Témata
Reklama

Správné skladování použitých čisticích utěrek

Čisticí utěrky jsou praktické a pomáhají udržovat pracoviště v čistotě. Důkladně odstraňují zbytky olejů, řezných kapalin, ředidel nebo kovové třísky. Ale ten, kdo ve svých výrobních halách shromažďuje použité utěrky v otevřených nádobách, porušuje protipožární předpisy.

Utěrky znečištěné olejem, ať už jsou z papíru nebo textilu, se mohou snadno vznítit. K tomu postačí například jiskry vznikající při broušení nebo svařování. Čisticí utěrky smějí být proto podle platných právních předpisů zásadně uchovávány jen v uzavíratelných nádobách.

Reklama
Reklama
Reklama
Bezpečnostní kontejner Mewa SaCon

Textilní management Mewa

Kdo si přeje pohodlné a čisté řešení, toho možná přesvědčí nabídka lídra světového trhu v oblasti čisticích utěrek pro opakované použití: ušetří náklady za materiál na jedno použití a nevzniknou mu žádné výdaje za nákup, skladování a logistiku. Mewa totiž textilie podle potřeby uživatelů přiveze, opět je vyzvedne, vypere a vymění. K tomu navíc poskytne bezpečnostní kontejnery SaCon pro ukládání znečištěných utěrek. Poklop s injektovaným těsněním je díky napínacímu rameni rychle a dobře natěsno uzavíratelný. S uzavřenými napínacími rameny mohou tedy kontejnery zůstat i na konci pracovní doby stát na svých místech v podniku a nemusejí být z důvodu bezpečnosti vyváženy ven z budovy. Díky tomu stojí kontejner vždy tam, kde ho zaměstnanci potřebují – v blízkosti příslušného pracoviště. Když řidič kontejnery vyzvedne, vyhotoví hned také přepravní dokumenty a označí kontejnery. Uživatelé se tak mohou spolehnout na to, že dodržují všechny relevantní bezpečnostní a ekologické předpisy týkající se utěrek, aniž by se museli starat o detaily.

Pro bezpečnost i životní prostředí

Servis je rovněž šetrný k životnímu prostředí, jelikož utěrky mohou být až 50krát vyprány a znovu použity. To při počtu dva a půl milionu uživatelů denně se ušetří spousta nebezpečného odpadu.

Poklop s injektovaným těsněním lze díky napínacímu rameni rychle a dobře uzavřít.

Společnost Mewa se svými 42 pobočkami zásobuje podniky po celé Evropě nejen čisticími utěrkami pro průmyslové využití, ale také pracovním a ochranným oblečením, rohožemi a výrobky pro bezpečnost práce.

-mp-

MEWA Textil-Service
mpeterka@mediatrust.cz
www.mewa.cz

Reklama
Vydání #5
Kód článku: 130516
Datum: 07. 05. 2013
Rubrika: Trendy / Průmyslové kapaliny
Autor:
Firmy
Související články
Výzvy při lisování hliníku

Vzhledem k neustále se zvyšujícím požadavkům na snižování spotřeby paliv automobilovém průmyslu, musí výrobci hledat cesty ke snižování hmotnosti automobilů všech produktových řad. Vedle používání ocelí AHSS a UHSS jsou hliníkové slitiny velmi atraktivní a životaschopnou možností pro výrobce. Novější typy oceli mohou být zpracovány podobným způsobem původně používaným po generace. Hliníkové materiály mají mnoho výhod i nevýhod oproti oceli, které musí být pečlivě zváženy.

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Řešení od Torku pomáhají výrobcům udržet nový hygienický standard

Hygienická řešení Tork PeakServe pro čištění a dezinfekci povrchů zajišťují širokou škálu možností, jak mohou průmyslové provozy dodržovat zpřísněné hygienické normy.

Související články
Snadnější úklid na pracovišti

Mokro, bláto, prach a nečistoty, spojené především s podzimním obdobím, podlahám škodí. To se týká obzvláště vstupních prostor, hal a průchodů, kde se nejčastěji pohybují zaměstnanci, zákazníci a dodavatelé. Špína ulpívá na botách a dostává se tak zvenku dovnitř. Tomu se nedá vyhnout. Správným výběrem rohoží však mohou zůstat podlahy uchráněny před nepřízní počasí a dalšími vlivy.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Profesionální vybavení od hlavy až k patě

Vychází nový katalog ochranných pracovních pomůcek od společnosti MEWA

Pronájem pracovních oděvů pro ženy v řemeslných profesích

Ženy v řemeslných profesích již nejsou žádnou vzácností. Při výkonu své práce tak budou potřebovat stejný funkční oděv, jako jejich mužští kolegové. Jen v jiných velikostech a v jiném střihu. Aby mohly i ženy pracovat pohodlně a bezpečně, reaguje poskytovatel pronájmu pracovních oděvů MEWA nabídkou funkčních oděvů pro ženy.

Biologický čistič součástek v sobě skrývá mnoho výhod

Pro ekologické čištění součástek jsou nabízeny mycí stoly, které čistí na biologické bázi. V jakých případech jsou tyto stoly na mytí součástek vhodné? Co dokážou? A co nedokážou?

Vlastnosti moderních plastických maziv

Průmyslová odvětví neustále vyhledávají plastická maziva, jež nabízejí nejkvalitnější technické parametry mazání – lepší mechanickou stabilitu, zvýšenou odolnost vůči smyku a vodě, účinnější ochranu proti korozi a stálý výkon jak při vysokých, tak nízkých teplotách.

Mycí stůl pro biologické čištění součástí

Pro ekologické čištění strojních dílů jsou nabízeny mycí stoly, které čistí na biologické bázi. V jakých případech jsou tyto stoly na mytí součástek vhodné? Co dokážou? A co nedokážou?

Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

Makroplasty versus mikroplasty

Plasty se staly nenahraditelným materiálem sloužícím téměř všem oblastem lidské činnosti. V poslední době se pozornost odborníků i veřejnosti soustřeďuje na zcela nový ekologický fenomén, zvaný mikroplasty. Ve smyslu ekologické terminologie je pak možné výrobky z plastů označovat jako makroplasty.

Začlenění smart technologií v podnicích

Návrh na začlenění a rozšíření doprovodných služeb využívající smart technologie (dále DSST) v průmyslových podnicích prezentuje doporučení pro podniky, které ještě nezačaly nebo jsou na začátku poskytování DSST. Mezi často poskytované doprovodné služby, které využívají smart technologie patří např. dálkový monitoring zařízení, diagnostika nebo oprava zařízení na dálku, preventivní? a prediktivní údržba. Doporučení lze rozdělit na dvě části, a to na doporučení pro interní prostředí a pro externí prostředí.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Smart technologie pro prediktivní údržbu

V posledních letech se masová produkce stejných výrobků pomalu snižuje, a to díky výrobě upravované na míru potřebám zákazníků. Tyto změny jsou způsobeny narůstajícími schopnostmi dnešních výrobců poskytovat individuální řešení a rozvíjejícími se možnostmi komunikace jejich výrobků. Náročná práce ve složitějších podmínkách je mnohem častěji vykonávána pomocí robotů. Lidé jsou těmi, kdo výrobu sledují, řídí, diagnostikují a analyzují, a to velmi často i na dálku. Právě díky těmto změnám se služby poskytované k průmyslovým výrobkům stávají velmi efektivním způsobem, jak udržet vysokou provozní spolehlivost, snižovat provozní náklady a prodlužovat provozuschopnost výrobních zařízení.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit