Témata
Reklama

Obrábění hlubokých drážek v chrommolybdenové oceli

Společnost Klima Prachatice, a. s., se zabývá výrobou vzduchotechnických zařízení a svařovaných konstrukcí pro průmyslové účely, zejména pro energetiku, hutní výrobu aj. Kromě toho se zabývá také zakázkovou výrobou v oblasti obrábění.

Jednou z posledních zakázek Klimy Prachatice byla výroba předemlecího zařízení uhelného mlýna pro zahraniční hnědouhelnou elektrárnu. Součástí technologického vybavení elektrárny jsou uhelné mlýny, v nichž se uhlí rozemele na prach, který se následně spaluje pomocí hořáků v elektrárenském kotli. Velké kusy uhlí je však potřeba před vstupem do uhelného mlýna rozbít na menší části, což se provádí pomocí tlukadel. To jsou v podstatě kladiva, která jsou zavěšena na koncích ramen, jež jsou druhým koncem zapuštěna do hlubokých drážek v náboji. Náboj s rameny se otáčí a tlukadla přitom rozbíjejí kusy hnědého uhlí. Vše se děje v proudu horkého vzduchu předehřátého odpadním teplem z elektrárny na 400 až 500 °C.

Reklama
Reklama
Reklama
Listopadový den v Prachaticích

Obrábění náboje tlukadel

Vzhledem k extrémnímu mechanickému namáhání a vysokým provozním teplotám se všechny funkční díly tlukadla vyrábějí z vysoce legovaných ocelí a během montáže se navíc opatří mohutným pancéřováním. To se týká i náboje tlukadel, jehož obrobení bylo součástí zakázky. V náboji bylo potřeba mimo jiné vyrobit trojici obvodových drážek šířky 51 mm a hloubky 131 mm pro uložení ramen tlukadel. V této souvislosti se společnost obrátila s prosbou o pomoc na jednoho ze svých dodavatelů řezných nástrojů – firmu Pramet Tools.

Náboje tlukadel připravené k montáži (délka dílů přesahuje 0,5 m)

Návrh technologie

Už sama skutečnost rozměru této drážky předpokládala zřejmě trochu nestandardní řešení, zvláště pak, když šlo o materiál 42CrMo4 (15142.7, Rm~900 MPa), který patří mezi hůře obrobitelné materiály skupiny P,“ komentují situaci pracovníci technického servisu Prametu, pánové Václav Zrcek a Ing. Milan Černý. S obráběním se počítalo na karuselu s CNC řízením, čímž se trochu rozšiřovaly možnosti hlavně v počáteční fázi návrhu technologie. Přáním zákazníka bylo, aby pokud možno byly použity standardní nástroje, aby se nemusely pořizovat speciály, které by značně protáhly dobu výroby celé součásti. Technologicky nejvhodnější se nakonec ukázaly kopírovací nástroje PRDCN 4040 S 20 s kruhovou destičkou RCMX 2006MOS-341 z materiálu 6640, které celou drážku otevíraly rampingovým způsobem. Boky a dno drážky pak byly dokončeny stranovými nástroji CTFPR 4040 R 22 a CTFPL 4040 R 22 s destičkou TPUN 220408 opět z materiálu 6640. Ačkoli všechny tyto nástroje jsou ze standardního sortimentu Pramet, musely projít určitými úpravami, které si zákazník byl schopen udělat svépomocí. Držáky na dokončování se navařily, aby měly potřebnou délku, a držáky s kruhovými destičkami bylo nutné zfrézovat tak, aby se dostaly podél stěn – první držák do poloviny hloubky drážky a druhý držák na plnou hloubku drážky.

Detail drážky v náboji, další drážka je již osazena rameny tlukadel.

Odladění řezných podmínek

S takto upravenými nástroji bylo možné přistoupit k odlaďování připravované operace. Technici odhadli řezné podmínky, spustili stroj a... „Náš počáteční optimismus byl poněkud zchlazen hned při první třísce,“ vzpomínají. „Po najetí do řezu se ozvaly zvuky, které zcela určitě jako doprovod k obrábění nepatří. Celá soustava tímto způsobem vyjadřovala jiný názor na snadnost obrobení dílce, než jsme měli my.“ Situaci navíc komplikovala skutečnost, že částečně šlo o přerušovaný řez způsobený osmi otvory pro upevňovací šrouby ramen, které se v předchozí operaci vrtaly z čela po celé délce obrobku.

Číslicově řízený karuselový soustruh SKQ 12 NC z TOSu Hulín, na němž probíhalo obrábění drážek.Silné chvění soustavy bylo způsobeno jednak poměrně velkým vyložením držáků, jednak nesnadnou obrobitelností daného materiálu. Bylo nutno ubrat zejména v řezné rychlosti a posuvu. Po několikahodinovém zkoušení se ustálily řezné podmínky na hodnotách vc = 60 m.min-1, f = 0,6 mm.ot.-1, sestupový úhel byl 5,5°. Poslední fází soustružení této drážky bylo dokončení boků a dna, kdy bylo třeba srovnat stopy po kruhové destičce. Na první pohled docela jednoduchá záležitost s sebou v podstatě opět nesla problém přerušovaného řezu, neboť břitová destička s relativně malým rádiusem byla takto namáhána na dosti vyloženém nástroji po poměrně dlouhou dobu. Nakonec byly vytvořeny zápichy v rozích na dně drážky. Daní za zvolenou technologii bylo mírné snížení trvanlivosti břitové destičky, což v budoucnu může být předmětem dalšího vylepšení. Ale i přes uvedená úskalí se podařilo obrobit drážku za cca 2,5 hod. v drsnosti Ra 3,2 µm. Klip zachycující obrábění drážky na karuselu, jehož autorem je pan Zrcek, si můžete prohlédnout na internetové adrese uvedené v záhlaví tohoto článku.
Sada nástrojů pro kompletní výrobu drážek

Zkušenosti z terénu

Jak viděl situaci místní technolog a programátor NC strojů pan Jaroslav Křenek? „Já jsem zkušenosti s takto hlubokými drážkami neměl, takže jsem oslovil Pramet a byl jsem rád, že jeho technici přišli s takovýmto elegantním řešením, které fungovalo, a že zakázku se podařilo bez problémů obrobit. Technologii jsme začali řešit někdy v únoru nebo březnu a v červnu jsme začali obrábět. Dostali jsme nože, udělali potřebné úpravy a nevyskytl se žádný problém, který by nás zdržoval. Drážky se vyrobily a termín zakázky byl dodržen.“

Provedené úpravy držáků

Zeptal jsem se rovněž obou techniků z Prametu, čeho si na uvedeném řešení nejvíc cení. „Toto byl celkem specifický problém, ač se to na první pohled nezdá,“ přiznává pan Zrcek. „Snažíme se ale dodávat nejen nástroje, ale i technologická řešení. Drážky se většinou řeší zapichovacími nástroji. Po informaci, že obrábět se bude na NC stroji, jsme zvolili nestandardní postup a použili standardní kopírovací nástroje, které umožňují využít rampování a standardní stranové nástroje pro dokončení.“ Ing. Černý jej doplňuje: „Ačkoliv nástroje bylo potřeba upravit, břitové destičky byly použity ze standardního sortimentu. Navíc zapichování, které by vyžadovalo speciální nástroj, by bylo technologicky mnohem náročnější.“

Spokojeně vypadal i ředitel společnosti Klima Prachatice, Ing. Karel Hopfinger, jenž nás osobně provedl výrobou a seznámil nás s funkcí předemlecího zařízení, které bylo v montážní hale právě dokončováno.

Pavel Marek, Prachatice
Foto: autor

pavel.marek@mmspektrum.com
www.pramet.com
www.klimacz.cz

Reklama
Vydání #12
Kód článku: 121246
Datum: 12. 12. 2012
Rubrika: Servis / Reportáž
Autor:
Firmy
Související články
Další veletržní postřehy z EMO 2019

Z pohledu technika lze veletrh EMO v roce 2019 považovat za zdařilý, protože byl více o invenci, kreativitě, vylepšování stávajícího i hledání nových cest. Na veletrhu bylo možné vysledovat několik řekněme fenoménů, které se objevovaly napříč veletrhem. Přitom bych je přímo nepovažoval za trendy, protože obdobné počiny, technika, software i smýšlení byly (u asijských výrobců) k vidění o šest měsíců dříve na veletrhu obráběcích strojů v Pekingu. Nedávám tímto záminku k mezikontinentální diskusi o tom, kdo trendy určuje. V tomto textu zazní několik dalších veletržních postřehů.

Dny obráběcích strojů, nástrojů, robotů a softwaru

Dny otevřených dveří firmy Grumant se staly tradicí, letos proběhl již 6. ročník. Návštěvníkům byly k dispozici novinky od předních světových výrobců nástrojů a obráběcích strojů. Zajímavá byla také prezentace průmyslového robotu. Zájem zákazníků potvrzuje návštěvnost, která pravidelně stoupá s každým dalším ročníkem, a letos byl zaznamenán její rekordní nárůst.

Cena MM Award na EMO 2019

Také v roce 2019 došlo na udílení cen MM Award. Jedná se o oficiální a jediné ceny udělované na veletrhu EMO. Porota i letos vybírala z mnoha přihlášených exponátů, nejen německých výrobců. Do užšího výběru se jich dostalo jen pár, a nakonec bylo rozdáno pět hlavních cen v pěti kategoriích. S prázdnou neodešly ani firmy, jejichž produkty se ocitly na druhém a třetím místě. I v tomto roce došlo k jistému „posunu“ ve vnímání obsahu jednotlivých kategorií, a tedy i oceněných produktů. Pojďme se podívat na vítězné exponáty podívat jednotlivě. Je to lehký nástin toho, jak EMO vidí němečtí kolegové.

Související články
CIMT Peking, Část 2. Win Together

Podtitul veletrhu CIMT 2019 byl: 融合共赢 智造未来. Musíte uznat, že motto veletrhu je v této pro nás exotické podobě zahaleno značným tajemstvím. Dáte-li větu do automatického překladače, výsledná myšlenka zní: fúze a výhra. Jednoduchá slova, divný obsah - tento způsob nalezení významu věty opravdu není žádná výhra. Proto se o nápravu "ztráty v překladu" pokusíme v druhém vstupu z veletrhu, ve kterém se tentokrát podíváme i za technikou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Symposium brousicích strojů a technologií

Již čtvrté symposium v historii skupiny United Grinding (UG), která sdružuje osm výrobců přesných brousicích strojů, se uskutečnilo začátkem května ve švýcarském Thunu. Akce se konala na 4 000 m2 plochy výstaviště Thun-Expo a hostila 1 500 návštěvníků z celého světa po tři dny. Šestnáct vystavených strojů bylo detailně zájemcům představeno specialisty z UG ve čtyřech světových jazycích a akci doprovázel bohatý program. Tento článek si klade za cíl nastínit atmosféru symposia a představit některé z prezentovaných novinek.

CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Obráběcí stroje i formule

Ve středu 15. května se předváděcí hala firmy Teximp v pražských Horních Počernicích otevřela odborné veřejnosti. Téměř přesně po roce se zde opět konal výroční „Open House“ – výstava CNC strojů, automatizace a technologií.

Made in Japan

V sídle společnosti Misan v Lysé nad Labem se pravidelně konají odborné semináře, které se těší veliké oblibě. Partnerem toho posledního jarního, který byl nazván Stroje, nástroje, automatizace – otevřené možnosti, byla společnost Tungaloy. „Dnešní seminář se ponese v duchu řešení ze země vycházejícího slunce,“ uvedl jednatel společnosti Misan Ondřej Svoboda.

Slinutý karbid z českých rukou

Když v létě roku 2011 Ing. Pavel Straka založil v Hulíně s podporou několika blízkých lidí dnes velmi úspěšnou, inovativní firmu Pilana Karbid, netušil, co jej v nejbližších letech čeká. Například 15hodinové pracovní dny, boj s lidskou neférovostí či s nedostatkem financí. Všechny překážky však překonal a dnes je jednatelem rodinné firmy s 45 zaměstnanci, která se může pochlubit lecčíms, co jiné firmy nemají nebo nedokážou...

Formárenský veletrh se blíží

Již třetí ročník formárenského veletrhu Moulding Expo v druhé polovině května bude hostit výrobce forem a nástrojů a dodavatelé potřebných technologií ve Stuttgartu. Pořadatelé sezvali novinářskou obec do slovinské Lublaně, kde prozradili několik detailu o blížícím se veletrhu. Součástí tiskové konference byla také návštěva místních nástrojáren a výzkumného centra pro formárenství.

Strojírenské fórum 2018: Inteligentní výroba

Další z již tradičních setkání odborníků (nejen) z oblasti výroby – podzimní Strojírenské fórum – se odehrálo 8. listopadu, tentokrát v prostorách Ústavu výrobních strojů a zařízení a RCMT FS ČVUT v Praze.

Den plný inovací

Nabídka uspořádat seminář o posledních novinkách v oblasti řídicí a pohonové techniky firmy Siemens právě v TOS Čelákovice nebyla náhodou. Úroveň znalostí či ochota hledat nestandardní řešení se staly předpokladem pro dobrou spolupráci mezi oběma firmami. Seminář Innovation Day, který se konal letošního 16. října byl jejím logickým pokračováním.

Co je nového u vašich dodavatelů?

V nepřeberném množství dostupných technologií si dnes zákazník volí dodavatele nejen podle kvality, ale také podle služeb a servisu, které k dané technologii nabízí. Pravidelná setkání zákazníků a dodavatelů přispívají k rozšíření povědomí o dostupných novinkách a předkládají uživatelům postupy co nejefektivnějšího využití těchto technologií. A takové setkání pořádá jednou ročně společnost Vason CZ se svými partnery v Technickém centru společnosti Ceratizit ve Velkém Meziříčí.

AMB lámalo rekordy

V září proběhl ve Stuttgartu letošní nejprestižnější evropský veletrh zaměřený na obrábění kovů – AMB 2018. Letos již byla otevřena nová hala číslo 10, která nese jméno Paul Horn. Výstavní plocha se tím rozšířila na více než 120 tisíc metrů čtverečních a byla také beze zbytku zaplněna. Rekordní rovněž byla nejen účast 1 553 vystavovatelů, ale i 91 016 návštěvníků, z nichž 18 % přicestovalo ze zahraničí – z celkem 83 zemí světa.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit