Témata
Boco Pardubice

Recyklace. To je dnes jeden z trendů, které průmyslovým firmám pomáhají jak s ekologičností jejich výroby, tak také s její ekonomikou. Jednou z firem, které mají recyklaci jako cíl své činnosti je Boco Pardubice, jejíž expozici naše redakce navštívila v rámci letošního MSV.

Hana Janišová

Vystudovala Divadelní fakultu AMU. Většinu svého profesního života pracovala jako redaktorka v rozličných periodikách nebo na PR pozicích ve firmách různého zaměření, naposled z oblasti informačních technologií.
Osobně jí jsou blízká nejen témata týkající se techniky a technologií, ale například také z oblasti sociální nebo školství a další.
Pro MM Průmyslové spektrum pracuje od roku 2017. Její stěžejní mimopracovní aktivitou je ochrana zvířat.

Reklama

„Naše společnost má několik produktových řad,“ vysvětlil nám Petr Linhart, obchodní ředitel Boco Pardubice. „Mezi ně patří extruze, stroje na vytlačování plastů a stroje na recyklaci odpadu a neshodných výrobků. Recyklace znamená, že do extruderů dokážeme vracet neshodnou výrobu.“

Firma dokáže dělat regranuláty z většiny plastových odpadů, dokonce i z těch znečištěných. Výstupem je regranulát, který se v určitém poměru může zamíchat do nových granulí, aniž by to bylo na úkor jejich kvality.

V současné době se firma Boco Pardubice zabývá vývojem stroje na recyklaci balicích fólií, který by z nich dokázal též odstranit nalepené etikety.

„Naše společnost má několik produktových řad,“ říká Petr Linhart, obchodní ředitel Boco Pardubice. (Foto: Autorka)
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Ochutnávka podzimního veletrhu K 2022

Blíží se říjnový termín největšího mezinárodního plastikářského a gumárenského veletrhu K, který se bude letos opět konat na düsseldorfském výstavišti. Firmy z oboru již pilně připravují svoje expozice a některé z nich pořádají tiskové konference, aby odborné veřejnosti napověděly, jaké novinky budou na veletrhu představovat. My jsme navštívili společnou konferenci tří rakouských firem – Borealis, Engel a Erema Group.

Letošní veletrh Formnext slibuje hojnou účast

Formnext, přední světový veletrh aditivní výroby a průmyslové produkce nové generace, slaví úspěšný start do nového veletržního roku – navzdory poněkud utlumené ekonomické situaci v Německu a globálním politickým výzvám se do konce února přihlásilo již přibližně 574 společností z 35 různých zemí.

Ekodesign motorů a zvyšování elektrické účinnosti

Současný vývoj a návrh produktů v oblasti energetiky je stále intenzivněji veden snahou systematicky navrhovat takové produkty a řešení, které během celého životního cyklu nabízejí nejen očekávanou funkčnost, bezpečnost nebo technologickou vyspělost, ale také co nejmenší negativní dopad na životní prostředí.

Související články
MSV: Špičkové americko – české výrobky

Pojistné kroužky a vlnovkové pružiny měla redakce MM Průmyslového spektra možnost zhlédnout v pavilonu V na společném stánku firem Rotor Clip a Doležal Pelhřimov.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
MSV: Chytře na povrchy

Redakce MM Průmyslového spektra navštívila v rámci letošního MSV též zajímavou prezentaci společnosti Media CZ. Ta je již více než 30 let největším dodavatelem aplikačních technologií pro mokré lakování a lepení.

Zlaté medaile Mezinárodního strojírenského veletrhu 2022

Zahajovací projevy Mezinárodního strojírenského veletrhu 2022 vyzdvihly rozsah letošního ročníku navzdory současné složité situaci, která těžce dopadá právě na průmyslové firmy. V rámci společenského večera byla slavnostně udělena ocenění nejlepším inovativním exponátům a nechyběla ani tradiční zlatá medaile pro osobnost.

Autonomní doprava v areálu brněnského výstaviště fungovala

Na webu inzerovaný autonomní minibus po výstavišti během MSV opravdu jezdil, jen ho návštěvníci ještě nevyužívali ke své dopravě od pavilonu k pavilonu, možná i proto, že byl opravdu trochu víc mini, než jsme zvyklí.

Přípravy na Mezinárodní strojírenský veletrh 2021 vrcholí

Od 8. do 12. listopadu se na brněnském výstavišti uskuteční 62. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu. Na společné tiskové konferenci to potvrdili český ministr průmyslu a obchodu, generální ředitel společnosti Veletrhy Brno a generální ředitelka Svazu průmyslu a dopravy ČR. Na letošním strojírenském veletrhu, jehož hlavním tématem je digitalizace průmyslu, se bude prezentovat celkem 1 016 firem z 35 zemí.

Jak se dělá veletrh: Tradice i novinky

Je s podivem, že ačkoli Karel Čapek ve své knížce „Jak se co dělá“ zmínil mnohé zajímavé oblasti lidského konání, veletrh nikoli. Kdyby to byl udělal, určitě bychom dnes museli napsat něco jiného, tento mistr pera by jej určitě popsal zcela dokonale. Protože se však Karel Čapek nad otázkou „Jak se dělá veletrh?“ nezamýšlel, uděláme to ve třech dílech našeho seriálu rozhovorů my. V prvním díle se můžete dočíst, jak to vidí Michalis Busios, ředitel Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně.

Plasty, pryže a kompozity v Brně

V sudých letech se na brněnském výstavišti společně s MSV koná specializovaný veletrh plastů, pryže a kompozitů Plastex. Letošní rok je sice rokem lichým, přesto ani letos nebudou firmy z tohoto oboru chybět.

Zlatá medaile MSV

Současná podoba udělování Zlatých medailí na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, o něž se v soutěži ucházejí přihlášení vystavovatelé se svými exponáty, odráží snahu nalézt taková objetivizující pravidla, která odpovídají hlavnímu záměru soutěže – tedy oceňovat inovativní produkty. Tím se rozumí výrobky, technologie nebo služby, které jsou mimořádně významné svým progresivním řešením, technickými parametry a technologickými možnostmi a ocenění si zaslouží, poněvadž snesou srovnání se špičkovými řešeními přinejmenším na evropské úrovni, ještě lépe na úrovni světové.

IMTS Chicago, McCormick Place Convention Center, Chicago, USA

Po čtyřech letech se dnes 12. září 2022 otevřely brány chicagského výstavište McCormick Place Convention Center, kde se do soboty koná International Manufacturing Technology Show IMTS – největší veletrh amerického kontinentu zaměřený na obráběcí technologie a komponenty. Jsou zde čeští vystavovatelé. Jsme zde i my!

Budoucnost v našich rukou

Skvost renesanční architektury – Martinický palác na Pražském Hradě – stojí bezpochyby za návštěvu kdykoli. Avšak o to více, koná-li se v jeho zdech zajímavá akce. K takovému souběhu došlo ve středu 22. června, kdy zde společnost Startup Disrupt uspořádala konferenci na nejaktuálnější možné téma – Sustainable Future. Jejím mediálním partnerem byl i časopis MM Průmyslové spektrum.

Zlatá medaile za celoživotní tvůrčí technickou práci

Před 15 lety naše redakce MM Průmyslového spektra přišla s myšlenkou pravidelně oceňovat osobnosti, které se za svůj profesní život zásadním způsobem zasloužily o rozvoj technického oboru, ve kterém působily či nadále stále působí, a vyznamenaným předávala Ocenění za celoživotní přínos rozvoje československého strojírenství a uváděla je do Síně slávy strojařů. V rámci koncepční změny zlatých medailí udílených v rámci MSV v Brně se toto ocenění stalo jejich součástí a započala se tradice udílení Zlaté medaile za celoživotní tvůrčí technickou práci a dosažené inovační činy.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit