Témata
Reklama

Transparentnost údržby předchází nákladným přerušením provozu

Systémy sledování stavu (CMS) založené na měření vibrací představují osvědčenou a velmi efektivní prevenci neplánovaných odstávek strojů a s nimi souvisejících ztrát produkce. Společnost Schaeffler nabízí nový systém Optime pro sledování stavu na základě měření vibrací, určený pro nízkonákladové aplikace. Nabídka řešení CMS dále zahrnuje jednokanálový systém SmartCheck, který je na trhu již několik let, a nedávno představený vícekanálový systém ProLink.

Systém Optime je v nabídce CMS společnosti Schaeffler novinkou, která umožní automatizovaně a nákladově efektivně sledovat velké množství strojů a zařízení bez přímého zásadního dopadu na výrobní procesy, k  němuž typicky dochází v dnešních výrobních závodech. Klíčová přednost zmíněných systémů Optime, SmartCheck a ProLink spočívá v tom, že je mohou instalovat i pracovníci údržby bez jakýchkoli znalostí z oblasti sledování stavu na bázi vibrací. Stejně snadná je také analýza výstupních dat, protože probíhá pomocí algoritmů společnosti Schaeffler. Tato trojice systémů společnosti Schaeffler nabízí řešení sledování stavu na bázi vibrací, které vyhovuje veškerým požadavkům.

Reklama
Reklama
Reklama
Systémy sledování stavu (CMS) založené na měření vibrací představují osvědčenou a velmi efektivní prevenci neplánovaných odstávek strojů a s nimi souvisejících ztrát produkce. (Zdroj: Schaeffler)


Optime – pro sledování stavu celých závodů

Optime sestává z mnoha bezdrátových, bateriově napájených snímačů vibrací, které prostřednictvím dedikované sítě typu mesh přenášejí údaje typu KPI a nezpracovaná data o vibracích a teplotě všech strojů ve výrobním závodě na hub IoT společnosti Schaeffler. Tato data se automaticky analyzují pomocí speciálních algoritmů společnosti Schaeffler a výsledky se pak odesílají do aplikace, která je umožňuje srozumitelně zobrazit v řadě různých náhledů, specifických pro jednotlivé uživatelské skupiny. Systém umožňuje škálování, protože instalace a integrace nového měřicího bodu trvají jen několik minut. Ve srovnání s offline měřením dosahuje Optime přibližně 50% úspory nákladů a výrazně převyšuje jiné bezdrátové systémy CMS, pokud jde o kvalitu. Optime upozorňuje firemní údržbáře a pracovníky externího servisu v několikatýdenním předstihu na hrozící problémy a dává jim také konkrétní doporučení ohledně potřebných opatření k nápravě, což umožňuje jednoduché, včasné a nákladově efektivní plánování údržby, nasazení personálu a zajištění náhradních dílů.

SmartCheck – pro samostatné stroje se zásadním vlivem na výrobní procesy

Schaeffler SmartCheck je pevně zapojený (tzn. kabelový) systém online sledování s integrovaným webovým serverem a režimem učení, který je určen k trvalému monitorování strojů a procesů. Ideálně se hodí ke sledování strojů se zásadním vlivem na výrobní procesy v menších závodech, protože dokáže pracovat s variabilními otáčkami, procesními informacemi, a především s diferencovaným snímáním signálů. Data typu KPI a alarmové stavy lze vizualizovat ve standardním prohlížeči nebo je přenášet prostřednictvím ethernetu přímo do řídicího systému pomocí komunikačního protokolu, implementovaného v modulu. Chtějí-li zákazníci využívat online digitální služby společnosti Schaeffler, může modul SmartCheck odesílat data přes rozhraní OPC/UA na hub IoT firmy Schaeffler.

Optime, SmartCheck a ProLink od společnosti Schaeffler nabízí řešení sledování stavu na bázi vibrací, vyhovující veškerým požadavkům a scénářům. Klíčová přednost všech tří systémů spočívá v tom, že uživatelé nepotřebují žádné znalosti z oblasti sledování stavu na bázi vibrací. Výstupní data se analyzují pomocí speciálních algoritmů společnosti Schaeffler. (Zdroj: Schaeffler)

ProLink – pro větší zařízení a stroje se zásadním vlivem na výrobní procesy

ProLink je „větším bratrem“ modulu SmartCheck. Je určen pro stroje, které jsou opatřeny 4 až 16 měřicími body a které mají zásadní dopad na výrobní procesy. Jedná se o kabelový modulární vícekanálový systém sledování stavu, který může snímat a analyzovat data týkající se vibrací a několik dalších proměnných. Stejně jako v případě modulu SmartCheck využívá i firmware systému ProLink jak parametry definované společností Schaeffler, tak režim učení pro optimální přizpůsobení konkrétnímu stroji. Modul ProLink lze instalovat do spínací skříně a integrovat jej do infrastruktury zákazníka pomocí zásuvného modulu se sběrnicí fieldbus. Systém podporuje OPC/UA a později budou následovat i další protokoly, například Profinet a CC-Link.

ConditionAnalyzer – digitální služba pro automatické analýzy

ConditionAnalyzer je digitální služba, která je určena pro všechny systémy společnosti Schaeffler i jiné běžně dostupné systémy sledování stavu. Všechny systémy sledování stavu na bázi vibrací dokážou snímat a vizualizovat data týkající se vibrací, nicméně k vyhodnocování toho, co tato data znamenají, pokud jde o průběh poškození, jeho závažnost a především stav ložisek, je nezbytná důkladná znalost různých použitých komponent. Software ConditionAnalyzer firmy Schaeffler automaticky poskytuje informace o stavu na této úrovni, což uživatelům umožňuje rychle zjistit, zda a kdy je třeba vyměnit příslušné ložisko, a do značné míry tak předcházet neplánovaným odstávkám. Při použití softwaru ConditionAnalyzer už pracovníci údržby nemusejí ztrácet cenný čas manuálním analyzováním a interpretováním veškerých dat o vibracích, generovaných systémy CMS. ConditionAnalyzer lze snadno integrovat do systémů vzdálené údržby a stávajících platforem IoT prostřednictvím REST API.

Schaeffler

www.schaeffler.cz

Reklama
Související články
Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

Začlenění smart technologií v podnicích

Návrh na začlenění a rozšíření doprovodných služeb využívající smart technologie (dále DSST) v průmyslových podnicích prezentuje doporučení pro podniky, které ještě nezačaly nebo jsou na začátku poskytování DSST. Mezi často poskytované doprovodné služby, které využívají smart technologie patří např. dálkový monitoring zařízení, diagnostika nebo oprava zařízení na dálku, preventivní? a prediktivní údržba. Doporučení lze rozdělit na dvě části, a to na doporučení pro interní prostředí a pro externí prostředí.

Související články
Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Smart technologie pro prediktivní údržbu

V posledních letech se masová produkce stejných výrobků pomalu snižuje, a to díky výrobě upravované na míru potřebám zákazníků. Tyto změny jsou způsobeny narůstajícími schopnostmi dnešních výrobců poskytovat individuální řešení a rozvíjejícími se možnostmi komunikace jejich výrobků. Náročná práce ve složitějších podmínkách je mnohem častěji vykonávána pomocí robotů. Lidé jsou těmi, kdo výrobu sledují, řídí, diagnostikují a analyzují, a to velmi často i na dálku. Právě díky těmto změnám se služby poskytované k průmyslovým výrobkům stávají velmi efektivním způsobem, jak udržet vysokou provozní spolehlivost, snižovat provozní náklady a prodlužovat provozuschopnost výrobních zařízení.

Vidět a být viděn

Především v zimní polovině roku jsou dny krátké, často bývá zataženo, viditelnost je horší. Každý, kdo pracuje venku, na ulicích, silnicích nebo stavbách, potřebuje výstražné oblečení s reflexními prvky.

Nová koncepce dvoupotrubních centrálních mazacích systémů

Oproti jiným typům ztrátových centrálních mazacích systémů, dále jen CMS, mají dvoupotrubní mazací systémy zásadní přednost v tom, že dávkovače jsou plněny novým mazivem přetlakově. To je předpoklad pro spolehlivé mazání strojů a strojních zařízení.

Monitoring stavu ložisek zlepšuje proces broušení

Sledování stavu ložisek není jen způsob, jak včas zjistit potřebu jejich výměny, ale také způsob, jak si udělat obrázek o stavu celého stroje nebo zařízení. Pro ilustraci výhod služby CMS (Condition Monitoring Service) od firmy NSK budou uvedeny dva příklady jejího využití pro brousicí stroje.

Optimalizace péče o ložiska zabraňuje odstávkám výroby

Ložiska jsou vysoce namáhanými součástmi pohonů, které v průběhu času podléhají opotřebení. S ohledem na to je zvláště důležité zahrnout je do plánů údržby, protože tato strategie pomáhá prodloužit životnost strojů nebo zařízení.

Správné praní pracovních oděvů

Stejně jako jiné oděvy, tak i pracovní kalhoty, bundy nebo trička musejí být pravidelně čištěny. Jednoduchý pracovní oděv mohou sice vyprat zaměstnanci doma v pračce, ale vzhledem k různým druhům znečištění to není vždy vhodné. Optimální výsledky v této oblasti přináší průmyslová péče.

Řešení pro inteligentní údržbu

„Konvenční systémy ke sledování stavu strojů jsou nákladné a komplikované. Systém SmartQB firmy Schaeffler je naproti tomu velmi jednoduchý. Naši pracovníci nemusejí mít žádné specifické znalosti z oblasti diagnostiky vibrací. Mohli jsme jej hned začít využívat. A to nás přesvědčilo.“

IIoT: vize nebo realita?

Když Kevin Ashton koncem 90. let minulého století vymyslel název Internet of Things – IoT, česky internet věcí –, měl jako uživatele tohoto propojení „chytrých“ zařízení na mysli především lidi či jejich domácnosti a přístroje, které je obklopují.

Stříkání a lakování - trendy jsou nepochybné

Nutnost zvyšovat technicko-ekonomickou úroveň firmy je na denním pořádku. Inovace zvyšují podnikovou konkurenceschopnost, kterou lze spatřovat zejména ve flexibilitě, tvorbě přidané hodnoty, efektivnosti a kvalitě. Také v oboru povrchových úprav je trendem automatizace a robotizace.

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit