Témata
Reklama

Analýza kapalin v laboratoři i v terénu

Na trh přichází revoluční zařízení icountBS (IBS) od Parker Hannifin, které nabízí komplexní řešení odběru a analýzy laboratorních vzorků tekutin pomocí originální laserové technologie.

Přístroj určený pro všechna průmyslová odvětví disponuje nejmodernější technikou a je zabalen do kompaktního designu s unikátní přenosnou konstrukcí. Představuje tak nákladově a ekonomicky efektivní alternativu ke službám externích laboratoří.

Analýza a monitorování pevných částic v kapalinách

Jedná se o další výsledek inovací společnosti Parker Hannifin v programu zaměřeném na analýzu a monitorování pevných částic v kapalinách. Tato minilaboratoř je vybavena snadno ovladatelnou, interaktivní, voděodolnou, dotykovou obrazovkou, ekologicky řízenou přetlakovanou komorou pro eliminaci vzduchových bublin, zabudovaným kompresorem s možností použití externího dílenského vzduchu, automatickým mechanismem zamykání dvířek a integrovanou termotiskárnou. Díky samočisticímu pouzdru na trubkách určených k odběru vzorků je minimalizován přenos znečištění.

Reklama
Reklama
Reklama
Zařízení icountBS (IBS) nabízí komplexní řešení odběru a analýzy laboratorních vzorků tekutin.

Použitelnost v místech bez přívodu elektrické energie

IBS umožňuje v čase od 15 vteřin analyzovat obsah lahve s objemem větším než 10 ml, obsahuje paměť na 500 testů, které jsou plně ke stažení, a nabízí opakovatelný a reprodukovatelný výsledek podle standardů ISO 04406:1999 a NAS 1638 definujících rozložení počtu částic. Vše v souladu s CE. Použitelnost v místech bez přívodu elektrické energie zajišťují vestavěné dobíjecí baterie.

Vytištění výsledků

Systém je plně kompatibilní s kódy ISO, které jsou preferovaným způsobem přesného vykazování množství znečišťujících látek. Kromě vytištění základních výsledků měření kompatibilních se standardy ISO/NAS nabízí Parker Hannifin také iCount Mini-Lab s možností tisku dvoustránkové zprávy poskytující data o individuálních počtech částic podle standardů  ISO/NAS a průměrných výsledcích znečištění. iCount Mini-Lab představuje maximálně efektivní využití IBS v sestavě s vozíkem, 30 lahvemi na odběr vzorků včetně možnosti připojení tiskárny a notebooku.

Zařízení icountBS těží ze znalostí a zkušeností, které společnost Parker Hannifin nasbírala během svého dvacetiletého působení na trhu, kde dlouhodobě zaujímá vedoucí postavení v oblasti výroby produktů na monitoring a analýzu kapalin.

Umístění na EMO: hala 6, stánek L37, hala 16, stánek E04

Marek Hadra

hadra@aetna.cz

Parker Hannifin 

On-line verzi časopisu MM Průmyslové spektrum si můžete zakoupit v digitální trafice PUBLERO.COM 

Reklama
Související články
Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Jak sledovat Big Data rychlostí formule 1

Velmi rychlé zpracování dat je ve formuli 1 zcela zásadní. To platí nejen pro telemetrii během závodu, ale i pro výzkumná pracoviště, kde se testují pohonné jednotky pro závodní vozy. Inženýři z týmu Scuderia Ferrari mohou nyní díky kombinovanému hardwarovému a softwarovému řešení od SKF sledovat výkon v jednotlivých zkušebních komorách pohonných jednotek v reálném čase.

Úspěšný vývoj technologií pro zpracování termoplastových kompozitů

Konstruktéři tlačení požadavky na nižší hmotnost a lepší parametry svých konstrukcí stále více neváhají využít ve svých návrzích materiály, které byly dříve vyhrazeny pouze pro nejnáročnější high-tech aplikace. Díky tomu roste také poptávka po nenáročných výrobních technologií na výrobu konkrétního dílce z určitého materiálu.

Související články
Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Řízení pohybu

Díky ročnímu obratu přes 13 miliard dolarů je společnost Parker Hannifin velkým hráčem na poli technologií a systémů pro řízení pohybu, který poskytuje specializovaná řešení pro komerční, mobilní, průmyslové a letecké obory.

Aditiva s nanočásticemi a vlastnosti procesních kapalin

Myšlenka, že lze v různých výrobních procesech použít kovoobráběcí kapaliny - Metalworking Fluids (MWF), aby se zajistila kvalita obrobku, snížilo opotřebení nástroje a zvýšila produktivita procesu, je velmi stará. Už Leonardo da Vinci vytvořil několik testovacích sestav umožňujících analýzu tření za různých podmínek.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Nová koncepce dvoupotrubních centrálních mazacích systémů

Oproti jiným typům ztrátových centrálních mazacích systémů, dále jen CMS, mají dvoupotrubní mazací systémy zásadní přednost v tom, že dávkovače jsou plněny novým mazivem přetlakově. To je předpoklad pro spolehlivé mazání strojů a strojních zařízení.

Komplexní způsob kontroly procesu odmaštění

Článek pojednává o možnostech komplexní kontroly procesu odmaštění v průmyslových aplikacích, tj. především o možnostech kontroly stavu povrchu výrobků před procesem odmaštění a po něm a o kontrole stavu odmašťovacích kapalin pomocí UV-VIS spektroskopie.

Termostabilní koncept obráběcích strojů - 1. část

Termostabilní koncept obráběcích strojů firmy Okuma je systém regulace či chcete-li potlačování dilatací stroje způsobených změnami teploty jeho struktury. I když změny teploty je možné omezit vhodnou konstrukcí stroje, nelze jim zcela zabránit. Stroj pracuje v určitém prostředí, které obecně nemá konstantní teplotu.

Efektivní program čištění pro moderní průmyslovou výrobu

„Rozlila se mi láhev ředidla!“ I v nejlépe organizované dílně se stávají nehody. Jsou dvě řešení: vytáhnete během vteřiny z vhodně umístěného zásobníku jednu netkanou utěrku, ředidlo utřete a utěrku hodíte do koše. Nebo vstanete, jdete do kumbálu, z velkého pytle hadrů vyberete ten nejvhodnější, vrátíte se, zjistíte, že hadr rozlité ředidlo nepojme, jdete pro další, oba dva pak zanesete do druhého kumbálu, kde se ukládají hadry na vyprání... a už je pomalu čas na pauzu po uklízecí anabázi.

Vlastnosti moderních plastických maziv

Průmyslová odvětví neustále vyhledávají plastická maziva, jež nabízejí nejkvalitnější technické parametry mazání – lepší mechanickou stabilitu, zvýšenou odolnost vůči smyku a vodě, účinnější ochranu proti korozi a stálý výkon jak při vysokých, tak nízkých teplotách.

Prediktivní údržba 4.0

Smyslem prediktivní údržby je předpovědět stav výrobních zařízení a odhalit potenciální poruchu. Prediktivní údržba rozšiřuje běžné monitorování stavu o pohled do budoucnosti strojů a nabízí tak možnosti, jak zvýšit efektivitu a snížit celkové provozní náklady. Digitalizace přináší nové možnosti řešení servisní údržby.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit