Témata
Reklama

Upínací technika pro Průmysl 4.0

Společnost SMW Autoblok Spannsysteme GmbH dodává kompletní upínací systémy pro sou-stružení a broušení, které nacházejí uplatnění v oblasti automobilového průmyslu, ropného průmyslu, letectví či všeobecného strojírenství. V jejím sortimentu jsou rovněž výrobky z oblasti stacionární upínací techniky, které v souladu s hnutím Průmysl 4.0 umožňují vysoký stupeň automatizace.

Zákazníkům je k dispozici mimo jiné kompletní portfolio upínacích systémů pro soustružení. Až už jde o sklíčidlo KNCS-N s rychlovýměnným systémem čelistí, membránové upínací sklíči-dlo nebo samostředicí lunetu, společnost SMW Autoblok poskytuje svým zákazníkům upínač vhodný pro jejich použití. Díky modulární konstrukci a rozsáhlému portfoliu standardních vý-robků je možné vybrat potřebné výrobky a z nich sestavit vhodné řešení pro konkrétního zá-kazníka nebo pro daný obrobek. Jednou z novinek je například sklíčidlo typu KNCS-2G, které disponuje optimálním mazacím systémem, je utěsněné, má nižší nároky na údržbu a může být použito také se standardními čelistmi KNCS-N.

Reklama
Reklama
Reklama

Nová řada lunet

Společnost SMW Autoblok se může pochlubit rovněž řadou novinek pro upínání rotačních obrobků. Rozsáhlý katalog výrobků firmy dosud obsahoval lunety řady Standard-Line a Pre-mium-Line. Výrobce upínací techniky nyní vyvinul cenově příznivou variantu lunety typ Basic-Line vhodnou pro středně velké podniky. „Co se týká kvality výroby, je tato nová řada Basis stejně výkonná jako předešlá dvě provedení,“ vysvětluje Tobias Schneider, který je ve firmě odpovědný za marketing. Přesně řečeno to pro zákazníky znamená, že společnost nabízí vždy vysokou produktivitu a rozdíly mezi těmito třemi povedeními se týkají pouze vybavení lunety.

Nová kompaktní luneta RX boří závislost rozměrů lunety na rozsahu upínání.

Luneta RX

Kromě rozšíření programu lunet může SMW Autoblok nově nabídnout i revoluci v technologii lunet, která vzbudila pozornost návštěvníků na EMO v Miláně, kde byla poprvé představena. Jedná se o lunetu s výrobním označením RX. Firmě se díky speciální technologii podařilo vy-robit lunetu s kompaktním designem při minimálních vnějších rozměrech, která přesto může pokrýt větší rozsah upínaných rozměrů. Budeme-li mluvit v číslech, znamená to, že se rozsah upínání lunety RX ve srovnání se standardní lunetou zvětšil více než o 20 % při podstatně menších vnějších rozměrech. Její délka je totiž cca o 30 % menší.

Neocenitelné výhody této nové konstrukce lunety spočívají v tom, že RX pokrývá větší rozsah upínání a díky kompaktnímu designu se přesto vejde do pracovního prostoru stroje. „Nor-mální provedení lunety s velkým rozsahem upínání má velké vnější rozměry, a čím menší je luneta, tím menší je rozsah upínání. Tuto závislost velikosti lunety na rozsahu upínání jsme odstranili,“ vysvětluje Tobias Schneider výhody konstrukce lunety RX.

Upínače pro broušení

Před nedávnem společnost SMW Autoblok začala nabízet také program standardních upína-čů pro broušení. Jako první je v katalogu upínačů uveden typ SRG, který je dále inovován a je nabízen v celé rozměrové řadě. SRG je vysoce přesná luneta pro broušení s vestavěným ver-tikálním a horizontálním jemným seřizováním na střed brousicího kotouče. Je vhodná pro přesné dokončovací broušení a vyznačuje se velkou tuhostí.

Stacionární upínací systém APS s nulovým bodem

Kromě upínací techniky pro soustružení a broušení nabízí SMW Autoblok ještě třetí druh vý-robků, které byly poprvé vystaveny na EMO v Miláně. Jedná se o stacionární upínací systémy, které jsou vhodné zejména pro výrobu na obráběcích centrech. Společnost připravuje kom-pletní program, který bude zahrnovat i veškeré příslušenství a komponenty.

Příkladem modulárních výrobků je upínací systém s nulovým bodem typu APS. Vzhledem ke své kompaktní konstrukci přináší tento upínací systém zvláštní výhodu spočívající v malé sta-vební výšce. Přitom se vyznačuje vysokou opakovatelnou přesností pod 0,005 milimetru, je možné ho automatizovat a současně je odolný proti opotřebení a korozi. APS je vhodný zejména tam, kde se vyrábí v malých sériích a kde je nutné snižovat vedlejší časy. Upínací systém s nulovým bodem lze na obráběcích centrech použít pro všechny operace obrábění, jako je frézování, soustružení, broušení, a dokonce i měření. Upínací systém s nulovým bo-dem je k dispozici ve třech provedeních – APS Basic, Premium a Top –, která jsou pro rychlou orientaci barevně rozlišeny.

Stacionární upínací systém GTO

Firemní portfolio stacionárních upínacích systémů obsahuje také automatizovatelný typ GTO. Jedná se o svěrák, jenž se vyznačuje vysokou opakovatelnou přesností upínání a velkou rychlostí upínání – stačí pootočit upínacím klíčem pouze o 180 stupňů. V katalogu výrobků stacionárních upínacích systémů můžeme najít také věžové upínače a svěráky. „Většina vý-robků z řady stacionárních upínacích systémů je vhodná pro automatizaci a tím i pro Průmysl 4.0,“ uvádí Thobias Schneider a v této souvislosti zmiňuje nový vývoj, který zavádí všechna důležitá témata Průmyslu 4.0 do oblasti upínání. Příkladem je upínací jednotka Multi Drive Power Flange, která reprezentuje provedení, jaké dosud na trhu upínací techniky chybí.

Příkladem stacionárního upínacího systému je APS s nulovým bodem.

Upínací jednotka Multi Drive Power Flange

V mnoha firmách je stále ještě běžné řešit upínání v obráběcích centrech ručně ovládanými upínači. To je však svázáno s dlouhými vedlejšími časy a nižší bezpečností obsluhy. Je-li obro-bek upínán upínačem ovládaným ručně, nemá obsluha nikdy 100% jistotu, zda a jak je sou-část upnuta. S Multi Drive Power Flange vyvinula firma SMW Autoblok upínací jednotku pro standardní upínače. Na ni je možné upínat a podle potřeby opakovaně vyměňovat jakékoliv upínací sklíčidlo.

Pohon těchto upínacích jednotek může být elektrický, hydraulický nebo ruční. Verzi s elek-trickým pohonem bylo možné spatřit poprvé na EMO v Miláně. Multi Drive Power Flange je k dispozici jako stavebnicové řešení pro umístění na pracovním stole stroje nebo vestavěné na paletě. Výhodou druhého řešení je, že může být použito také pro výměnné palety až do stavební výšky 108 milimetrů.

Multi Drive Power Flange zavádí Průmysl 4.0 do oblasti upínací techniky.

Zkuste to bez drátů

Zlatý hřebem konstrukčního provedení systému Multi Drive Power Flange je řešení přívodu energie potřebné pro funkci systému. V místě přípravy palet je tento problém jednoduše ře-šen manuálním nebo automatickým konektorem, ale v obráběcím stroji samotném však ne-může být žádný kabel. V tomto případě to SMW Autoblok řeší indukčním spojením, kterým se přenášejí jak řídicí data a signály, tak i potřebná energie. Tímto způsobem je možné přivádět energii do stroje bez kabelů, měnit upínací sílu při upnutém obrobku a vyhodnocovat data stroje pomocí externí řídicí jednotky nebo přes systém řízení stroje. Použijí-li zákazníci toto řešení jak na místě přípravy palet, tak i ve stroji, mohou bez problémů používat oba druhy palet.

Informace o upínací síle

Tím však výhody Multi Drive Power Flange ještě nekončí. V jednotce je totiž vestavěn indiká-tor síly, který dbá na dodržení nastavené upínací síly během obrábění. Přívod energie je potřebný pouze pro upnutí obrobku. Tak může být obrobek bezpečně upnut i po delší dobu, aniž by se zmenšila upínací síla. Navíc prostřednictvím indukčního spojení může uživatel v každém okamžiku, podle vyhodnocení dat ze stroje, obdržet informaci o upnutí součásti.

Pomocí Multi Drive Power Flange se nám podařilo vytvořit možnost přenášet bezdrátově energii i data a přizpůsobit se individuálním požadavkům zákazníků,“ vysvětluje Tobias Schneider. „Řízení je dokonce možné přes síť (internet nebo WLAN) pomocí PC nebo tabletu. Multi Drive Power Flange dovoluje jemné nastavení upínací síly a polohy upínání při vysoké opakovatelné přesnosti, a to díky kompaktní konstrukci s malou stavební výškou. Uvedeným produktem dokazujeme, že se zabýváme důležitým tématem Průmysl 4.0 i v oblasti upínání.“

SMW Autoblok

Jaroslav Řasa

m.simak@smw autoblok.cz

www.smw-autoblok.cz

Reklama
Vydání #6
Kód článku: 160653
Datum: 08. 06. 2016
Rubrika: Trendy / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Strojírenské podniky v době pandemie

Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

Pohodlné upínání magnetem

Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Související články
Přesnost zvyšující produktivitu

Zakoupení obráběcího centra Pama umožnilo společnosti Tajmac-ZPS zvýšit nejen její celkovou produktivitu, ale také geometrickou přesnost při výrobě důležitých komponent pro její vícevřetenové automaty.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Kloubový robot uvnitř stroje

V oboru obráběcích strojů není potřeba japonskou společnost Okuma podrobně představovat. Je známá svým širokým sortimentem soustružnických, frézovacích a brousicích číslicově řízených obráběcích strojů. Nyní na trh přináší vlastní automatizační řešení v podobě robota Armroid.

Vlajková loď pětiosého obrábění

Český výrobce obráběcích strojů Kovosvit MAS v letošním roce slaví úspěch se svojí high-tech produkcí, zejména s pětiosými vertikálními obráběcími centry řady MCU. Tyto stroje se daří firmě umísťovat na náročné trhy Evropské unie i jinde ve světě, cenné reference sbírají především v leteckém průmyslu.

Novinka z varnsdorfské líhně

Přední evropský výrobce obráběcích strojů, TOS Varnsdorf, letos představil nečekanou novinku, která významně rozšiřuje nabídku výkonných obráběcích strojů z varnsdorfské líhně.

Pro větší efektivitu ve výrobě

Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

Československá stopa u nového rekordu

Nový rekord počtu návštěvníků jsme zaznamenali na letošním technologickém setkání WFL Millturn Technologies.

Optimalizace soustružení korozivzdorných ocelí

Použití korozivzdorných ocelí pro inženýrské aplikace vždy do určité míry vedlo k technickému paradoxu. Zatímco konstruktéři jsou nadmíru spokojeni s tím, jaké pevnostní vlastnosti a korozní odolnost tyto běžně používané materiály nabízejí, výrobní inženýři už jsou asi méně okouzleni jejich typickým deformačním zpevňováním a všeobecně špatnou obrobitelností. Avšak průmyslovými odvětvími, jako jsou výroba čerpadel a ventilů, výroba zařízení pro ropný a plynárenský průmysl, automobilový a letecký průmysl, jsou součásti z korozivzdorných ocelí výslovně požadovány i nadále.

Plnění požadavků na čistotu ve výrobě

Firma Rosler vyvinula pro výrobce systémů škrticích a výfukových klapek kompletní systém automatizovaného obrábění. Tento systém pokrývá operace od převzetí obrobku po třískovém obrábění přes proces surf finishingu a jemného čištění, nanesení kódu datové matice až po zabalení dílů do KLT obalů a jejich přesun do stohovacích kontejnerů.

Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Efektivní likvidace obráběcích kapalin

Obráběcí emulze jsou klíčovým prvkem celé řady obráběcích procesů. Emulze zajišťují chlazení, odvod vznikajících třísek, dočasně pasivují obrobky v průběhu operací a mají spoustu dalších funkcí. Na konci životnosti emulze je nutné zajistit jejich likvidaci. Vyčerpané emulze jsou klasifikovány jako nebezpečný kapalný odpad, takže je nelze jednoduše vylít do kanalizace. Článek pojednává o možnostech likvidace obráběcích kapalin.

Multifunkční obráběcí centra

Tento typ obráběcích center patří do bouřlivě se rozvíjející skupiny CNC obráběcích strojů. Představuje typ obráběcího stroje, který reflektuje rostoucí požadavky uživatelů na obrobení součásti při jednom upnutí. Ve své podstatě jde o CNC stroje sdružující dvě základní operace třískového obrábění, a sice soustružení a frézování, do jednoho stroje. Kromě tohoto atributu mají tyto stroje i jiné vlastnosti, které budeme dále diskutovat.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit