Témata
Reklama

Průmyslový vysavač na oleje a hrubé nečistoty

Při výběru vhodného průmyslového vysavače je nutné brát v potaz druh a množství vysávaného materiálu, velikost prachových zrn, ale hlavně je důležité znát také dobu používání (občas nebo nepřetržitě). Důležitým hlediskem je i maximální délka hadice (případně pevného rozvodu), požadované příslušenství a prostředí, ve kterém bude vysavač umístěn. Předním dodavatelem průmyslových vysavačů prověřených značek Lavor, Kevac a Coyncona na český trh je společnost Walmsley enterprises international, spol. s r. o.

Průmyslový vysavač se skládá ze tří základních částí. Je to sací jednotka, filtrační část a sběrná jednotka. Tyto tři části současně s výběrem materiálu, z něhož jsou vyrobeny, a designu, jsou základem pro kvalitu dobrého průmyslového vysavače. Sací jednotky rozdělujeme na jednofázové (230 V), třífázové (400 V) a na principu stlačeného vzduchu.

Reklama
Reklama
Reklama

Jak a na co se průmyslový vysavač využívá?

Máme v podstatě pouze dvě možnosti. Průmyslový vysavač je možné využívat vždy jen po omezenou dobu, například pokud je třeba odsát nečistoty po ukončení svařování. V tomto případě jsou ideální průmyslové vysavače na 230 V. Druhou možností je, že bude nutné provádět odsávání v průběhu činnosti, například kontinuální odsávání při broušení podlahy. Na to jsou vhodné především vysavače na 400 V.


V tomto článku se budeme zabývat problematikou průmyslových vysavačů, které jsou schopny pracovat v prašných oblastech a odstraňovat kapalné i hrubé nečistoty. Pro časově méně náročná využití je ideální právě průmyslový vysavač na 230 V. Tyto vysavače jsou navrženy a vyrobeny tak, aby byly schopny zajistit časté zapínání a vypínání stroje.

Proč si pořídit průmyslový vysavač na oleje a hrubé nečistoty?

V každém výrobním provozu nebo při stavebních pracích vzniká denně velké množství nečistot, které musejí být uklizeny. Průmyslové vysavače jsou v takovýchto případech ideální pomocník a usnadňují bezproblémový chod skladu, dílny či montážní haly. Jednoduše a rychle totiž můžete jejich pomocí odstranit téměř veškeré nečistoty, aniž byste se museli obávat, že přístroj jakkoli poničíte. Průmyslové vysavače tohoto typu jsou díky své robustní konstrukci schopny účinně vyčistit olejové skvrny či jiné kapaliny a poradí si i s hrubými nečistotami po svařování či broušení, stejně jako s odstraněním hoblin a kovových pilin. Jinými slovy, díky takovému vysavači uklidíte vše doslova na jeden jediný tah! Tyto stroje díky své dlouhé životnosti, kvalitě zvolených materiálů a pokročilé technologii filtrace zaručují svému majiteli dlouhodobou spokojenost.

Průmyslový vysavač Coynco Smart 350 WD

Všechny výše uvedené vlastnosti má výrobek Coynco Smart 350 WD. Jedná se o speciální třímotorový vysavač s tzv. mokrým sáním pro kombinované vysávání kapalin i prachu bez nutnosti vyjímat filtr. Tento průmyslový vysavač disponuje třemi sacími motory, hladinovým spínačem a ochrannou cyklónou filtru, která plní funkci odlučovací a taktéž chrání filtr před případným zvlhnutím v průběhu odsávání kapalin. Hlavní výhodou tohoto stroje je, že při práci se obsluha vůbec nemusí starat, jestli odsává prach nebo vodu, protože vysavač lze použít pro oba účely ve stejné konfiguraci. Do zásobníku je možné vložit nerezový filtrační koš a během vysávání tak oddělit pevné částice od kapalin.

Průmyslový vysavač Coynco Smart 350 WD

Společnost Walmsley enterprises international se zabývá i centrálními vysávacími systémy pro průmysl. V této oblasti zajišťuje komplexní dodávku od analýzy přes nabídku řešení, projektovou přípravu až po realizaci díla. Prostřednictvím své divize Čisticí technika je připravena vyřešit veškeré požadavky týkající se komplexního řešení průmyslového vysávání.

Lucie Sladká

Walmsley enterprises international, umístění na MSV: pavilon V, stánek 185

lucie.sladka@automaxeurope.com

www.automaxeurope.com

Tab. Technická data vysavače Coynco Smart 350 WD
Výkon: 3 600 W
Napětí: 230 V
Max. podtlak: 230 mbar
Max. průtok vzduchu: 450 m3.h-1
Sací motor: 3 (by-pass)
Zásobník: 50 l
Průměr sací hadice: 40 mm
Cyklóna K ano
Rozměry (d x š x v): 800 x 600 x 1 180 mm
Hmotnost: 65 kg

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 151015
Datum: 10. 09. 2015
Rubrika: Trendy / MSV 2015
Autor:
Firmy
Související články
Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

Začlenění smart technologií v podnicích

Návrh na začlenění a rozšíření doprovodných služeb využívající smart technologie (dále DSST) v průmyslových podnicích prezentuje doporučení pro podniky, které ještě nezačaly nebo jsou na začátku poskytování DSST. Mezi často poskytované doprovodné služby, které využívají smart technologie patří např. dálkový monitoring zařízení, diagnostika nebo oprava zařízení na dálku, preventivní? a prediktivní údržba. Doporučení lze rozdělit na dvě části, a to na doporučení pro interní prostředí a pro externí prostředí.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Související články
Smart technologie pro prediktivní údržbu

V posledních letech se masová produkce stejných výrobků pomalu snižuje, a to díky výrobě upravované na míru potřebám zákazníků. Tyto změny jsou způsobeny narůstajícími schopnostmi dnešních výrobců poskytovat individuální řešení a rozvíjejícími se možnostmi komunikace jejich výrobků. Náročná práce ve složitějších podmínkách je mnohem častěji vykonávána pomocí robotů. Lidé jsou těmi, kdo výrobu sledují, řídí, diagnostikují a analyzují, a to velmi často i na dálku. Právě díky těmto změnám se služby poskytované k průmyslovým výrobkům stávají velmi efektivním způsobem, jak udržet vysokou provozní spolehlivost, snižovat provozní náklady a prodlužovat provozuschopnost výrobních zařízení.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Vidět a být viděn

Především v zimní polovině roku jsou dny krátké, často bývá zataženo, viditelnost je horší. Každý, kdo pracuje venku, na ulicích, silnicích nebo stavbách, potřebuje výstražné oblečení s reflexními prvky.

Správné praní pracovních oděvů

Stejně jako jiné oděvy, tak i pracovní kalhoty, bundy nebo trička musejí být pravidelně čištěny. Jednoduchý pracovní oděv mohou sice vyprat zaměstnanci doma v pračce, ale vzhledem k různým druhům znečištění to není vždy vhodné. Optimální výsledky v této oblasti přináší průmyslová péče.

Nová koncepce dvoupotrubních centrálních mazacích systémů

Oproti jiným typům ztrátových centrálních mazacích systémů, dále jen CMS, mají dvoupotrubní mazací systémy zásadní přednost v tom, že dávkovače jsou plněny novým mazivem přetlakově. To je předpoklad pro spolehlivé mazání strojů a strojních zařízení.

Optimalizace péče o ložiska zabraňuje odstávkám výroby

Ložiska jsou vysoce namáhanými součástmi pohonů, které v průběhu času podléhají opotřebení. S ohledem na to je zvláště důležité zahrnout je do plánů údržby, protože tato strategie pomáhá prodloužit životnost strojů nebo zařízení.

Monitoring stavu ložisek zlepšuje proces broušení

Sledování stavu ložisek není jen způsob, jak včas zjistit potřebu jejich výměny, ale také způsob, jak si udělat obrázek o stavu celého stroje nebo zařízení. Pro ilustraci výhod služby CMS (Condition Monitoring Service) od firmy NSK budou uvedeny dva příklady jejího využití pro brousicí stroje.

Řešení pro inteligentní údržbu

„Konvenční systémy ke sledování stavu strojů jsou nákladné a komplikované. Systém SmartQB firmy Schaeffler je naproti tomu velmi jednoduchý. Naši pracovníci nemusejí mít žádné specifické znalosti z oblasti diagnostiky vibrací. Mohli jsme jej hned začít využívat. A to nás přesvědčilo.“

IIoT: vize nebo realita?

Když Kevin Ashton koncem 90. let minulého století vymyslel název Internet of Things – IoT, česky internet věcí –, měl jako uživatele tohoto propojení „chytrých“ zařízení na mysli především lidi či jejich domácnosti a přístroje, které je obklopují.

Stříkání a lakování - trendy jsou nepochybné

Nutnost zvyšovat technicko-ekonomickou úroveň firmy je na denním pořádku. Inovace zvyšují podnikovou konkurenceschopnost, kterou lze spatřovat zejména ve flexibilitě, tvorbě přidané hodnoty, efektivnosti a kvalitě. Také v oboru povrchových úprav je trendem automatizace a robotizace.

Komplexní způsob kontroly procesu odmaštění

Článek pojednává o možnostech komplexní kontroly procesu odmaštění v průmyslových aplikacích, tj. především o možnostech kontroly stavu povrchu výrobků před procesem odmaštění a po něm a o kontrole stavu odmašťovacích kapalin pomocí UV-VIS spektroskopie.

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit