Témata
Reklama

Soustružení korozivzdorných ocelí novými řeznými materiály

Pro vysoce produktivní soustružení korozivzdorných ocelí vyvinula společnost Tungaloy Corporation nové řezné materiály destiček s označením T6100 a AH600, které se nyní dostaly také na český trh. Tyto nové karbidové materiály přináší koncovému uživateli vyváženou skladbu destiček poskytujících výraznou odolnost proti vylamování břitu a otěru při středním až vysoko-rychlostním soustružení.

Díky speciální technologii povrchové úpravy PremiumTec, kterou Tungaloy na tyto materiály úspěšně implementuje, představují oba zástupci materiály s extrémně vysokou odolností proti ulpívání nárůstků na břitu a plastické deformaci, které jsou běžným jevem právě při soustružení korozivzdorných materiálů.

Reklama
Reklama
Reklama

Technologie stability sloupcovitě uspořádaných krystalů

Novou řadu destiček T6100 tvoří optimální základový substrát a CVD povlak využívající technologii stability sloupcovitě uspořádaných krystalů pro další vylepšení odolnosti proti křehkému lomu a vylamování břitu, což následně přináší extrémně dlouhou životnost destiček překračující hranici konkurenčních produktů. Alternativní možností pro obrábění korozivzdorných ocelí je nová série AH600 s extrémně odolným materiálem, určeným naopak pro obrábění za středních až nízkých řezných rychlostí při souvislém i přerušovaném řezu.

Tungaloy obohatil svoji bohatou nabídku soustružnických destiček pro obrábění korozivzdorných ocelí dalšími druhy utvařečů, dostupnými jak v negativním, tak i pozitivním provedení destiček pro tyto nové řady materiálů T6100 a AH600. Nové materiály jsou dostupné v provedení destiček s úhlem 35, 55, 60, 80 a 90°. Tento široký výběr břitových destiček určených pro široké spektrum aplikací tak doplňuje celou produktovou řadu TurnLine.

Obrábění austenitických a nerezových ocelí

Řada T6100 byla na trh uvedena ve dvou provedeních. Prvním provedením je T6120, která je vyvinuta pro vysokorychlostní obrábění při zachování odolnosti proti plastické deformaci. Je vhodná především pro obrábění austenitických a precipitačně vytvrzené nerezové oceli. Druhým provedením řady T6100 je materiál označený jako T6130, vhodný pro střední až vysoké řezné rychlosti feritických a martenzitických nerezových ocelí. T6130 se vyznačuje vynikající odolností proti otěru s povlakem dokonce tenčím, než je běžný u PVD povlaku.

Odolnost proti křehkému lomu a otěru

Pro všeobecné soustružnické aplikace korozivzdorných ocelí vyvinul Tungaloy řadu AH600, kterou opět tvoří dva rozdílné materiály, a to AH630 pro všestranné obrábění s vyváženou strukturou substrátu a stabilní odolností proti křehkému lomu a otěru. Díky skvělé soudržnosti a pevnosti představuje AH630 ideálního kandidáta mezi destičkami s výbornou odolností proti vylamování ostří při zachování výborné životnosti a spolehlivosti. Pro aplikace s přerušovaným řezem představil Tungaloy materiál AH645, který je tvořen houževnatějším základem a (Ti,Al)N povlakem, vyznačující se maximální odolností proti křehkému lomu destičky a překračující možnosti konkurenčních destiček. Tím je tento materiál zvláště vhodný pro těžké soustružení při nízkých až středních řezných rychlostech.

Nové řezné materiály destiček s označením T6100 a AH600

Nové řady T6100 a AH600 jsou nabízeny s novým utvařečem typu SF pro dokončovací soustružení zajišťující vynikající kvalitu a přesnost obrobeného povrchu při hloubce řezu od 0,5 do 2,5 mm s posuvem až do 0,45 mm.ot.-1. SF utvařeč byl navržen s ohledem na výbornou tvorbu třísky, která je plynule odváděna z místa řezu i při malých hloubkách řezu během úběru přídavků pro dokončování. Díky velkému úhlu čela a důlkům kolem výstupku na čele tak SF utvařeč dokáže utvořit vyhovující třísku.

Utvařeč s všestranně navrženou geometrií

Pro aplikace středního obrábění se používá osvědčený utvařeč typu SM a aplikuje se rovněž na nové materiály řady T6100 i AH600. Jde o utvařeč s všestranně navrženou geometrií, pozitivním úhlem čela a fazetkou uzpůsobenou do ostra, který vyniká díky výborné tvorbě třísky také minimálním řezným odporem. To zákazníkovi garantuje stabilní výkon obrábění díky odolné řezné hraně při hloubce řezu od 1 do 4 mm a hodnotách posuvu od 0,2 do 0,5 mm.ot.-1.

Pro střední až těžké soustružení vyvinula společnost Tungaloy utvařeč s označením SH. Díky výjimečně odolným řezným hranám a unikátní geometrii je tento utvařeč určen zákazníkům provádějícím operace s proměnnou hloubkou řezu nebo přerušovaným řezem. Zákazníci tak mohou díky utvařeči SH provádět těžké aplikace s plnou důvěrou v odolnost proti křehkému lomu destičky při hloubkách řezu 2 až 6 mm a hodnotách posuvu 0,3 až 0,6 mm.ot.-1.

Ing. Michal Karkoš

Tungaloy Czech

Reklama
Vydání #5
Kód článku: 130530
Datum: 07. 05. 2013
Rubrika: Trendy / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Budoucnost nástrojových materiálů bez kritických kovů

V současné době jsou nejrozšířenějšími nástrojovými materiály slinuté karbidy a nástrojové oceli. Slinuté karbidy, tedy cermety tvořené vysokým podílem karbidů, převážně karbidu wolframu, a dále TiC, TaC a NbC, a kobaltem jako pojivem jsou využívány především pro výrobu výměnných břitových destiček pro strojní obrábění, případně vrtáků do zdiva a betonu. Díky výborné otěruvzdornosti a velmi dobré lomové houževnatosti jsou v poslední době tyto materiály využívány pro různé aplikace, jako je obrábění ocelí, litin i neželezných kovů.

Aditivní výroba unikátních řezných nástrojů

Aditivní technologie jsou jedním z nosných pilířů Průmyslu 4.0. Od roku 2014, kdy v ČR 3D tisk kovů odstartoval „ve velkém“, byla o této problematice napsána celá řada publikací, díky nimž je tato technologie považována za poměrně známou. Jedním z průkopníků 3D tisku v ČR je firma Innomia, která přinášela informace o technologii DMLS do povědomí českého průmyslu již několik let před tímto zmiňovaných boomem.

Odlehčovací optimalizace 3D tištěné frézy

Vývoj v oboru obrábění se tradičně potýká s mimořádným dynamickým zatížením soustavy na straně jedné a požadavky na přesnost a produktivitu obrábění na straně druhé. Nalezení takové konstrukce nástroje, která odolá extrémním provozním podmínkám, a přitom umožní proces obrábění urychlit, může vést k zefektivnění výrobního procesu. Příkladem toho může být vývoj odlehčené frézovací hlavy. Dosavadní konstrukce obráběcích nástrojů vycházely z jednolitých plných tvarů zaručujících vysokou tuhost na úkor dynamických vlastností nástroje. Změnou vnitřní struktury je však možné najít optimum mezi těmito protichůdnými požadavky.

Související články
Horké komory pro práci s radioaktivním materiálem

V Řeži u Prahy bylo vybudováno nové výzkumné centrum, jehož součástí byla také výstavba kom-plexu horkých komor. Účelem výstavby bylo vytvořit pracoviště pro bezpečnou práci s vysoce radi-oaktivním materiálem. Po pěti letech budování se na začátku roku 2017 podařilo úspěšně zahájit aktivní provoz laboratoří, které jsou schopné zpracování, mechanického testování a mikrostrukturní analýzy radioaktivních materiálů (tlakové nádoby, vnitřní vestavby reaktorů, pokrytí paliva) s aktivi-tou až 300 TBq 60Co, materiálů pro reaktory III. a IV. generace a fúzní reaktory.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Věnujte pozornost vedlejším časům při obrábění

Firma Grumant se již 25 let zabývá prodejem nástrojů a strojů pro třískové obrábění. Zároveň je již známo to, že klade silný důraz na podporu svých zákazníků. 25 let zkušeností jejích techniků ukazuje, že řada zákazníků se soustředí hlavně na kontrolu a optimalizaci strojního času a přehlíží ztráty časů vedlejších. A právě zkrácení vedlejších časů je klíčem k razantnímu zvýšení produktivity, zisku a překvapivě i cesta jak odlehčit problému nedostatku kvalifikovaných obráběčů.

Obrábění těžkoobrobitelných materiálů

Stále rostoucí požadavky výrobců proudových motorů vyžadují kontinuální vývoj žárupevných materiálů. Klasické metody obrábění jsou zde na hranici svých možností, efektivní alternativou je elektroerozivní řezání drátovou elektrodou.

Dokonalé povrchy řezných nástrojů

Leštění řezných hran nástrojů je čím dál žádanějším procesem v oblasti strojírenství. Stalo se již zřejmým faktem, že stav řezných hran má obrovský vliv na životnost nástroje a řeznou charakteristiku. Existuje dnes zajímavá alternativa dobře známým procesům, jako je broušení nebo tryskání. Je to úprava řezných hran pomocí vlečného omílání.

Nástroje pro přesné a výkonné obrábění

Společnost WNT v nedávné době uvedla na trh celou řadu novinek v oblasti technologie obrábění, které mají pro své uživatele řešení pro svoji univerzálnost v použití, stabilitu procesu obrábění, ekonomičnost provozu a v neposlední řadě procesní spolehlivost.

Nový utvařeč třísek

Neustále probíhající vývoj nové technologie povlakování, známé pod obchodním označením Dragonskin, pokračuje ve společnosti WNT vytvořením nové řady vyměnitelných břitových destiček pro soustružení s inovativní geometrií utvařeče třísky -XU. Zaměřením na tvarové a všeobecné soustružení řeší tento utvařeč mnoho problémů zejména v operacích, kde je vyžadováno dokonalé utváření třísky.

Nesousledné frézování

K výrobě zákaznických nástrojů neodmyslitelně patří rozvaha o životnosti a údržbě navrhovaných nástrojů. Její součástí je doporučení strategie obrábění včetně jeho smyslu. A to je zase přizpůsobeno konstrukčním možnostem obráběcího stroje. Konvenční stroje, které zajišťují posuv pomocí prosté soustavy šroub-matice, umožňují pouze nesousledný způsob frézování. Důvodem je obtížně odstranitelná vůle mezi šroubem a maticí. Ta by při volbě sousledného obrábění vedla v mezích této vůle ke vtažení obrobku pod frézovací nástroj a jeho jistou destrukci.

Patrick De Vos

Patrick De Vos se narodil v roce 1959 v Belgii. Už při studiu se věnoval oboru výrobní technologie. Po jeho skončení na škole zůstal ještě dva roky jako učitel a vědecký pracovník a věnoval se optimalizaci obráběcího procesu a výrobních technologií. Od roku 1983 pracuje pro Seco, kde vystřídal několik různých pozic. Od roku 2006 zastává svoji současnou funkci manažera výuky, kde je zodpovědný za vzdělávání zaměstnanců i zákazníků.

Cesty k vyšší energetické účinnosti v třískovém obrábění

Energie je stále dražší. Z analýzy spotřeby energie u obráběcích strojů a z návazného procesu obrábění je možné odvodit konkrétní závěry pro zvýšení energetické účinnosti a stanovit, co je základem pro optimalizaci nástrojů a procesu obrábění.

Rychlejší výměna nástrojových držáků

Výměna nástroje na stroji musí být provedena ve správný okamžik a rychle. Modulární rychlovýměnné systémy a technika polohování nástrojových držáků na stroji zjednodušují výměnu, čímž se zároveň zkracují vedlejší časy.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit