Témata
Zdroj: Mewa

Pronájem pracovních oděvů

Každý, kdo se pohybuje v odvětví řemesel, potřebuje pracovní oblečení přesně šité na míru danému prostředí. Často vyvstává otázka, zda je lepší oblečení pronajmout, nebo koupit. Nákup se zdá jako jednodušší a rychlejší řešení. Zapomíná se však na následnou logistiku: Kdo špinavé oblečení vypere? Kdo se postará o opravu poškozených kalhot nebo bundy? A co se stane, když se bude muset přiobjednat oblečení pro nové zaměstnance? To všechno může zařídit profesionální poskytovatel textilních služeb.

Reklama

Pronájem oblečení s kompletním servisem

Společnost Mewa se specializuje na poskytování extrémně odolných, flexibilních pracovních oděvů, které dlouhodobě odolávají náročným pracovním výzvám za každého počasí. Navíc je nabízí v udržitelném systému opakovaného použití. Jako jednička na evropském trhu firma poskytuje při výběru vhodného oblečení i podporu. Zákazníci si mohou být jisti zohledněním platných norem a požadavků na ochranu v příslušných odvětvích. Součástí balíčku je pořízení, skladování a péče, ale také úpravy velikosti, dodatečné nákupy a opravy. Na rozdíl od varianty „udělej si sám“ jsou díky servisní smlouvě veškeré náklady od začátku plánovatelné a transparentní. Důležité je i to, že komplexně certifikovaní poskytovatelé služeb, jako je například Mewa, zajistí zákazníkům nejen hygienicky dokonalé oblečení, ale také to, aby péče o jejich oděvy byla maximálně energeticky úsporná a šetrná k životnímu prostředí.

Pracovní kalhoty z kolekce Mewa Move poskytují maximální volnost pohybu. (Zdroj: Mewa)
Reklama

Různé kolekce pro různé požadavky

Pracovní oblečení pro stavebnictví musí být především odolné, a to i vůči povětrnostním vlivům. Elastické, prodyšné tkaniny a ergonomické střihy zajišťují maximální volnost pohybu a optimální pohodlí při nošení. V závislosti na oblasti využití a požadavcích je na výběr velké množství variant. Vyplatí se proto sortiment důkladně prozkoumat. Například Mewa má čtyři kolekce určené speciálně pro řemeslníky v oblasti stavebnictví, a to pro práci venku i uvnitř.

Při výrobě oděvů z kolekce Mewa Peak je použit polyester z recyklovaných PET lahví. (Zdroj: Mewa)

Kolekce oblečení „Mewa Move“, „Mewa Dynamic Construct“, „Mewa Outdoor“ a „Mewa Peak“ se liší v mnoha ohledech, mimo jiné typem a rozmístěním pružných nebo vyztužených ploch, vybavením kapsami a poutky, ale také vhodností pro venkovní použití. „Mewa Peak“ je pracovní oblečení, které si lze pronajmout s veškerým servisem. Kombinuje ekologii a komfort při nošení a spojuje vlastnosti sportovního oblečení regulující tělesnou teplotu s textiliemi šetrnými k životnímu prostředí. Použitý polyester se skládá ze 75 % z recyklovaných PET lahví, což je důležité pro společnosti, které podporují udržitelnost životního prostředí.

Kolekce Mewa Dynamic Construct je inspirována outdoorovými aktivitami. Tyto oděvy nabízejí volnost pohybu a kromě množství praktických kapes jsou opatřeny i reflexními prvky. (Zdroj: Mewa)
Související články
Bezpečnost i pohodlí ochranných oděvů

Osobní ochranné pracovní prostředky (OOPP) je potřeba nosit všude tam, kde je to na základě posouzení rizik nezbytné. Když zaměstnavatelé vyberou a koupí ochranný oděv, stojí před úkolem zajistit jeho udržitelné používání na pracovišti. K tomu pomáhá moderní vzhled oblečení a vylepšené vlastnosti pro uživatele.

Savé rohože zachycují olej bezpečně a ekologicky

Už si nemusíte dělat zbytečné starosti. Součástky zašpiněné od oleje stačí jen položit na rohož Multitex od firmy Mewa, a můžete se naplno soustředit na opravy. Zařízení i podlahy zůstanou čisté a pracoviště zůstane bezpečné. Vysoce savé podložky jsou k dispozici v rámci systému opakovaného využití. Společnost Mewa je dodá, použité vyzvedne, vypere a opět přiveze přímo do dílny. Jde tak o praktické a udržitelné řešení.

Podnikové textilie nemusíte kupovat

Každodenní život bez možnosti sdílení nejrůznějších prostředků si už dnes nedokážeme ani představit. Existuje mnoho faktorů, díky kterým tento trend v posledních letech sílí. Změny klimatu a ekonomické důsledky pandemie koronaviru nás vedou k udržitelnější spotřebě. V současnosti tak sdílíme například hudbu, auta, koloběžky, kola, domy, zaměstnání, kanceláře nebo byty. Sdílení prostupuje několika odvětvími a postupující digitalizace jej usnadňuje.

Související články
Život v korporátu: Lodě pro různé typy vod

Antonín Krejčí, ředitel české pobočky Mewa Textil-Service, vystudoval obchodní akademii se zaměřením na zahraniční obchod, a posléze obor Stavební inženýrství a ekonomika na univerzitě v Německu, kde absolvoval v roce 2015. Díky dalšímu, paralelnímu vzdělávání získal profesní titul ALog. - auditor logistiky, dále BIBS, a posléze také MBA. Po studiích nastoupil do korporátu v oblasti automotive, a tím, jak říká, pro něj teprve začala ta pravá škola - škola života.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Bezpečnost práce v provozu

Kompetentní poradenství a prevence zaručují bezpečnost pro zaměstnance i zaměstnavatele. Společnost Mewa Textil-Management se v této oblasti zaměřuje nejen na vybavování firem ochrannými oděvy a prostředky, ale i na jejich opravy a údržbu.

Služby a oblečení na míru pro každého

Nad areálem Autosalonu Klokočka v pražských Řepích se vznášejí letadla z nedalekého letiště v Ruzyni. Za prosklenými dveřmi showroomu už ale začíná svět jiných strojů. Procházíme kolem naleštěných aut a před vstupem do dílny nás vítá David Wait, dlouholetý vedoucí servisních služeb značek Audi a Volkswagen. Jeho tým se při každodenní práci může spolehnout na čisticí utěrky a oblečení z CI kolekce Mewa.

Čištění součástek pomocí ekologických mycích stolů

V dílnách nebo výrobnách je biologické čištění nástrojů a kovových dílů nejlepší alternativou k běžným studeným čističům. Ty jsou silně cítit a obsahují nebezpečné látky, které bývají zdravotně i ekologicky závadné. Společnost Mewa zde jako poskytovatel služeb nabízí ideální řešení v podobě mnohostranně využitelných mycích stolů Mewa Bio-Circle.

Pronájem oblečení pro řemeslníky

Každý, kdo se pohybuje v odvětví řemesel, potřebuje pracovní oblečení přesně šité na míru danému prostředí. První otázka, která často vyvstává, je „pronajmout nebo koupit“? Nákup se zdá jako jednodušší a rychlejší řešení. Zapomíná se však na následnou logistiku: kdo špinavé oblečení vypere? Kdo se postará o opravu poškozených kalhot nebo bundy? A co se stane, když se bude muset přiobjednat oblečení pro nové zaměstnance? To vše může zařídit profesionální poskytovatel textilních služeb.

Systém čisticích utěrek v Průmyslu 4.0

Psal se rok 1908, když začala v detroitském Fordu výroba modelu T, hovorově zvaného jako Tin Lizzie aneb plechová Líza. Jednalo se o milník, který "postavil Ameriku na kola". Přesně v tom samém roce založil Hermann Gebauer v Görlitz firmu Mewa. Továrny se ocitly na vlně průmyslu 2.0 a začaly s automatizací výroby. Produkty měly být vyráběny rychleji a levněji, aby si je mohli dopřát i lidé s nižšími příjmy. Mewa tuto myšlenku následovala a podporovala továrny svým inovativním systémem čisticích utěrek. S ním je po 112 letech důležitým partnerem podniků v celé Evropě, které svou výrobu nyní přizpůsobují průmyslu 4.0.

Ochrana před teplem, zářením a jiskrami

Společnost Mewa vyvinula třetí variantu ochranného oblečení pro svařování. Nová bezpečná řada z kolekce Mewa Dynamic nabízí volnost pohybu, pohodlí a slušivý vzhled i při náročné práci.

Textilní servis pro české firmy

Společnost Mewa Textil-Service působí na českém trhu již čtvrt století. Ale nejen to je důvodem k ohlédnutí i pohledu do budoucnosti. Mewa k nám v polovině devadesátých let přišla s konceptem služeb, které si mezi zákazníky brzy získaly své pevné místo.

Správné pracovní oblečení odolá nepřízni počasí

Pracovní oblečení by mělo vydržet téměř vše. Obzvláště na podzim, když už bývá sychravo. Pokles teplot, vítr, déšť a sníh mohou zaměstnancům znepříjemnit práci venku a kromě toho ohrozit jejich zdraví.

Čistící utěrky v systému opakovaného použití přispívají k bezpečnosti zaměstnanců

V době koronavirové epidemie musí průmyslové společnosti a dílny nabídnout svým zaměstnancům vysoký stupeň bezpečnosti. Kromě vhodného ochranného oděvu, dezinfekčních prostředků, hygieny a čistoty ve výrobních halách by měly být bezpečné i nástroje a pomocné materiály, kterých se zaměstnanci dotýkají. Čistící utěrky nabízené společností Mewa jako součást kompletního systému splňují toto očekávání: praní při 90 °C dokáže spolehlivě eliminovat všechny zdraví škodlivé organismy.

Mikrobiologicky nezávadné oblečení

Oděvy pro zaměstnance v potravinářských a pečovatelských společnostech.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit