Témata
Reklama

Robotické vozíky

Když v roce 2015 společnost Linde Material Handling (Linde MH) poprvé představila své robotické vozíky, šlo o hodně inovativní přístup. Vývojoví inženýři Linde MH společně s kolegy z francouzské společnosti BALYO, která se automatizací manipulační techniky dlouhodobě zabývá, totiž zvolili neobvyklou cestu. Rozhodli se nevyvíjet nové a drahé speciální stroje, ale naopak, přinést robotiku do stávající manipulační techniky a zachovat tak výhodu její velkosériové výroby.

Běžné vozíky Linde jsou proto přímo ve výrobě dovybavovány řídicím systémem, který jim posléze umožňuje samostatný pohyb ve skladu. To je pro zákazníky podstatně výhodnější, než kdyby si měli pořizovat na zakázku vyráběný robotický stroj. Prvními modely se staly robotizovaný tahač a stohovací vysokozdvižný vozík o nosnosti 1,2 tuny. Následovaly je nízkozdvižný paletový vozík a stohovací protizátěžový vysokozdvižný vozík, čímž Linde MH pokračuje ve své strategii rozšíření nabídky o robotickou verzi vozíku pro každou ze svých produktových řad.

Reklama
Reklama
Reklama
Robotické vozíky Linde

Jak se robotické vozíky Linde navigují

Robotické vozíky Linde využívají pro svou navigaci tzv. Lidar, což je zařízení na bázi radaru, který místo mikrovln používá laserový paprsek. Před zahájením provozu jsou prostory skladu vozíkem nasnímány a v jeho paměti se vytvoří interaktivní mapa, do které jsou následně zaneseny důležité body, například poloha dopravníků, expedičních prostorů atd. Trasy a příjezdové cesty se vozíky v mapované oblasti snadno a rychle naučí. Vozíky pak při vlastním provozu porovnávají uložený elektronický obraz prostoru s aktuálně snímanými obrazy. Jedná se tak vlastně o kyberneticko-fyzikální systém, jehož vlastnosti jej přímo předurčují pro provoz podle směrnice Industry 4.0, kdy se nezávislé decentralizované systémy budou řídit samy. Velkou výhodou robotických vozíků Linde je, že nepotřebují žádnou dodatečnou infrastrukturu, tedy žádnou montáž indukčního vedení do podlah, žádné mechanické vedení, žádné odrazové plochy ani vysílače lokalizačních systémů. Robotické vozíky Linde mohou pokrývat svým provozem vzdálenosti do několika set metrů.

Robotické vozíky najdou uplatnění zejména tam, kde jsou prováděny stejné nebo podobné manipulační cykly.

Řízení vozíků

Robotické vozíky Linde, jak již bylo řečeno výše, se mohou pohybovat ve skladu zcela autonomně. Tam, kde jsou jednoduché provozní podmínky, mohou vozíky pracovat i samostatně, bez připojení k informačnímu systému. V tom případě jsou řízeny přes dotykovou obrazovku anebo předprogramovány v řídicím počítači vozíku.
Vozíky jsou kdykoliv schopné přejít do manuálního provozu, stačí je přidržet za madlo, s vozíkem provést potřebnou manuální operaci a poté je dovézt zpět poblíž jejich trasy. Do provozu se pak spustí pouhým stiskem tlačítka. I to je jednou z velkých výhod řešení od Linde MH – stroj může být kdykoliv řízen lidskou obsluhou a může s ním být zacházeno jako s normálním, sériovým vozíkem stejného druhu.

Nejvyspělejší variantou je řízení vozíků ve spojení se systémy WMS (Warehouse Management System) a podnikovým ERP systémem a pro toto propojení je připraven řídicí systém Supervisor. V kombinaci s bezdrátovými řídicími moduly LAN (tzv. comboxy) zajišťuje dohledový software vozíků spojení s válečkovými nebo pásovými dopravníky palet, ovinovacími stroji na palety, dále přijímá objednávky z podnikového ERP či skladových řídicích systémů (WMS) a převádí je do objednávek přepravy.

Robotický tahač Linde

Posouzení vhodnosti nasazení

Při posuzování možnosti nasazení je vhodné provést celou optimalizační logistickou studii se znalostí nebo měřením potřebných materiálových toků. Z té následně vyplyne, zda a jak velkých úspor je možné s robotickými vozíky dosáhnout. Obecně se robotické vozíky Linde hodí tam, kde jsou prováděny stejné nebo podobné manipulační cykly. Pak je možné využít všech výhod. Robotické vozíky nemusejí chodit k lékaři, nepotřebují pauzu na oběd, nepotřebují střídání na směny, nezajímá je konec pracovní doby.

V současné době se používají hlavně při přepravě palet a přívěsů s nákladem. Typické je nasazení mezi výrobní zónou a sklady. První nasazení bylo v oboru automobilového průmyslu, včetně dodavatelských řetězců, následoval farmaceutický průmysl, strojírenství, potravinářství a 3PL (outsourcing logistiky, pozn. red.). Počty robotických vozíků ve flotilách se liší, jejich nasazení se v současné době pohybuje od jednotlivých kusů až po 20–30 vozíků. Tím, že vozíky jsou ve svém nasazení dostatečně autonomní, vzniká možnost zařazovat je do konkrétních intralogistických provozů postupně, krok za krokem.

Bezpečnost

Linde MH se bezpečností provozu manipulační techniky zabývá dlouhodobě. Robotické vozíky jsou vybaveny nejenom potřebnými vizuálními i akustickými varovnými indikátory a nouzovými tlačítky pro zastavení, ale hlavně neustále vyhledávají a detekují možné překážky a umějí včas zabránit kolizi. Systém pro řízení vozíků umožňuje nastavit „dopravní pravidla“, která budou vozíky dodržovat. V těchto pravidlech může být zakomponována přednost v jízdě, pokud se dva vozíky přiblíží, nebo stanoveny další priority při obsluze výroby či skladu.

Robotizace nevyžaduje speciální techniku – běžné vozíky Linde jsou dovybaveny řídicím systémem, který jim následně umožňuje samostatný pohyb ve skladu.

Nejnovější přírůstky

Právě v uplynulých týdnech, na veletrhu LogiMAT, představila společnost Linde MH dva nové modely své inovativní série robotických vozíků. Jedná se o v moderních skladech velmi využívaný nízkozdvižný elektrický paletový vozík s dlouhými vidlicemi pro manipulaci se dvěma paletami najednou a stohovací protizátěžový vysokozdvižný vozík. Střednědobým cílem společnosti je připravit pro každou z hlavních produktových řad robotickou verzi. Další modely mají být představeny již letos v květnu na veletrhu World of Material Handling (WOMH), který se bude konat ve městě Offenbach nedaleko Frankfurtu nad Mohanem.

Linde Material Handling

Martin Petřík

martin.petrik@linde-mh.cz

www.linde-mh.cz

Reklama
Související články
Zadáno pro intralogistiku

V druhé polovině června jsme měli možnost navštívit 10denní zákaznickou akci společnosti Linde Material Handling (Linde MH), která se letos konala na výstavišti Maimarkt v německém Mannheimu pod příznačným názvem World of Material Handling. Akci, jejíž motto letos znělo Your way is our way, postupně navštívilo přes 8 000 pozvaných hostů z více než 60 zemí.

Zavádění automatizace a robotizace v intralogistice

Rozvoj automatizace a zejména robotizace ve skladech prochází v posledních letech bouřlivým vývojem. Prvním krokem byla automatizace jednodušších procesů manipulace. Vozíky uměly přepravit materiál z jednoho bodu do druhého. Druhým, složitějším krokem je manipulace se zbožím v různých výškových úrovních, typicky z jedné regálové pozice do druhé. To je již o hodně náročnější, protože musí být spolehlivě vyřešeno nabírání a ukládání palet ve výškách a je třeba daleko větší přesnosti. V současné době se objevují i další výzvy, jako je automatizace pohybu vozíků ve venkovních prostorech.

Nové vysokozdvižné vozíky se proháněly v Berlíně

Společnost Linde Material Handling uspořádala počátkem listopadu v Berlíně akci nazvanou Multi-Launch Event 2019, na které svým partnerům, zákazníkům a zástupcům odborného tisku představila zcela novou řadu čelních vysokozdvižných vozíků s hydrostatickým pojezdem a s nosností od 2 do 3,5 t, označenou číslem 1202. Představeny byly také nové řady vychystávacích vozíků Linde N20 a Linde N20 C.

Související články
Nová pobočka společnosti Linde MH

Společnost Linde Material Handling Česká republika slavnostně otevřela 26. září 2019 svou novou pobočku v Hradci Králové. Usnadní tak přístup ke svým službám zejména zákazníkům z regionu Hradecka a Pardubicka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Moderní druhy pohonů v intralogistice

Na alternativní paliva jezdí v Evropě statisíce vozidel, včetně České republiky. Rozšiřuje se elektromobilita, státy v různém měřítku podporují CNG vozidla. Někdy se však přitom zapomíná na vnitrozávodovou dopravu.

Intralogistika jako jeden celek

Linde Material Handling (Linde MH) již není jen dodavatelem skladové techniky a vozíků, ale nabízí komplexní řešení pro tok materiálu. Přesvědčit se o tom mohli návštěvníci již třetího ročníku firemního intralogistického veletrhu World of Material Handling (WoMH), který proběhl v červnu v německém Mannheimu. Veletrhu se zúčastnila rovněž řada partnerských společností z oblasti plně automatizovaných řešení, energetických systémů, nástavbových zařízení, výroby pneumatik nebo vybavení pro pracoviště řidiče.

Robotická manipulační technika

V posledních několika letech je velmi diskutovaným tématem problematika Průmyslu 4.0, spočívající v digitální ekonomice, široké automatizaci nebo internetovém poskytování zboží či služeb. Spadá sem kromě digitalizace i robotika, což je při dnešním nedostatku pracovních sil pro průmyslovou výrobu velmi důležitá oblast.

Centrum pro repase vysokozdvižných vozíků

Společnost Linde Material Handling koncem září slavnostně otevřela svůj nejmodernější závod pro repase manipulační techniky ve Velkých Bílovicích na jižní Moravě. V novém závodě budou repasovány použité vozíky pro země střední a východní Evropy.

Bezpečnost v logistice

V každém výrobně-logistickém provozu se dnes otázka bezpečnosti stává stále důležitější, najímají se různí, ne vždy zcela odborníci na audit jednotlivých provozů, jejich exponovaných částí nebo celých intralogistických procesů. Ve skutečnosti by se mělo jednat o osoby, které mají doložitelnou kvalifikaci zhodnotit takovéto procesy a doporučovat nápravu, případně i certifikovat dle normativních podkladů. Stanovené normativní standardy však vytvářejí pouze určitý rámec, tak aby bylo možné zahrnout co největší škálu provozů, což nemusí být vždy v souladu s tím, jak mají nebo by měly jednotlivé procesy vypadat.

Automatizace v interní logistice

Automatizace skýtá mnoho nových způsobů, jak zefektivnit výrobní a logistické procesy. Lze eliminovat chybovost lidského faktoru a všechny výrobní a skladové operace výrazně zpřesnit a v některých aplikacích i zrychlit. Uživatel pak má neustále pod kontrolou přesnou lokaci a pohyb jakékoliv položky ve výrobě či ve skladu, protože celý systém bývá ovládán ve většině případů řídicím softwarem WMS (Warehouse Management System).

Lithioiontové baterie na vzestupu

Společnost Linde Material Handling uvádí na trh další manipulační techniku s pohonem na lithioiontové baterie. Své portfolio rozšířila o nové ruční nízkozdvižné vozíky, vychystávací vozíky a tahače na tento pohon a od nynějška nabízí i lithioiontové baterie s vyšším výkonem.

Trend interní logistiky: logistické vláčky

Hlavními důvody pro zavádění logistických vláčků jsou především požadavky na časové a finanční úspory a nutnost dodávání výrobního materiálu v režimu just-in-time. Logistické vláčky jsou v některých případech výbornou alternativou k běžně používaným čelním vysokozdvižným vozíkům.

Nové centrum pro regeneraci trakčních baterií

Společnost Linde Material Handling Česká republika (dále Linde MH) uvedla do plného provozu centrum pro regeneraci trakčních baterií vysokozdvižných vozíků, které je zaměřeno na prodlužování životnosti těchto baterií prostřednictvím jejich cílené regenerace. Služby centra doplňuje mobilní servis s působností po celé České republice.

Svět manipulační techniky

Zajímavou interaktivní akci nazvanou World of Material Handling uspořádala v německé Mohuči (Mainz) společnost Linde Material Handling. Cílem této mezinárodní akce bylo seznámit návštěvníky s firemními novinkami a trendy z oboru manipulační techniky.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit