Témata
Reklama

První spodní gantry z Mýta již pracuje

Na konci července byl podepsán kontrakt na dodávku portálového obráběcího centra FSGC do společnosti NERIA Industry, a. s. v Pohořelicích. Termín dodání byl dohodnut na necelý rok od podpisu smlouvy. To vše by nebylo ničím výjimečné, snad jen kdyby stroj jako takový nebyl jen vizí v hlavách konstruktérů a nebyla tedy před jeho výrobcem mýtskou Strojírnou Tyc dlouhá cesta, která byla zapotřebí při vývoji nového stroje.

Na konci července byl podepsán kontrakt na dodávku portálového obráběcího centra FSGC do společnosti NERIA Industry, a. s., v Pohořelicích. Termín dodání byl dohodnut na necelý rok od podpisu smlouvy. To vše by nebylo ničím výjimečné, snad jen kdyby stroj jako takový nebyl jen vizí v hlavách konstruktérů a nebyla tedy před jeho výrobcem –mýtskou Strojírnou Tyc – dlouhá cesta, nutná při vývoji nového stroje.

Reklama
Reklama
Reklama
Portálové obráběcí centrum FSGC ve výrobní hale společnosti NERIA Industry

Měření přesnosti polohování stroje FSGC 300-10 přístrojem Leica Laser Tracker.JPG

Hned byly zahájeny konstrukční práce, jednání s dodavateli a nekonečná řada sezení zaměstnanců firmy, na kterých se diskutovala řešení jednotlivých konstrukčních uzlů a jejich postupné vylaďování pro hladký průběh výroby, montáže i konečného užívání stroje. Výsledkem je dokončený vývoj portálového centra s koncepcí spodní gantry, které je předáno a na němž už zákazník zahájil výrobu.

Osobám, které se na realizaci celého projektu podílely, byl položen následující dotaz.

Co se vám jako první vybaví při vzpomínce na projekt FSGC spodní gantry č. 1?

Jaroslav Tyc, majitel společnosti

Jsem přesvědčen, že všechny stroje vyrobené v minulosti v naší firmě mají svoji kvalitu a užitnou hodnotu. Nicméně jen na minulosti se stavět nedá a rozhodnutí vyvinout a vyrábět nový typ stroje jsem bral jako nezbytnost k dalšímu plně konkurenceschopnému působení na trhu s obráběcími centry. Osobně jsem na pracovníky apeloval, aby se maximálně věnovali všemu, co s výrobou prvního stroje nového typu souvisí, a také jsem se účastnil téměř všech porad a sezení týkajících se vývoje. S odstupem času se mi tedy vybaví, že jsem hrdý na práci, kterou všichni odvedli, jak k projektu přistoupili a jak se snažili vzniklé nedostatky řešit a posouvali zakázku až k jejímu splnění.

Ing. Vladimír Tejček, obchodní ředitel

Jako první si vzpomenu, že kontrakt byl podepisován velice brzy po rozhodnutí takovýto stroj vůbec nabízet a tedy ještě v době, kdy zdaleka nebyla zpracována dokumentace pro jeho výrobu. Bylo cítit, že rozhodnutí obou majitelů společností akceptovat rizika a jejich důvěra ve výsledek byla velmi silná motivace pro celý tým, který se na vývoji a realizaci podílel.

Miroslav Kolář, vedoucí konstrukce

Je několik věcí, na které si z realizace projektu spodní gantry vzpomínám. Jednak to, že v jeho průběhu jsem se z pozice šéfa montáže vrátil do konstrukčního oddělení, na pozici vedoucího. Potom na to, jak se během vývoje a vymýšlení vlastního stroje diskutovalo o všech potenciálních problémech, které jsme znali z předchozích typů strojů. Musím říct, že velké většině problémů se podařilo na novém stroji předejít, což ocenili hlavně technici na finální montáži u zákazníka. A z pohledu mojí profese je to asi to, že s ohledem na velikost montážní haly a velikosti vlastního portálu se musel stroj stavět po částech, tzn. odděleně osa X, samostatně stojany s příčníkem a stroj jako celek prvně stál až u zákazníka v Pohořelicích.

Ladislav Vaněk, výrobní ředitel

Pokud je něco, co bych mohl uvést, tak je to určitě chuť pracovat a hlavně spolupracovat. Lidé, kteří se na projektu podíleli, vytvořili skvělou vazbu mezi konstrukcí, výrobou a montáží. Z mého pohledu velice pružně reagovaly všechny strany na vzniklé podněty, takže ačkoliv se jednalo o stavbu prototypu, stroj, který opustil náš výrobní závod, už má zapracované všechny úpravy zjištěných nedostatků. Mohu tedy říci, že prototyp je dodán v provedení, jak by se měl vyrábět i do budoucna. I když inovacím se určitě bránit nikdo nebude.

Zdeněk Hruška, vedoucí obroben

S obráběním dílů pro naše portálová obráběcí centra máme mnoho zkušeností. Takže z toho jsem strach neměl. Na obrobně jsme využili hlavně to, že naše připomínky ke konstrukci nových dílců nezapadly a pro předejití problémům např. s přístupností obráběných ploch se udělalo vše, co se dalo. Takže celkově vzato, výroba proběhla hladce. Druhým bodem, který je pro mě spojen s realizací projektu spodní gantry, bylo první obrábění na novém stroji v rámci testování stroje a zaškolování obsluhy uživatele. První zabraná tříska a porovnání očekávání a reality. Musím říci, že zklamaný jsem určitě nebyl.

Ing. Michal Tyc, programátor PLC

Stejně jako všichni ostatní jsem stroj v naší firmě viděl jen v montážních skupinách. Na montáži bylo tedy možné oživovat, co se pojezdů týká, pouze tyto jednotlivé části. Byl jsem hlavně zvědavý na první spuštění kompletního stroje u zákazníka. Nepředpokládali jsme, že hned první nastavení pojezdů osy X bude optimální. Nicméně i přes vypadnutí motorů z vazby při prvním rozjetí rychloposuvem se podařilo vše odladit a o to větší radost jsem měl z celkové dynamiky stroje po naladění všech parametrů. Vidět jak čtyřicetitunová masa litiny jezdí tak, jak si člověk představoval, určitě potěší.

Detail umístění samonavíjecí hadice pro oplach a ofuk na kabině operátora

V rámci spolupráce obou firem – dodavatele i odběratele – proběhl 20. srpna 2015 zákaznický den, kde byl prototyp nového stroje představen veřejnosti a pozvaným hostům. Věříme, že kdo si našel čas a do Pohořelic dorazil, ten nelitoval.

Celé setkání bylo velice příjemné a děkujeme tímto všem zúčastněným za společně strávený čas a těšíme se na příští setkání.

Ing. Vladimír Tejček
Strojírna Tyc

vladimir.tejcek@tyc.cz

Umístění na MSV 2015: pavilon P, stánek 107

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 151029
Datum: 10. 09. 2015
Rubrika: Trendy / MSV 2015
Autor:
Firmy
Související články
Postprocesory a postupy v CAM pro produktivní a přesné obrábění

Víceosé obrábění tvarově složitých dílců se čím dál tím více řadí mezi běžné výrobní technologie. Stroje rozšířené o rotační osy nabízejí při takové technologii výroby výhody zejména z hlediska menších nároků na nutné přeupínání dílců během výroby a tudíž nižší riziko vzniku chyb a nepřesností. Tuto výhodu ještě více umocňují tzv. víceprofesní obráběcí stroje, které disponují více než pěti řízenými osami.

Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Související články
Automatizace výroby s minimálními personálními nároky

Ať už s možností frézování, nebo soustružení, 4osého, nebo 5osého obrábění, s výměnou palety, či bez ní, s kruhovým zásobníkem palet, věžovými upínacími přípravky pro vícenásobné upínání obrobků, automatizací a progresivním ovládacím panelem, univerzální 5osá obráběcí centra lze flexibilně přizpůsobit a rozšířit pro každou aplikaci.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Věnujte pozornost vedlejším časům při obrábění

Firma Grumant se již 25 let zabývá prodejem nástrojů a strojů pro třískové obrábění. Zároveň je již známo to, že klade silný důraz na podporu svých zákazníků. 25 let zkušeností jejích techniků ukazuje, že řada zákazníků se soustředí hlavně na kontrolu a optimalizaci strojního času a přehlíží ztráty časů vedlejších. A právě zkrácení vedlejších časů je klíčem k razantnímu zvýšení produktivity, zisku a překvapivě i cesta jak odlehčit problému nedostatku kvalifikovaných obráběčů.

Obrábění těžkoobrobitelných materiálů

Stále rostoucí požadavky výrobců proudových motorů vyžadují kontinuální vývoj žárupevných materiálů. Klasické metody obrábění jsou zde na hranici svých možností, efektivní alternativou je elektroerozivní řezání drátovou elektrodou.

Aditivní výroba unikátních řezných nástrojů

Aditivní technologie jsou jedním z nosných pilířů Průmyslu 4.0. Od roku 2014, kdy v ČR 3D tisk kovů odstartoval „ve velkém“, byla o této problematice napsána celá řada publikací, díky nimž je tato technologie považována za poměrně známou. Jedním z průkopníků 3D tisku v ČR je firma Innomia, která přinášela informace o technologii DMLS do povědomí českého průmyslu již několik let před tímto zmiňovaných boomem.

Zerobot - efektivní způsob automatizace

V minulém příspěvku (www.mmspektrum.com/180112) jsme popsali tzv. nulový bod upínání (Zero point systém). Ukazuje se, že při dnešních trendech, kdy automatizace a zejména pak robotizace opět zažívají velkou renesanci, je výhodné spojit Zero point systém a robot. O trendech takového spojení pojednává tento příspěvek.

Digitalizujeme svět obrábění

Digitalizace v oblasti obráběcích strojů je poměrně nový fenomén. Svět digitalizace se stává svébytným ekosystémem a Siemens jako jediný má pro jeho vytvoření a fungování potřebnou škálu nástrojů – od simulačních programů pro plánování a virtuální zprovoznění strojů, výrobků i procesů přes řídicí systémy a další prvky průmyslové automatizace po monitoring a sběr dat, cloudová úložiště i manažerské nadřazené systémy. Jaké výhody digitalizace přináší, ukázal Siemens na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně mimo jiné také na prototypu multifunkčního obráběcího centra MCU450 společnosti Kovosvit MAS.

Automatická optimalizace posuvů a pohonů obráběcích strojů

Před více než rokem uvedla společnost Siemens do prodeje nový, podstatně funkčně vylepšený software 4.7 pro NC řídicí systémy Sinumerik 840D sl a 828D. Na nové funkce softwaru, které výrazně vylepšují vlastnosti řídicího systému Sinumerik v oblasti programování a obsluhy, jsme se soustředili v článku ve vydání č. 1,2/2017 (viz. www.mmspekturm.com/170148). V tomto příspěvku se budeme věnovat detailněji výrazné změně softwaru 4.7 v oblasti seřizování a optimalizace posuvů a hlavních pohonů.

Termostabilní koncept obráběcích strojů - 1. část

Termostabilní koncept obráběcích strojů firmy Okuma je systém regulace či chcete-li potlačování dilatací stroje způsobených změnami teploty jeho struktury. I když změny teploty je možné omezit vhodnou konstrukcí stroje, nelze jim zcela zabránit. Stroj pracuje v určitém prostředí, které obecně nemá konstantní teplotu.

Aditivní výroba a 3D tisk

K zajištění budoucí vedoucí úlohy Evropy v aditivní výrobě, která představuje nedílnou součást konceptu Industry 4.0, je nezbytná společná evropská strategie – takový je názor Evropského výboru pro spolupráci mezi výrobci obráběcích a tvářecích strojů Cecimo. Jednou z priorit je vytváření evropské strategie aditivní výroby (AM), která by měla podporovat plynulý, dlouhodobý a konzistentní rozvoj této technologie v Evropě.

Profesionální přístup k broušení

V současnosti jsou kladeny ze strany zákazníků stále vyšší nároky na co nejvyšší přesnost při broušení, která je spolu s výslednou drsností nejvýznamnějším požadavkem uživatelů. Samozřejmě této kombinace je třeba dosáhnout v nejkratším možném čase. Tyto hlavní parametry jsou zahrnuty do koncepce brousicích strojů české společnosti Fermat Machine Tool a jsou dosahovány i mj. využitím řady speciálního příslušenství a nových technologických standardů.

Spolupráce firem a univerzit přináší konkrétní výsledky

Inovace v technickém vývoji výrobních strojů a technologií jsou nezpochybnitelnou povinností pro každou firmu, která chce dlouhodobě působit na současném vysoce konkurenčním trhu. Na výrobní stroje a technologie se klade stále šest základních požadavků: přesnost a jakost povrchu vyráběných dílců, produktivita a hospodárnost výroby, spolehlivost strojů a minimální dopad na životní prostředí. Prostředky pro naplnění těchto požadavků jsou různé. V MM Průmyslovém spektru 6/2016 (www.mmspektrum.com/160643) byl představen projekt Centrum kompetence Strojírenská výrobní technika, v rámci kterého spolupracují ve výzkumu a vývoji firmy a univerzity. Článek byl zaměřen především na ukázky zlepšování uvedených hlavních užitných vlastností výrobních strojů a technologií konstrukčními modifikacemi strojů. V tomto článku představíme některé dosažené výsledky v oblasti technologií a provozu strojů.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit