Témata
Reklama

Vyvážené nástroje zvyšují produktivitu obrábění

V třískovém obrábění se často věnuje málo pozornosti právě nástroji a jeho upínači. Přitom vysoká přesnost obvodového házení má obzvláště velký vliv na výsledky obrábění i na životnost nástroje.

Vysoké otáčky moderních obráběcích strojů dnes vyžadují vyvážené nástroje a držáky. V opačném případě se snižuje přesnost obrábění i produktivita výroby. Nástroje dosahují nižších životností a ložiska drahých vřeten obráběcích strojů se vlivem vznikajících sil poškozují a v krátkém čase se stávají nepoužitelnými. Firma Haimer GmbH, kterou na českém a slovenském trhu zastupuje společnost SK Technik, se mimo výrobu nástrojových držáků a přístrojů pro tepelné upínání specializuje také na modulární vyvažovací systémy.

Reklama
Reklama
Reklama

Nevývaha při vysokorychlostním obrábění

Nevývaha vznikající při rotaci díky nestejnému rozložení hmotnosti vytváří odstředivou sílu, která se projevuje nepříznivým chvěním. Tato odstředivá síla roste kvadraticky s otáčkami, což znamená, že při stejné nevývaze působí na vřeteno při otáčkách 10 000 min-1 25x vyšší odstředivá síla než při otáčkách 2 000 min-1. Při vysokorychlostním obrábění, jakož i u těžkých nástrojů nebo nástrojů s velkým vyložením, je negativní působení nevývahy na držáku a nástroji obzvláště viditelné. Vznikající vibrace jsou škodlivé nejen pro vřeteno a nástroj, ale narušují spolehlivost procesu a přenášejí se i na obrobky – způsobují rýhy na povrchu, které se musejí odstraňovat dalším dokončovacím obráběním.

Srovnání povrchu při použití vyváženého (a) a nevyváženého (b) brusného kotouče. Povrch tvrdokovu při 300x zvětšení
Vyvažovací adaptéry Haimer
Laserové označení polohy nevývahy

Pro zajištění spolehlivosti výroby a požadovaných výsledků obrábění je nutné vibrace co nejvíce omezit. Jedním z prostředků, jak toho dosáhnout, je snížit otáčky, posuv a řeznou hloubku. To sice vede ke klidnějšímu chodu, ale také ke snížení objemu výroby, tedy ke zhoršení produktivity. Druhým prostředkem je použít vyvážené nástroje a držáky. Otáčky, posuv a řeznou hloubku pak není nutné snižovat. Při stejné kvalitě obrábění je navíc dosaženo zřetelně lepšího řezného výkonu a úspor díky prodloužení životnosti nástroje i vřetena. Pozitivní účinky vyvažování oceňují také výrobci nástrojů. Brusné kotouče bez vibrací poskytují konkurenční výhodu v podobě kvality a přesnosti vybroušených nástrojů. Přitom například vyvážení sady brusných kotoučů trvá s vyvažovacím přístrojem Tool Dynamic od firmy Haimer přibližně pět minut.

Příklad použití vyvažovacích kroužků

Patentovaný systém adaptérů

Důležitou předností, která je společná všem vyvažovacím přístrojům Haimer, je patentovaný systém adaptérů. Haimer zde zúročil své know-how ve výrobě upínačů nástrojů a odstranil tak nedostatky konkurenčních vyvažovacích přístrojů. Pro přesné a opakovatelné výsledky je totiž nutné upínat nástrojové držáky stejně jako ve vřetenu stroje. Rozhodující zde je především opakovatelná přesnost upnutí, zejména tehdy, když jsou SK nebo HSK kužely opotřebovány. Proto vyvinul Haimer systém adaptérů, které je možné jednoduše měnit přímo ve vřetenu vyvažovacího přístroje. V nabídce jsou všechny adaptéry se standardním systémem upínání. Na přání je pak možné nechat vyrobit i specifický adaptér podle přání zákazníka.

Automatický vyvažovací přístroj TD 2010

Postup vyvažování

Obsluha upne držák s nástrojem nebo sadu brusných kotoučů do adaptéru vyvažovacího přístroje a z menu vybere potřebné údaje. Zvolí si požadovanou přesnost vyvážení, popř. požadované otáčky nástroje a definuje způsob odstranění nevývahy. Zde má na výběr ze čtyř možností: odebráním materiálu – frézováním nebo vrtáním (radiálně i axiálně) – nebo přidáním materiálu pomocí vyvažovacích kroužků či šroubků. Pak již software provází uživatele krok za krokem celým postupem vyvažování. Ten je shodný pro všechny typy přístrojů Haimer. Nástroj upnutý v adaptéru se roztočí na otáčky 300 až 1 100 min-1. Přístroj nejprve změří odstředivou sílu, která vzniká při rotaci. Program pak spočítá místo a hmotnost materiálu nutného pro korekci. Vřeteno přístroje se automaticky natočí do této polohy a laserový ukazatel označí, kde je nutné provést korekci. Model Tool Dynamic 2009 Comfort je vybaven klávesnicí, myší a monitorem, kde jsou veškeré postupy a data přehledně zobrazeny.

Způsoby vyvažování

Pro vyvažování upínačů nebo brusných trnů s vnějším válcovým průměrem lze použít vyvažovací kroužky. Vzájemným natočením dvou stejných vyvažovacích kroužků s přesně definovanou hmotností se pak eliminuje samotná nevývaha nástroje. Vyvažování pomocí šroubků je častým způsobem vyvažování tepelných upínačů, kde jsou závity pro tyto šroubky již předem připraveny.

Způsob vyvažování odfrézováním nebo odvrtáním materiálu používají zejména výrobci nástrojových držáků. Tento proces vyvažování je možné plně automatizovat pomocí přístroje TD 2010 Automatic, který je kombinací vyvažovacího přístroje a jednoduchého stroje pro vrtání či frézování. Odstranění nevývahy pak probíhá zcela automaticky bez vlivu obsluhy. Výhodou je také možnost integrace do automatické výrobní linky.

TD 1002

Výrobní řada vyvažovacích systémů Haimer začíná u stolní varianty přístroje TD 1002. Jde o ideální řešení určené zejména pro malé série a individuální použití například při vyvažování nástrojů pro výrobu forem nebo pro vyvažování brusných kotoučů. Maximální hmotnost vyvažovaného nástroje je 15 kg, přesnost měření pak <1 gmm.

Economic

K častému použití slouží přístroje řady TD 2009 ve variantách Economic a Comfort. Varianta Economic nabízí standardně vyvažování v jedné rovině (staticky), které je vhodné zejména pro vyvažování krátkých nástrojů, u nichž je většinou momentová nevývaha malá. Přístroj se ovládá prostřednictvím integrovaného ovládacího panelu a displeje. Maximální hmotnost vyvažovaného nástroje je 30 kg, přesnost měření pak <0,5 gmm.

Comfort

Varianta Comfort je navíc vybavena počítačem, klávesnicí a obrazovkou. Velký přehledný displej umožňuje rychlé vkládání dat a komfortní optické zobrazování nevývahy. Standardem je vyvažování v jedné i ve dvou rovinách (dynamicky), které je vhodné zejména pro dlouhé nástroje a pro odstranění momentové nevývahy. Laserové značení, optické polohování a automatická indexace vřetena navíc snižují čas potřebný pro samotné vyvažování.

Comfort Plus

Maximum pohodlí pro uživatele nabízí provedení Comfort Plus. Obsluha probíhá prostřednictvím řídicího panelu s dotykovou obrazovkou, klávesnicí, myší a počítačem integrovaným včetně dalšího příslušenství do samostatného terminálu.

TD 800

Speciálním přístrojem zaměřeným na potřeby výrobců rotorů všech typů, ať už se jedná o ložiskové kroužky, brusné kotouče nebo kola turbín, je přístroj TD 800, který umožňuje vyvažování nástrojů až do průměru 800 mm a hmotnosti až 110 kg. Je založen na již osvědčeném základu přístrojů Tool Dynamic. Ochranný kryt se otvírá na stranu, čímž zůstává přístroj přístupný shora pro manipulaci s těžkými díly pomocí jeřábu.

Vyvažovací přístroj TD 1002
Vyvažovací přístroj TD 2009 Comfort Plus

Software pro vyvažování

Program disponuje asistenčními funkcemi, které provedou uživatele kompletním menu, takže je takřka vyloučena chyba způsobená špatnou obsluhou. Uživatelské rozhraní je vytvořeno v kompletním grafickém provedení. Vstupní pole se symboly nahrazují na mnoha místech textový popis. Výběr může probíhat pomocí funkčních kláves, myši nebo dotykové obrazovky.

Hlavní přednosti softwaru:
• definování zakázaných oblastí, v nichž nelze vyrovnat nevývahu, např. kvůli tvaru držáku;
• výpočet alternativních vyvažovacích pozic;
• uživatelsky příjemná obsluha;
• ovládání pomocí dotykového displeje;
• správa uživatelů s přístupovým oprávněním;
• asistenční funkce pro důležité pracovní procesy;
• zadání tolerance vyvažování podle typu stroje;
• databáze nástrojů s možností správy;
• data nástrojů tříděná do skupin.

Luděk Dvořák

SK Technik, umístění na IMT: pavilon P, stánek 22
dvorak@sktechnik.cz
www.sktechnik.cz

Reklama
Vydání #9
Kód článku: 140926
Datum: 04. 09. 2014
Rubrika: Trendy / IMT 2014
Autor:
Firmy
Související články
Nože DoMiniTurn pro vnější soustružení

Nová řada vnějších soustružnických nožů DoMiniTurn je určena pro soustružnické aplikace na malých CNC soustruzích a dlouhotočných automatech. Nástroje DoMiniTurn / External Line pro vnější soustružení nabízejí oboustranné destičky s větším počtem řezných hran.

Precizní nástroje vyžadují precizní upínače

Firma Gühring je v povědomí technické veřejnosti vnímána hlavně jako jedna z vedoucích v oboru precizních rotačních nástrojů. Tato firma má však již přes 25 let program s upínací technikou pod názvem GM300, který zahrnuje i měřicí prostředky a služby. Tento systém je modulární upínací program od vřetena až po řeznou hranu.

900 000 nástrojových datových záznamů navíc

Nové rozhraní výrazně rozšiřuje datovou nabídku pro uživatele systému TDM. Ti mají nově k dispozici nástrojová data od více než 40 výrobců, tedy téměř pro každou obráběcí operaci.

Související články
Čištění upínacích kuželů nástrojů

Při obrábění je zpravidla věnována značná pozornost kvalitě řezných nástrojů a také způsobu jejich upnutí. Již menší pozornost ale bývá věnována rozhraní upínací kužel - vřeteno stroje. Přitom právě upnutí nástrojové sestavy ve vřetenu obráběcího stroje výrazným způsobem ovlivňuje jak celý proces obrábění, tak i trvanlivost ostří, bezpečnost a v neposlední řadě také životnost upínačů i drahých vřeten strojů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Pohodlné upínání magnetem

Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

Doplňkový katalog nástrojů

Specialista na třískové obrábění, společnost Ceratizit, vydává svůj nový doplňkový katalog Up2date, v němž opět představuje inovované nástroje, produktové doplňky i zcela nová nástrojová řešení - mezi nimi i čtyřbřitý vrták WTX HFDS.

Kompaktní horizontální seřizovací přístroj pro Průmysl 4.0

Systémový dodavatel Kelch představil na veletrhu EMO v Hannoveru inovativní výsledky vývoje pro optimalizaci procesů, mezi nimi poprvé nově koncipovanou konstrukční řadu H3 z úspěšné série seřizovacích přístrojů Kenova set line.

Nové rozšíření řady WTX vrtáků

TK vrtáky typu WTX jsou již dlouhá léta stálicí na trhu. Pod produktovou značkou WNT nabízí Ceratizit Group prémiovou řadu vrtáků WTX z produktové kategorie Perfomance. Díky realizovaným inovacím se v nedávné době podařilo výrazně zvýšit výkonnost a životnost u řady vrtáků WTX Feed a WTX Speed. Do rodiny WTX vrtáků od ledna přibude další výjimečný a jedinečný nástroj, a to TK vrták se čtyřmi břity.

Ve znamení produktivity i dlouhé životnosti

Firmy z různých průmyslových oblastí, mezi jinými výrobci velkých valivých ložisek, výrobci automobilů a jejich dodavatelé patří mezi zákazníky německého výrobce transferových obráběcích center a speciálních obráběcích strojů Elha-Maschinenbau Liemke KG.

Zásadní pokrok ve vyvrtávání válců motorů

Vyvrtávání válců je v automobilovém průmyslu všeobecně považováno za jednu z nejdůležitějších obráběcích úloh. Tradiční způsob výroby válců bloku motoru zahrnoval celou řadu hrubovacích, polodokončovacích a dokončovacích operací. Díky využití nejnovějších technologií obráběcích nástrojů však lze nyní hrubovací a polodokončovací nástroje zkombinovat do jediného řešení, kterým je vyvrtávací tyč určená pro obrábění na jediný průchod, což umožňuje úsporu drahocenného času cyklu bez jakýchkoli kompromisů z hlediska kvality. Dokonce i nepatrná úspora délky času cyklu může při výrobě válců znamenat významné snížení nákladů, protože objem výroby je velmi vysoký, takže dojde-li k zásadnímu pokroku z hlediska tohoto celkového objemu, lze s jistotou tvrdit, že u této kritické obráběcí operace bylo dosaženo skokové změny.

Novinky v sortimentu nástrojů pro obrábění

Firma Paul Horn, kterou na českém a slovenském trhu zastupuje společnost SK Technik, přichází na trh s novinkami a inovacemi svých produktů v oblastech zapichování, soustružení otvorů, frézování drážek, vrtání a vystružování. Nabízí také nové možnosti aplikací, vylepšení a zvýšení produktivity výroby.

Pro větší efektivitu ve výrobě

Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

Československá stopa u nového rekordu

Nový rekord počtu návštěvníků jsme zaznamenali na letošním technologickém setkání WFL Millturn Technologies.

Automatický systém hlídání použitého adaptéru

Společnost Kelch, která se specializuje na periferie a služby pro výrobce a uživatele strojů pro třískové obrábění, představuje plně automatické monitorování modulů MoDeTec. Tento patentovaný systém zabraňuje výběru nesprávných adaptérů ve výrobě, čímž se předchází vysokým následným škodám v podobě poklesu kvality, poškození stroje a zastavení výroby.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit