Témata
Reklama

Automatické zjišťování kontaminace olejů

11. 07. 2001

Spolehlivý provoz hydraulických a mazacích systémů je rozhodujícím způsobem ovlivněn bezvadným stavem provozních kapalin. Z praxe je známo, že hlavní důvod poruchy hydraulických mechanismů je znečištění pevnými částicemi.

Je-li stav znečištění systematicky kontrolován, je možné díky preventivně provedeným opatřením dosáhnout podstatného zvýšení životnosti a spolehlivosti, a tím i ekonomiky celého zařízení. Současným trendem je hodnocení znečištění přímo na stroji, dynamickým vzorkováním v rámci tzv. proaktivní údržby. Za tímto účelem byly vyvinuty nejrůznější automatické počítače částic - APC (Automatic Particle Counter), které jsou určeny jak pro průmyslové, tak laboratorní použití. Na mezinárodním strojírenském veletrhu Hannover 2001 vystavovala firma HYDAC průmyslovou aplikaci senzoru pro zabudování přímo do pracovního obvodu. Jde o Kontaminační senzor CS 2030/CS 2130.
Reklama
Reklama
Reklama

Kontaminační senzor CS 2030/CS 2130

Kontaminační senzory jsou stacionární měřicí přístroje pro kontinuální sledování pevného znečištění v hydraulických systémech. Byly vyvinuty pro zařízení jako zkušební stavy, velké hydraulické a mazací systémy apod., kde je nutno trvale vyhodnocovat znečištění kapaliny. Znečištění je měřeno infračerveným měřicím senzorem na bázi optických vláken, a může být udáno v třídě NAS nebo ISO, popř. v absolutní hodnotě počtu částic pro určité velikosti. Měřený rozsah znečištění je podle ISO 4402 k dispozici ve 2 formátech: > 5 µm, >15 µm a > 2 µm, >5 µm, >15 µm a podle nové ISO 11171 > 4 µmc, >6 µmc, >14 µmc. Hlavní rozdíl mezi výše uvedenými normami je ve způsobu kalibrace. Kalibrace podle ISO 4402 se opírala o stanovení maximálního rozměru zkoumané částice, což při velmi rozdílném poměru šířka/délka mohlo vést ke zkreslení. Nová norma se opírá o skenování částice elektronovým mikroskopem a následné vypočtení ekvivalentní částice kruhového tvaru. Označení µmc je doporučeno, protože se jedná o novou certifikovanou "c" metodu.
Kontaminační senzor CS 2030/2130 je určen pro přímé připojení na nízkotlaké větve v hydraulických systémech, obecně do cca 40 barů, ovšem tlaková odolnost senzoru je 350 barů. Přípustná média jsou minerální oleje a estery kyseliny fosforečné.
Naměřená třída znečištění je vyhodnocována spojitě. Pro signalizaci výsledků slouží nejrůznější výstupy (reléové rozhraní SPS se signalizací, analogový výstup 4 - 20 mA, sériové rozhraní RS 232, profibus RS 485 atd.), které mohou být dále zpracovány v programovatelných automatech, v počítači apod. Pro sériové rozhraní je dodáván CSD displej. K dispozici je samozřejmě vyhodnocovací software, který vizualizuje aktuální znečištění kapaliny, komunikuje s nadřazeným systémem, SPS atd. Software je propracován do takových detailů, že např. ve chvíli, kdy systém přesáhne povolený limit znečištění, počítač odesílá SMS s varovným hlášením na předem navolené číslo mobilního telefonu.
Senzor se připojuje na hydraulický obvod, pomocí běžné měřicí přípojky s integrovaným zpětným ventilem. Jeho malé rozměry (210 x 200 x 105 mm), hmotnost pouze 4 kg a napájení standardními 24 V činí instalaci i na starší zařízení velmi jednoduchou.

Využití senzoru

Kontaminační senzor je první zařízení skutečně použitelné pro trvalý monitoring znečištění kapalin v náročných hydraulických, testovacích a mazacích obvodech v obtížných podmínkách, které s sebou nese každodenní strojírenská výroba, s vysokou spolehlivostí a s minimálními nároky na obsluhu, laboratorní vybavení a údržbu.
Využití tohoto nejmodernějšího způsobu diagnostiky znečištění je nejperspektivnější u zařízení s velkými objemy kapalin, jako jsou hydraulické a mazací systémy v energetice, hutích, papírnách, dále u zařízení, kde jde o maximální časovou využitelnost strojů, jako například obráběcí stroje a vstřikovací lisy v automobilovém průmyslu a samozřejmě všechna zkušební a měřicí zařízení.
Diagnostika ve spojení s filtrací a odstraněním vody je schopna snížit počet výpadků hydraulických zařízení až o 70 %.
Reklama
Vydání #7,8
Kód článku: 10721
Datum: 11. 07. 2001
Rubrika: Trendy / Hydraulika
Autor:
Firmy
Související články
Přesné měření nejmenších hmotnostních průtoků

Je dobře známou skutečností, že jestliže je vyžadována vysoká přesnost, Coriolisovy průtokoměry jsou bezkonkurenční. Ale je také fakt, že dosud nebyly na trhu žádné přístroje schopné nepřetržitě a spolehlivě měřit > 0 kg.

Tvoříme historii vodního paprsku

Každá investice do podniká je spojena s velkým očekáváním. Jistou dávku důvěryhodnosti ve správnou investice může dávat také historie firmy i samotné technologie. Technologie řezání vysokotlakým vodním paprskem Flow slaví v tomto roce již 50 let, resp. 40 let v případě abrazivního vodního paprsku.

Průtokoměr s oválnými koly

Potřeba měřit viskózní látky v průmyslu je velká. Společnost Kobold Messring pro tyto aplikace vyvinula průtokoměr s oválnými koly, model DON.

Související články
Dráty, kabely a trubky opět v Düsseldorfu

V globální informační a komunikační platformu pro klíčové hráče z oboru drátů, kabelů a trubek se od 30. března do 3. dubna 2020 opět promění výstaviště v Düsseldorfu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Realizace energeticky úsporných hydro pohonů

Integrací čerpadel a pohonů s variabilním počtem otáček, známých též jako servočerpadla, usnadňuje společnost Siemens ve spolupráci s českou pobočkou firmy Hydac realizaci energeticky výhodnějších, úspornějších a tišších hydraulických systémů pro široké pole aplikací. Jádrem konceptu je měnič kmitočtu, který zajišťuje, aby hydraulická energie byla produkována jen tehdy, když je jí zapotřebí.

Veletrh průmyslových armatur počtvrté v Düsseldorfu

Používají se všude, a přece jsou co do velikosti a použití velice rozdílné. Armatury, které zajišťují bezpečnost v ropném a plynařském průmyslu, vedou kapaliny chemickými zařízeními, regulují přítok a odtok vody, plynů nebo vysoce korozivních médií nebo zabezpečují správný průtok ve výrobě nápojů.

Valve World Expo 2014 je vyprodaný

Výstavní místa na veletrhu Valve World Expo, který se bude konat letos již potřetí v německém Düsseldorfu od 2. do 4. prosince 2014 jsou již nyní vyprodány. Zájem vystavovatelů je tak veliký, že se organizátoři rozhodli oproti minulým ročníkům rozšířit výstavní prostory o další výstavní halu.

Modulární lisovací systémy

Od univerzálních standardních lisů až po jednoúčelové speciální lisy - firma TOX Pressotechnik je díky svému modulárnímu systému lisů a pohonů schopna realizovat speciální a úsporná řešení v krátkém čase. Lisy ecoLine je možné sestavit v online konfigurátoru.

Kapalina jako tvářecí medium

V dnešní době je stále více kladen důraz na sofistikovanost i ekonomickou efektivnost výrobních procesů. Současně je žádána výroba stále složitějších tvarů, vyplývajících především z designových návrhů lisovaných součástí, které dříve nebyly řešitelné jako např. výroba negativních tvarů, složitě prostorově i tvarově orientovaných trubkových dílců apod. V tomto případě lze s výhodou, namísto pevných konvenčních nástrojů, využít výrobní metody zaměřené na nepevné nástroje, jako je např. kapalina.

Nová koncepce dvoupotrubních centrálních mazacích systémů

Oproti jiným typům ztrátových centrálních mazacích systémů, dále jen CMS, mají dvoupotrubní mazací systémy zásadní přednost v tom, že dávkovače jsou plněny novým mazivem přetlakově. To je předpoklad pro spolehlivé mazání strojů a strojních zařízení.

Hydraulika a pneumatika. Quo vadis?

Vážení čtenáři, opět po roce se vám dostává do rukou letní vydání magazínu MM Průmyslové spektrum věnované hydraulice a pneumatice. Ve své úvaze se pokusím najít odpověď na úvodní otázku, tedy kam tyto tradiční obory směřují.

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Monitorování stavu hydraulického oleje

Na následujících stranách je ukázán příklad aplikace, jak lze prodloužit životnost oleje v hydraulickém zařízení. U sledovaného zařízení byl na začátku stanoven servisní interval a životnost hydraulického oleje na 2 000 hodin. U maximálně vytíženého stroje by to znamenalo tříměsíční interval výměny oleje.

Čistící síla pro hydraulické systémy

Majitelé podniků a provozovatelé strojů neustále hledají nové způsoby, jak zefektivnit produktivitu výroby a zvýšit svou konkurenceschopnost. Údržba hydraulických zařízení se však stále více potýká se znečištěním hydraulického systému kaly a usazeninami. Tyto usazeniny snižují efektivitu práce strojů, způsobují zbytečné prostoje a snižují celkovou produktivitu práce a navyšují celkové náklady.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit