Témata
Reklama

Kvalita ve strojírenství a základní možnosti jejího zajištění

Kvalita a její dlouhodobé zajištění je dnes nedílnou součástí každého úspěšného výrobního podniku. Existuje mnoho přístupů, metodik a nástrojů, pomocí jejichž aplikace je možné dosáhnout žádoucí úrovně uspokojení zákazníka a zároveň hospodárného výrobního procesu. Samozřejmým minimem je splnění základních bezpečnostních, zdraví a životní prostředí chránících standardů. Přesto stále zbývá výrazný prostor pro vlastní firemní invenci v oblasti nastavení vnitřních systémů kvality.

Vedení každé výrobní společnosti pokaždé stojí před nutností vybalancovat poměr mezi vynaloženými náklady na kvalitu a reálným přínosem zavedených opatření. Praxe ukazuje, že ne ve všech případech je bezhlavá implementace systémů řízení kvality optimální cestou. Pouze důsledná analýza sama sebe a identifikace vlastních nedostatků a požadavků zákazníka jsou spolehlivými základními stavebními kameny k racionálnímu zavedení řízení jakosti do výrobního systému a procesu.
Pokud výrobní firma není přímým dodavatelem do některé velké společnosti, která ve většině případů aplikuje u svého dodavatele vlastní systém, má firma možnost svobodné volby způsobu dosažení kvality. Vždy je nutné k problému přistupovat ze dvou hlavních směrů - dodávání takového produktu, který uspokojí zákazníkovy potřeby a požadavky a zajištění takového výrobního procesu, který je schopen dlouhodobě produkovat podle plánů a bez výrazných chyb.
Reklama
Reklama
Reklama

Počátky

Za duchovního otce řízení kvality je označován univerzitní profesor statistiky v New Yorku W. E. Deming. Jeho úspěšné působení po druhé světové válce v řadě japonských společností v oblasti zdokonalování kvality ocenilo Japonsko v roce 1951 založením Demingovy ceny, která je každoročně udělována firmám s vynikající kvalitou. Až o několik desetiletí později začala přebírat Demingovu filozofii Amerika a poté i Evropa. Základní revoluční myšlenkou bylo převedení odpovědnosti za špatnou kvalitu z dělníků na management. Studie prokázaly, že až v 80 % případů špatné kvality byl na vině vlastní výrobní systém, který nepodporoval takové prostředí, v němž bylo možné využít plného výrobního potenciálu a dosáhnout uspokojivé kvality. Začal se klást důraz na použití statistických nástrojů ke sledování a následného zdokonalení celého systému před pouhou kontrolou výrobku na samotném konci výrobního toku.

Identifikace

Vyskytnou-li se ve výrobě kvalitativní problémy, je nutné je identifikovat a provést jejich rychlou a spolehlivou analýzu. K tomu slouží několik vesměs jednoduchých nástrojů:
  • Histogram je graf, prezentující četnost rozdělení sledovaných hodnot, a je z něj možno vyčíst typ rozdělení, jeho průběh a symetričnost.
  • Paretova analýza identifikuje kvalitativní problém na základě jeho stupně významu. Podstata analýzy vychází ze skutečnosti, že existuje pouze velmi málo problémů, které jsou v celkovém pohledu kritické, zatímco značná řada ostatních je nepodstatná.
  • Diagram příčina-následek (často také označován jako rybí kost) je nástroj, který pomáhá názorně identifikovat potenciální příčiny konkrétních problémů. Výchozím bodem diagramu je řešený problém, na nějž navazují v logickém vztahu páteřní větve, které se mohou podle potřeby ještě dále dělit.
  • Schematický diagram průběhu operací nebo procesů je podobný vizualizační nástroj, který znázorňuje krok za krokem celkový sled výrobních aktivit. Pomáhá najít pravděpodobné místo vzniku daného problému.
  • Regulační diagram je velmi důležitý nástroj, který dokáže vyhodnotit současný stav a znázornit časový trend vývoje. Diagram je sestavován k ohodnocení výrobních operací na základě měření charakteristických veličin, jako je rozměr, hmotnost apod. Je omezen přípustnými hraničními hodnotami (UCL, LCL). V případě nestabilního vývoje trendu má diagram upozornit na nutnost provedení nápravných opatření.
  • Kontrolní formuláře slouží k vytvoření statistik mezi nejčastějšími jakostními problémy a počty objevených typů příčin, které je způsobily. Většinou jde o jednoduché, ale velmi efektivní nástroje, prostřednictvím kterých se rychle identifikují kritické body.
  • Řešení problému

    Soubor nástrojů, které pomáhají při rozhodování, jak řešit identifikované problémy, se označují jako SQL (Statistical Quality Control). Do tohoto souboru spadají jednak klasické statistické nástroje, sloužící k popsání charakteristik a vztahů (průměry, směrodatné odchylky, rozpětí atd.), dále statistické přejímky, které rozhodují o přijetí či odmítnutí dodávky a statistické řízení výrobních procesů, jehož cílem je poskytnout odpověď, zda je výrobní proces způsobilý či nikoliv. Matematické popisy klasických statistických nástrojů jsou obecně známy. Pro statistické řízení se s úspěchem používá rozšířený regulační diagram, který zajišťuje, že monitorované charakteristiky zůstanou ve stanovených tolerančních polích. Existuje několik různých variant regulačních diagramů, což umožňuje jejich širokou aplikaci, konkrétní použití závisí na sledovaných aspektech.

    Six Sigma

    Je zřejmé, že nástrojů podporujících zajištění odpovídající úrovně kvality je celá řada. Každá organizace si může zavést a nastavit tyto prostředky podle svých potřeb a vlastního uvážení. Používat tyto nástroje je možné jak separátně, tak ve vzájemných kombinacích. V poslední době řada společností s úspěchem zavedla manažerskou strategii označovanou jako Six Sigma. Je to mocný prostředek, jehož cílem je právě minimalizace chyb a dosažení maximální úrovně kvality. Tato strategie sama o sobě nepřináší žádné nové nástroje či myšlenky, ale přesně a účinně kombinuje širokou škálu statistických nástrojů a metod za účelem podrobného zanalyzování výrobního procesu a jeho sledování, na základě čehož dochází k neustálému zlepšování kvality.
    Není pravda, že implementace systémů zlepšování kvality zákonitě přináší nárůst byrokracie, vyžaduje navyšování organizační struktury a musí být nákladná. Vždy záleží na racionální úvaze a vlastním aktivním přístupu, zda se podnik rozhodne tyto aktivity dělat tzv. pouze pro papír, nebo pro svůj vlastní prospěch.
    Ing. Tomáš Růžička
    Reklama
    Vydání #6
    Kód článku: 50697
    Datum: 15. 06. 2005
    Rubrika: Trendy / Jakost
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Kontrolní a třídicí systém Equator

    Ve spolupráci s předními výrobci v automobilovém průmyslu s cílem získat efektivní dílenské měřidlo pro automatizovanou kontrolu sériově vyráběných dílů byl vyvinut kontrolní a třídicí systém Equator. Jeden takový přístroj dokáže zastat stejnou práci jako stovky jednoúčelových měřidel, přípravků nebo kalibrů.

    Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

    Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

    Měření v rámci celého výrobního řetězce

    Na cestě k aplikaci konceptu Průmyslu 4.0 se měřicí a kontrolní technologie čím dál víc používají jako řídící nástroj ve výrobě. V rámci plnění této nové role ale potřebují pružněji a rychleji zachytit kvalitativní údaje na různých místech: v měřicí laboratoři, v těsné blízkosti výrobní linky, stejně tak jako přímo v ní.

    Související články
    Převratná novinka pro povrchy

    Novinku pro měření vlastností a jakosti povrchu nazvanou TALYScan 280 představila Společnost Taylor Hobson. Jedná se o bezkontaktní, optický přístroj navržený pro rychlou a přesnou 3D kontrolu povrhu v dílenském prostředí.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Délkové snímače pro automatickou kontrolu

    Linková montáž mění výrazně charakter kontroly. Do linek jsou integrovány automatické kontrolní stanice pro 100 % kontrolu s taktem v řádu sekund a s přesností běžnou donedávna jen u laboratorní měřicí techniky.

    Flexibilní multisenzorová technologie

    Měřicí stroj Werth ScopeCheck FB DZ umožňuje díky dvěma nezávislým senzorovým osám provádět bez omezení rozličná multisenzorová měření. Po demontáži skleněného stolu s jednotkou spodního osvitu je možné přímo na měřicím stole umístit a měřit také těžké obrobky.

    Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

    Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

    Měřicí technika se stává součástí výrobních strojů

    Vzhledem k tomu, že jednou z aktivit České metrologické společnosti, z. s., je mimo jiné také sledování prezentace aktuálních metrologických novinek, trendů vývoje a zastoupení metrologie na veletrzích pořádaných v České republice i v zahraničí, navštívili jsme mimo jiné veletrh Toolex 2017, který se již po desáté konal v polském městě Sosnowiec na třetím největším výstavišti v Polsku – Expo Silesia.

    Velmi přesný měřicí stroj pro výpočetní tomografii

    Nový model TomoCheck S HA (High Accuracy) 200 společnosti Werth Messtechnik GmbH se senzorem pro výpočetní tomografii je aktuálně nejpřesnějším souřadnicovým měřicím strojem na světě.

    Komplexní způsob kontroly procesu odmaštění

    Článek pojednává o možnostech komplexní kontroly procesu odmaštění v průmyslových aplikacích, tj. především o možnostech kontroly stavu povrchu výrobků před procesem odmaštění a po něm a o kontrole stavu odmašťovacích kapalin pomocí UV-VIS spektroskopie.

    Další krok pro efektivnější měření

    Společnost Faro Technologies představila novou řadu měřicích ramen Faro Quantum, čímž opět zvýšila výkonnost procesu kontroly výroby díky nejlepším parametrům v této třídě měřicích přístrojů, vylepšené ergonomii a mobilitě.

    Rozpínací vřetena pro upínání ozubených kol

    Rozpínací vřetena, kterými se upínají ozubená kola mezi hroty, se používají při výrobě ozubených kol, nejčastěji pro účely výstupní kontroly, kde je velkou výhodou vysoká přesnost a rozsah rozpínání.

    CT měřicí technika - nový způsob zobrazování i nový nástroj měření

    Mezi rychle se rozvíjející zobrazovací techniky patří počítačová nebo také výpočetní tomografie – Computed (axial) Tomography, zkráceně CT. Tento způsob softwarového zpracování energie procházející hmotou (například rtg. záření) se začal vyvíjet jako diagnostická metoda v medicíně. Brzy se však přišlo na rozsáhlé možnosti využití v technických oborech.

    Konfirmace měřidel

    Příspěvek se zabývá problematikou zajištění návaznosti měření a rozebírá obvyklé metrologické čin-nosti, které jsou za tím účelem prováděny. Zákon o metrologii i běžná praxe zmiňují jako základní postupy kalibraci nebo ověření stanovených měřidel. Kalibrace je postup vedoucí k dosažení způsobilého měřidla ve dvou logických krocích podle definice VIM. Vždy musí být zjištěn aktuální stav měřidla – provádí se zkouškou, která ověří, zda je měřidlo způsobilé plnit dané specifikace, či nikoliv. Nezpůsobilé měřidlo se musí kalibrovat nebo vyřadit. O výsledku je vydán doklad (kalibrační certifikát), jímž je potvrzena způsobilost z dřívější kalibrace nebo způsobilost dosažená kalibrací novou. Zvláštní pozornost je věnována kalibraci měřidel řízených softwarem, např. u souřadnicových měřicích strojů.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit