Témata
Reklama

Kvalitnější data, lepší myšlení a správnější rozhodnutí

Inteligentní informace o nástrojích v podobě digitálních dat uložených v cloudu pro systémy řízení výroby, zásobování, elektronický obchod a další systémy umožňují zvyšovat produktivitu strojírenských provozů. NOVOsphere je služba určená pro provozy, které se snaží o skutečné zlepšení výrobních procesů.

Software pro plánování výrobních procesů NOVO od společnosti Kennametal je od svého uvedení v roce 2013 stále zdokonalován a poskytuje tak úplnější data s údaji pro frézování, soustružení a obrábění otvorů, o nástrojích, upínacích přípravcích, montážních dílech, řezných podmínkách a šetří tím čas výrobním technologům, plánovačům výroby a nákupčím materiálu a nástrojů, kteří nemusejí listovat katalogy a pracně počítat parametry obráběcích procesů. Díky dokonalé konektivitě se systémem Machining Cloud přináší jeho funkce novou efektivitu i do konstrukce dílů v CAD/CAM, simulace obrábění, seřizování nástrojů, vlastního obrábění, správy skladových zásob a elektronického obchodu.

Reklama
Reklama
Reklama

NOVOsphere

Dalším krokem vpřed je možnost odhalit potenciál možných zlepšení výrobních procesů tím, že se do zmíněného softwaru zavedou aktuální data získaná z vlastního zařízení. Tak je možné zjistit změny kapacity výroby a zlepšit její efektivitu. Tato inteligence a konektivita vedou k NOVOsphere – základnímu kroku pro další zlepšení výrobních procesů.

Cílem vývoje softwaru NOVOsphere bylo vytvořit systém typu open-source, který bude bez problémů spolupracovat s provozními systémy, aby zákazníci mohli lépe využívat informace o obráběcích nástrojích a strojích ke zlepšování produktivity. Systém je navržen podle potřeb výrobních závodů, od cenové nabídky k výstupní kontrole.

Součásti systému

Systém NOVOsphere má šest základních součástí:
• Select and Advise (vybrat a doporučit) – tato aplikace pomáhá uživatelům vytvářet strategii výroby na základě údajů o strojích a materiálech a o specifikacích vyráběných dílů a nacházet tak odpověď na otázky, jaká je v tomto případě nejlepší metoda obrábění, jak dlouho to bude trvat, kolik to bude stát či jaké nástroje budu potřebovat;
• Simulate (simulovat) – v této aplikaci mohou uživatelé s využitím vhodného softwaru (např. typu CAM) simulovat celý proces od počátku do konce a zjistit tak, zda jsou na stroji nějaká prostorová omezení, možné kolize nebo příliš velké síly;
• Inquire and Purchase (poptat a nakoupit) – v této aplikaci uživatelé zjistí, co již mají pro danou úlohu k dispozici, co je třeba nakoupit a jaké jsou dodací lhůty;
• Optimize (optimalizovat) – v této aplikaci uživatel zjišťuje, jak to vypadá s plánem výroby, zda probíhá včas a nepřekračuje naplánované náklady, nebo zda jsou jednotlivé nástroje a stroje využívány rovnoměrně.
Data jsou klíčem ke zvyšování produktivity. Vzhledem k otevřené architektuře jsou možnosti systému NOVOsphere prakticky neomezené.

Příklady z praxe

V oblasti výroby mohou lepší informace o nástrojích zlepšovat výrobní procesy. Americká společnost DP Technology naimportovala do své poslední verze CAM softwaru Esprit, který využívá cloudové služby, systém s informacemi o nástrojích NOVO (nyní součást NOVOsphere). Tento systém přináší technologům a programátorům strojů výrazné úspory času, protože nemusejí potřebné nástroje vyhledávat manuálně. Programy jsou navíc kvalitnější, protože jsou založeny na vlastnostech reálných nástrojů a obráběných materiálů a dalších aspektech, které jsou pro daný obrobek nejkritičtější.


Obr. 1. NOVOsphere Select porovnává skutečné údaje o nástrojích s  požadovanými parametry obrábění tak, aby byly vybrány nejvhodnější nástroje.

Přínos dat obsažených v NOVO není omezen na programování strojů a plánování výroby. Přímo v dílnách lze mnoho času ušetřit při nastavování nástrojů. Společnost Zoller, výrobce zařízení pro seřizování a vyvažování nástrojů, doporučuje svým zákazníkům importovat data v systému NOVO prostřednictvím služby Machining Cloud, aby měli přesné a spolehlivé informace o rozměrech nástrojů, jejich ofsetech a další důležité informace pro jejich správné a spolehlivé seřízení.

Včasné a dostupné informace

Od roku 2013, kdy byl na trh uveden původní systém NOVO, přibyly konektivita se systémy e-commerce, snadný export do ISO 13399 a dokonalá integrace se systémem pro správu nástrojů ToolBOSS prostřednictvím služby Machining Cloud. Uživatelé nástroje ToolBOSS nyní mohou přímo zjistit, zda položku potřebnou pro plánovanou výrobní operaci již mají zavedenou ve skladovém systému ToolBOSS. To zefektivňuje tvorbu výrobního plánu i rozpočtu.

NOVOlze používat i prostřednictvím tabletu s OS Android, Apple i Windows, což přidává prvek mobility a možnost přístupu k seznamu nástrojů kdykoliv a kdekoliv.

Optimalizace výroby

Poskytovat reálné informace o nástrojích a výrobních procesech je jedna věc, ale hlavní devízou NOVOsphere jsou provozní úspory dosahované prostřednictvím optimalizace výrobních procesů, kterou umožňují informace o kapacitě a výkonnosti jednotlivých strojů získávané v datové podobě přímo ze zařízení ve výrobním závodě. Aplikace NOVO Optimize v reálném čase sbírá data s informacemi o tom, jak jsou v dané výrobě využívány obráběcí stroje a nástroje, a analyzuje, kde je možné zlepšit efektivitu a kde jsou rezervy v kapacitě výroby.


Obr. 2. NOVOsphere Advise zahrnuje funkce pro výběr nástrojů pro širokou škálu technologií obrábění.

Všechny procesy i data aplikace NOVO jsou ve shodě s MTConnectem, otevřeným, rozšiřitelným a bezlicenčním komunikačním protokolem, který je určen speciálně pro prostředí výrobních závodů. To znamená, že aplikace NOVO Optimize může čerpat data z obráběcích strojů, nástrojů, seřizovacích strojů a všech dalších zařízení výrobního závodu, která mohou být zdrojem dat. A protože je součástí NOVO, může automaticky doporučit změny parametrů obrábění nebo vyhledat výkonnější nástroj, který splňuje konkrétní specifické požadavky – pro rychlejší výrobu nebo optimalizaci využití specifických strojů a výrobních buněk na základě údajů o jejich kapacitě a vytížení.


Obr. 3. Identifikace efektivity obráběcích strojů a optimalizace pomocí NOVO Optimize

Takto vybavený výrobní závod může své výrobní procesy lépe plánovat, realizovat a optimalizovat. Aplikace NOVO Optimize, která je dostupná na základě předplacené licence, byla vyvinuta ve spolupráci se společností System Insights Inc. z Berkley v Kalifornii a umožňuje zákazníkům optimalizovat provoz jednotlivých strojů i celého závodu.

-cg-

Kennametal
jan.fenz@kennametal.com
www.kennametal.com/novo/

Pro zvětšení klikněte na obrázky

Reklama
Vydání #1,2
Kód článku: 150102
Datum: 11. 02. 2015
Rubrika: Výroba / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Úspěch webových aplikací

Průmyslové organizace potřebují silnou digitální strategii, která bude splňovat online očekávání technicky erudovaných zákazníků.

MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Související články
Stroje a technologie pro závod s časem

VSC 600 M+C. Tak se jmenuje sofistikovaný vertikální soustruh, který vznikl ve výrobních halách brněnské rodinné firmy TDZ Turn. Letos na jaře jsme byli pozváni přímo do centra dění této firmy, abychom stroj mohli vidět na vlastní oči.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Intertool 2014 spojen s automatizací procesů

Tradiční vídeňský veletrh Intertool, letos pořádaný od 6. do 9. května, získal spojením se Smart Automation Austria na dynamice a bezesporu i zájmu návštěvníků.

Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Prestižní ocenění Zlatá medaile

Výjimečnost nástroje FreeTurn skupiny Ceratizit potvrdila na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu odborná porota prestižního ocenění Zlatá medaile. Ocenění za inovaci ve zpracovatelské technologii bylo společnosti uděleno za inovativní metodu technologie podélného a čelního soustružení, kdy je hrubování, dokončování a obrábění kontur realizováno pomocí jediného nástroje. Společně s progresivní obráběcí metodou High Dynamic Turning zvyšuje nástroj FreeTurn dynamičnost a efektivnost procesu soustružení.

Chytrá kontrola procesů s využitím cloudu

Systémový dodavatel Kelch GmbH vyvinul společně s inovativními partnery sledování procesu a stavu s využitím cloudu. Díky němu je od nynějška možné systematicky sledovat seřizovací přístroje Kelch a včas rozpoznat případné nesrovnalosti.

Hledání nástrojů? Neexistuje!

Když společnost Test-Fuchs GmbH, přední světový dodavatel testovacího vybavení pro letecký a kosmický průmysl, stavěla v roce 2012 novou výrobní halu, měla být také správa nástrojů zorganizována tak, aby vyhovovala i budoucím požadavkům. Po více než čtyřech letech zkušeností se správou nástrojových dat (Tool Data Management) od společnosti TDM Systems je jasné, že toto rozhodnutí bylo správné.

Produktivní vrtání otvorů do hliníku

Výrobci automobilů produkují čím dále více dílů z hliníku s cílem snížit hmotnost vozidel i spotřebu paliva. S ohledem na tuto tendenci je proto jasné, že vzniká poptávka po vrtácích použitelných pro výrobu otvorů ve součástkách z hliníkových slitin. Musí být zároveň schopny zajistit vysokou produktivitu, nízké náklady na otvor, dlouhou a konzistentní životnost, vysokou opakovatelnost i bezpečnost procesů.

Úspora vedlejších časů

V současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělánV současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělání a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci. í a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci.

Nový pohled na moderní CAM programování v praxi

Při své dennodenní praxi se odborníci firmy Grumant u svých zákazníků opakovaně setkávají s tím, že jsou programy připravovány přímo na strojích. Důsledkem toho jsou ztráty strojní kapacity a dále dochází ke ztrátě kontroly nad výrobním procesem z hlediska použitých strategií a řezných podmínek. Ani tam, kde se již používá CAM programování, nemusí být vyhráno. O tom, jak revolučně vidí CAM programování ve firmě Grumant, pojednává tento článek.

Řezné kapaliny zvyšují výkonnost při soustružení závitů

Závity jsou strojně obráběné prvky, se kterými se lze běžně setkat prakticky ve všech průmyslových odvětvích. A přesto, že se soustružnické závitořezné operace využívají už celá desetiletí, stále ještě se daří dosahovat v tomto procesu pokroků, zejména pokud jde o problematické materiály, jako jsou korozivzdorné oceli, žáruvzdorné slitiny (HRSA) nebo titan. Jako příklad lze uvést vývoj soustružnických závitořezných nástrojů, které jsou opatřeny přívodem řezné kapaliny z horní i ze spodní strany, jehož kombinovaná přesnost přináší prodloužení životnosti nástroje a zvýšení kvality závitů a otevírá potenciál pro použití vyšších hodnot řezných parametrů. Tento pozitivní vliv ještě více vyniká při obrábění problematických materiálů.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit