Témata
Reklama

Roztočte to v nerezech

Nový doplňkový katalog Up2Date od společnosti Ceratizit se zaměřuje na vysoce výkonné povlaky Dragonskin. Pokud hledáte nová řešení pro obrábění nerezových nebo vysoce legovaných ocelí, pak je tento katalog určen právě pro vás.

Ať už potřebujete obrábět austenitické nerezové oceli, nebo vysokolegované oceli, pro každou aplikaci má Ceratizit ve svém portfoliu optimální břitovou destičku. Vývoj byl zaměřen na nejčastěji používané nerezové oceli V2A (např. 1.4301) a V4A (1.4545) s cílem poskytnout uživateli širší výběr břitových destiček, které dokonale a bezproblémově pokryjí každou aplikaci – od hrubování až po jemné obrábění.

Reklama
Reklama
Reklama
Všechny sorty jsou k dispozici od 21. 9. skladem a je možné je objednat také online přes nový e-shop společnosti Ceratizit.

Kompletní nerezový balíček pro soustružení

Univerzální PVD povlakovaná sorta CTPM125 je prověřena mnohaletou zkušeností. Vyznačuje se vyváženým poměrem mezi houževnatostí a tvrdostí při vyšší teplotě a slibuje vysokou spolehlivost při obrábění nerezových ocelí.

Novým přírůstkem této řady je sorta CTCM120 s CVD povlakem, vysoce odolným proti opotřebení, který umožňuje vysoké řezné rychlosti u austenitických ocelí. Sorta je vhodná pro hladký řez a zaujme také dlouhou životností, která byla v některých případech dvojnásobná proti konkurenci.

Doplňkový katalog Up2Date byl vydán 21. 9. 2020. Najdete v něm výše zmíněné sorty a další produkty společnosti Ceratizit.

Nová je také houževnatá sorta CTCM130, kterou Ceratizit doporučuje například pro přerušované řezy. Pokud je třeba udržet nízké řezné rychlosti a podmínky jsou nestabilní, pomáhá zvýšit bezpečnost procesu.

Sortiment pro obrábění austenitických nebo nerezových ocelí se vyznačuje také volným výběrem utvářečů třísek. V závislosti na aplikaci si uživatelé mohou vybrat ze tří geometrií pro negativní destičky anebo dvou pro pozitivní destičky, a to v rámci všech tří sort.

Sorta CTCM245 bude k dispozici v široké škále variant od kulatých po čtyřbřité až osmibřité destičky.

Nový standard pro frézování vysokolegovaných ocelí

Sorta CTCM245 disponuje optimální kombinací povlaku a substrátu, která se vyvinula speciálně pro obrábění vysokolegovaných ocelí. Obsluha stroje profituje z vysokých řezných rychlostí a vynikajících výsledků při obrábění materiálů s obsahem chromu, martenzitických nerezových ocelí a vysokolegovaných, austenitických nerezových ocelí za sucha. Díky možnosti obrábění za sucha lze efektivně zabránit tepelným šokům. Současně disponuje vysokou tepelnou odolností, takže lze při obrábění vysokolegovaných ocelí pracovat s vyššími řeznými rychlostmi. Vysoká je i procesní spolehlivost.

Lucie FILOVÁ

Cerazit

Reklama
Související články
Průmysl 4.0 pro energeticky efektivní výrobu

Školicí a tréninkové technické centrum společnosti Ceratizit ve Velkém Meziříčí si za svoji dosavadní existenci vydobylo respekt a uznání ze strany technické veřejnosti. Vedle úzce technologicky zaměřených seminářů se započala tradice konferencí zaměřených na aspekty zavádění prvků inteligentní výroby do praktických aplikací. Třetí ročník akce Průmysl 4.0, tentokráte s podtitulem Energeticky efektivní výroba, se konal za spoluúčasti partnerů začátkem května.

Jen nástroj nestačí

V této nelehké době, jaké jsme nyní svědky, mi je obzvláště potěšením podělit se s vámi, našimi čtenáři, o zážitek z návštěvy společnosti Strojírna Tyc, kde nejenže mají do konce roku dostatek zakázek, ale výrobní plán "až po střechu", jak říká majitel Jaroslav Tyc, mají i na celý příští rok. Jedna z probíhajících zakázek je dodávka portálového centra FSGC 400/39 Twin se dvěma příčníky a dvěma hlavami o pracovní délce 50 m (!) pro Škoda Transportation. Zásluhu na tříměsíčním předstihu v dodávce má mj. také společnost Ceratizit, jejíž návrh technologie za použití vysoce produktivního čtyřbřitého vrtáku WTX HFDS zkrátil výrobu děr pro lineární vedení na šestadvaceti ložích portálů o hodiny. To je pouze jeden reprezentativní příklad, na kterém je ale dobře vidět, jak se liší pouhý prodejce nástrojů od technologického partnera pro nástrojový management.

Průmysl 4.0 v praxi

Reflexe současného poznání s aplikací prvků Průmyslu 4.0 do praxe byla předmětem odborné konference, kterou společnost Ceratizit společně se svými partnery připravila pro téměř stovku účastníků z řad výrobních společností ve svém Technickém centru. Od původního teoretizování o aspektech Průmyslu 4.0 jsme se nyní dostali již k praktických zkušenostem.

Související články
MSV ve znamení měření a seřizování

Všichni, kdo máme něco společného se strojírenstvím, pevně věříme, že se v letošním roce opět otevřou brány brněnského výstaviště pro meku strojařů z celého světa – Mezinárodní strojírenský veletrh. Na MSV se letos, kromě lidí z dalších oborů, setkají i výrobci špičkových měřicích a seřizovacích přístrojů. Proto jsme se na postřehy a názory tentokrát zeptali Karla Suchny, jednatele společnosti Zoller Czech.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Objednáno dnes, doručeno zítra je již minulostí

V dnešní době, kdy jsou obráběcí společnosti pod obrovským tlakem a počítají každou vteřinu, aby objednávky plnili rychle a efektivně, se tyto společnosti spoléhají na dodavatele nástrojů, kteří jim nabídnou nejen kvalitní nástroje na obrábění, ale také jsou schopní je dodat co nejrychleji. Řešení Tool Supply 24/7 pro dodávky nástrojů Ceratizit se může pochlubit pravděpodobně tou nejrychlejší dobou dodání při nákupu nástrojů - Ihned. Zákazník již nemusí objednávat ani čekat na dodání nástroje, protože je má k dispozici přímo ve svém podniku ve výdejním systému Tool-O-Mat.

Studentské práce oboru obráběcích strojů a technologií

V rámci programu odborného semináře pořádaného začátkem února 2022 Technologickou platformou strojírenská výrobní technika ve spolupráci s Ústavem výrobních strojů a zařízení při FS ČVUT v Praze a Společnosti pro obráběcí stroje byly technické veřejnosti představeny diplomové a disertační práce oboru obráběcích strojů a strojírenské technologie nominované do soutěže o nejlepší studentské práce každoročně pořádané společností SpOS.

CIMT 2021 plně prezenční

Zatímco je celý svět paralyzovaný restrikcemi proti šíření koronaviru covid-19, v Pekingu byl dnes zahájený veletrh obráběcích a tvářecích strojů China International Machine Tool Show CIMT 2021 v plné prezenční formě a téměř shodného rozsahu, jako ročníky předešlé. Ve stejný den a po celý týden, jako Hannover Messe Digital Edition – průmyslový veletrh v plně digitální platformě.

Novinky v upínání

Výrobce nástrojů pro třískové obrábění, společnost Ceratizit, představuje nové trendy v upínání nástrojů i obrobků. Hydraulické sklíčidlo s rozhraním VDI a válcovou stopkou eliminuje vibrace, optimalizuje povrchy a přináší delší životnosti nástrojů. Strojní svěrák WNT X5G-Z je novým přírůstkem pro obráběcí pětiosé centra. Nabízí vysoce efektivní a přesné upínání obrobků.

Nástroje ve znamení podnikové mantry

Tento článek si klade za cíl představit zajímavé nástroje, z nichž některé se dokážou sami ohlásit k údržbě, některé se dokážou třeba i samostatně nastavit. Vše je inspirováno dnešní podnikovou mantrou jednoduché obsluhy, procesní spolehlivosti a úspory vedlejších časů a tím i nákladů.

Řezné nástroje ve světě motorů

Světem automobilů dnes hýbe výzva v podobě elektromobility a společnost Ceratizit zde nemůže zůstat pozadu. Přesto zaměřila část svého vývoje také na nástroje pro spalovací motory. Vývojové týmy se zaměřením na hlavní současné automobilové komponenty byly zřízeny za účelem koncentrování informací a zkušeností pro hledání nejlepších řešení. Zde je výčet několika zajímavých nástrojů pro obrábění současných motorů představených v nedávné době na trhu. Stále častěji se využívá 3D tisk. Zároveň jsou nástroje více modulární a jednodušší na seřízení, než tomu bylo v minulosti zvykem.

Team Cutting Tools se představí na EMO i MSV

Návštěvníci veletrhu EMO a MSV jistě zaznamenají, že ve skupině Ceratizit Group se pořád něco děje. Společnost Ceratizit pro zákazníky a obchodní partnery připravila spoustu novinek. Nedávno vytvořený Team Cutting Tools nabídne ještě komplexnější a kompletnější řešení v rámci třískového obrábění, která uspokojí potřeby všech zákazníků. Avšak nejen to je dostatečným důvodem pro návštěvu stánku společnosti na veletrhu v Hannoveru i v Brně – navíc zde bude k vidění řada působivých inovací i uvedení nových produktů na trh.

Vrtání v těžkoobrobitelných materiálech

Materiály jako titan, Inconel, Nimonic, Hastelloy, Hardox a korozivzdorné oceli představují významné výzvy a úkoly pro obráběcí techniky, ale také pro stroje a nástroje. Vzhledem k tomu, že se tyto žáruvzdorné materiály s velmi obtížnou obrobitelností ve výrobě vyskytují stále častěji, rozšířila společnost Ceratizit Group program vrtání o nový monolitní TK vrták WTX-Ti pod značkou WNT.

Doplňkový katalog plný nových nástrojů

Na zákaznických dnech 26. a 27. dubna 2018 v areálu Tajmac-ZPS ve Zlíně byl návštěvníkům představen nový Doplňkový katalog 2018, zahrnující všechny nové produkty prezentované od posledního vydání hlavního katalogu WNT.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit