Témata
Reklama

Díly nejen pro energetiku

Důvodem návštěvy meziříčské firmy Sanborn byla skutečnost, že před nedávnou dobou pořídili multifunkční pětiosé obráběcí centrum, jedinečné tím, že je prvním typem tohoto stroje, jenž byl v Evropě prodán.

Tradice strojírenské výroby ve Velkém Meziříčí se zaměřením na energetický sektor nemá dlouhou historii, jak jsme u nás zvyklí. Tento závod byl postaven v 70. letech minulého století jako součást Energetických strojíren Brno. Tak působil dvacet let, až do roku 1990, kdy se stal odštěpným závodem ČEZ. Plnil funkci opravárenské základny pro československé elektrárny se specializací na spojovací díly - svorníky a matice - a pro výrobu náhradních dílů ke škodováckým zařízením do energetického sektoru. V roce 1992 bylo rozhodnuto o privatizaci a majitelem fabriky společnosti se stala holandská firma Sanborn International BV. Její zaměření i po privatizaci pokračovalo v energetickém sektoru, dále pak ve stavebním a dopravním průmyslu  (např. komponenty velkých dieselových motorů) a petrochemii.

Reklama
Reklama
Reklama
„Průmyslovák nemůže jít okamžitě do technologie, nemá žádné zkušenosti. Musí napřed na stroj, vše si osahat a pak teprve má šanci se stát schopným technologem," říká Ing. Milan Holub, generální ředitel Sanbornu.

Charakter výroby

Česká republika je bezesporu subdodavatelskou velmocí. I Sanborn patří mezi výrobce, jenž na základě výkresové dokumentace vyrábí komponenty. V jejich případě jde o přesné díly v menších, středních a kusových sériích ze speciálních materiálů. Jsou to zejména díly rotačního charakteru, například svorníky a matice, díly pro turbíny (plynové, vodní  či parní). Nedodávají však finální výrobky. Díly jsou vyráběny jak z klasických materiálů, tak i z inconelů či Super Duplexu. Jako jedni z mála v ČR jsou schopni brousit diamantové nástřiky brusnými diamantovými pásy - ne brusnými kotouči, jak je běžné. To se týká hlavně pístních tyčí pro kompresory do výbušného prostředí k čerpání ropy a plynu.

Ke stěžejním zákazníkům firmy patří Alstom, GE, Siemens, Atlas Copco a další. Podle slov jejího generálního ředitele Ing. Milana Holuba firma neustále prochází certifikacemi - zákaznickými audity - a je začleněna do jejich systémů kontroly v průběhu celé technologie výroby daného dílu. V současné době  firma zaměstnává 200 zaměstnanců, 85 % její produkce je exportováno.

Na multifunkčním obráběcím centrum OkumaMultus B 750 firma Sanborn produkuje dle výkresové dokumentace hlavu ventilu parní turbíny pro General Electric. Doposud stroj není stoprocentně využíván, vypracovávají se nabídky na nové díly, které by měly zajistit plné technologické využití stroje. O jeho plnohodnotném využití je možné hovořit až po roce provozu. Před pracovním prostorem stroje je projektový manažer Michal Punčochář (vlevo) a mistr seřizovač Jiří Bojanovský.

Specifika energetického sektoru

Poslední dva a půl roku se zásadním způsobem zpřísnily požadavky na dokumentaci. Je na ni kladen daleko větší důraz než na samotný výrobek. Paradoxně se prý stává, že u malých dílů průvodní dokumentace váží více než samotný výrobek. Většina dílů je kritických, a proto zákazník zintenzivňuje potřebu průběžné kontroly, doprovází je specifické kontrolní plány, jak proces probíhá. V řadě případů je proces výroby sledován a monitorován ze strany zákazníků.

Před pracovním prostorem stroje je projektový manažer Michal Punčochář (vlevo) a mistr seřizovač Jiří Bojanovský.

Podle ředitele ing. Holuba realita subdodavatele spočívá ve čtyřech základních aspektech. Zvyšování kvality výroby, naopak zkracování dodacích lhůt, požadavky na průvodní dokumentaci k výrobku a samozřejmě tlaku na finální cenu výrobku. S odběrateli nemá firma Sanborn časové kontrakty, ale rámcové smlouvy, které jsou realizovány skrze konkrétní objednávky. Dodávají komponenty do velkých celků i do servisního sektoru. Poté je tlak na čas dodávky větší. Například pokud je prováděn servis 200 MW turbíny a čeká se na kritické díly, které například drží statorové roviny, je dodací lhůta z hlediska hodnocení subdodavatelů jedním z klíčových materiálů.

Moderní díly na moderních strojích

Výše uvedené aspekty vedou k faktu potřeby zvyšování modernizace výrobního parku, zavádění nových technologií, nových systémových přístupů. To klade nemalé požadavky na kvalifikaci personálu, operativnost v jednáních a rozhodování, přehled trhu. Tak tomu bylo i na konci loňského roku, kdy firma Sanborn potřebovala rozšířit stávající výrobní portfolio z důvodu získání zakázky nového dílu pro General Electric. Jednalo se o hlavu ventilu parní turbíny. Na dodávku stroje pro výrobu této součásti vypsali výběrové řízení, do užšího kola postoupilo několik dodavatelů.  Podle slov technického ředitele Ing. Bohuslava Rosslera potřebovali velmi rychlé dodání stroje, neboť museli začít co nejdřív vyrábět dotyčný díl pro GE. Nakonec volba stroje Multus B 750 z produkce firmy Okuma byla nasnadě ze tří hlavních důvodů: stroje Okuma znají a mají s nimi dobré zkušenosti, druhým důvodem byly výhodné cenové podmínky a za třetí dodací lhůta, neboť stroj byl připraven k expedici v Německu, kam byl odvezen po své premiéře v roce 2009 na EMO Milano.

Multus B 750 je soustružnicko-frézovací centrum s možností hlubokého soustružení. Tento inteligentní multifunkční stroj je schopen pracovat z mikronovou přesností, aniž by byl v klimatizovaném prostoru. Základní software je v českém jazyce. Jak uvádí mistr výroby Jiří Bojanovský, vedle celé řady výhod, jenž tento stroj přináší, je i fakt, že zásadním způsobem klesl objem výroby přípravků  a dané díly je možné obrobit na jednou. Stroj představuje historicky největší investice firmy Sanborn a obnáší částku vysoko přes milion eur.

Hlava ventilu parní turbíny ze speciálního nerezového materiálu vyráběná na sedmiosém centru Multus B 750 s vysokotlakým chlazením 60 barů. Celkový čas činí 42 hodin, řezné materiály jsou používány od firem Sandvik, Seco a Ghring.

Jako odběratel obráběcích strojů firma Sanborn nespatřuje žádné zásadní rozdíly v chování tuzemských výrobců a obchodních zastoupení. Jak uvádí projektový manažer Michal Punčochář, vždy když poptávají nový stroj, kontaktují výrobce z první pětky. Vedle technologických možností samozřejmě přihlíží na cenu stroje a servisní základnu. V prodejní politice se bezesporu hodně sází na historické vztahy mezi zákazníky a dodavateli strojů. A tak ve strojním parku se můžete setkat především se stroji Okuma, ale také s frézovacími centry Hurco či staršími kovosviťáckými soustruhy. Nyní budou kupovat velký pětimetrový soustruh od TOS, a. s.

Programování CNC strojů

V Německém Krefeldu ve školicím a technickém středisku výrobce CNC obráběcích strojů Okuma se zástupci firmy Sanborn poprvé setkali s řešením technologického softwaru GibbsCAM pro externí přípravu NC programů pro multifunkční stroje Okuma. V České republice na stejné bázi funguje spolupráce mezi firmami CNC invest a technology-support. Právě majitel druhé firmy Ing. Vlastimil Staněk byl iniciátorem setkání, na jehož základě je tato reportáž připravena.

I takovéto technologicky složité díly dokážou ve firmě Sanborn vyrobit.

Firma Sanborn v době nákupu nového CNC obráběcího stroje vlastnila licence na dva CAM systémy - Kovoprog a EdgeCAM. Po jednáních se rozhodla implementovat nový CAM systém, dvě síťové licence GibbsCAM, a to pro stávající CNC strojní park a především pro nový stroj Okuma Multus B750-W. Vlastimil Staněk vysvětluje, proč by firmy takového charakteru, jako je Sanborn měly k programování používat CAM systémy:  „Dílenské programování patří, podle mých zkušeností, do ‚garážových výrob‘, kde jsou uživatelé dialogem přímo na CNC obráběcím stroji naváděni krok po kroku k cíli, tedy k vytvoření NC programu. Ve výrobních provozech, kde je kladen důraz na čas přípravy NC výroby a především na čas cyklový, dílenské dialogové programování nestačí a ISO programování je jediná správná cesta." S CNC obráběcími stroji Okuma získávají zákazníci vždy i dialogové programování Okuma. Výhodou takového řešení je vždy bezchybný NC kód. Nevýhodou je pak nemožnost přiravit NC programy pro jiné CNC obráběcí stroje, kterých ve výrobních provozech bývá celá řada. „Je potřeba přemýšlet, zda mi dialogové programování pomůže v mojí práci. To bylo důvodem, proč se NC technologové firmy Sanborn rozhodli pro externí přípravu NC programování - v tomto případě GibbsCAM," konstatuje Vlastimil Staněk a tím uzavírá naše setkání ve firmě Sanborn ve Velkém Meziříčí.

Roman Dvořák

roman.dvorak@mmspektrum.com

Reklama
Vydání #6
Kód článku: 110633
Datum: 09. 06. 2011
Rubrika: Servis / Reportáž
Autor:
Firmy
Související články
Cena MM Award na EMO 2019

Také v roce 2019 došlo na udílení cen MM Award. Jedná se o oficiální a jediné ceny udělované na veletrhu EMO. Porota i letos vybírala z mnoha přihlášených exponátů, nejen německých výrobců. Do užšího výběru se jich dostalo jen pár, a nakonec bylo rozdáno pět hlavních cen v pěti kategoriích. S prázdnou neodešly ani firmy, jejichž produkty se ocitly na druhém a třetím místě. I v tomto roce došlo k jistému „posunu“ ve vnímání obsahu jednotlivých kategorií, a tedy i oceněných produktů. Pojďme se podívat na vítězné exponáty podívat jednotlivě. Je to lehký nástin toho, jak EMO vidí němečtí kolegové.

Technologie roku 2018

Další z řady odborných seminářů společnosti Misan v jejím sídle v Lysé nad Labem s názvem Technologie roku 2018 se uskutečnil v únoru ve spolupráci se společností Tungaloy. Hlavními tématy byly automatizace výrobních procesů, monitorování a propojování výrobních strojů a systémů a představení nových výrobních zařízení, nástrojů a technologií, které pak byly následně předvedeny v praktické části semináře při ukázkách obrábění. Bonusem na semináři byla přítomnost chairmana a CEO Okuma Europe a Okuma America Corporation Takeshiho Yamamota a senior manažera z oddělení obchodu Okuma Europe Ralfa Baumanna, kteří poskytli MM Průmyslovému spektru exkluzivní rozhovor.

Cena MM Award na EMO

Ocenění MM Award od našich německých kolegů z časopisu MM MaschinenMarkt je specialitou veletrhů pořádaných nejen v Evropě, ale po celém světě. Nejinak tomu bylo i na letošním hannoverském EMO, kde proběhlo slavnostní předání exponátům, které odbornou porotu zaujaly. Ceny jsou udělovány ve spolupráci se svazem VDW. Protože se jedná o jediné oficiální ceny udělované na veletrhu EMO a značky MM, VDW a EMO jsou dobře známé v oboru výrobní techniky, věnujeme jim svoji pozornost v retrospektivě veletrhu.

Související články
Veletrh EMO opět v Hannoveru

Mezinárodní kovozpracující veletrh EMO se po čtyřech letech opět vrací do Hannoveru. Konat se bude od 18. do 23. září a podle našich informací je určitě na co se těšit. Letošním heslem veletrhu je „Connecting systems for intelligent production“, volně přeloženo „Propojováním systémů k inteligentní výrobě“. Cílem tohoto článku je představit trendy letošního veletrhu a několik novinek společností, které v průběhu předveletržní tiskové konference prozradily, jaké inovace budou na svých stáncích v Hannoveru prezentovat.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
CIMT je v Číně, Čína je na CIMTu

Při letošním ročníku došlo na CIMT k významné změně. Evropští i američtí vystavovatelé byli přemístěni z hal tzv. západních do východních. Proč, to se mi nepodařilo zjistit. V reportáži před čtyřmi lety jsem umístění evropských a asijských firem popisoval s notnou nadsázkou, a tak si tuto změnu vysvětluji po svém – vystavovatelé si přečetli mé zpravodajství z výstaviště?. Také platí, že není pavilon jako pavilon. Standardy úklidu v halách, stravovacích prostorech, na toaletách byly v pavilonech, kde byla německá a švýcarská expozice, bližší evropským zemím než asijským. A o tom je jedna z čínských mentalit – jaké standardy mají být, ty jim musejí být ukázány, resp. nadiktovány či nařízeny.

The Nexx generation

Když potřebujete rychle vyrobit funkční prototypy produktů, CNC obráběcí stroje jsou, navzdory rychlému rozvoji a rozšiřování technologie 3D tisku, stále tím nejlepším řešením. Portugalský výrobce přileb Nexx se na trhu poohlížel po vhodném stroji k rychlému prototypování. Dnes tak může experimentovat s více designovými nápady, vyrábět plně funkční prototypy a uvádět nové výrobky na trh rychleji než kdy dříve.

MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

Veletržní kaleidoskop

Strojírenské veletrhy jsou přehlídkou novinek a inovací v široké paletě oborů. Nejinak tomu bylo i letos v Brně, kdy akce opět poskytla návštěvníkům ucelený pohled na současnou úroveň strojírenství. Přesto, že od konání veletrhu již určitá doba uběhla, na aktuálnosti prezentovaného to bezesporu nemá žádný vliv. Nabízíme výběr zajímavostí z výrobní a měřicí techniky.

Průmysl 4.0 v praxi

Reflexe současného poznání s aplikací prvků Průmyslu 4.0 do praxe byla předmětem odborné konference, kterou společnost Ceratizit společně se svými partnery připravila pro téměř stovku účastníků z řad výrobních společností ve svém Technickém centru. Od původního teoretizování o aspektech Průmyslu 4.0 jsme se nyní dostali již k praktických zkušenostem.

Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Úspěch webových aplikací

Průmyslové organizace potřebují silnou digitální strategii, která bude splňovat online očekávání technicky erudovaných zákazníků.

Nástroje v rámci čtvrté průmyslové revoluce

Abychom mohli vyrábět součásti hospodárně, je potřebné rozšířit proces o výměnu informací. Důležitou roli při tom hraje management nástrojů, neboť pokud chybí nástroj, výroba stojí.

Větší řádkování při obrábění načisto

Při použití fréz s optimálně zakřiveným břitem pro frézování vnějších povrchů je možné časy na dokončovací obrábění značně snížit. Docílit toho lze vzájemnou souhrou stroje, nástroje a softwaru, jak ukazuje následující příklad.

Simulací ke zlepšení efektu mazání a chlazení

Optimalizace třískového obrábění moderní metodou simulace strategie mazání a chlazení je dnes podrobena systematickému výzkumu. Použitím simulace procesu třískového obrábění a simulace proudění chladicího média se značně sníží náklady na výzkum a vývoj.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit