Témata
Reklama

Inovace, technologie a příslušenství pro CNC obrábění

Německý výrobce nástrojových hlav Sauter Feinmechanik je nejvýznamnějším výrobcem revolverových hlav a příslušenství pro přední světové výrobce CNC obráběcích strojů.

Společnost Sauter sídlí v německém Metzingenu, servisní a prodejní zastoupení úspěšně fungují v Evropě, USA, Asii i Africe. Autorizované exkluzivní servisní a obchodní zastoupení bylo založeno v minulém roce i pro Českou a Slovenskou republiku. Výrobce s tradicí od roku 1946 vyvíjí, vyrábí a prodává vysoce přesné a kvalitní nástrojové hlavy, hlavy s B osou, vřetenové jednotky, nástrojové držáky a poháněné jednotky. V současné době společnost zaměstnává více než 350 zaměstnanců.

Reklama
Reklama
Reklama

Revolverové hlavy s diskem

Elektromechanické revolverové hlavy řady Blue s hydraulickým nebo pneumatickým mechanismem pro aretaci a uzamykání polohy pozice nástroje pro CNC soustruhy a soustružnická centra bez nebo s pohonem rotačně poháněných nástrojů a C osou. Funkce, stav a kontrola jsou řízeny řídicí jednotkou Sauter (tak jako u dalších typů hlav). Asynchronní motor řídí poháněné nástroje pro frézování a další aplikace. Tento typ hlav patří mezi základní provedení používané mezi mnoha výrobci CNC soustruhů.

Hydraulické revolverové hlavy řady Orange jsou ještě rychlejší, přesnější a spolehlivější než předchozí řada Blue. Jedná se o vysokorychlostní hlavy s hydraulickým mechanismem pro extrémně rychlé polohování a přesnou aretaci.

Populární systém upínání, řízení a kontroly nástroje řady Direct Drive je pro nejvýkonnější obrábění na CNC soustružnických centrech. Tato řada se vyznačuje extrémně tichou, ale nejrychlejší aretací, otáčkami nástroje až 12 000 min­¹, vysoce přesným snímáním, teplotní kompenzací, a to vše při malých zástavbových rozměrech s využitím zejména na víceosých soustružnických centrech.

Jednoduchá konstrukce se servomotorem řady Red má účinnou kontrolu stavu přetížení nástroje, poháněné nástroje jsou řízeny motorem vestavěným uvnitř hlavy.

Řada Crown-Type je určena pro soustružnické automaty, kde je vyžadována max. rychlost výměny nástroje ve vertikální poloze.

Obr. Revolverové řady typu Blue, Orange a Red

Nástrojové hlavy pro speciální aplikace

Head Type hlavy s přímým řízením nástroje jsou většinou určeny pro speciální automaty a soustruhy, vyvrtávací a vrtací technologie pro vrtání dlouhých děr. Hlavy jsou instalovány na vertikální soustruhy, výkonné a produktivní soustruhy s rovným vedením pro obrábění rozměrných dílců. Elektromechanický pohon zajišťuje aretaci, polohování a uzamykání požadované pozice nástroje.

Obr. Nástrojová hlava

B osa na soustružnicko-frézovací centra

V současné době stále náročnější požadavky na nejefektivnější způsoby obrábění nutí výrobce CNC obráběcích strojů instalovat tzv. B osy na soustružnicko-frézovací centra. Hlavy jsou charakteristické extrémně výkonným vestavěným motorem, vysokým zatížením a krouticím momentem rotačního nástroje, nadstandardními otáčkami a naklápěním celé jednotky pro víceosé obrobení dílce na jedno upnutí. Hlavy jsou vyráběny ve dvou provedeních, a to pro fixaci na X ose nebo Y ose. Tyto hlavy Sauter jsou v současné době velmi populární a jsou nasazovány předními světovými výrobci, jako je například DMG.

Obr. B osa stolu – některé aplikace vyžadují otočné stoly i při soustružnických aplikacích.

Nástrojové držáky a poháněné jednotky

Sauter vyvíjí a vyrábí nástrojové držáky a poháněné jednotky pro všechny typy svých nástrojových systémů. Základní rozdělení velmi širokého portfolia produktů je podle upnutí držáku do disku revolverové hlavy, a to DIN 5482, 5480 a 1809. Při výběru a objednávce držáků pro zákazníka je zásadní znát tento typ připojení. Dalším rozdělením je způsob upnutí nástroje a kleštiny z čela nožového držáku: Modifix, Solidfix, Trifix a Sauter Capto.

Obr. Nástrojové držáky

Výrobce Sauter zajišťuje prodej všech svých produktů předním výrobcům CNC strojů a cílovým zákazníkům. Poskytuje služby pro každou nástrojovou hlavu instalovanou na CNC stroji kdekoliv na světě. Technické poradenství, zákaznická školení, náhradní díly v záruční a pozáruční době jsou poskytovány přímo z výrobního závodu v německém Metzingenu. Servisní zásahy u zákazníka, střední a generální opravy zajišťují v jednotlivých zemích certifikovaná servisní zastoupení.

Pro český a slovenský trh s obráběcími stroji výše uvedené služby poskytuje certifikovaná společnost Vason CZ.

Ing. Milan Křiva

Foto: archiv výrobce

Vason CZ
milan.kriva@vason.cz
www.vason.cz

Reklama
Vydání #12
Kód článku: 111238
Datum: 19. 12. 2011
Rubrika: Trendy / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Věnujte pozornost vedlejším časům při obrábění

Firma Grumant se již 25 let zabývá prodejem nástrojů a strojů pro třískové obrábění. Zároveň je již známo to, že klade silný důraz na podporu svých zákazníků. 25 let zkušeností jejích techniků ukazuje, že řada zákazníků se soustředí hlavně na kontrolu a optimalizaci strojního času a přehlíží ztráty časů vedlejších. A právě zkrácení vedlejších časů je klíčem k razantnímu zvýšení produktivity, zisku a překvapivě i cesta jak odlehčit problému nedostatku kvalifikovaných obráběčů.

Obrábění těžkoobrobitelných materiálů

Stále rostoucí požadavky výrobců proudových motorů vyžadují kontinuální vývoj žárupevných materiálů. Klasické metody obrábění jsou zde na hranici svých možností, efektivní alternativou je elektroerozivní řezání drátovou elektrodou.

Související články
Digitalizujeme svět obrábění

Digitalizace v oblasti obráběcích strojů je poměrně nový fenomén. Svět digitalizace se stává svébytným ekosystémem a Siemens jako jediný má pro jeho vytvoření a fungování potřebnou škálu nástrojů – od simulačních programů pro plánování a virtuální zprovoznění strojů, výrobků i procesů přes řídicí systémy a další prvky průmyslové automatizace po monitoring a sběr dat, cloudová úložiště i manažerské nadřazené systémy. Jaké výhody digitalizace přináší, ukázal Siemens na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně mimo jiné také na prototypu multifunkčního obráběcího centra MCU450 společnosti Kovosvit MAS.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Automatická optimalizace posuvů a pohonů obráběcích strojů

Před více než rokem uvedla společnost Siemens do prodeje nový, podstatně funkčně vylepšený software 4.7 pro NC řídicí systémy Sinumerik 840D sl a 828D. Na nové funkce softwaru, které výrazně vylepšují vlastnosti řídicího systému Sinumerik v oblasti programování a obsluhy, jsme se soustředili v článku ve vydání č. 1,2/2017 (viz. www.mmspekturm.com/170148). V tomto příspěvku se budeme věnovat detailněji výrazné změně softwaru 4.7 v oblasti seřizování a optimalizace posuvů a hlavních pohonů.

Termostabilní koncept obráběcích strojů - 1. část

Termostabilní koncept obráběcích strojů firmy Okuma je systém regulace či chcete-li potlačování dilatací stroje způsobených změnami teploty jeho struktury. I když změny teploty je možné omezit vhodnou konstrukcí stroje, nelze jim zcela zabránit. Stroj pracuje v určitém prostředí, které obecně nemá konstantní teplotu.

Profesionální přístup k broušení

V současnosti jsou kladeny ze strany zákazníků stále vyšší nároky na co nejvyšší přesnost při broušení, která je spolu s výslednou drsností nejvýznamnějším požadavkem uživatelů. Samozřejmě této kombinace je třeba dosáhnout v nejkratším možném čase. Tyto hlavní parametry jsou zahrnuty do koncepce brousicích strojů české společnosti Fermat Machine Tool a jsou dosahovány i mj. využitím řady speciálního příslušenství a nových technologických standardů.

Črta o horizontce, část II.

V minulém vydání MM Průmyslového spektra jsme začali pojednání o historii, současnosti a perspektivách vývoje jedinečného stroje, kterým bezesporu horizontka je, a v tomto vydání jej ukončíme. Čtenáři, kteří předchozí díl v listopadovém vydání nečetli, mají možnost dohledat ho na internetu na adrese www.mmspektrum.com/151122.

Modulární vřetenové jednotky s převodovkou

Novou variabilní řadu vřeten MGS představila firma Weiss Spindeltechnologie, dceřiná společnost koncernu Siemens AG, výrobcům obráběcích center požadujícím velké krouticí momenty. Tímto počinem konstruktéři strojů získávají pro své projekty řešení pomocí modulárních vřeten různých krouticích momentů.

Zprovoznění motorových vřeten systémem Plug and Play

Společnost Siemens AG spolu se svým dceřiným podnikem Weiss Spindeltechnologie GmbH ze Schweinfurtu vyvinula elektronický modul pro vřetena s označením SMI 24, který ve spojení se systémem Sinumerik CNC výrazně ulehčuje zprovoznění vřetena obráběcího stroje. Uživatel si navíc může nechat zobrazit, pokud je vřeteno příslušně vybaveno, různá statistická vyhodnocení, jako např. teplotní průběhy, dobu běhu, otáčky a profily krouticích momentů.

Nástroje pro přesné a výkonné obrábění

Společnost WNT v nedávné době uvedla na trh celou řadu novinek v oblasti technologie obrábění, které mají pro své uživatele řešení pro svoji univerzálnost v použití, stabilitu procesu obrábění, ekonomičnost provozu a v neposlední řadě procesní spolehlivost.

Precizní závitové nástroje

Šrouby jsou i dnes v moderní době plné počítačů a kosmických technologií nejčastější strojní součástí a není snad stroje nebo zařízení, kde by se nevyskytovaly. Funkční část šroubu tvoří závit, jehož chody jsou navinuty s určitým stoupáním kolem válcového či kuželového jádra. Liší se svým profilem v závislosti na druhu použití. V drtivé většině případů se používají závity s pravým stoupáním, ojediněle z konstrukčních důvodů s levým.

Patrick De Vos

Patrick De Vos se narodil v roce 1959 v Belgii. Už při studiu se věnoval oboru výrobní technologie. Po jeho skončení na škole zůstal ještě dva roky jako učitel a vědecký pracovník a věnoval se optimalizaci obráběcího procesu a výrobních technologií. Od roku 1983 pracuje pro Seco, kde vystřídal několik různých pozic. Od roku 2006 zastává svoji současnou funkci manažera výuky, kde je zodpovědný za vzdělávání zaměstnanců i zákazníků.

Nesousledné frézování

K výrobě zákaznických nástrojů neodmyslitelně patří rozvaha o životnosti a údržbě navrhovaných nástrojů. Její součástí je doporučení strategie obrábění včetně jeho smyslu. A to je zase přizpůsobeno konstrukčním možnostem obráběcího stroje. Konvenční stroje, které zajišťují posuv pomocí prosté soustavy šroub-matice, umožňují pouze nesousledný způsob frézování. Důvodem je obtížně odstranitelná vůle mezi šroubem a maticí. Ta by při volbě sousledného obrábění vedla v mezích této vůle ke vtažení obrobku pod frézovací nástroj a jeho jistou destrukci.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit