Témata
Reklama

Zajištění kvality výroby přímo v provozu

Současný trend - implementace zásad Průmyslu 4.0 - znamená budování nových výrobních kapacit s maximálně možným stupněm sběru dat a zajištění vzájemné komunikace všech uzlů dané výroby. Samotná výrobní zařízení jsou stále častěji vybavována systémy monitoringu většiny procesů, které na daném zařízení probíhají a které mohou svým vlivem zasáhnout do samotného výrobního procesu anebo mohou ovlivnit kvalitu finálního produktu.

Petr Zahálka

V roce 1982 absolvoval Vysokou školu strojní a textilní v Liberci a nastoupil do státního podniku Somet Teplice, který tehdy patřil k největším výrobců měřicí techniky v bývalém socialistickém bloku. Od roku 1983 byl součástí vývojové skupiny, která na trh jako první v zemích RVHP dodávala sériově vyráběné třísouřadnicové měřicí stroje vybavené již tehdy mikroprocesorovým výpočetním systémem. Osobně byl tvůrcem výpočetního SW pro tyto stroje.
Od roku 1991 začal spolupracovat, tehdy jako technik, s firmou Mitutoyo. O čtyři roky později Mitutoyo v Praze uzavřela kancelář. Po návratu do Teplic se pan Zahálka dále aktivně pohyboval v oblasti metrologie, založil zde akreditovanou kalibrační laboratoř a byl stále aktivní v problematice kvality.
V roce 2002, po mohutném nástupu japonských firem do zemí střední Evropy a zvláště pak do ČR, jej oslovilo vedení firmy Mitutoyo z Německa, zda by opět nezačal s firmou Mitutoyo podnikat. Ještě v témže roce byla firma Mitutoyo Česko s.r.o. s mojí spoluúčastí založena v Teplicích, a tak se pomalu již blíží naše 20 výročí od založení.
Nyní firma Mitutoyo Česko s.r.o. má další předváděcí centra kromě Teplic ještě v Mošnově u Ostravy a v Považské Bystrici na Slovensku, řídí síť sedmi autorizovaných prodejců a sama má již 28 osob.
Snahou naší firmy je prostřednictvím naší špičkové měřicí techniky zabezpečovat pro ostatní lidi kvalitu vyráběných finálních produktů od našich zákazníků a uživatelů.

Doposud jsou stále jako jedním z nejvýznamnějších kontrolních prostředků používány 3D souřadnicové měřicí stroje, a to hlavně pro oblast prostorově obráběných dílů. Právě tato 3D měřicí zařízení mohou nejvěrohodnějším způsobem ověřit i přesnost samotných obráběcích strojů, na kterých se finální obrobky vyrábějí, neboť se pomocí velmi přesné měřicí 3D soustavy kontroluje samotná přesnost obrobení, a to většinou vůči 3D CAD modelu. Zatím si však spíše nacházely své místo v separátních kontrolních laboratořích či kontrolních buňkách. Je proto nasnadě, že se nyní čím dál častěji budou stěhovat přímo do výrobních prostorů či budou integrovány do samotných výrobních linek.

Reklama
Reklama
Reklama

3D měřicí stroje určené přímo do provozu

Firma Mitutoyo má v současnosti ve svém portfoliu nejširší nabídku 3D souřadnicových měřicích strojů určených přímo do výrobního prostředí. Pro nejmenší rozměry je to 3D CNC souřadnicový měřicí stroj MACH Ko-ga-me, který lze snadno integrovat přímo do výrobní linky, ale lze jej dodat také s robustním stojanem.

Následuje novinka v sortimentu firmy Mitutoyo – 3D CNC souřadnicový měřicí stroj MiSTAR 555, který díky své optimální zástavbě potřebuje jen minimum plochy pro své nasazení do provozu, a to bez nutnosti přívodu provozního vzduchu, neboť se pohybuje na valivém vedení.

3D CNC souřadnicový měřicí stroj MACH Ko-ga-me lze snadno integrovat přímo do výrobní linky.A v neposlední řadě to jsou již delší dobu používané typy 3D souřadnicových měřicích strojů MACH 3A a MACH V 9106. Všechny tyto souřadnicové měřicí stroje se vyznačují vysokou odolností vůči mnoha vlivům dílenského výrobního prostředí, včetně širokého teplotního pásma, ve kterém je garantována jejich přesnost měření.

Garantovaná přesnost měření

Uvedené 3D souřadnicové měřicí stroje jsou nejen přesné, ale i vysoce produktivní, co se rychlosti měření týče. Hlavní jejich předností je samotné zrychlení během přesunů z jedné pozice měření do další, a to vše při zachování garantované přesnosti měření. Jak již bylo uvedeno, jejich konstrukční provedení zaručuje poměrně snadným způsobem tyto 3D souřadnicové měřicí stroje začlenit do bezobslužných automatických celků. Toto je samozřejmě významně podpořeno možností otevřené standardní komunikace s okolními prvky automatizace.

Další užitečné funkce

Další výhodou investice do některého z uvedených 3D souřadnicových měřicích strojů je jejich vysoká flexibilita při řešení mnoha druhů metrologických úloh a rychlá změna nasazení pomocí nového partprogramu podle potřeb právě vyráběných obrobků. Programy pro tyto měřicí stroje lze jednoduše připravovat off-line, a pak je ve vhodný okamžik nebo podle potřeby implementovat na 3D souřadnicový měřicí stroj. Firma Mitutoyo má k tomuto programování připraven produkt MiCAT Planner. Komplexnost celého řešení završuje i užití SPC programu MeasurLink pro zabezpečení statistického procesního řízení výroby.

Všechny souřadnicové měřicí stroje Mitutoyo se vyznačují vysokou odolností vůči mnoha vlivům dílenského výrobního prostředí.

Efektivní řízení kvality

Získaná data měřením pomocí 3D souřadnicového měřicího stroje přímo v provozu a data získaná z SPC SW mohou významně urychlit každý výrobní proces po stránce kvality hlavně v době náběhu nové produkce, neboť jsou významnou zpětnou vazbou pro další výrobní procesy. Ale samozřejmostí zůstává i efektivní řízení kvality standardní produkce dílů.

MitutoyoIng. Petr Zahálka

zahalka@mitutoyo.cz

Reklama
Související články
Trendy ve světě přesné měřicí techniky

Požadavky kladené na kontrolu kvality se rok od roku stále zvyšují. S tímto trendem se musejí vypořádat všichni výrobci měřicí techniky. Shodně je tomu i u firmy Mitutoyo, která se snaží šíří svého sortimentu maximálně vyhovět požadavkům pro dílenskou kontrolu, měrové laboratoře i procesní kontrolu, ale zároveň neopomíjí současný trend - Průmysl 4.0 a IoT - požadavek na inteligentní komunikativní měřidla a přístroje.

Pokročilé měření obrobků v obráběcím stroji

Zvyšování efektivity a přesnosti výroby patří mezi hlavní směry v oblasti výrobních strojů. Vysoké požadavky na přesnost si vynucují důkladnou kontrolu rozměrů vyráběných dílců na souřadnicových měřicích strojích (CMM). To je zejména u velkých a těžkých dílců spojeno s velkými časovými prodlevami nutnými pro jejich manipulaci a ustavení na obráběcím stroji (OS) a CMM. Z tohoto důvodu byl vyvinut systém inprocesního měření obrobku přímo v obráběcím stroji, který využívá plnohodnotný software pro CMM.

Plná digitalizace průmyslové výroby

Dnes se již nikdo nepozastaví nad výrazy, jako jsou Průmysl 4.0 nebo IoT. Tyto velké změny v průmyslové výrobě představují budování plně "digitalizovaného systému", který umožní vyšší flexibilitu a to v celém výrobním cyklu. Snahou je vždy minimalizovat lidské vlivy a optimalizovat na základě získaných dat všechny složky výrobního procesu. To znamená vývojem a konstrukcí počínaje, přes předvýrobní etapy jako je např. nákup materiálu, plánování zdrojů až po samotnou výrobu, kde velkou roli hraje samozřejmě zabezpečení kvality, a distribucí finálních produktů konče.

Související články
Řada novinek mezi měřicími přístroji

Jako každoročně firma Mitutoyo ani letos nevynechává možnost své prezentace na MSV v Brně. A letošní prezentace bude o to významnější, že se nese v duchu oslav 50. výročí působení značky Mitutoyo v Evropě, 15. výročí aktivit firmy Mitutoyo Česko a samozřejmě nesmíme ani zapomenout na samotný MSV, který je již pořádán po šedesáté.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Absolutní měření ve výrobním procesu

S již velmi známým pojmem Průmysl 4.0 se potkáváme stále více v každodenním životě. Jeho naplnění v běžné výrobní praxi znamená vytvořit plně digitalizovaný systém, který umožní flexibilní výrobu v celém jejím cyklu: konstrukce–technologie–výroba–kontrola kvality. Flexibilita vyžaduje rychlou a přesnou reakci na měnící se podmínky ve výrobním procesu. Jedním z informačních toků, který dává účinnou zpětnou vazbu, se stává rychlé a přesné absolutní měření a sdílení výsledků měření pomocí moderních technologií.

Trendy pro MSV:
Měření napříč průmyslem

Mezinárodní strojírenský veletrh 2021 byl velmi úspěšný. Nyní se připravuje další ročník a s ním i řada vystavovatelů. Pro náš seriál vybíráme ty nejfundovanější z nich, abychom se jich zeptali na zajímavosti a trendy v jejich oborech. Tentokrát jsme oslovili Ing. Petra Zahálku, výkonného ředitele společnosti Mitutoyo Česko.

Nastartujte inovace i v kontrole kvality

Již velmi dlouho kolem sebe slyšíme jen slova týkající se pandemie, ohrožení, krize. Denně na nás útočí jeden problém za druhým a ve změti spousty informací se mnohdy jen těžce orientujeme. Tato kritická situace opravdu zasahuje do všech lidských činností, mění je spolu s naším myšlením a staví před nás nové a nové výzvy. Přesto pevně věřím, že se s tímto stavem opět všichni vyrovnáme a nastane zase čas obnovy, nového růstu a nové prosperity.

Plná digitalizace v systémech zajištění kvality

V posledních době se pojem Průmysl 4.0 stal běžnou součástí našeho života. Co se však za tím skrývá? Cílem této velké změny je vytvořit plně „digitalizovaný systém“, který umožní flexibilní výrobu v celém jejím cyklu. Bude minimalizovat lidské vlivy a optimalizovat na základě získaných dat všechny složky výrobního procesu. To znamená počínaje vývojem a konstrukcí počínaje přes předvýrobní etapy a nákup materiálu až po samotnou výrobu vč. zajištění kvality a distribuci finálních produktů.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Rozpínací vřetena pro upínání ozubených kol

Rozpínací vřetena, kterými se upínají ozubená kola mezi hroty, se používají při výrobě ozubených kol, nejčastěji pro účely výstupní kontroly, kde je velkou výhodou vysoká přesnost a rozsah rozpínání.

Software MSP - dva nástroje k bezchybné výrobě na 5osých centrech

V jednom z předchozích článků jsme se zabývali obslužným SW pro spínací dotekové měřicí sondy. Ukázali jsme, že běžná měřicí doteková sonda je vlastně jenom opakovatelný spínač a že použitelný výsledek nám dá až software v řídicím systému. Ať už pracujeme s makroprogramy přímo v paměti CNC nebo tvoříme vlastní cykly na úrovni CAD, výsledkem jednoho měření je obvykle údaj o jednom geometrickém prvku, maximálně vztah několika prvků (nový počátek nebo úhel natočení obrobkových souřadnic, průměr a osa díry, šířka drážky apod.). Také obslužný software skenovací sondy, která obvykle sbírá mnohem větší množství bodů než sondy spínací, většinou směřuje k hodnocení daného prvku nebo pravidelného geometrického tvaru.

Revoluční linka pro měření kvality

Je to takový český "americký sen". Začínal jako soustružník, dnes Miroslav Dušek vlastní strojírenskou firmu s mnohamilionovým obratem. Láska k poctivému řemeslu se u něj potkává s vynalézavostí, která ho nyní dovedla k vývoji revoluční linky pro měření kvality.

České firmy zbrojí na MSV v Brně

Výrobní i dodavatelské společnosti předvedou na Mezinárodním strojírenském veletrhu svoje novinky. Letošní ročník nejvýznamnější průmyslové přehlídky ve střední Evropě se bude konat v pozitivní atmosféře – domácí ekonomice se po letech přešlapování opět daří.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit