Témata
Jakub Vacek předvádí nový řídicí systém TNC7.

MSV: Česká premiéra světového řídicího systému

Redakce MM Průmyslového spektra navštívila v rámci veletrhu samozřejmě i expozici společnosti Heidenhain. Zde bylo možno shlédnout více zajímavého, ale především, nový řídicí systém TNC7.

Hana Janišová

Vystudovala Divadelní fakultu AMU. Většinu svého profesního života pracovala jako redaktorka v rozličných periodikách nebo na PR pozicích ve firmách různého zaměření, naposled z oblasti informačních technologií.
Osobně jí jsou blízká nejen témata týkající se techniky a technologií, ale například také z oblasti sociální nebo školství a další.
Pro MM Průmyslové spektrum pracuje od roku 2017. Její stěžejní mimopracovní aktivitou je ochrana zvířat.

Reklama

Ten zažil světovou premiéru na veletrhu EMO 2021 v Miláně a letos na MSV jej mohli shlédnou čeští odborníci i široká veřejnost na efektním, rozsáhlém stánku v typickém černo-bílo-hráškovém barevném provedení společnosti Heidenhain.

„Již nyní můžeme říci že se česká premiéra TNC7 skutečně vydařila. Svědčí o tom neustálý zájem zákazníků na našem stánku na pracovišti s novým řídicím systémem, kde se náš kolega Jakub Vacek prakticky nezastaví,“ říká paní Eva Klocová ze společnosti Heidenhain.

Jakub Vacek předvádí nový řídicí systém TNC7. (Foto: Eva Klocová)
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Nejnovější technologie před moderní informační společností

Jedním z účastníků letošního ročníku Veletrhu Věda Výzkum Inovace je sdružení CESNET, které se zabývá výzkumem a vývojem informačních a komunikačních technologií. Bylo založeno v roce 1996 a jeho členy jsou všechny veřejné vysoké školy a Akademie věd České republiky.

Nový řídicí systém v české premiéře

Umístění expozice firmy Heidenhain na MSV 2022: pavilon P, stánek 55TNC7, nový řídicí systém společnosti Heidenhain, zažil světovou premiéru na veletrhu EMO 2021 v Miláně. Situace kolem pandemie pak ovšem bohužel částečně přibrzdila jeho další představení zákazníkům. A tak se na letošním strojírenském veletrhu v Brně konečně dočkají všichni, kteří se chtějí s řídicím systémem nové generace detailně seznámit a tzv. si na něj sáhnout. Pojďte a vstupte s námi do zcela nové úrovně! Přesně tak lze jednoduše a trefně vystihnout základní charakteristiku nového řízení společnosti Heidenhain. I když je TNC7 rozhodně hlavním motivem letošního MSV, představíme našim zákazníkům i celou řadu dalších zajímavých produktů a užitečných řešení. Důraz na výkon, svět digitalizace nebo například výroba produktů s negativní CO2 stopou, i toto jsou témata, která Heidenhain prezentuje.

IMTS Chicago, McCormick Place Convention Center, Chicago, USA

Po čtyřech letech se dnes 12. září 2022 otevřely brány chicagského výstavište McCormick Place Convention Center, kde se do soboty koná International Manufacturing Technology Show IMTS – největší veletrh amerického kontinentu zaměřený na obráběcí technologie a komponenty. Jsou zde čeští vystavovatelé. Jsme zde i my!

Související články
Zlatá medaile za celoživotní tvůrčí technickou práci

Před 15 lety naše redakce MM Průmyslového spektra přišla s myšlenkou pravidelně oceňovat osobnosti, které se za svůj profesní život zásadním způsobem zasloužily o rozvoj technického oboru, ve kterém působily či nadále stále působí, a vyznamenaným předávala Ocenění za celoživotní přínos rozvoje československého strojírenství a uváděla je do Síně slávy strojařů. V rámci koncepční změny zlatých medailí udílených v rámci MSV v Brně se toto ocenění stalo jejich součástí a započala se tradice udílení Zlaté medaile za celoživotní tvůrčí technickou práci a dosažené inovační činy.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Hannover Messe 2021

Inovace, vytváření sítí a sdílení zkušeností ve věku průmyslové transformace – to jsou klíčová motta, která představují letošní ročník digitálního Hannover Messe, na kterém více než 1 800 vystavovatelů představí svá řešení pro výrobu a energetické systémy budoucnosti. Od umělé inteligence po robotiku, od ochrany klimatu po vodík. Nejdůležitější světový průmyslový veletrh plní svoji roli jako inovační a síťová platforma a vytváří uprostřed koronové pandemie globální platformu pro výměnu zkušeností v době průmyslové transformace.

Metav Digital 2021

Téměř 80 vystavovatelů ze šesti zemí vynaložilo obrovské úsilí, navrhlo virtuální stánky s velkou pozorností k detailům a přemýšlelo o tom, jak mohou co nejlépe představit své produkty a řešení v on-line prostředí. Vítejte na Metav Digital, 23. až 26. března 2021.

Letošní veletrh Formnext slibuje hojnou účast

Formnext, přední světový veletrh aditivní výroby a průmyslové produkce nové generace, slaví úspěšný start do nového veletržního roku – navzdory poněkud utlumené ekonomické situaci v Německu a globálním politickým výzvám se do konce února přihlásilo již přibližně 574 společností z 35 různých zemí.

CIMT a Čína v roce 2023

Počínaje Velikonočním pondělím se v Pekingu, téměř tradičně v tomto čase, po pět dnů konal další ročník veletrhu výrobních strojů CIMT 2023. Pro cizince byla poslední výstava jednoduše dostupná na jaře roku 2019. Od ledna 2020 se přestalo do Číny létat a události nabraly nečekaný spád. V tomto krátkém textu se podíváme na výstavu i před brány výstaviště.

Důraz na udržitelnost, digitalizaci a 3D tisk

Japonsko je zemí, kde se rodí nejmodernější technologie a kde se dbá na udržitelný způsob života. Je kolébkou průmyslu a domovem největších průmyslových firem. Každé dva roky mají návštěvníci z celého světa možnost nahlédnout prostřednictvím veletrhu Jimtof (Japan International Machine Tool Fair) pod pokličku nejnovějších inovací v oboru obráběcích strojů a jejich příslušenství. Díky pozvání Japonské asociace výrobců obráběcích strojů JMTBA jsme měli možnost zúčastnit se tohoto veletrhu osobně. V následující reportáži se vám pokusíme zprostředkovat alespoň pár nejzajímavějších témat, která zde zazněla.

USA: Sázka na stabilní trh

Spojené státy americké se řadí mezi největší vývozce na světě. Pro naše firmy představuje nejúspěšnější exportní destinaci z mimoevropských trhů. Za poslední období dochází k postupnému nárůstu našeho exportu, v roce 2019 poprvé v historii přesáhl 100 mld. Na trh USA vyvážíme zboží s nejvyšší inovační hodnotou, jako jsou např. letecké motory, zdravotnická zařízení či mikroskopy. Tyto komodity by se nyní mohly rozšířit o další sektory, jako například výrobní stroje pro high-tech výrobu.

Ochutnávka podzimního veletrhu K 2022

Blíží se říjnový termín největšího mezinárodního plastikářského a gumárenského veletrhu K, který se bude letos opět konat na düsseldorfském výstavišti. Firmy z oboru již pilně připravují svoje expozice a některé z nich pořádají tiskové konference, aby odborné veřejnosti napověděly, jaké novinky budou na veletrhu představovat. My jsme navštívili společnou konferenci tří rakouských firem – Borealis, Engel a Erema Group.

Inovace: Změna úhlu pohledu

Určitě jste to zažili taky. Je večer, jasná obloha a vy vidíte, jak měsíc balancuje přesně na špičce věže kostela. Stačí ale malá změna úhlu pohledu a měsíc je jinde. Jaký je váš úhel pohledu na inovace ve strojírenství?

Zlatá medaile pro prof. Kassaye

Po dvouleté pauze, zapříčiněné hygienickými opatřeními ke snížení šíření pandemie koronaviru, se opět otevřely brány MSV v Brně, v rámci kterého se udílejí i ocenění Zlatých medailí. A to jak vystaveným exponátům, tak tradičně, již od roku 2006, díky iniciativě redakce našeho časopisu, také ocenění osobnosti za její celoživotní tvůrčí technickou práci a dosažené inovační činy.

Průkopníci využití umělé inteligence v počítačové bezpečnosti

S Miroslavem Trnkou se známe dlouhou dobu – od dob Invexu, kde jeho přednášky v rámci akcí o počítačových virech a ochraně proti nim patřily vždy k těm nejlepším na této akci. Jeho vždy velmi pečlivě připravené příspěvky vedly k zamyšlení o problematice ochrany uživatelů proti napadení počítačů.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit