Témata
Reklama

Přesné vyvrtávací nástroje na veletrhu EMO 2001

Mezinárodní veletrh EMO je největší strojírenskou světovou výstavou a přináší celou řadu novinek v oboru třískového obrábění.

Také letošní ročník konaný v německém Hannoveru byl vhodnou příležitostí pro firmu Wohlhaupter, aby představila nové výrobky ze svého sortimentu přesných vyvrtávacích nástrojů. Dodavatelem těchto nástrojů pro český trh je firma Unitool Europe, s. r. o.
Reklama
Reklama
Reklama

COMBI-Line

Pod označením COMBI-Line byla poprvé představena nová řada přesných vyvrtávacích nástrojů. Je určena zákazníkům, kteří potřebují s co nejvyšší produktivitou zhotovit přesně tolerované otvory. Jak již napovídá název, je nástroj kombinací výhod dvou vyvrtávacích hlav, a to dvoubřité hrubovací hlavy a jednobřité přesně stavitelné dokončovací hlavy. Konstrukčně nástroj vychází ze základního tělesa hrubovací hlavy, na kterou se na čelní jemné drážkování upínají samostatně přestavitelné nožové jednotky. Nožové jednotky mají břity axiálně posunuté o 0,25 mm, přičemž předsunutý břit je nastaven na menší průměr obrábění, druhý břit se nastavuje na požadovaný rozměr obráběného otvoru. Přídavek na obrábění se tak rozdělí rovnoměrně mezi obě nožové jednotky. Vnější nožovou jednotku lze na požadovaný rozměr nastavit pomocí přesné mikrometrické stupnice s dělením 0,01mm na průměru, a to v rozsahu ± 0,5 mm. Nástroj je konstrukčně řešen tak, aby rozdělení hmotnosti bylo symetrické a nedocházelo k nepříznivým vibracím zejména v oblasti vysokých řezných rychlostí.
Základní přednosti řady COMBI-Line:
  • vyhrubování a dokončení otvoru při jedné operaci;
  • výrazné snížení výrobních časů;
  • vysoké posuvy a hloubky třísky díky tuhé konstrukci nástroje;
  • široký výběr VBD typu CC.T 06.., CC.T 09.. a CC.T 12..;
  • značná úspora nákladů na obrábění.
  • Nové nástroje jsou k dispozici pro rozsah obrábění průměrů 29 ÷ 103 mm. Stejně jako ostatní vyvrtávací nástroje, je nová řada kompatibilní s modulárním systémem Wohlhaupter MultiBore, jenž umožňuje optimální sestavení nástroje podle dané operace a pro daný typ stroje.

    MINI-Program

    Výroba přesných malých otvorů je podstatně náročnější než u větších rozměrů. Svou roli zde hraje především tuhost nástroje. Z tohoto důvodu vyvinul Wohlhaupter novou řadu vyvrtávacích nožů pro rozsah průměrů 3 ÷ 6 mm. Nože jsou celé vyrobeny z jemnozrnného karbidu, což zaručuje vysokou stabilitu a minimální odtlačení při obrábění. Upínací válcová část nože je pro přesnou polohu opatřena upínací ploškou Whistle Notch. Břit má speciální "wohlhaupterovskou" geometrii, která umožňuje hladký a plynulý řez i při minimální hloubce třísky (od 0,01 mm) a zaručuje vysokou jakost opracování. Řezná část je opatřena TiN PVD povlakem. Nože jsou dodávány v několika délkových provedeních (nejdelší pro obrábění v hloubce 7xD) a s poloměrem břitu 0,1 a 0,2 mm. Použití nacházejí při obrábění všech typů ocelí, šedé a temperované litiny a barevných kovů. Pro obrábění kalených ocelí o tvrdosti 48 - 65 HRC jsou k dispozici nože s pájeným CBN břitem. Nože systému MINI-Program jsou určeny pro použití v univerzální přesně stavitelné hlavě katalogového čísla 236019, a tvoří tak další položku do jejího bohatého příslušenství.

    CBN břitové destičky

    Břitové destičky s ultratvrdých materiálů na bázi kubického bornitridu jsou již řadu let součástí nabídky firmy Wohlhaupter. V současné době je na trh uvedena nová řada materiálů CBN s následujícím označením:
  • WBN 100 pro plynulý a přerušovaný řez v rozsahu řezných rychlostí vc = 120 ÷ 220 m.min-1, pro kalené oceli s tvrdostí 48 ÷ 67 HRC;
  • WBN 200 pro přerušovaný řez v rozsahu řezných rychlostí vc = 80 ÷ 160 m.min-1, pro kalené oceli s tvrdostí 48 ÷ 67 HRC, s vysokou odolností proti lomu řezné hrany;
  • WBN 300 pro plynulý řez v rozsahu řezných rychlostí vc = 150 ÷ 300 m.min-1, pro kalené oceli s tvrdostí 48 ÷ 67 HRC, s vysokou odolností proti opotřebení;
  • WBN 400 pro obrábění šedé litiny a HSC obrábění speciálních slitin.
  • Uvedené materiály jsou dodávány pro VBD typu Form 20 a 21(TOGW), Form 101 (CCGT 0602..), Form 103 (CCGT 09T3..) a Form 104 (CCGT 1204..), zákazníky jistě potěší i jejich příznivá cena.

    Elektronicky řízená hlava EK

    Tento nástroj byl vyvinut speciálně pro výrobce brzdových systémů do automobilů. Slouží pro vysoce produktivní výrobu vnitřních drážek pro pojistné kroužky. Na rozdíl od běžných nástrojů využívajících metody okružního frézování je tímto nástrojem dosaženo vysoké úspory strojního času (až 80 %). Elektronické řízení průběhu procesu zajišťuje vysokou přesnost a hlídá opotřebení výsuvných břitů nástroje.
    Nástroj je řešen modulárně a je sestaven ze tří částí: z pohonné jednotky s řídicí elektronikou, výměnné zapichovací hlavy s VBD a stopky nástroje, která je volitelná podle typu stroje. Vlastní pohonná jednotka je univerzální a v budoucnosti se počítá s jejím využitím i pro další typy nástrojů.

    Novinky řady ALU-Line

    Nástrojová řada ALU-Line byla rozšířena o vyvrtávací hlavy pro rozsah průměrů 500 ÷ 1050 mm. Základním prvkem nástroje je univerzální nosné rameno s jemným čelním drážkováním, na které se připevňují nožové jednotky pro hrubovací operace, pro sražení hran nebo pro přesné vyvrtávání. Ramena jsou vyrobena z pevnostní hliníkové slitiny a opatřena otěruvzdorným PVD povlakem. Nové provedení umožnilo zvýšení řezných rychlostí až o 100 % a snížení hmotnosti nástrojů až o 60 %.
    Nově byla do sortimentu zařazena ALU prodloužení s délkami X = 100 mm, X = 200 mm a X = 300 mm pro spojovací uzel MVS 100-56 a MVS 80-36 modulárního systému Wohlhaupter MultiBore.

    Speciální nástroje

    Nástroje konstruované podle specifických požadavků zákazníků tvoří velkou část produkce firmy Wohlhaupter. Při jejich výrobě se v maximální míře používají prvky systému MultiBore, čímž je zajištěna poměrně příznivá cena, zkracuje se doba výroby a zvyšuje se dostupnost náhradních dílů. Na základě úspěchu řady ALU-Line byl vyvinut nástroj pro jihokorejskou loděnici Daewoo, který slouží pro přesné obrábění otvorů o o 2500 mm.

    Tepelné upínače

    Tepelné upínače, které se nejvíce používají pro HSC obrábění, jsou v sortimentu firmy Wohlhaupter již dva roky. Nyní byla nabídka podstatně rozšířena o prodloužená pouzdra s délkou X = 120 mm a X = 160 mm a byl změněn design upínačů. Upínače jsou dodávány v provedení se stopkou SK40 a HSK-A/E ve velikostech HSK 40/50/63/80/100. Standardem je jemné vyvážení na hodnotu G = 2,5.
    Reklama
    Vydání #12
    Kód článku: 11236
    Datum: 12. 12. 2001
    Rubrika: Trendy / Obrábění
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Pohodlné upínání magnetem

    Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

    Novinka z varnsdorfské líhně

    Přední evropský výrobce obráběcích strojů, TOS Varnsdorf, letos představil nečekanou novinku, která významně rozšiřuje nabídku výkonných obráběcích strojů z varnsdorfské líhně.

    Pro větší efektivitu ve výrobě

    Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

    Související články
    Československá stopa u nového rekordu

    Nový rekord počtu návštěvníků jsme zaznamenali na letošním technologickém setkání WFL Millturn Technologies.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Vyvrtávání hlubokých otvorů

    V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

    Optimalizace soustružení korozivzdorných ocelí

    Použití korozivzdorných ocelí pro inženýrské aplikace vždy do určité míry vedlo k technickému paradoxu. Zatímco konstruktéři jsou nadmíru spokojeni s tím, jaké pevnostní vlastnosti a korozní odolnost tyto běžně používané materiály nabízejí, výrobní inženýři už jsou asi méně okouzleni jejich typickým deformačním zpevňováním a všeobecně špatnou obrobitelností. Avšak průmyslovými odvětvími, jako jsou výroba čerpadel a ventilů, výroba zařízení pro ropný a plynárenský průmysl, automobilový a letecký průmysl, jsou součásti z korozivzdorných ocelí výslovně požadovány i nadále.

    Věnujte pozornost vedlejším časům při obrábění

    Firma Grumant se již 25 let zabývá prodejem nástrojů a strojů pro třískové obrábění. Zároveň je již známo to, že klade silný důraz na podporu svých zákazníků. 25 let zkušeností jejích techniků ukazuje, že řada zákazníků se soustředí hlavně na kontrolu a optimalizaci strojního času a přehlíží ztráty časů vedlejších. A právě zkrácení vedlejších časů je klíčem k razantnímu zvýšení produktivity, zisku a překvapivě i cesta jak odlehčit problému nedostatku kvalifikovaných obráběčů.

    Optimalizace obrábění zvyšuje trvanlivost

    Tři miliony malých součástí pro systémy ABS jsou spolehlivě vyráběny na soustruzích speciálním nástrojem. Řešení vyvinuté společně s výrobcem a uživatelem minimalizuje vedlejší časy a zvyšuje trvanlivost nástroje až o 300 %.

    Technologie pro úlohy rovinného broušení

    Klíčová odvětví průmyslu jsou odkázána na součásti broušené s extrémní tvarovou a rozměrovou přesností, i pokud jsou zhotovené z obtížně opracovatelných materiálů. K těmto účelům – od nejmenších (S) až po největší (XXL) součásti pro broušení malých i velkých sérií – nabízí pokrokovou technologii výrobce brusek Okamoto.

    Malosériová výroba ozubených kol

    Rostoucí nároky na rychlost a flexibilitu si žádají nová řešení pro výrobu ozubení. Pětiosé frézky a nejnovější funkce nabízené metodou InvoMilling otevírají nové možnosti pro výrobu malých dávek. V následujícím rozhovoru prof. Dr. Ing. Tillmann Körner z Aalen University hovoří o současných trendech v oblasti frézování ozubení.

    S novým katalogem k dlouhotočným automatům

    Společnost WNT rozšířila své nástrojové portfolio zaměřené na dlouhotočné automaty. Každý zasvěcený ví, že tento obor je svým způsobem specifický, a proto vyžaduje zvláštní přístup. S tímto vědomím WNT připravila nový samostatný katalog, který je zaměřen výhradně na danou technologii obrábění.

    Větší řádkování při obrábění načisto

    Při použití fréz s optimálně zakřiveným břitem pro frézování vnějších povrchů je možné časy na dokončovací obrábění značně snížit. Docílit toho lze vzájemnou souhrou stroje, nástroje a softwaru, jak ukazuje následující příklad.

    Frézy s kulovým čelem pro plochy v kvalitě leštění

    Optika vyráběná z plastů klade vysoké nároky na kvalitu povrchu nástrojů, respektive forem. Nově vyvinutá strategie obrábění umožňuje frézovat i velmi malé a náročné tvary hospodárně až na konečný rozměr s vysokou jakostí povrchu.

    Simulací ke zlepšení efektu mazání a chlazení

    Optimalizace třískového obrábění moderní metodou simulace strategie mazání a chlazení je dnes podrobena systematickému výzkumu. Použitím simulace procesu třískového obrábění a simulace proudění chladicího média se značně sníží náklady na výzkum a vývoj.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit