Témata
Reklama

České struny do 3D tiskáren

Provoz Plasty Mladeč Zemědělského družstva Haňovice se zabývá výrobou plastových technických profilů a také tiskových strun do 3D tiskáren světového formátu. Provoz PM byl založen již v roce 1992, ale s výrobou tiskových strun začal v roce 2013. Kromě tiskové struny se zabývá výrobou dalších plastových technických profilů, trubek, trubiček a jiných výrobků.

Na 3D tiskárně je dnes možné vyrobit/vytisknout cokoliv. 3D tisk je využíván napříč všemi obory, avšak nejvíce v průmyslu. S 3D tiskem můžeme dokázat úžasné věci.

Reklama
Reklama
Reklama

Tiskové struny značky Filament PM

Mezi nejzákladnější materiály pro 3D tisk, které provoz Plasty Mladeč vyrábí, je polymer PLA. Jde o materiál, který je biologicky rozložitelný a tisk z tohoto materiálu je díky jeho vlastnostem nejjednodušší. Mezi jeho dobré vlastnosti patří minimální smrštitelnost a dobrá přilnavost k tiskové podložce. Vedle PLA je nejčastěji používán materiál ABS. Tento materiál se vyznačuje vyšší mechanickou houževnatostí a tepelnou odolností až přes 100 °C. Oproti PLA vykazuje ABS vyšší krystalinitu polymerních segmentů, tudíž dochází k většímu objemovému smrštění při chladnutí objektu během tisku. Třetím, nejnovějším a nejprogresivnějším materiálem, který čím dál víc nabývá na popularitě, je PETG. Je to materiál, který má mechanické vlastnosti lepší než ABS a zároveň tiskové vlastnosti PLA (amorfní struktura řetězců při chladnutí taveniny).

Tiskové struny jsou k dispozici ve dvou základních průměrech 1,75 mm a 2,90 mm, 12 materiálech a v široké barevné škále.

Speciální materiály

Kromě tří výše zmíněných materiálů provoz PM vyrábí i speciální materiály, jako RubberJet. Jedná se o pružný elastický materiál, který lze přirovnat ke gumě. Tento materiál je dodáván ve dvou typech s různou tvrdostí – TPE-Sh32D a TPE-Sh 88A (měkčí). Výhodou tohoto materiálu je, že lze tisknout na nevyhřívanou podložku při stejných parametrech jako PLA.

Dalším speciálním materiálem pro průmysl je CFJet. Jde o speciální materiál PETG s příměsí karbonových vláken o délce min 150 mikrometrů. Díky karbonovým vláknům materiál získal vyšší pevnost v ohybu a tlaku a je vhodný pro tisk konstrukčních a mechanicky namáhaných dílců.

Výroba tiskových strun Filament PM byla zahájena v roce 2013.

V nabídce materiálů můžete najít i materiál PC/ABS, což je blokový blend materiálů PC a ABS (PC zlepšuje samozhášivost, vyšší tepelnou odolnost a mechanické vlastnosti v porovnání s klasickým ABS).

Mezi další materiály, které můžete v portfoliu Filament-PM najít, patří PMMA (polymethylmethakrylát) – plexisklo, které je trvale použitelné do 80 °C, s UV stabilizátory je odolné proti povětrnostním vlivům a propouští světlo. Pro tisk podpor společnost nabízí vodou rozpustný polymer PVA anebo styrenový, limonenem rozpustný materiál HiPS.

Nabídka tiskových strun

Nabídka strun/filamentů, známých pod značkou Filament-PM, je k dispozici na e-shopu nebo prostřednictvím distributorů. Tyto tiskové struny jsou k dispozici ve dvou základních průměrech 1,75 mm a 2,90 mm, 12 materiálech a v široké barevné škále. Hmotnost balení tiskových strun u základních materiálů je 1 kg, u speciálních materiálů 0,5 kg.

Nejčastěji používanými materiály jsou PLA nebo ABS, ale tisknout lze i například plexisklo, pružné materiály nebo materiály vyztužené karbonovými vlákny.

V brzké době mohou tiskaři očekávat nové, inženýrsky náročnější materiály. V prvé řadě se bude jednat o materiál s pracovním názvem PAJet, tedy nylon. PAJet bude vykazovat vyšší tepelnou odolnost (do 170 °C), vysokou houževnatost, nízké povrchové napětí a díky molekulové struktuře karbonylových skupin relativně malé smrštění v semikrystalickém polymeru. Na vývoji dalších materiálů provoz Plasty Mladeč úzce spolupracuje s přední českou univerzitou a katedrou nanotechnologií.
Plasty Mladeč

kucharova@plastymladec.cz

www.plastymladec.cz

www.filament-pm.cz

Reklama
Vydání #4
Kód článku: 170455
Datum: 12. 04. 2017
Rubrika: Monotematická příloha / Moderní výrobní technologie
Autor:
Firmy
Související články
Náklady na přídavné materiály pod kontrolou

ColorSave 1000 je poslední generace gravimetrického dávkování aditiv pro lisovny. Jedná se o patentovaný systém izraelské firmy LIAD, který má vnitřní vážicí násypku, zajišťující vysokou odolnost vůči mechanickým nárazům a chvění.

Kompletní řešení při výrobě plastových dílů

Kvalita plastového výlisku je závislá na celé řadě faktorů – od přesnosti vstřikovací formy přes teplotu vstřikovaného plastu, čistotu formy a vstřikovacího zařízení při změně barvy či materiálu až po například viditelnost místa vtoku. Bývá řešena zejména s ohledem na zdravotnické či potravinářské požadavky. Technologie vstřikování plastů je velmi komplexní obor, kdy se na výsledku podílejí celé týmy. Samotný návrh formy se všemi potřebnými komponenty, tak aby výsledkem byl přesný výlisek, je doslova fundamentální pro konečný zisk.

O plastech v kontrastech

Plasty jsou nedílnou součástí novodobé společnosti, výrazně se podílejí na technickém rozvoji, zlepšování kvality života i zdraví lidstva. Vyznačují se unikátní kombinací materiálových vlastností, od kovů se výrazně odlišují, ale v něčem jsou si vzájemně podobné. Chemická podstata plastů však vyvolává ve společnosti i kontroverzní reakce na jejich použití.

Související články
Automatické odělování zbytkového prášku u aditivně vyráběných dílů

Vývoj technologie automatického systému pro oddělování zbytkového prášku aditivně vyráběných dílů technologií SLS byl námětem úkolu, který byl řešen na pracovišti Fraunhoferova institutu obráběcí a tvářecí techniky (IWU) v Žitavě.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Unikátní technologie pomohou výrobě komponentů vstřikovacích lisů

Společnost Engel strojírenská byla založena v roce 2000 a jejím úkolem se stala výroba komponentů pro výrobní závody společnosti Engel v Rakousku. Výroba byla zprvu situována v prostorách firmy Jihostroj Velešín. V roce 2008 byl v Kaplici otevřen nový moderní závod, který se v rámci holdingu stal kompetenčním centrem pro elektromontáž a zpracování plechů.

Automatisiertes Entpack-/Entpulverungssystem für additiv hergestellte Lasersinterbauteile

Zur Entwicklung technologischer Grundlagen für ein automatisiertes Entpack-/Entpulverungssystem für additiv hergestellte Lasersinterbauteile werden die Peripherieprozesse des selektiven Laserstrahlschmelzens optimiert.

Automatická optimalizace plastového výrobku, formy a vstřikovacího procesu

Virtuální a reálná optimalizace procesu vstřikování plastů Varimos (Virtual And Real Injection Moulding Optimisation System) je expertní systém německé firmy Simcon GmbH. Sestává ze dvou základních částí – virtuální a reálné.

V centru evropské formařiny

Ve dnech 30. května až 2. června 2017 se na novém výstavišti ve Stuttgartu uskuteční specializovaný veletrh Moulding Expo, zaměřený na konstrukci nástrojů, texturování a výrobu forem.

Problematika dějů při svařování plastů vybranými technologiemi

V současnosti průmyslově využívané technologie svařování plastů mohou do výrobního procesu vnést neočekávané problémy. Cílem článku je seznámit čtenáře s možnými úskalími, která mohou nastat při svařování některých typů plastů vybranými technologiemi.

Igráček slaví 40. narozeniny

Generace Husákových dětí si jistě dobře vzpomíná na malou plastovou figurku představující různá povolání. Igráček letos oslaví 40. narozeniny, a tak určitě stojí za to, podívat se důkladněji na jeho osud i na jeho výrobu.

Výroba stavebnic leteckých modelů

Pamětníci si možná vzpomenou na reportáž o výrobě plastikových leteckých modelů, která vyšla v MM Průmyslovém spektru 1, 2/2004. Když jsem loni na setkání uživatelů softwaru NX potkal pana Vladimíra Šulce, jednoho ze zakladatelů společnosti Eduard – Model Accessories, pozval mě, ať se k nim do Obrnic přijedu znovu podívat, protože za tu dobu se mnohé změnilo.

Jedině CO2 laser pro opracování plastů? Dnes už ne

Implementace a nahrazování mechanických střihadel funkčními celky s CO2 lasery je již dlouhou dobu etablovaný proces pro odstraňování vtokových soustav. Ale co když chceme výrobek z plastu kompletně opracovat? Zjednodušit tvar formy a snížit tak náklady ve výrobě? Musíme kupovat drahé 3D CO2 laserové celky? Není možné laserovou technologii integrovat do technologie stávající?

Uniplast Brno vstoupil do druhé padesátky

V roce 2015 vstoupil Uniplast Brno do druhé padesátky let své činnosti, proto mi dovolte ohlédnout se za jeho pracovní činností v uplynulém roce. V souladu s prací v předešlém období navázal na tradiční konference, konzultace, exkurze, semináře a publikační činnost.

Příprava pracovníků pro výrobu technologií vstřikování plastů

Následující příspěvek představuje jeden ze způsobů přípravy pracovníků ve firmách, jejichž hlavní pracovní náplní je technologie vstřikování plastů

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit