Témata
Zdroj: Veletrhy Brno

MSV ve znamení materiálů i technologií

Všichni, kdo máme něco společného se strojírenstvím, pevně věříme, že se v letošním roce opět otevřou brány brněnského výstaviště pro Mekku strojařů z celého světa – Mezinárodní strojírenský veletrh. Na MSV se letos, mimo lidi z dalších oborů, setkají i výrobci plastů a též špičkových zařízení pro plastikářskou výrobu. Na naše otázky odpovídají Pavel Tuláček, jednatel společnosti Gorilla Machines, a David Svoboda, jednatel Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery Česko.

Tento článek je součástí seriálu:
MSV 2021 očima vystavovatelů
Díly
Hana Janišová

Vystudovala Divadelní fakultu AMU. Většinu svého profesního života pracovala jako redaktorka v rozličných periodikách nebo na PR pozicích ve firmách různého zaměření, naposled z oblasti informačních technologií.
Osobně jí jsou blízká nejen témata týkající se techniky a technologií, ale například také z oblasti sociální nebo školství a další.
Pro MM Průmyslové spektrum pracuje od roku 2017. Její stěžejní mimopracovní aktivitou je ochrana zvířat.

Reklama

MM: Prosím, představte nám svoji firmu.

P. Tuláček: Firma Gorilla Machines je dodavatelem periferních zařízení nejen pro plastikářské provozy. Svým zákazníkům poskytujeme komplexní služby od návrhu řešení přes realizaci až po spolehlivý záruční i pozáruční servis.
Jsme přesvědčeni, že samotná kvalita zařízení je podmínkou nutnou, nikoli však dostačující. Tu pravou hodnotu zákazníkovi dodá až kvalitní a spolehlivý servis.

Pavel Tuláček

„Jsme přesvědčeni, že účast na Mezinárodním strojírenském veletrhu patří k dobrým mravům zdravé a sebevědomé firmy.“ (Zdroj: Gorilla Machines)

D. SvobodaFirma Sumitomo Demag se může pochlubit více než 70letou historií a přes 145 000 prodanými stroji, z nichž polovina je plně elektrických, v nejrůznějších zemích světa. Sídlo společnosti je v bavorském Schwaigu, blízko Norimberku, druhý výrobní závod v německém Wiehe. Všechny dnes vyráběné stroje mají uzavírací kloubový systém vyznačující se přesností a rychlostí. Stroje Demag jsou využívány ve všech odvětvích, jako jsou například obaly, automotive, medicína či elektronický a spotřebitelský průmysl.

David Svoboda

„Osobní kontakt nikdy nenahradíte online komunikací.“  (Zdroj: Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery Česko)

MM: Co bylo hlavním důvodem pro vaše rozhodnutí vystavovat na letošním MSV?

P. Tuláček: Jsme přesvědčeni, že účast na Mezinárodním strojírenském veletrhu patří k dobrým mravům zdravé a sebevědomé firmy.

D. SvobodaVzhledem k založení pobočky pro český a slovenský trh, které proběhlo v letošním roce, považujeme za důležité představit se svým zákazníkům a ukázat nejen své produkty, ale především své zaměstnance. Zde se MSV nabízí jako nejlepší volba.

MM: Pokud jste předloni vystavovali nebo jste byli na veletrhu jako návštěvníci, jak ročník 2019 hodnotíte a co vás na něm zejména zaujalo?

P. Tuláček: Jako návštěvník jsem zaznamenal částečnou obměnu vystavovatelů a nástup nových firem.

D. Svoboda: V roce 2019 jsem se veletrhu nezúčastnil. O to více mě zajímá, jak bude vypadat.

Reklama
Reklama
Reklama

MM: V čem podle vás obecně spočívá hlavní přínos veletrhů „na živo“ oproti nejrůznějším virtuálním akcím?

P. Tuláček: Ve zprostředkování osobního setkání, které je pro budování (nejen) obchodních vztahů nezastupitelné.

D. SvobodaOsobní kontakt nikdy nenahradíte online komunikací. Přímé osobní setkávání, vyjadřování emocí a vnímání pocitů zákazníka je pro nás velmi důležité, a všichni věříme, že šílené období, v němž se nyní nacházíme, brzy skončí.

Související články
Plasty, pryže a kompozity v Brně

V sudých letech se na brněnském výstavišti společně s MSV koná specializovaný veletrh plastů, pryže a kompozitů Plastex. Letošní rok je sice rokem lichým, přesto ani letos nebudou firmy z tohoto oboru chybět.

MSV: V hlavní roli recyklace

Recyklace. To je dnes jeden z trendů, které průmyslovým firmám pomáhají jak s ekologičností jejich výroby, tak také s její ekonomikou. Jednou z firem, které mají recyklaci jako cíl své činnosti je Boco Pardubice, jejíž expozici naše redakce navštívila v rámci letošního MSV.

Letošní veletrh Formnext slibuje hojnou účast

Formnext, přední světový veletrh aditivní výroby a průmyslové produkce nové generace, slaví úspěšný start do nového veletržního roku – navzdory poněkud utlumené ekonomické situaci v Německu a globálním politickým výzvám se do konce února přihlásilo již přibližně 574 společností z 35 různých zemí.

Související články
Nové technologie jako motor inovací - 2. část

Více než 3 000 společností z oboru plastů a kaučuku představí letos v říjnu produkty a řešení pro produktivní a zodpovědný dnešek, zítřek i pozítřek v rámci veletrhu K Düsseldorf.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Nové technologie jako motor inovací

Více než 3 000 společností z oboru plastů a kaučuku představí letos v říjnu produkty a řešení pro produktivní a zodpovědný dnešek, zítřek i pozítřek v rámci veletrhu K Düsseldorf.

Düsseldorf se chystá na Káčko

K Düsseldorf - tento název je již 67 let symbolem největšího světového setkání v oblasti průmyslu plastů a kaučuku. Každé tři roky se v Düsseldorfu scházejí vystavovatelé a návštěvníci ze všech kontinentů, aby se seznámili s nejnovějšími výsledky vývoje v tomto dynamickém a inovativním průmyslovém odvětví.

Evropskou veletržní sezónu 2019 opět zahájí Lipsko

Lipské průmyslové veletrhy Intec a Z otevřou brány výstaviště pro svůj další ročník již ve dnech 5. až 8. února 2019. Výhodný termín konání hned na začátku roku znamená pro vystavovatele a návštěvníky z České republiky ty nejlepší předpoklady pro navázání či prohloubení obchodních kontaktů na mezinárodní strojírenské a subdodavatelské scéně.

Plastikářský veletrh K 2016

K trendům, které spoluurčují vývoj severoamerického plastikářského průmyslu, patří intenzivní používání moderního softwaru pro digitální konstruování a vyrábění spolu s narůstající automatizací výroby. Aktuální výsledky vývoje otevírají podnikům podél celého výrobního řetězce nové možnosti pro optimalizaci výrobních postupů, zkrácení doby pro uvedení na trh a zvýšení konkurenceschopnosti.

Ochutnávka podzimního veletrhu K 2022

Blíží se říjnový termín největšího mezinárodního plastikářského a gumárenského veletrhu K, který se bude letos opět konat na düsseldorfském výstavišti. Firmy z oboru již pilně připravují svoje expozice a některé z nich pořádají tiskové konference, aby odborné veřejnosti napověděly, jaké novinky budou na veletrhu představovat. My jsme navštívili společnou konferenci tří rakouských firem – Borealis, Engel a Erema Group.

Virtuálně na veletrh

Svět se nám doslova před očima přelévá do online prostoru. To, že se na internet přesune mnoho služeb a komodit bylo jasné už od rozšíření a zvýšení dostupnosti internetu široké veřejnosti. Letošní pandemická situace však tento přerod ještě více umocnila. Ostatně i v průmyslu nás již několik posledních let doprovázejí hesla jako Internet věcí, digitalizace, big data, cloud apod. Oblíbené semináře a konference dostaly virtuální podobu a koncem listopadu si také 17 vystavovatelů a okolo 300 návštěvníků vyzkoušelo první virtuální odborné B2B setkání s názvem Výroba forem 2020.

Průmyslu zpracování plastů se otevírají nové možnosti

Společnost Engel, která si v letošním roce připomíná 30. výročí bezsloupkových vstřikovacích lisů, představí na veletrhu K 2019 řadu moderních technologií a automatizačních řešení. Jedním z hlavních témat letošního „káčka“ je také cirkulární ekonomika.

Formárenský veletrh se blíží

Již třetí ročník formárenského veletrhu Moulding Expo v druhé polovině května bude hostit výrobce forem a nástrojů a dodavatelé potřebných technologií ve Stuttgartu. Pořadatelé sezvali novinářskou obec do slovinské Lublaně, kde prozradili několik detailu o blížícím se veletrhu. Součástí tiskové konference byla také návštěva místních nástrojáren a výzkumného centra pro formárenství.

V centru evropské formařiny

Ve dnech 30. května až 2. června 2017 se na novém výstavišti ve Stuttgartu uskuteční specializovaný veletrh Moulding Expo, zaměřený na konstrukci nástrojů, texturování a výrobu forem.

MSV: Inovace napříč obory

Úctyhodný, již 64. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu se uskuteční letos ve dnech 10.–13. října na brněnském výstavišti. Desítky tisíc návštěvníků se seznámí s průmyslovými technologiemi a inovacemi, které představí vystavovatelé z celého světa. Společně s MSV se budou konat i specializované veletrhy Transport a logistika a také Envitech.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit