Témata
Reklama

Revoluční linka pro měření kvality

Je to takový český "americký sen". Začínal jako soustružník, dnes Miroslav Dušek vlastní strojírenskou firmu s mnohamilionovým obratem. Láska k poctivému řemeslu se u něj potkává s vynalézavostí, která ho nyní dovedla k vývoji revoluční linky pro měření kvality.

Výrobní prostory firmy Astro Kovo Plzeň v Americké ulici na okraji Třemošné připomínají spíše ranč než strojírenskou firmu. Malebné prostředí i neformální vystupování majitele tohoto podniku ve své pohodovosti snad nemohou být vzdálenější obecné stereotypní představě o tom, co je průmyslová výroba. Člověk zde rychle nabývá dojmu, že kdyby se strojírenství takto prezentovalo na školách, měli bychom rázem více techniků.

Velká část zdejší produkce směřuje k výrobcům letadel. Zatímco mnohé jiné české firmy hledají příležitosti spíše u automobilek, Miroslav Dušek upřednostňuje výrobu pro letectví, která mu poskytuje vyšší přidanou hodnotu. Vyžaduje menší série s maximálním důrazem na přesnost, což znamená potřebu disponovat prvotřídním personálem a taky schopnost bezprecedentní kontroly kvality. Ta je u mnoha zakázek zcela nezbytná – není výjimkou, že odběratel vyžaduje maximálně pět nevyhovujících dílů z milionové série. Splnění takového požadavku se i při největším úsilí může jevit jako nemožné. Přitom i jediná špatná zkušenost může znamenat do budoucna nevratné poškození obchodních vztahů. Při objemu výroby drobných kovových součástí, kterých Astro Kovo Plzeň vyprodukuje při šedesáti lidech tisíce kusů měsíčně, spolu s požadavkem dodavatelů pro výrobce letadel na 100% kontrolu všech dílů a k tomu patřičné protokoly, si lze snadno představit, jak extrémnímu tlaku je výstupní kontrola kvality vystavena.

Reklama
Reklama
Reklama
Miroslav Dušek, vlastník plzeňské firmy Astro Kovo Plzeň, vyvinul revoluční linku pro měření kvality.

Chyby se nepřipouštějí

„Chci v klidu spát s pomyšlením, že se k zákazníkovi nedostávají žádné špatné kusy. Proto jsem se vždy snažil zavádět všechna opatření, která nám pomohla tuto kvalitu garantovat,“ vysvětluje Miroslav Dušek. Návštěva veletržní expozice firmy Renishaw před třemi lety, kde poprvé uviděl netradičně pojaté měřicí zařízení Equator, ho přivedla k nápadu celý proces výstupní kontroly kvality zautomatizovat.

„Na první pohled jsem viděl, že přesně tohle potřebujeme. Je to malý lehký přístroj, jehož ovládání se dá snadno naučit, a navíc byl jako jeden z prvních na trhu schopen komunikovat s robotem.“

Ačkoliv ani sám výrobce robotizované pracoviště se systémem Equator nenabízí, Miroslav Dušek a jeho kolegové se vrhli do vlastního vývoje. V dílně trávili noci i víkendy a výsledkem je doslova unikátní měřicí buňka, kombinující měřicí přístroj Equator 300, robotickou ruku Kuka a speciální paletový systém pro manipulaci s výrobky, to vše pojato jako bezobslužné, plně automatizované pracoviště pro nepřetržité měření ve třech směnách, navrch vybavené speciálně vyvinutým softwarem pro vyhodnocování kvality jednotlivých pracovníků v čase a zabalené do designu světové úrovně.

Z nápadu, který měl sloužit pro interní potřeby, se vyvinul ucelený produkt promyšlený do nejmenších detailů. Dostal pojmenování AstroBox a jako takový bude k dispozici i dalším zájemcům o stoprocentní automatizaci výstupního měření výrobků. O tom, jak moc si dal Miroslav Dušek na tomto svém „dítěti“ záležet, svědčí například i možnost vzdálené správy pracoviště přímo z řídicího střediska v Astro Kovo Plzeň.

Série tří AstroBoxů nepřetržitě pracuje v dílně pana Duška již nyní. Jejich precizní funkčnost i vizuální zpracování přiměje i účastníky zahraničních návštěv uznale kývat hlavou. Na obavu průmyslových koncernů z případných problémů s nekvalitními díly od jejich dodavatelů našel Miroslav Dušek efektní preventivní léčbu. „Tyto velké zákazníky prostě vždycky zajímá, čím a jak měříte. AstroBox je z tohoto pohledu naprosto strategická záležitost. Čím víc Equatorů tady budeme mít takto nainstalovaných, tím klidněji budu spát, protože si budu jistý, že už naše brány neopustí jediný špatný kus.“

Univerzální kontrolní systém Equator od firmy Renishaw funguje na principu porovnávání výrobků oproti etalonu, pro který byl v dané úloze naprogramován.

Equator: Malý zázrak z Velké Británie

Equator představuje zcela nový způsob výstupní kontroly kvality. Tento univerzální kontrolní systém od firmy Renishaw funguje na principu porovnávání výrobků oproti etalonu, pro který byl v dané úloze naprogramován. Díky použití citlivé tříosé skenovací sondy SP25 umožňuje vyhodnocovat naměřené rozměry mnohem přesněji než běžné kalibry, zejména pak v oblasti tvarových ploch. Navíc jediný Equator dokáže nahradit širokou škálu jednoúčelových měřidel nebo měřicích stanic. Vzhledem
k jeho kompaktním rozměrům a hmotnosti pouze 26 kg je možné toto zařízení nainstalovat přímo do výrobního provozu, třeba jako součást automatizovaných linek a výrobních buněk.

Unikátní koncepce systému Equator jej činí necitlivým vůči teplotním změnám okolí. Případné teplotní výkyvy lze rychle kompenzovat překalibrováním podle refrerenčního kusu výrobku.

Unikátní měřicí buňka kombinující měřicí přístroj Equator 300, robotickou ruku Kuka a speciální paletový systém pro manipulaci s výrobky dostala jméno AstroBox.

Firma Renishaw uvádí, že výsledná data získaná porovnávacím měřením v dílně jsou plně srovnatelná s daty získanými měřením v temperované místnosti pro kontrolu kvality. Vedle přesnosti a pohotovosti poskytuje Equator nevídanou flexibilitu – jeho přeprogramování pro kontrolu jiného typu dílce je otázkou krátké chvíle, takže je možné na jednom přístroji měřit i více různých dílů během jedné směny. Hlavním přínosem systému Equator je zásadní zrychlení procesu měření kvality výrobků a společně s tím možnost zvládnout za stejný čas více kontrol, nebo přeměřit více rozměrů jednoho výrobku. Jeho pracovní prostor činí 300 mm v průměru a 150 mm na výšku, nejistota porovnávání nepřesahuje ±0,002 mm.

Renishaw

Ing. Jan Homola

iva.straitova@renishaw.com

www.renishaw.cz

Reklama
Související články
Měřím, měříš, měříme…na obráběcím stroji

V moderních výrobních systémech složených z CNC obráběcích strojů je měření a kontrola nástrojů pro preventivní zajištění kvality nepostradatelná. Změřená data nástrojů nebo změřené hodnoty obrobků jsou potom použity k automatickému výpočtu kompenzačních hodnot v probíhajícím výrobním procesu. Pomocí automatické kompenzace rozměrů nástrojů nebo případnou výměnou nástrojů zůstávají výsledky obrábění stabilní.

České firmy zbrojí na MSV v Brně

Výrobní i dodavatelské společnosti předvedou na Mezinárodním strojírenském veletrhu svoje novinky. Letošní ročník nejvýznamnější průmyslové přehlídky ve střední Evropě se bude konat v pozitivní atmosféře – domácí ekonomice se po letech přešlapování opět daří.

Cena MM Award na EMO

Ocenění MM Award od našich německých kolegů z časopisu MM MaschinenMarkt je specialitou veletrhů pořádaných nejen v Evropě, ale po celém světě. Nejinak tomu bylo i na letošním hannoverském EMO, kde proběhlo slavnostní předání exponátům, které odbornou porotu zaujaly. Ceny jsou udělovány ve spolupráci se svazem VDW. Protože se jedná o jediné oficiální ceny udělované na veletrhu EMO a značky MM, VDW a EMO jsou dobře známé v oboru výrobní techniky, věnujeme jim svoji pozornost v retrospektivě veletrhu.

Související články
Pokročilé měření obrobků v obráběcím stroji

Zvyšování efektivity a přesnosti výroby patří mezi hlavní směry v oblasti výrobních strojů. Vysoké požadavky na přesnost si vynucují důkladnou kontrolu rozměrů vyráběných dílců na souřadnicových měřicích strojích (CMM). To je zejména u velkých a těžkých dílců spojeno s velkými časovými prodlevami nutnými pro jejich manipulaci a ustavení na obráběcím stroji (OS) a CMM. Z tohoto důvodu byl vyvinut systém inprocesního měření obrobku přímo v obráběcím stroji, který využívá plnohodnotný software pro CMM.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Intertool 2014 spojen s automatizací procesů

Tradiční vídeňský veletrh Intertool, letos pořádaný od 6. do 9. května, získal spojením se Smart Automation Austria na dynamice a bezesporu i zájmu návštěvníků.

Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Strojírenské podniky v době pandemie

Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

Kloubový robot uvnitř stroje

V oboru obráběcích strojů není potřeba japonskou společnost Okuma podrobně představovat. Je známá svým širokým sortimentem soustružnických, frézovacích a brousicích číslicově řízených obráběcích strojů. Nyní na trh přináší vlastní automatizační řešení v podobě robota Armroid.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Plnění požadavků na čistotu ve výrobě

Firma Rosler vyvinula pro výrobce systémů škrticích a výfukových klapek kompletní systém automatizovaného obrábění. Tento systém pokrývá operace od převzetí obrobku po třískovém obrábění přes proces surf finishingu a jemného čištění, nanesení kódu datové matice až po zabalení dílů do KLT obalů a jejich přesun do stohovacích kontejnerů.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Multifunkční obráběcí centra

Tento typ obráběcích center patří do bouřlivě se rozvíjející skupiny CNC obráběcích strojů. Představuje typ obráběcího stroje, který reflektuje rostoucí požadavky uživatelů na obrobení součásti při jednom upnutí. Ve své podstatě jde o CNC stroje sdružující dvě základní operace třískového obrábění, a sice soustružení a frézování, do jednoho stroje. Kromě tohoto atributu mají tyto stroje i jiné vlastnosti, které budeme dále diskutovat.

Robot s dvojitým uchopovačem zrychlil obsluhu CNC stroje

Osvald Jensen A/S je dánská rodinná firma dodávající strojírenské produkty pod vlastní značkou. Ve své továrně v Dánsku firma vyvíjí a vyrábí součástky do převodovek pro široké spektrum využití. Zaměřuje se na produkci vysoce kvalitních šnekových převodovek, převodových ústrojí a ozubených kol nejrůznějších velikostí.

Ready made lineární osy s ozubeným řemenem

Pomocí lineární osy je realizován pohyb v přímém směru a jedná se tak o výborný výchozí konstrukční prvek pro stavbu strojů, automatizačních linek a polohovacích zařízení s potřebou přesného lineárního pohybu ve více osách (typicky například CNC stroje). V posledních letech došlo navíc k výraznému snížení cen a lineární osy se tak stávají dostupné i pro dosud zapovězené oblasti. V neposlední řadě je podstatnou výhodou u tzv. ready made produktů dodávka již smontovaného dílu připraveného k okamžitému použití v zákaznické aplikaci.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit