Témata
Reklama

Plnění požadavků na čistotu ve výrobě

Firma Rosler vyvinula pro výrobce systémů škrticích a výfukových klapek kompletní systém automatizovaného obrábění. Tento systém pokrývá operace od převzetí obrobku po třískovém obrábění přes proces surf finishingu a jemného čištění, nanesení kódu datové matice až po zabalení dílů do KLT obalů a jejich přesun do stohovacích kontejnerů.

Bavorská firma Klubert + Schmidt se sídlem v Pottensteinu vyvíjí, vyrábí a prodává systémy škrticích a výfukových klapek pro komplexní aplikace v automobilovém průmyslu, výrobě plavidel a dalších průmyslových odvětvích. Firma kromě toho vyrábí náročné komponenty a sestavy pro přední výrobce hydraulických zařízení.

Reklama
Reklama
Reklama

Přísné požadavky na obrábění a čistotu dílů

V rámci rozšíření výrobních kapacit pro výrobu přesných dílů technologií třískového obrábění, například zásuvných bloků pro regulaci výfukových plynů, podnik mimo jiné investoval do kombinovaného řešení pro odhrotování a jemné čištění obrobků.

Odlévané polotovary odebírá Klubert + Schmidt od dvou subdodavatelů. Koncepce kompletního zařízení zaručuje, že zde nemůže dojít ke smísení dílů. Po třískovém obrábění zůstane uvnitř zásuvného bloku otřep, který se také musí odstranit. Při navazujícím čištění dílů je nutno splnit stanovené požadavky na čistotu.

V surfovacím finišeru se používá rotující pracovní kontejner, což umožňuje dosáhnout co nejvyšší intenzity opracování. Toto provedení surfovacího finišeru dokáže zpracovávat několik dílů současně.

Robotická manipulace s obrobky v řetězci navazujících výrobních operací

Proces surf finishingu, což je speciální technologie omílání, navazuje na třískové obrábění tak, že robot nejprve odebere z dopravníku zásuvné bloky. Před vlastním opracováním se obrobky musejí nahrubo očistit stlačeným vzduchem. Pak pokračují do zakládací stanice, ve které se automaticky upnou na speciální držáky. Ty umožňují pevné uchycení několika dílů na vřetena surfovacího finišeru, aniž by při opracování bylo nutno zakrýt části obrobku. K odhrotování se používají keramická brusná tělíska. V kombinaci s relativně rychlým rotačním pohybem pracovního kontejneru lze odhrotování dílů provést nejen v relativně krátkém taktu, ale také je do jisté míry možné opracovat i vnitřní kontury. Na ochranu obrobků před korozí se do omílacího média přidává přípravek na vodní bázi, který se postará o dočasnou konzervaci.
Následuje uvolnění držáků, po kterém robot uloží obrobky do předávací stanice k navazujícímu čištění; zde je převezme druhý robot a usadí na držáky navržené pro konkrétní typ obrobku. V zařízení nejprve bloky projdou přes čisticí stanici, v níž se celý obrobek očistí mycím roztokem. Za odkapovou zónou následuje sušení teplým vzduchem.

Kompletní systém zahrnuje odhrotování, jemné čištění, kontrolu kvality, zabalení do boxů KLT a předání boxů do stohovacích kontejnerů.

Automatická kontrola kvality, značení a balení

Navazující kontrola kvality plní dva úkoly. Při kontrole jednak kamerový systém identifikuje obrobek podle značení polotovaru. Kromě toho se provádí kontrola, jestli se na těsnicích plochách nevyskytují povrchové vady. Díly, které nevyhovují z hlediska požadované hodnoty, se automaticky vyřadí. Všechny ostatní díly přesune robot do laserové stanice, ve které se nanáší kód datové matice. Potom robot uloží díly do boxu KLT, jehož parametry odpovídají danému typu dílů. Jakmile je box plný, použije robot jiný chapač a uloží box KLT do pojízdných stohovacích kontejnerů, které jsou rovněž součástí dodávky. Tyto kontejnery přistavuje obsluha zařízení.

Přísun dílů do systému a jejich transport do mycího zařízení zajišťuje článkový dopravník a speciální držáky obrobků. V mycím zařízení probíhá mytí a sušení obrobků. Tím je zajištěno, že při čištění budou trvale dodrženy přísné požadavky na čistotu.

Rösler

u.klee@rosler.com

www.rosler.com

Reklama
Související články
Je zaškrabávání nezastupitelná metoda?

V minulém vydání jsme uvedli 1. díl pohledu do minulosti i současnosti řemeslné výroby obráběcích strojů. Nyní vám přinášíme pokračování tohoto článku o unikátní metodě – technologii zaškrabávání.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Velmi rychlá dvojčata

SolidCAM a InventorCAM jsou jeden a tentýž CAM program integrovaný v různých CADech (SolidWorks a Autodesk Inventor), proto má smysl mluvit o obou najednou. Neliší se funkčně totiž opravdu vůbec, pouze je uživatel ovládá ve svém oblíbeném CADu.

Související články
Zvyšování výkonů motoru tvorbou povlaku žárovým nástřikem

Snížení hmotnosti vozidla a ztrát třením v pohonném agregátu může pomoci při zlepšování celkové účinnosti vozidla, což je jeden z důvodů, proč mnoho výrobců přešlo na bloky motoru z hliníkové slitiny namísto tradiční litiny. Primární výhodou hliníku je nižší hmotnost. Typické hliníkové slitiny nemají sice obdobné vlastnosti z hlediska opotřebení jako litina, přesto mnoho automobilek věnovalo spoustu času hledání konstrukčních řešení pro odstranění tribologických nedostatků, které se dostavily s hliníkovými bloky válců.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Téma: technologie pro výrobu forem

Díly, součásti či výrobky, které spatřily světlo světa díky tomu, že byly vylisovány, odlity či vykovány ve formě, jsou doslova všude kolem nás. Forma je zařízení často velmi složité a komplexní a k její výrobě je potřeba řada špičkových technologií. Následující článek představuje některé z nich.

Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Spolehlivé odstranění otřepů po pálení

Pardubická Obchodní společnost TVK se specializuje na zakázkovou výrobu přesných tvarových výpalků z plechu laserem, plazmou a autogenem. Díly po plynovém pálení standardně dodávají očištěné. Před necelými dvěma roky byl na odstraňování strusky a otřepů po pálení pořízen stroj Lissmac. "Stroj šetří čas, ale hlavně ruce pracovníků," říká jednatel společnosti TVK Pavel Tužil.

Prostor pro laserovou automatizace je stále obrovský

Česká společnost Lascam systems se zabývá zejména dodávkami laserových zařízení pro obrábění kovů a plastů. Byla včas u rozvoje moderních laserových technologií a dnes pomáhá firmám s integrací laserových aplikací do výrobních procesů. Podle slov obchodního ředitele společnosti Karola Flimela se považují spíše za dodavatele řešení než distributora jednotlivých zařízení a za největší výzvu považují složité inovativní projekty, které přinášejí nový způsob výroby.

Laserová i optická řešení a mnohem více

Pravidelné podzimní dny otevřených dveří uspořádala pro své současné i potenciální zákazníky koncem září společnost Lascam systems. Po tři dny mohli zájemci o laserové technologie navštěvovat showroom dceřiné společnosti Elya Solutions v Horních Počernicích, kde bylo v provozu více než sedm různých aplikací dceřiných i zastupujících společností. Jednotlivá stanoviště prezentovala široké portfolio aplikací a služeb, jež integrátorská společnost Lascam nabízí.

MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Evropskou veletržní sezónu 2019 opět zahájí Lipsko

Lipské průmyslové veletrhy Intec a Z otevřou brány výstaviště pro svůj další ročník již ve dnech 5. až 8. února 2019. Výhodný termín konání hned na začátku roku znamená pro vystavovatele a návštěvníky z České republiky ty nejlepší předpoklady pro navázání či prohloubení obchodních kontaktů na mezinárodní strojírenské a subdodavatelské scéně.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit