Témata
Reklama

Dvacet let broušení vstřikovacích šneků

Na konci roku 2017 oslavila firma Slovácké strojírny, závod TOS Čelákovice, dvacetileté výročí spolupráce s jedním z evropských lídrů mezi výrobci vstřikovacích lisů, firmou Engel Austria.

V roce 1997 to byla právě první generace CNC brusek, která byla této firmě dodána předchůdcem dnešního závodu TOS Čelákovice, firmou Cetos. Prakticky od tohoto období se datuje spolupráce v oblasti broušení závitů vstřikovacích šneků. Spolupráce v rozvoji této technologie broušení posouvala technickou úroveň strojů a specifické možnosti broušení od universálních CNC brusek až po dnešní provedení multifunkčních brousicích strojů. Výročí bylo oslaveno dodávkou tří strojů multifunkčních brusek, dvou kusů řady BUB 50B/3000 MULTI a jednoho kusu BUC 63B/6000 MULTI.

Od roku 1997, kdy byl dodán první stroj, zaznamenala technická úroveň dodávaných strojů obrovský progres. A nemohlo tomu být ani jinak v případě tak náročného zákazníka, jakým firma Engel bezesporu je. S každou dodávkou další a další generace brousicích strojů bylo třeba připravit důmyslná technická řešení, umožňující využití nejmodernějších technických postupů.

Brusky dodané k firmě Engel se používají převážně k broušení šneků, které jsou základním stavebním prvkem vstřikovacích lisů. Velký důraz je též kladen na univerzální použití strojů. Každý nově dodaný stroj v sobě slučuje více operací, které byly v minulosti rozděleny mezi více strojů. Tak vznikly postupně stroje s elektronicky řízenými lunetami, otočným multifunkčním brousicím vřeteníkem s plynulou možností natočení s přesností 0,0001º, synchronizací otáčení vřetena unášecího vřeteníku a rotační pinoly koníka.

Reklama
Reklama
Reklama
Komplexní automatizace brousicího cyklu

Technická rarita

Všechna tato řešení vždy směřovala ke komplexní automatizaci brousicího cyklu a možnosti vícestrojové obsluhy. Posledním příkladem je použití speciální uzavřené CNC tříčelistní opěrky s valivými rolnami s možností regulace přítlaku vrchní čelisti v průběhu broušení. Dlouhé, štíhlé dílce, v případě firmy ENGEL i přes 6000mm, je třeba podepírat elektrickými opěrkami. Pouze tak je zajištěno, že brousicí kotouč nebude broušený šnek v průběhu broušení deformovat a vytvářet špatnou geometrii povrchu a jakost výbrusu. U šneků, které jsou zakončeny špičkou, kterou je též potřeba brousit v automatickém cyklu, je toto řešení kombinováno s automaticky odsunutelným hrotem koníku, který uvolní pracovní prostor, pro letmé broušení špičky šneku. To vše probíhá v automatickém cyklu, včetně natočení brousicího vřeteníku s možností přechodu na kotouče různých jakostí (keramické, CBN).

Každý nově dodaný stroj v sobě slučuje více operací.

Technickou raritou byl stroj BUC 63C/6000 MULTI, dodaný též v tomto provedení. Jak název stroje napovídá, je určen pro upínání dílců o maximální délce 6000 mm, který však umožňoval upnutí šneků až do délky 7000 mm. Díky netradičnímu řešení se podařilo vyvinout unášecí vřeteník s alternativou zadního hrotu, který umožňoval upnutí šneku průchozím vřetenem unášecího vřeteníku. Tím je umožněno upnout delší obrobek. Vlastní upínání sleduje obsluha díky kameře umístěné v dutině vřeteníku přímo na ovládacím panelu. I v tomto případě bylo využito sloučení operací použitím synchrovřeten. Pinola koníku na poslední generaci strojů neslouží pouze k upínání broušených šneků, ale má též funkci vřetene, které se buď otáčí synchronně s unášecím vřetenem, nebo ho lze použít na natáčení půleného hrotu v koníku. Je tak vytvořen prostor pro najetí brousicího kotouče téměř do osy šneku, a lze tedy obrousit axiální plochy šneku. Toto jsou příklady řešení, díky kterým má firma Engel v TOSu Čelákovice silného partnera, který je připraven splnit i netradiční požadavky.

Stroj BUC 63C/6000 MULTI

Vysokorychlostní vřeteno

V současné době jsou již stroje této generace vybaveny otočnou brousicí jednotkou. Toto řešení umožňuje nasazení většího počtu brousicích kotoučů. Provedení stroje se dvěma kotouči na broušení vnějších průměrů a jedním kotoučem na broušení otvorů bylo nejčastější, protože nejlépe vystihuje potřeby výrobců šneků s využitím broušení jak hlavního, tak i bariérového závitu při použití odolných návarů. Řešení umožňuje na jednom stroji brousit vnější i vnitřní plochy, slučuje více operací na jeden stroj, a tím šetří strojní čas.

Několik posledních strojů bylo navíc pro broušení otvorů vybaveno vysokorychlostním vřetenem švýcarské firmy Fischer (60 000 ot/min s keramickým uložením vřetene). Řešení s rychlým a přesným natáčením brousicí jednotky se díky použitému prstencovému motoru a uživatelsky přívětivému SW stalo v pobočných závodech v St. Valentinu a Schwertbergu velmi oblíbeným.

Úzká spolupráce mezi firmami pomáhá posouvat technické dovednosti na obou stranách.

Můžeme s uspokojením konstatovat, že na patnácti dodaných bruskách z TOS Čelákovice se brousí drtivá část produkce šneků pro vstřikovací lisy nejen u rakouské firmy Engel Austria, ale i u ostatních předních německých výrobců vstřikovacích lisů, jako je KraussMaffei, Battenfeld a Maplan.

TOS Čelákovice

Ladislav Prokopec

Reklama
Vydání #4
Kód článku: 180430
Datum: 11. 04. 2018
Rubrika: Výroba / Obrábění
Autor:
Firmy
Engel CZ

Společnost Engel nabízí kompletní vstřikovací řešení z jednoho zdroje: jako celosvětová jednička na trhu vstřikovacího strojírenství se zasazuje o směrodatný vývoj a výrobu vstřikovacích strojů a jejich automatizaci. Prostřednictvím nejnovějších technologií, nejmodernějších výrobních zařízení a udržitelného servisu a podpory umožňuje svým zákazníkům, aby byli konkurenceschopnými a úspěšnými.

Číst dál
Slovácké strojírny

Jedna z nejvýznamnějších průmyslových společností Zlínského kraje s více než šedesátiletou tradicí vyspělé strojírenské výroby. Do nového tisíciletí společnost vstoupila jako moderní firma plně adaptovaná na konkurenční prostředí tržního hospodářství. Po roce 2000 se rozvoj společnosti zaměřil i na proniknutí do jiných oblastí podnikání, a tak společnost vstoupila kapitálově do společnosti MEP Postřelmov a následně proběhla fúze obou společností.Výrazným impulzem pro další rozvoj společnosti byl rok 2006, kdy došlo nejprve ke 100% ovládnutí akcií společnosti NH Zábřeh s následnou fúzí v  listopadu 2006. Výrazně se tak rozšířily výrobní kapacity společnosti a  její výrobně-technologické možnosti. V roce 2011 společnost koupila vlastnická práva k zadluženému podniku v konkurzu TOS se sídlem v  Čelákovicích, a rozšířila tak výrobkové portfolio o výrobu a dodávky CNC soustruhů, brusek a ozubárenských strojů. V roce 2012 pokračovala expanze společnosti koupí 100 % akcií společnosti Krušnohorské strojírny Komořany se sídlem v Mostě a následně proběhla i fúze obou společností. 

Číst dál
Související články
Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

CIMT Peking, Část 2. Win Together

Podtitul veletrhu CIMT 2019 byl: 融合共赢 智造未来. Musíte uznat, že motto veletrhu je v této pro nás exotické podobě zahaleno značným tajemstvím. Dáte-li větu do automatického překladače, výsledná myšlenka zní: fúze a výhra. Jednoduchá slova, divný obsah - tento způsob nalezení významu věty opravdu není žádná výhra. Proto se o nápravu "ztráty v překladu" pokusíme v druhém vstupu z veletrhu, ve kterém se tentokrát podíváme i za technikou.

Související články
CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Úspora vedlejších časů

V současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělánV současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělání a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci. í a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci.

Nový pohled na moderní CAM programování v praxi

Při své dennodenní praxi se odborníci firmy Grumant u svých zákazníků opakovaně setkávají s tím, že jsou programy připravovány přímo na strojích. Důsledkem toho jsou ztráty strojní kapacity a dále dochází ke ztrátě kontroly nad výrobním procesem z hlediska použitých strategií a řezných podmínek. Ani tam, kde se již používá CAM programování, nemusí být vyhráno. O tom, jak revolučně vidí CAM programování ve firmě Grumant, pojednává tento článek.

Jak na náročnou výrobu?

Podívejme se na dva příklady z praxe renomované české strojírenské společnosti.

Progres v navyšování podílu na trhu

Skupina Plansee Group dosáhla v hospodářském roce 2017/18 konsolidovaného obratu 1,3 miliardy euro, což znamenalo nárůst o 11 % ve srovnání s předchozím obdobím. V rámci bilanční tiskové konference konané v Reutte o tom informovali členové představenstva Bernhard Schretter a Karlheinz Wex.

Nové perspektivy v obrábění titanových draků letounů

Rostoucí využití titanu pro aplikace v leteckém průmyslu je za poslední léta velmi dobře zdokumentováno. Stejně tak se tématem diskuze a zkoumání staly i problémy spojené s efektivním, produktivním a vysoce kvalitním obráběním tohoto oblíbeného materiálu. Každá obrobna chce samozřejmě při frézování titanu optimalizovat výkonnost použité frézy, ale bez vhodných technologií a správného know-how to nemusí být až tak snadné. Díky převratnému objevu se však v současnosti začínají v této oblasti věci měnit.

Návratnost strojních investic

I když nový stroj představuje významnou investici, je pravda, že zhruba 70 % všech strojů se prodává bez nástrojového vybavení. To znamená, že mnoho výrobců stále nemá možnost zkrátit dobu návratnosti a zvýšit investiční návratnost (ROI) z jejich kapitálových výdajů.

Věnujte pozornost vedlejším časům při obrábění

Firma Grumant se již 25 let zabývá prodejem nástrojů a strojů pro třískové obrábění. Zároveň je již známo to, že klade silný důraz na podporu svých zákazníků. 25 let zkušeností jejích techniků ukazuje, že řada zákazníků se soustředí hlavně na kontrolu a optimalizaci strojního času a přehlíží ztráty časů vedlejších. A právě zkrácení vedlejších časů je klíčem k razantnímu zvýšení produktivity, zisku a překvapivě i cesta jak odlehčit problému nedostatku kvalifikovaných obráběčů.

Multifunkční bruska aneb tři v jednom pro Koreu

Období sériové výroby, ve kterém TOS Hostivař nebo TOS Čelákovice dodávaly tisíce obráběcích strojů, je dávno minulostí. Tuto úlohu v oblasti univerzálních strojů převzaly do jisté míry asijské firmy, kterým lze, co do kvantity, a tedy i ceny, jen těžko konkurovat.

Revoluce v soustružení - netradiční použití zavedeného procesu

Soustružení je zavedený proces, který už se zdál být takřka navždy neměnný. Ale ti, kteří si mysleli, že jejich proces je neotřesitelný jako skála – dovedený k dokonalosti a se skvěle doladěnými parametry umožňujícími dosažení maximální výkonnosti a ziskovosti –, se musí zamyslet znovu. Co kdyby existoval nový způsob soustružení, který zpochybňuje zakořeněné a předpojaté představy o tomto dlouhá léta využívaném procesu? Nadešel čas připojit se k právě probíhající revoluci v soustružení, prolomit stávající výrobní překážky a užívat si nově nalezenou produktivitu.

Obrábění s minimálním množstvím mazání

Firma Gühring stála od počátku u zrodu aplikace zcela nové progresivní technologie obrábění s minimálním množstvím mazání (MMS, v anglickém překladu jako MQL). Před dvaceti lety zakoupila licenci na tuto technologii od japonského výrobce obráběcích strojů Horkos a začala tento výrazně rozvíjet. Výsledkem je kompletní program nástrojů, upínačů i měřicí techniky pro obrábění s technologií MMS. Vysoká inovativnost je potvrzena mnoha patenty.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit