Témata
Zdroj: Veletrhy Brno

Všichni, kdo máme něco společného se strojírenstvím, pevně věříme, že se v letošním roce opět otevřou brány brněnského výstaviště pro meku strojařů z celého světa – Mezinárodní strojírenský veletrh. Na MSV se letos, kromě lidí z dalších oborů, setkají i tvůrci nejrůznějších sofistikovaných technologií. Proto jsme se na postřehy a názory tentokrát zeptali Ing. Michala Badina ze společnosti TOX Pressotechnik a Ing. Aleše Zapletala ze společnosti Raveo.

Tento článek je součástí seriálu:
MSV 2021 očima vystavovatelů
Díly
Hana Janišová

Vystudovala Divadelní fakultu AMU. Většinu svého profesního života pracovala jako redaktorka v rozličných periodikách nebo na PR pozicích ve firmách různého zaměření, naposled z oblasti informačních technologií.
Osobně jí jsou blízká nejen témata týkající se techniky a technologií, ale například také z oblasti sociální nebo školství a další.
Pro MM Průmyslové spektrum pracuje od roku 2017. Její stěžejní mimopracovní aktivitou je ochrana zvířat.

Reklama

MM: Prosím, představte nám svoji firmu.

M. Badin: Společnost TOX Pressotechnik je významným, celosvětově působícím, dodavatelem technologií a inovativních výrobků v oblasti spojování plechů, lisování funkčních prvků a dalších silových aplikací. Nabízíme různé typy pohonů pro lisy, dodávku komplexních jednoúčelových strojů, převážně lisů, a speciálního strojního vybavení. Jsme partnerem, na jehož odborné kvality se můžete spolehnout.

Michal Badin

„Věříme, že po dlouhých restrikcích právě letošní ročník přitáhne velký počet návštěvníků.“ (Zdroj: TOX Pressotechnik)

A. Zapletal: Společnost Raveo se zabývá dodávkami pohonné techniky, jako jsou motory, převodovky, lineární technika a řízení. Nabízíme komponenty jak pro rotační, tak i lineární aplikace. Zákazníkům navrhujeme řešení na míru jejich technických požadavků. V sortimentu máme produkty od předních světových značek v oboru pohonné techniky. Tyto produkty kombinujeme a vytváříme finální produkt reflektující požadavky našich zákazníků.

Aleš Zapletal

„Účast jsme dlouho zvažovali, nakonec jsme se však rozhodli, že do toho půjdeme a podpoříme naše zákazníky, kteří se na veletrh přijdou podívat,“. (Zdroj: Raveo)

Reklama
Reklama
Reklama

MM: Co bylo hlavním důvodem pro vaše rozhodnutí vystavovat na letošním MSV?

M. BadinJsme tradičním účastníkem strojírenských či oborových veletrhů konaných po celém světě. Účastí na letošním MSV bychom chtěli navázat na účast na předchozích ročnících. Doufáme, že po dlouhé době omezených kontaktů bude opět příležitost k osobním setkáním se stávajícími i novými zákazníky.

A. Zapletal: Na rovinu jsme to dlouho zvažovali. Situace „venku“ není příliš jistá, a tak jsme nevěděli, co od veletrhu máme čekat. Pokud se veletrh bude realizovat, přijdou návštěvníci? To byla naše hlavní otázka. Nakonec jsme se však rozhodli, že do toho půjdeme a podpoříme naše zákazníky, kteří se na veletrh přijdou podívat.

Reklama

MM: Pokud jste předloni vystavovali nebo jste byli na veletrhu jako návštěvníci, jak ročník 2019 hodnotíte a co vás na něm zejména zaujalo?

M. BadinRočník 2019 asi pro nás nebyl nijak výjimečný. Obecně bylo méně návštěvníků než v letech předchozích. Věříme, že po dlouhých restrikcích právě letošní ročník přitáhne velký počet návštěvníků.

TOX Pressotechnik je dodavatelem technologií a inovativních výrobků v oblasti spojování plechů, lisování funkčních prvků a dalších silových aplikací. (Zdroj: TOX Pressotechnik)

A. Zapletal: Veletrh 2019 byl pro nás nejlepší za celou historii firmy. Nejen, že jsme měli větší stánek než kdykoli v minulosti (100 m2), ale celkový dojem z veletrhu byl prostě úžasný. Pět dní přeplněného stánku uvedeného rozměru mluví samo za sebe. Co se týče obchodního úspěchu, dojednali jsme na veletrhu nové významné partnerství a viděli jsme se spoustou stávajících i nových zákazníků. A o tom veletrh je – společenská událost, kde se mají setkávat lidé. Produkty jdou trochu stranou, ale to určitě nevadí.

Raveo se zabývá dodávkami pohonné techniky, jako jsou motory, převodovky, lineární technika a řízení. (Zdroj: Raveo)

MM: V čem podle vás obecně spočívá hlavní přínos veletrhů „na živo“ oproti nejrůznějším virtuálním akcím?

M. BadinExpozice firmy TOX Pressotechnik nabízí vždy několik praktických ukázek našich výrobků, strojů a aplikací, které si návštěvníci mohou takzvaně „osahat“ a vyzkoušet „na živo“. Což právě chybí u akcí, které probíhají online.

A. Zapletal: Jak jsem již psal. Veletrh je o setkávání se. O diskuzi mezi lidmi v uvolněné atmosféře. O potkávání se s konkurencí a diskuzi o situaci na trhu. A tak to má být. Virtuál je dobrý nástroj, když nemáte čas a chcete něco vyřešit rychle. Ale obchod se dá dělat pouze osobně. Samozřejmě, že se bavíme o sofistikovaných produktech pro průmyslovou automatizaci.

Vydání #7,8
Kód článku: 210740
Datum: 30. 06. 2021
Rubrika: Redakce / Veletrhy a výstavy
Firmy
Veletrhy Brno

Předmětem podnikání akciové společnosti Veletrhy Brno je poskytování obchodních služeb v oblasti pořádání veletrhů a výstav ve vlastním výstavním areálu včetně poskytování technických služeb spojených s touto činností.

Společnost Veletrhy Brno je renomovanou vedoucí veletržní správou ve střední Evropě. Dodávkami veletržních expozic pro tuzemské a zahraniční zákazníky v zahraničí je rovněž významným exportérem obchodních služeb. Brněnské výstaviště představuje v ČR a SR unikátní infrastrukturu pro konání hromadných akcí – veletrhů, kongresů, firemních, kulturních a sportovních akcí.

V České republice zastupuje veletržní společnost Messe Düsseldorf.

Číst dál
TOX Pressotechnik

Renomovaný dodavatel inovativních výrobků a řešení pro spojování plechů, pohonů pro lisy, lisů a speciálního strojního vybavení a partner, na jehož odborné kvality se můžete spolehnout. Zákazníci mohou využít strojírenské know-how firmy a vybrat si z široké nabídky standardních výrobků a řešení.
 

Na trh společnost vstoupila s výkonnými pohony pro výrobní stroje – osvědčeným systémem pneumaticko-hydraulického pohonu TOX-Powerpackage. Jako alternativu tohoto systému nabízí další technicky vyspělé řešení, TOX-ElectricDrive. Široká škála způsobů spojování plechů přináší takřka nekonečné možnosti pro vývoj produktů. Pohony, lisy a nejrůznější nástroje pro spojování, děrování, zalisování a nýtování už průmyslovým provozům dodává více než 40 let. Na inovativní technologie se spoléhají zejména výrobci automobilových dílů ze všech koutů světa.

Číst dál
Raveo

Raveo je specializovaná firma v oboru pohonné techniky, automatizace a robotiky. Zakládá si na kvalitním a komplexním servisu v oblasti engineeringu, který vyžaduje aplikace s důrazem na pohyb a polohování. Renomé, které má, ji v podnikání doprovází na každém pracovním jednání a při každém úkolu. Charakteristickým rysem společnosti Raveo je zejména zodpovědný přistup k práci, který se za více než jedno desetiletí stal základním stavebním kamenem jejího úspěchu. Nabízí komponenty od předních světových výrobců v oblasti pohonné techniky. Raveo je více než obchodní firma, zdejší tým inženýrů přenáší své zkušenosti s návrhem pohonů do aplikací svých zákazníků s ohledem na okolní technologii.

Číst dál
Související články
Komplexní řešení pro vysledovatelnost: Plně automatizované značení za rozumnou cenu od Brady

Přesvědčte se, jak praktická může být integrace automatizované identifikace PCB. Podívejte se na přehlednou infografiku od společnosti Brady!

Ohlédnutí za MSV 2018

Jubilejní strojírenský veletrh v Brně se i letos nesl ve znamení inovací, technických i technologických novinek (často také světových premiér), ale hlavně v duchu oslav stého výročí založení Československé republiky, takže se také vzpomínalo na historické úspěchy v technice v expozici 100RIES. A není tedy divu, že partnerskou zemí bylo letos Slovensko. Na následujících řádcích přinášíme malé ohlédnutí za veletrhem, kde připomeneme některé exponáty, které v očích naší redakce za zmínku a vzpomínku stojí.

Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Související články
Modulární lisovací systémy

Od univerzálních standardních lisů až po jednoúčelové speciální lisy - firma TOX Pressotechnik je díky svému modulárnímu systému lisů a pohonů schopna realizovat speciální a úsporná řešení v krátkém čase. Lisy ecoLine je možné sestavit v online konfigurátoru.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Chytré stroje přivádějí továrny k životu

Bezpečné balicí stroje připojené k Ethernetu zvyšují produktivitu, zlepšují flexibilitu, snižují komplexnost konstrukce a řeší problémy pracovníků v provozu.

Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Trendy pro MSV: Lisování od A do Z

Ačkoli je teprve začátek roku, přípravy letošního Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně jsou již v plném proudu. Pro náš seriál opět vybíráme nejfundovanější ze zástupců budoucích vystavovatelů, abychom se jich zeptali na zajímavosti a trendy v jejich oborech. Tentokrát jsme dali slovo Ing. Michalu Badinovi, prokuristovi společnosti TOX Pressotechnik.

Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

Evropskou veletržní sezónu 2019 opět zahájí Lipsko

Lipské průmyslové veletrhy Intec a Z otevřou brány výstaviště pro svůj další ročník již ve dnech 5. až 8. února 2019. Výhodný termín konání hned na začátku roku znamená pro vystavovatele a návštěvníky z České republiky ty nejlepší předpoklady pro navázání či prohloubení obchodních kontaktů na mezinárodní strojírenské a subdodavatelské scéně.

Lokální, přesto světový Intertool 2016

Začátkem května 2016 se uskutečnila v celém areálu výstaviště Messe Wien přehlídka průmyslového sektoru. V hale A stejného výstaviště se konala výstava Smart Automation Austria. Souběžně probíhající akce Intertool v halách A a B trvala o den déle a těšila se nebývalé návštěvnosti.

Intertool 2014 spojen s automatizací procesů

Tradiční vídeňský veletrh Intertool, letos pořádaný od 6. do 9. května, získal spojením se Smart Automation Austria na dynamice a bezesporu i zájmu návštěvníků.

Siemens na MSV představí digitální řešení pro celý životní cyklus stroje

Společnost Siemens ČR se již po 60. představí na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2018. Představí komplexní řešení pro zvýšení efektivity výroby, které pokrývá celý životní cyklus výrobku od jeho návrhu přes výrobu až po servis. Pod heslem „Digitální dvojče zrychlí vaši výrobu“ prezentuje jedinečný, 15x zmenšený model horizontální vyvrtávačky HCW 4S od Škoda Machine Tool a jeho digitální dvojče. Siemens ukáže také přínos aditivní výroby a ve veletržní premiéře uvede platformu pro internet věcí MindSphere.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit