Témata
Reklama

CNC centra pro obrábění dřeva a plastů

Firma Sahos, s. r. o., český výrobce CNC obráběcích center a soustruhů, oslavila počátkem tohoto roku 10. výročí svého založení. Při této příležitosti představila novinku - obráběcí centrum řady Faster, které nahrazuje díky rozměrovým variantám a podstatnému rozšíření volitelného příslušenství dosud vyráběnou úspěšnou řadu Sprint. Dalším typem stroje pro produktivní výrobu rozměrnějších modelů je obráběcí centrum Mach FC 3800 CNC.

Obráběcí centrum Faster

Obráběcí centrum Faster je ideálním řešením pro firmy, které potřebují produktivně a kvalitně vyrábět výrobky z masivního dřeva, dřevovláknitých desek, překližek, umělých dřev, tvrzených papírových desek, plastů, polyuretanových i epoxidových pryskyřic. Na tomto obráběcím centru lze obrábět například nábytkové dílce, dveře, eurookna, části schodišť, hraček, kuchyňských potřeb, dekoračních a reklamních předmětů apod. Stroj je spojitě řízen ve třech, případně čtyřech nebo pěti osách, což umožňuje kromě frézování plošných dílců i obrábění 3D modelů či forem. Samozřejmostí je i možnost velmi produktivního a přesného vrtání. Obráběcí centrum je konstruováno pro nasazení v nepřetržitém provozu.
Reklama
Reklama
Reklama

Rám stroje

Rám stroje je svařen z masivních silnostěnných ocelových profilů a plechů, které jsou zárukou tvarové stálosti a vysoké tuhosti. Pohyblivé uložení všech saní zabezpečují kvalitní kuličková lineární vedení opatřená precizními stíracími jednotkami. Všechny pohyby převádějí na lineární pohyb kuličkové šrouby poháněné digitálními střídavými servopohony. Díky této koncepci je dosahováno vysokých přesunových rychlostí až 90 m.min-1 při zachování velké přesnosti a velmi dlouhé životnosti všech pohyblivých částí stroje. Pracovní rozsah u řady Faster v ose X je 3000 mm (volitelně 4000 a 5000 mm), v ose Y 1600 mm (šířka pracovní plochy 1300 mm) a v ose Z 480 mm (volitelně 700 mm). U řady Faster Max je rozšířen pracovní rozsah v ose Y na 1800 mm (šířka pracovní plochy 1500 mm).

Upínání obrobku

Jednou z hlavních výhod je volitelný systém upínání obrobku. Centrum může být vybaveno pevným pracovním stolem, který je zhotoven z vysoce kvalitního tvrzeného kartitu. Plocha stolu je opatřena upínacím rastrem s jmenovitou roztečí 25 x 25 mm, se zabudovaným rozvodem podtlaku pro obě pracovní zóny samostatně. Výrobek se velmi rychle upíná pomocí vakuových přísavek, které se mohou libovolně rozmístit v rastru po celé ploše upínacího stolu. Vakuové přísavky jsou dodávány v mnoha rozměrových variantách nebo lze použít speciální vakuové přípravky pro velmi malé nebo členité dílce, tzv. upínání do šablon.
Druhou možnost upínání představují multifunkční posuvné upínací trámce. Tyto trámce a vakuové přísavky jsou po uvolnění pneumatické aretace volně posuvné po celé délce i šířce obráběcího prostoru, obsluha tak nemusí používat žádné pomocné nářadí a nastavování je tak velice rychlé a pohodlné. Každý trámec je možné osadit vyhazovací lištou, která je také ovládána pneumaticky a velmi usnadňuje upínání rozměrných a těžkých dílců.

Vřeteno

Vysokootáčkové frézovací vřeteno umožňuje použití nejmodernějších nástrojů určených pro vysoké řezné rychlosti a posuvy. Již v základním provedení je vybaveno pneumatickým uvolněním nástroje. Otáčky vřetena se dají regulovat plynule v rozsahu 1000 až 24 000 min-1. Automatický výměník nástrojů pro 8 pozic (který je možno rozšířit až na 12 nebo 24 pozic) zvyšuje výrazně produktivitu práce rychlou výměnou nástroje mezi jednotlivými operacemi.
Vrtací a drážkovací agregát s 11 samostatnými vertikálními vrtáky s max. otáčkami 4000 min-1, 6 horizontálními vrtáky a drážkovací pilovou jednotkou v ose X (5000 min-1) výrazně zvyšuje produktivitu práce při vrtání. Záměna jednotlivých vrtacích vřeten a pilky probíhá bez zastavení otáčení nástroje a za současného přesunu na požadovanou pozici. Z obráběcího centra se tak stává velmi výkonný vrtací stroj.
Pro další rozšíření možností obrábění lze stroj osadit řízenou čtvrtou vektorovou osou C, která umožňuje kolem osy vřetena v rozmezí 0 - 360° souvisle natáčet různé typy frézovacích a pilových úhlových agregátů.

Řídicí systém

Řízení stroje zajišťuje moderní plně digitální řídicí systém CNC886, provozovaný na platformě Windows RTX, který interpretuje standardní ISO programy. Řídicí systém je možno připojit na místní počítačovou síť Ethernet 100 Mbps, kterou lze využít pro dálkovou správu. Kapacita paměti pro NC programy je v podstatě neomezená a je závislá pouze na velikosti pevného disku. Přehledné grafické prostředí řídicího systému se zobrazuje na barevném LCD displeji a ovládá se moderní optickou myší. Podle strategie a místních zvyklostí se programování integruje přímo do řídicího systému, kdy obsluha je zároveň programátorem a technologem, nebo se rozděluje na dvě pracoviště, kdy programátor s technologem pracují na samostatném PC nezávisle na obsluze stroje a hotové programy se přenášejí do řídicího systému pomocí sítě.
Pro návrhy interiérů, schodišť, konstrukci nábytku a všeobecné 3D modelování je možné dodat komfortní CAD/CAM software. Plošný a objemový modelář umožňuje uživateli kreslení 2D skic, tvorbu 3D objemových těles a 3D ploch. Systém umožňuje produktivní tvorbu návrhu, designu, konstrukce, prezentace, technologie obrábění, grafickou simulaci obrábění a vygenerování NC kódu. Na přání zákazníka se například velmi rychle sestaví celý interiér plně vybavený nábytkem v požadovaném odstínu nebo zkonstruuje část interiéru se schodištěm. Vykonáním několika kroků je ihned k dispozici kompletní kusovník jednotlivých dílců včetně spojovacího materiálu. CAM modul pro obrábění pak umožňuje uživateli definovat technologický postup obrábění přímo v sestavě, tento postup velice rychle odsimulovat, a tak předejít případným kolizím na stroji. Posledním krokem je spuštění generátoru ISO kódu, který převede celý technologický postup obrábění do ISO kódu pro stroj. Důležité je, že všechny tyto moduly jsou integrovány do jednoho prostředí a uživatel se nemusí seznamovat se třemi nezávislými programy.

Obráběcí centrum Mach FC 3800 CNC

Dalším typem stroje pro produktivní výrobu rozměrnějších modelů je obráběcí centrum Mach FC 3800 CNC. Obecně je toto obráběcí centrum, které se vyrábí v provedení se 3 nebo 5 řízenými osami, určeno pro prostorové obrábění kontur a ploch. Možnosti použití určuje i druh obráběného materiálu, kterým může být masivní dřevo, překližky, dřevovláknité desky, plasty, polystyren, epoxidové a polyuretanové pryskyřice včetně pryskyřic sycených kovovým plnivem. V praxi nachází nejrozšířenější využití v modelárnách při frézování tvarově složitých modelů (s vřeteníkem na obrábění polystyrenu je možné obrábět i pěnový polystyren) nebo při ořezávání plastových výlisků či laminátů z vakuových lisů.

Popis stroje

Rám stroje je složen z masivních silnostěnných ocelových nosníků, které jsou zárukou tvarové stálosti a vysoké tuhosti. Pohyby saní ve všech osách zajišťují digitální servopohony, které jsou ozubeným řemenem spojeny s kuličkovou maticí. Vysoké přesunové rychlosti, přesnost a životnost celého stroje je dána použitím kalených a broušených lineárních vedení a posuvových šroubů. Obráběný materiál se upíná pomocí upínek na pracovní stůl z tvrzeného kartitu, na kterém je vyfrézován rastr, nebo je možno podle potřeby zvolit jiný systém upnutí, například upnutí podtlakem pomocí vakuové pumpy.
Modulární konstrukce stroje je velikou výhodou při volbě velikosti stroje. Výrobce tak může zákazníkovi nabídnout za příznivou cenu velikost stroje na míru v rozmezí pracovního rozsahu v ose X od 1 do 4,5 m, v ose Y od 1 do 2,2 m a v ose Z od 0,3 do 1,2 m. Stroj je možné osadit automatickým výměníkem pro 6 nástrojů. Cyklus obrábění pak může probíhat zcela automaticky bez obsluhy.

Možnosti provedení vřetena

Stroj v pětiosém provedení je osazen vodou chlazeným vysokootáčkovým vřetenem s pneumatickým uvolněním, resp. upnutím nástroje nebo kleštinového upínače opatřeného kuželem ISO 30, popř. HSK F63. Moderní naklápěcí a otočná hlava ovládaná digitálními servopohony je zárukou spolehlivosti a produktivnosti pětiosého obrábění. Pracovní rozsah v ose C/A je ?200?/?120?. Obě rotační osy jsou osazeny na precizních harmonických převodovkách bez nežádoucích vůlí s vysokou axiální a radiální tuhostí.
Stroj v tříosém provedení je osazen vzduchem chlazeným vysokootáčkovým vřetenem s pneumatickou výměnou nástroje o výkonu 7,5 kW. Otáčky jsou plynule regulovatelné v rozsahu 1000 - 24 000 min-1. Celý vřeteník je možné natáčet v rozsahu -90?, 0?, +90?. Osa rotace vřeteníku je pak rovnoběžná s podélnou osou X. Natáčení vřetene je výhodné zejména z důvodu dosažení lepších řezných podmínek, především při obrábění strmých ploch nebo při obrábění kulovou frézou.
Vřeteník pro obrábění polystyrenu s odvodem třísek středem vřetena je osazen převlečnou maticí se zámkem pro upínání speciálních nástrojů pro obrábění pěnového polystyrenu.

Řízení stroje

Řízení stroje zajišťuje moderní plně digitální řídicí systém CNC886, provozovaný na platformě Windows RTX. Kromě standardních funkcí, jako je interpolace přímek, kruhových oblouků a řízení všech PLC funkcí stroje, má systém integrované všechny potřebné funkce pro vysokorychlostní obrábění. Jde zejména o automatické přizpůsobení rychlosti podle geometrie dráhy a podle dynamických vlastností soustavy. Pro tvorbu NC programů je možné používat jakýkoliv CAD/CAM software, který umožňuje přizpůsobení postprocesoru. Řídicí systém lze připojit na místní počítačovou síť Ethernet 100 Mb/s. Kapacita paměti pro NC programy je v podstatě neomezená a je závislá pouze na velikosti pevného disku. Přehledné grafické prostředí řídicího systému se zobrazuje na barevném LCD displeji a ovládá se moderní optickou myší. Podle strategie a místních zvyklostí se programování integruje přímo do řídicího systému, nebo se rozděluje na dvě pracoviště a hotové programy se přenášejí do řídicího systému pomocí sítě. Řídicí systém doplněný o ruční kolečko přináší vysoký komfort obsluhy hlavně při najíždění nulového bodu a seřizování stroje.
Dodávaný CAD/CAM software se skládá ze tří základních modulů:
  • plošného a objemového modeláře (návrh, design, konstrukce, prezentace);
  • modulu pro obrábění (technologický postup obrábění);
  • generátoru ISO kódu pro stroj.
  • Je to produktivní CAD systém pro design, konstrukci, prezentaci, modelování forem a modelů, ořez plastových výlisků apod. CAM modul pro obrábění pak umožňuje definovat technologický postup obrábění, jako 2D frézování kontur a kapes, 3D frézování a vrtání, obrábění 3D ploch a modelů s přesným určením polotovaru, čtyř- a pětiosé obrábění. Všechny operace je možné ověřit verifikací, při nichž lze odhalit nevhodně nastavené obrábění a předejít tak nedostatkům během vlastního obrábění na stroji.
    Ing. František Szabo
    Reklama
    Vydání #10
    Kód článku: 51041
    Datum: 12. 10. 2005
    Rubrika: Trendy / Zpracování dřeva
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Made in Česko - Romantické tóny z Hradce Králové

    V roce 1948 byla doslova ze dne na den znárodněna česká firma Petrof vyrábějící dokonalé, světově proslulé klavíry. Její majitel, dědeček dvou dam a pradědeček třetí, tedy těch, které v současné době firmu úspěšně vedou, musel tehdy okamžitě svoji továrnu opustit. O dlouhou řadu let později se, nejen díky revoluci, ale i díky nezměrnému úsilí jeho samého i jeho potomků, podařilo firmu, která figuruje na předním místě mezi českým „rodinným stříbrem“, vrátit do rukou rodiny Petrofů.

    Inženýrská akademie ČR - Pár slov o mediální realitě

    Inženýrská akademie ČR je organizace sdružující lidi se společným zájmem – podporovat technický rozvoj, výzkum, vzdělávání a inovace. Najdeme zde špičkové odborníky z různých technicých oborů. V našem seriálu dáváme slovo těm z nich, jejichž oblasti působnosti či názory mohou být pro čtenáře MM Průmyslového spektra zvlášť zajímavé.

    Další ročník veletrhu Wood-Tec ve znamení novinek

    Ve dnech 20.–23. října se na brněnském výstavišti po dvou letech opět uskuteční již 14. ročník mezinárodního veletrhu pro dřevozpracující a nábytkářský průmysl – Wood-Tec.

    Související články
    Zima se blíží!

    Jestli jste milovníci zimních radovánek, tak si zajisté po loňském zklamání přejete, aby letos napadaly celé závěje sněhu, a vy jste mohli zase vytáhnout ze sklepů lyže a oddávat se potěšení z jízdy a kochat se výhledy do zasněžené krajiny. V hromady sněhu doufají pochopitelně i výrobci lyží, jak nám potvrdil generální ředitel výrobního podniku lyží Sporten Ján Hudák v září na tiskové konferenci v Novém Městě na Moravě. Po představení novinek pro rok 2014–15 nám otevřeli dveře i do výrobních hal podniku a seznámili nás s technologiemi výroby lyží.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    900 000 nástrojových datových záznamů navíc

    Nové rozhraní výrazně rozšiřuje datovou nabídku pro uživatele systému TDM. Ti mají nově k dispozici nástrojová data od více než 40 výrobců, tedy téměř pro každou obráběcí operaci.

    Budoucnost české výroby

    Česká výroba prochází složitým obdobím. Naši výrobci musí každý den řešit složité úkoly a problémy, za které si z části ani nemohou. Doba už je taková, je potřeba se jí ale postavit čelem.

    Kolaborativní roboty - potenciál automatizace v automobilovém průmyslu

    Kolaborativní roboty, neboli koboty, vytvářejí další příležitosti pro automatizaci automobilového průmyslu. Jsou charakteristické svou schopností pracovat ve specifické výrobní oblasti, po boku pracovníků. Dále pak rychlou implementací a snadným přesunem na nové úkoly. V neposlední řadě i intuitivním programováním a obsluhou. Mohou pomoci v procesech jako je vstřikování, při obsluze strojů nebo při balení a paletizaci ve velkých i malých podnicích.

    Aditiva s nanočásticemi a vlastnosti procesních kapalin

    Myšlenka, že lze v různých výrobních procesech použít kovoobráběcí kapaliny - Metalworking Fluids (MWF), aby se zajistila kvalita obrobku, snížilo opotřebení nástroje a zvýšila produktivita procesu, je velmi stará. Už Leonardo da Vinci vytvořil několik testovacích sestav umožňujících analýzu tření za různých podmínek.

    Edge computing pomáhá definovat podnikovou přeměnu

    Edge computing už není jen vzdálený koncept. Jak podniky implementují flexibilní řešení pro hybridní cloud a jak se pokrok v open source systémech, jako je Kubernetes, a technologiích pro 5G stává realitou, tak se rozvíjí i edge computing. Kombinací těchto technologických sil vzniká rámec pro podnikové řešení edge computingu, které vezme moc z rukou několika a předá ji do rukou mnoha .

    Digitalizujete výrobu? Nezapomeňte na pevné základy

    ERP je tradičním podnikovým nástrojem, jehož cílem je podpořit a optimalizovat firemní procesy v rámci jednoho integrovaného řešení. Poskytuje jednotnou datovou základnu, jednotný pohled na dění ve společnosti a svým způsobem je nositelem jednotné verze podnikové pravdy, která je podkladem pro rozhodování managementu.

    Cesta k budoucímu růstu vede přes investice

    Rok 2020 by se dal přejmenovat na Rok černých labutí. Ekonomové k těmto původem australským ptákům přirovnávají události, které nikdo nečeká a které hluboce zasáhnou samotné základy hospodářství. Tak jako to dokázala pandemie nového typu koronaviru. Ze dne na den donutila vlády, aby vypnuly na několik měsíců nejen českou, ale také další klíčové ekonomiky pro české exportéry.

    Doplňkový katalog nástrojů

    Specialista na třískové obrábění, společnost Ceratizit, vydává svůj nový doplňkový katalog Up2date, v němž opět představuje inovované nástroje, produktové doplňky i zcela nová nástrojová řešení - mezi nimi i čtyřbřitý vrták WTX HFDS.

    Pohodlné upínání magnetem

    Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

    Čištění upínacích kuželů nástrojů

    Při obrábění je zpravidla věnována značná pozornost kvalitě řezných nástrojů a také způsobu jejich upnutí. Již menší pozornost ale bývá věnována rozhraní upínací kužel - vřeteno stroje. Přitom právě upnutí nástrojové sestavy ve vřetenu obráběcího stroje výrazným způsobem ovlivňuje jak celý proces obrábění, tak i trvanlivost ostří, bezpečnost a v neposlední řadě také životnost upínačů i drahých vřeten strojů.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit