.

MM: Jak se vám líbí život v Česku? Vím, že je poměrně odlišný od života v Japonsku? Co je pro vás na něm zajímavé? A co vás nejvíce zaujalo v začátcích vašeho působení zde?

R. Matsui: Život v Česku se mi líbí a rozdíly mezi zdejším a japonským prostředím tvoří část kouzla, které je důvodem, proč mě láká zde žít. Rád zde navštěvuji krásná místa jako zámky, kostely a muzea, která jsou velmi zajímavá a poutavá. Také jsem objevil výborná jídla jako například svíčkovou a místní nápoje jako vína a piva.

MM: Jak se odlišuje vnitřní život firmy zde, s českými pracovníky, od toho v Japonsku, s japonskými pracovníky? Rozdíly mohou být určitě mnohé – v interpersonálních vztazích, v procesu řízení...

R. Matsui: Jedním z velkých rozdílů je, že v české organizaci můžeme daleko otevřeněji o čemkoli diskutovat – například jak rozvíjet náš tým, co udělat pro podporu zákazníků atd. V České republice se naše pobočka vyvíjela velmi rychle, má nyní téměř 60 zaměstnanců, což nám dává příležitost k otevřené diskuzi. Oproti tomu Yamazaki Mazak Japan má vice než 6 000 zaměstnanců, takže společná diskuze všech není reálná.

MM: Máte rodinu? Pokud ano, je zde s vámi?

R. Matsui: Vlastní rodinu ještě nemám, ale v Japonsku mám rodiče a sestru, kteří vždy s velkým zájmem sledovali můj kariérní růst a mou práci v zahraničí od začátku velmi podporují.

MM: Jaké jsou vaše záměry, co se týče rozvoje české pobočky vaší firmy? Máte v úmyslu ji někam posunout nebo změnit či jste rozhodnut spíše pokračovat v dosavadním duchu?


R. Matsui: Obchodní situace kolem nás se neustále mění, takže se musíme učit adaptovat podle povahy lokálních trhů. Co se od nás vyžaduje, je flexibilita, stanovení obchodních cílů a jejich následné vyhodnocení a stanovení dalších kroků pro podporu našich zákazníků v souladu s filozofií naší firmy „Společně k úspěchu“.

MM: Jaký je váš názor na český průmysl, na české lidi jako takové a na české technické školství? Nacházíte paralely s Japonskem, nebo je vše spíše zásadně odlišné?

R. Matsui: Česká republika má bohatou tradici ve strojírenství a ve výrobě vůbec. Udělalo na mě velký dojem, když jsem zjistil, že slovo „robot“ vzniklo právě zde. A jsem si jist, že nejenom tradice, ale současný trend zabývat se pokročilými technologiemi, jako například Průmysl 4.0, je podobný tomu, jaký probíhá v Japonsku. Taková kombinace tradice a výhledu do budoucna je velkým přínosem pro strojírenství v České republice.

Rád bych využil tohoto rozhovoru a mladé lidi povzbudil ke studiu, poznávání cizích zemí a seznamování se s různými prostředími. To vše právě činí život tak zajímavým. Naše technologické centrum v Jažlovicích je vždy otevřeno nejen zákazníkům, ale i studentům, kteří se zajímají o obor.

Závěrem bych chtěl říci, že jsem vděčný za příležitost k rozhovoru pro váš časopis. Velice mě potěšila.

Hana Janišová

IGeistova@mazak-ce.cz

Reklama
Související články
Za krize se musí pracovat více

Od začátku letošního roku si většina firem i lidí - nejen v ČR, ale v celé Evropě a po celém světě - připadala jak ve špatném snu. Nicméně mnozí z nich naštěstí dokázali nepodlehnout všeobecnému pesimismu a přes výrazně ztíženou situaci na trhu zůstat pevně stát na nohách. Mezi ně patří i nadnárodní společnost Yamazaki Mazak. (Nejen) o tom, jak dokázali čelit koronakrizi jsme si povídali s Petrem Šimáčkem, Branch Managerem pro ČR a SR.

Fokus: cíle blízké i vzdálené

László Török, generální ředitel společnosti Yamazaki Mazak pro střední a východní Evropu, nastoupil do své funkce v roce 2019. Tedy v době, kdy společnost oslavila 100 let svého působení na trhu. O své vize a představy se podělil se čtenáři MM Průmyslového spektra.

Stroje (nejen) pro dvě generace

Obráběné dílce dle výkresové dokumentace zákazníků, ale i mnohé další produkty v sériích od 30 kusů. To je letmý pohled na produkci v pravém slova smyslu rodinné firmy Strojírna Vehovský. Společnost totiž dnes řídí již druhá generace Vehovských – sourozenci Lucie a Matěj, děti zakladatelů, Miroslava a jeho ženy Petry, kteří dosud ve firmě aktivně působí.

Související články
Technologický den HSC obrábění

Společnost Mazak pro své zákazníky uspořádala šest hodin plných technického poznání a osobních setkání. Pomyslně tím zahájila maraton open houses výrobců a dodavatelů obráběcích strojů, které si v tomto prezentačním konceptu drží stále velkou oblibu mezi technickou veřejností.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Hodnoty rodinného podnikání

S Miroslavem Vehovským jsem se poprvé setkal před necelými šesti lety v Lovani nedaleko Bruselu při příležitosti slavnostního otevření automatizovaného skladu náhradních dílů společnosti Yamazaki Mazak, které je firma pana Vehovského klíčovým zákazníkem. V nejednom případě instalovali v Oticích u Opavy nový typ stroje jako jedni z prvních v Evropě.

České obráběcí stroje stále splňují nejpřísnější parametry pro uplatnění

V červnu tohoto roku byl zvolen prezidentem Svazu strojírenské technologie Jan Rýdl ml. Mezi jeho priority patří návrat duálního vzdělávání do českého školství. Více chce také podpořit spolupráci firem s vysokými školami, prosazovat zájmy českých strojařů v zahraničí a ve státní správě. Rychlé tržní změny vnímá jako největší výzvu pro management všech firem.

EMO zrcadlem pokroku a inovací

Při příležitosti prezentace veletrhu EMO 2017 Hannover před evropskou novinářskou obcí se uskutečnilo i pražské zastavení. Zastoupení Deutsche Messe pro ČR zorganizovalo tiskovou konferenci, které se vedle generálního ředitele EMO Hannover Christopha Millera účastnil i tiskový mluvčí hannoverského veletržního komplexu Hartwig von Sass spolu s ředitelem českého svazu SST Ing. Paclíkem a předsedou Společnosti pro obráběcí stroje doktorem Smolíkem.

Loňské rekordní výsledky českého průmyslu obráběcích strojů

Při příležitosti nadcházejících veletrhů MSV a IMT v Brně jsme se zeptali ředitele Svazu strojírenské technologie Ing. Oldřicha Paclíka, jak vnímá současnou společenskou krizi v Evropě, geopolitické změny a jejich dopady na světové hospodářství, jak si v této nelehké době stojí české strojírenství a jaký vidí další vývoj v tomto důležitém segmentu našeho hospodářství.

Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Nebojte se výzev!

Tuto větu mi na konec rozhovoru řekl Ing. Radomír Zbožínek, člen představenstva Tajmac-ZPS, který se stále podílí na dění v mateřské firmě. Slovo "mateřská" pro pana Zbožínka platí dvojnásob, do firmy totiž nastoupil 1. listopadu 1972, takže zde "kroutí" již svou 46. sezonu. Tak akorát na to, aby jeho slova mohla posloužit i dalším lidem.

TOSmeet & TOSday 2018

Zákaznický den ve firmě TOS Varnsdorf tradičně patří k vyvrcholení půlročního maratonu open houses, které pořádají téměř všechny výrobní a obchodní společnosti v komoditě obráběcích strojů pro své zákazníky a obchodní partnery. Zejména u výrobních firem je neopakovatelnou příležitostí zavítat do jejich provozů, zhlédnout zdejší technologické možnosti, být přímo od zdroje informovaný o žhavých novinkách a technologických řešeních, a v neposlední řadě pak potkat a pohovořit se známými lidmi.

Dokonalé stroje na dosah celé Evropě

Slavnostní atmosféru zažívala od 26. do 29. června průmyslová zóna městečka Neufahrn poblíž Mnichova. Modré balonky, modré slunečníky, modré závěsy i koberec – a samozřejmě hlavně velké modré stroje. To vše znamenalo, že zde právě probíhá oficiální otevření nového Technologického centra společnosti Prima Power.

Perspektivy čínského draka

Již několik let vám pravidelně v tomto čase přinášíme reportáže ze dvou klíčových strojírenských veletrhů celého asijského kontinentu, které jsou určitým barometrem srovnání postupného vývoje čínských výrobců obráběcích strojů a komponent, ale i pohledem na zvolené marketingové strategie nadnárodních společností při jejich penetraci na zdejší čínský trh – největší a nejprogresivněji rostoucí na světě. V lichých letech se v Pekingu v dubnu koná veletrh CIMT (China International Machine Tool Show), v sudých přibližně ve shodné době pak v Šanghaji veletrh CCMT (China CNC Machine Tool Fair). Aktuální postřehy z každého dne veletrhu jsme přinášeli prostřednictvím redakčního portálu mmspekturm.com a sociální sítě facebook, s tradičním komplexnějším pohledem na veletrh a čínský komoditní trh jako takový přicházíme nyní.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit