Témata
Zdroj: ČSJ

Konference Dny kvality 2022

Tradiční podzimní setkání „kvalitářů“ a všech příznivců moderních přístupů v oblasti kvality a zlepšování proběhne letos 7. a 8. listopadu v rámci Dnů kvality 2022. Po dvouleté pauze, kdy bylo možné se scházet pouze v online prostředí, budou mít účastníci akce příležitost potkat se společně na konferenci i na slavnostním večeru České společnosti pro jakost v prostorech Clarion Congress Hotel Prague v Praze 9.

Reklama

Program konference je zaměřen nejen na oblast kvality, ale i na další oblasti s kvalitou související. Byla připravena plenární zasedání, která jsou vhodná pro účastníky ze všech oborů výroby, služeb i veřejného sektoru. Svoje zkušenosti v rámci společného jednání předají manažerské špičky, osobnosti byznysu i zástupci státní správy. A o jakých tématech se bude hovořit?

V rámci plenárního zasedání zazní témata, která by měla inspirovat účastníky napříč nejrůznějšími odvětvími. Budou představeny výsledky výzkumu z oblasti zlepšování, dále hrozby z pohledu kybernetické a informační bezpečnosti, úspěšné energetické projekty i moderní nástroje řízení. Na konferenci vystoupí například zástupci Škoda Auto, SC&C Partner, Ministerstva vnitra České republiky.

Významná část druhého dne konference bude patřit paralelním sekcím a specificky zaměřenému programu konference.

V rámci závěrečného galavečera budou vyhlášena a předána ocenění udělovaná Českou společností pro jakost. (Zdroj: ČSJ)

Vše o kvalitě automobilů

Klíčová sekce zaměřená na automobilový průmysl se bude věnovat globálním tématům, která jsou aktuální pro výrobce automobilů a jejich dodavatele. V rámci ní dostanou slovo odborníci z České společnosti pro jakost, Škoda Auto nebo Robert Bosch. Témata budou zacílena na novinky z VDA a jejich aplikaci (např. VDA 2), iniciativu společenské odpovědnosti v dodavatelském řetězci, GDPR v dodavatelském řetězci nebo výzvy v elektromobilitě.

Dobrá praxe v systémech managementu v ekologii, energetice a bezpečnosti bude tématem samostatné sekce, kde bude představena „best practice“ z oblastí EMS, aplikace ISO 45001, dále se zaměří na novinky v nakládání s odpady, často diskutované energetické úspory a energetický management i další zajímavá témata.

Reklama
Reklama
Reklama

Kvalita i na úřadech

V sekci věnované řízení kvality ve služebních úřadech se bude hovořit o potřebě zvyšování kvality řízení a poskytování služeb ve veřejné správě. Na toto téma toho ve veřejném prostoru slyšíme mnoho. Avšak že se o tom jen nemluví, ale něco se i děje, už každý neví. Program sekce navazuje na plenární příspěvek Mgr. Zuzany Kykalové o projektu k profesionalizaci a kvalitě státní služby a státní správy. Představeny budou zkušenosti a správné praxe v oblasti zavádění Metodického pokynu pro řízení kvality ve služebních úřadech od úřadů. Druhou část programu sekce bude tvořit moderovaná panelová diskuze projektových pracovníků sekce pro státní službu a externích posuzovatelů, kteří úroveň zavedení Metodického pokynu na jednotlivých služebních úřadech prověřovali.

Konferenci zakončí přednášky na téma projektového řízení a aktuální makroekonomické situace.

Prestižní ceny na závěr

Účastníci konference se mohou na konci prvního dne těšit na slavnostní společenský galavečer, na němž budou vyhlášena a předána ocenění udělovaná Českou společností pro jakost. Účastníci se dozvědí, kdo se pro letošní rok stane Ambasadorem kvality České republiky, kdo získá vítězství v národním kole mezinárodní ceny inovací Quality Innovation Award, která organizace nově získala značku kvality Czech Made nebo kdo se stane Manažerem kvality roku a novým držitelem Ceny Anežky Žaludové.

Dovolujeme si vás srdečně pozvat na Dny kvality 2022. Jsme přesvědčeni, že každý návštěvník si najde nejen své téma, ale využije i příležitost pro sdílení zkušeností a navázání kontaktů. Celý program konference, možnost přihlásit se a další informace lze nalézt na webových stránkách České společnosti pro jakost nebo na konferenčním webu. Organizátorem Dnů kvality je Česká společnost pro jakost.

Konferenci zakončí přednášky na téma projektového řízení a aktuální makroekonomické situace.

Související články
Konference pro příznivce kvality a zlepšování

Připojte se k nám na tradiční podzimní setkání plné inspirace a nových perspektiv v oblasti kvality a zlepšování! Dny kvality jsou po roce zpět, připravovaný ročník konference se uskuteční ve dnech 6. a 7. listopadu 2023. Setkání proběhne v kongresovém centru hotelu Clarion v Praze 9.

Czech Made: Důkaz kvality v průmyslu

Již 30 let podnikatelům slouží značka kvality s nejdelší tradicí v republice Czech Made. Spotřebitelům totiž usnadňuje orientaci na trhu, přináší jim jistotu vysoké jakosti výrobků a služeb, zvyšuje důvěryhodnost brandu v očích široké veřejnosti. Firmám tak dává nástroj, jak prokázat, že je jejich produkce skutečně česká a splňuje ty nejvyšší standardy.

Czech Made i pro průmysl

Značka kvality Czech Made má své držitele i mezi průmyslovými podniky. Výborným příkladem jsou české společnosti Union Lesní Brána, výrobce izolací, Transbeton, výrobce betonu, Solodoor, výrobce dveří, nebo Rataj, výrobce bezosých spirálových dopravníků. Ačkoliv se tyto firmy značně liší svým zaměřením, je jim společná maximální orientace na kvalitu své produkce a s tím spojená spokojenost zákazníků. O značce Czech Made jsme hovořili s manažerem značky Štěpánem Smejkalem.

Související články
Ti, kdo tvoří skutečnou kvalitu

Česká společnost pro jakost je nejen uznávaným vzdělávacím centrem a autoritou v oblasti systémů managementu. Jejím posláním je také oceňovat organizace, které kvalitu šíří, kvalitou žijí a aktivně se zasazují o její implementaci.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Soutěž Ambasador kvality ČR

Česká společnost pro jakost vyhlašuje nový, již 4. ročník soutěže Ambasador kvality ČR. Díky spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR se do soutěže bude moci zapojit daleko více firem než dosud. Soutěž původně určená pouze firmám neušla pozornosti veřejného sektoru, což bylo jasným signálem k modifikaci kritérií, které tak byly samostatně nastaveny nejen pro podnikatelský, ale i pro veřejný sektor. Účast v soutěži nabízí všem organizacím nezávislé posouzení, a je tak vítanou a vhodnou zpětnou vazbou pro vedení organizace, že je na dobré cestě k úspěchu. Toto platí zvlášť pro současné krizové, nebo snad už pokrizové, období.

Kvalita v automobilovém průmyslu

Co znamená, když se řekne kvalita v automobilovém průmyslu? Proč se na ni tolik dbá zrovna v tomto oboru? To byly otázky, na něž odpovědi zazněly z úst odborníků v rámci webináře Kvalita v automobilovém průmyslu. Ten uspořádala 9. listopadu Česká společnost pro jakost.

Ambasadoři kvality jsou již známí

Ocenění Ambasador kvality České republiky byla letos udělena během slavnostního galavečera České společnosti pro jakost, který se konal 6. listopadu 2023 v Praze, v kongresovém centru hotelu Clarion. V podnikatelském sektoru získala ocenění společnost Drylock Technologies, ve veřejném sektoru si titul odnesl Magistrát města Plzně. Byla zde však udělena i mnohá další zasloužená ocenění…

Kvalita a inovace jako cesta z krize

Česká společnost pro jakost každoročně oceňuje organizace a osobnosti, které kvalitou žijí, kvalitu šíří, aktivně se zasazují o její zavádění ve firmách a její propagaci. Soutěže jsou cestou, jak zviditelnit a nechat vyniknout kvalitu ve všech podobách. Takovými soutěžemi jsou Ambasador kvality České republiky nebo Mezinárodní cena inovací.

Hledáme nové Ambasadory kvality

Česká společnost pro jakost vyhlašuje nový, již 5. ročník soutěže Ambasador kvality České republiky. Účast v soutěži nabízí všem organizacím nezávislé posouzení jejich přístupu ke kvalitě, a je tak vítanou a vhodnou zpětnou vazbou pro její vedení, že je na dobré cestě k úspěchu. To platí zvlášť pro současné turbulentní období. Soutěž je určena nejen firmám, ale také organizacím veřejného sektoru, jejichž aktivní zájem a ochota poměřit své výsledky je příjemným překvapením.

Kontrolní a třídicí systém Equator

Ve spolupráci s předními výrobci v automobilovém průmyslu s cílem získat efektivní dílenské měřidlo pro automatizovanou kontrolu sériově vyráběných dílů byl vyvinut kontrolní a třídicí systém Equator. Jeden takový přístroj dokáže zastat stejnou práci jako stovky jednoúčelových měřidel, přípravků nebo kalibrů.

Letošní veletrh Formnext slibuje hojnou účast

Formnext, přední světový veletrh aditivní výroby a průmyslové produkce nové generace, slaví úspěšný start do nového veletržního roku – navzdory poněkud utlumené ekonomické situaci v Německu a globálním politickým výzvám se do konce února přihlásilo již přibližně 574 společností z 35 různých zemí.

Blíží se druhý ročník veletrhu broušení

Od 14. do 17. května 2024 se koná druhý ročník veletrhu GrindingHub, který odborníkům z celého světa představí – poprvé v historii ve čtyřech výstavních halách – nejnovější technologická řešení v oblasti broušení. Tentokrát se ve Stuttgartu představí přes 460 vystavovatelů z 31 zemí.

Automatizace plug and play bez programování

Automatizace má za úkol usnadnit život lidem pracujícím u obráběcích center a samozřejmě zvýšit produktivitu, zajistit stabilní kvalitu výroby a stát se úsporným opatřením v nelehkých časech. Pokud se podíváte správným směrem, nemusí být robotizace frézky nikterak nedosažitelná, i když jste třeba společnost skromnějších poměrů.

Ocelové město a CO2

Co Jules Verne nemohl tušit… Nebo mohl? Zlého profesora nechává umřít na zadušení kysličníkem uhličitým…

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit